De fabriek van Evergrande-Hengchi in Nansha draait op proef

Bepaalde dingen worden elders iets sneller gedaan dan in Duitsland - vooral in China en vooral bij Evergrande Auto. De nieuwe fabriek van Evergrande-Hengchi in Nansha (Guangzhou) draait op proef. Het is gedeeltelijk voltooid en alle werkzaamheden zouden tegen het einde van het jaar moeten zijn voltooid. De productie start in 2021. Aangenomen mag worden dat Evergrande zich aan de planning zal houden.

Evergrande Nansha is op proef
Evergrande Nansha is op proef

De tour van de uitgenodigde mediavertegenwoordigers door de Nansha-fabriek is indrukwekkend. Zoals gebruikelijk in China, maakt het deel uit van een productie. Waar gisteren nog modder en aarde was, is er vandaag een pas geplaveide oprit, die is verfraaid met de onvermijdelijke bloemdecoraties van het land. Zichtbare muren houden de ogen weg van onafgewerkte sectoren. Maar uiteindelijk zijn dit kleine voedingsmiddelen, andere dingen tellen.

De fabriek is uitgerust met 2.545 intelligente robots volgens industriestandaard 4.0. Evergrande Auto koopt wat goed en wereldwijd toonaangevend is. De robots worden geleverd door Kuka en de Japanse wereldmarktleider Fanuc, de volautomatische productielijn komt van Dürr. En de ultramoderne monoblok-servopers met MMS-systeem bestuurt leveranciers van apparatuur Schuler met.

De inkomsten van Evergrande storten in

De investeringen zijn aanzienlijk en de Evergrande Group zal de komende jaren doorzettingsvermogen nodig hebben. Maar de pandemie drukt ook zijn stempel op de boeken van de Groep. Het bedrijf waarschuwt dat de winst jaar-op-jaar met maar liefst 46% kan dalen. De redenen zijn ook, maar niet uitsluitend, het aanhoudend hoge investeringsniveau in de auto-industrie. Om de liquiditeit te versterken neemt de Evergrande Group een aantal maatregelen en past de portefeuille aan. Woningen die zijn gehuurd van bedrijven worden verkocht. De rol als verhuurder behoort niet langer tot de core business.

De zeer winstgevende Vastgoedbeheer zal gedeeltelijk genoteerd worden op de Hong Kong Stock Exchange. Evergrande verwacht een omzet van ongeveer 2 miljard dollar. Het valt nog te bezien of dat voldoende zal zijn om het tempo van de investeringen bij te houden. Als het lukt, is er uiteindelijk een uitdager voor de gevestigde aanbieders. Een die tegen lage kosten de markt kan overspoelen met elektrische auto's.

Volledig geautomatiseerde productie volgens industriestandaard 4.0

Evergrande investeert in een volledig geautomatiseerde autofabriek in Nansha, die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in bedrijf is en een constante kwaliteit kan leveren. Een hoge productie-efficiëntie tegen lage kosten moet het mondiale concurrentievermogen garanderen. Als de fabriek in Nansha volledig wordt uitgebreid, zou theoretisch één voertuig per minuut van de productielijn kunnen rollen.

De proefrun loopt momenteel in sommige secties. Er worden nieuwe auto's geproduceerd, maar het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het Hengchi 1 is. De voertuigen waren zwaar gecamoufleerd ten tijde van de persconferentie, maar de carrosserie en een blik op de koplampen suggereren dat dit een uitloper zou kunnen zijn van de eerdere Saab 9-3. Door hem werd aangekondigd dat het alleen voor interne doeleinden in China zou worden geproduceerd.

De camouflage is begrijpelijk. Wat Evergrande niet wil, is de kop dat er voertuigen worden geproduceerd op basis van twee decennia oud. Dus de laatste ronde die de eerdere Saab 2-9 draait, zal de testrun in Nansha zijn.

Evergrande stelt normen

De autofabriek Evergrande in Nansha nadert met grote stappen zijn voltooiing en stelt hoge eisen. In Zweden zou de overname van NEVS in september moeten zijn afgerond. Na een blik op de Chinese fabriek rijst de legitieme vraag wat er in Trollhättan zou kunnen gebeuren.

De status is duidelijk. De voormalige Saab-fabriek is niet klaar voor productie en voldoet op geen enkele manier aan de 4.0-industriestandaard. Een grotere investering zou het logische gevolg zijn. Omdat de fabriek, als strategisch bruggenhoofd in de EU, belangrijk zal zijn voor de toekomst van Evergrande Auto.

Foto's: Evergrande Auto 7/7

11 gedachten over 'De fabriek van Evergrande-Hengchi in Nansha draait op proef"

 • blanco

  Tianjin en Shanghai

  @ Tom``

  Shanghai is waarschijnlijk de NEVS-fabriek die hier 2 jaar geleden werd gerapporteerd?

  NEVS en Tianjin rapporteerden ongeveer 3 jaar geleden. Dat zijn toch 3 fabrieken?

  Weet u vanaf het begin welke totale capaciteit Evergrande heeft? Waarschijnlijk duizelig?

  Verdomd spannend, het hele aantal - en tot nu toe zonder auto's. Het is meer als het kijken naar een schaakspel of onbeperkt poker met een onzekere uitkomst ...

 • blanco

  @Ulrich: In principe correct geformuleerd - maar we maken de fouten hier in Europa. Sono Motors is een sluipend project. Is er bruikbaar nieuws of is alles pijnlijk traag? Zo langzaam dat Tom en de blog het van het scherm hebben gehaald? En met het uithoudingsvermogen van Tom is er iets aan de hand.
  In China zien we het tegenovergestelde: Evergrande ontsteekt de turbo (sorry voor deze vergelijking). Geld stroomt schijnbaar zonder grenzen, terwijl je in Duitsland op een paar miljoen bezuinigt. Het gaat om miljarden.

  We hoeven dus niet verbaasd te zijn als de Chinezen over 5 of 6 jaar de elektriciteit uit het stopcontact halen. Er is nog tijd om tegenmaatregelen te nemen.

  Overigens heb ik meer sympathie voor het slakkenbedrijf in München, dat niet beweegt, dan met Evergrande. Maar sympathie alleen helpt ook niet.

 • blanco

  Ik denk niet dat Evergrande zich gaat vestigen met elektrische auto's in Europa!
  Zie Borgward, ze hadden zogenaamd ook veel geld en nu staan ​​ze voor het einde!
  Hoe zit het met service, etc.!

 • blanco

  De oplossing …

  ... de EV in de stijl van Hengchi 1 t / m 6 of Tesla zeker niet. Dat is bijna vanzelfsprekend.

  Milieubewuste mensen kunnen alleen maar versteld staan ​​hoe de auto-industrie in alle uithoeken van de wereld het probleem aanpakt. De Duitse hogere klasse gaat op dezelfde manier.
  Rijprestaties, voertuiggrootte en zelfs het bereik - als u EV's bouwt zonder rekening te houden met het gebruik van hulpbronnen en de grootte van uw CO2-rugzak, kunt u zeker superieure, fascinerende voertuigen maken ...

  3 ton wegen en toch 500, 800 of zelfs 1.000 km actieradius, hoe dan ook of juist daardoor (vanwege de onredelijk hoge inspanning) in 3 seconden van 0 naar 100. Dat is best gek.

  Als het om milieubescherming gaat, denk ik aan Andersen. De nieuwe kleren van de keizer. Gewoon stom dat ik tot de maffia behoor.
  Ik zie geen mantel, jas, hemd of zelfs maar een vijgenblad. Ik zie alleen het kale feit dat geen enkele grote onderneming geïnteresseerd is in milieubescherming.

  De Club van Rome werd 52 jaar geleden opgericht. Een kwart eeuw geleden (1995) verscheen van deze groep het boek “The Factor Four”.

  De titel vat de toenmalige kennis samen dat de mensheid het gebruik van energie en hulpbronnen moest halveren, maar tegelijkertijd de helft van de mensheid naar een hogere levensstandaard moest worden getild. Ergo, ze bespraken hoe de westerse levensstandaard van de jaren negentig wereldwijd kon worden gerealiseerd met een kwart van de middelen die daar per hoofd van de bevolking worden gebruikt.

  Veel ideeën zijn vandaag de dag nog steeds geldig. Het is bijvoorbeeld dom dat een koelkast midden in de zomer een huis extra verwarmt en dan werkt een airconditioner daar tegen. Als de warmtewisselaar ingekapseld zou zijn, zou het logisch zijn om de warme lucht uit een koelkast aan te sluiten op het ventilatiesysteem van lage-energiewoningen. In de zomer zou de warmte naar buiten worden afgevoerd, in de winter zou de toevoerlucht van de woning als "verwarming" worden ingeschakeld.

  Netwerken is een groot probleem. Maar helaas niet fysiek en energetisch relevant, in analoge zin.
  In 2020 kan ik een koelkast kopen die mij een bericht op mijn mobiele telefoon stuurt dat ik geen sushi meer heb. Of geen parmezaan.
  Maar ik kan geen koelkast kopen die ik midden in de zomer zou kunnen verkopen om de restwarmte naar buiten te leiden. WAUW ...

 • blanco

  als dat niet eens de hele auto-industrie in Europa, Amerika en het Verre Oosten ruïneert en ze qua kosten vernietigt, dan is mijn naam Hans. Evergrande koopt waarschijnlijk maar één keer, wat erg goed is en toonaangevend op de wereldmarkt, daarna kunnen de leveranciers hun neus tegen de muur drukken, want dat wordt in China zelf verder ontwikkeld. Dus het hele ding is een no-go-game, waarbij we de Chinezen gratis de beste kaarten geven, zoals bij al het andere. Daarom bouwen ze nu de Zijderoute zodat er elke minuut een voertuig Europa binnen kan rijden tegen prijzen waar we geen nee kunnen zeggen. En de Europeanen zijn slim genoeg om hun eigen beulen te kiezen. Dit brengt ook het elektrische autoproject van Sono Motors in gevaar. Sorry, dat klinkt heel negatief, maar ik bedoel helaas heel realistisch. Natuurlijk hebben we als Saab-chauffeurs een speciale relatie met deze mensen, sinds ze de fabriek in Trollhättan hebben overgenomen, maar in tegenstelling tot Volvo zijn ze alleen sentimenteel en rouwen ze om een ​​mooi verleden. Ik denk dat we ons gewoon bewust moeten zijn van het economische gevaar dat nu en vooral in de toekomst uit China uitgaat, en dat nog meer zal uitgaan, dat wereldwijd de absoluut dominante leider wil worden.

  9
  1
 • blanco

  Het is lekker "eng" (in positieve zin) welke investeringen hier worden gedaan en op welke termijn!? Ik denk - wij Europeanen en vooral wij Duitsers kunnen alleen maar vol ontzag onze hoed afnemen voor de Chinezen. En nee - ik heb het nu niet over BER ...
  Natuurlijk wil je niet altijd precies achter de schermen kijken (verliezen, tegenslagen, arbeidsveiligheid, enz.) - uiteindelijk, zoals altijd, telt hier alleen het resultaat ...
  Ik ben heel benieuwd waar de reis - ook financieel - heen gaat bij Evergrande Auto !?
  En wat komt er uiteindelijk echt uit de fabriekspoorten !?

  Alleen wat Trollhatten betreft - denk ik - zal op termijn geen grote rol meer spelen - althans niet als productielocatie.
  Kosten en baten staan ​​ook bij de Chinezen bovenaan de agenda.

  Natuurlijk zou ik het de mensen in de regio in en rond Trollhättan wensen ...

  De zaak blijft spannend - BEDANKT Tom !!!

 • blanco

  @ Aero-9-3 Dit lost onze problemen helemaal niet op. Een vermindering van het recht op rechten en een radicale verandering in levensstijl zouden helpen. Maar ook dat gaat niet lukken, ook in tijden van pandemieën zijn wij er niet toe in staat.

 • blanco

  Bedankt voor deze weliswaar indrukwekkende verschijning. De eerste financiële bottlenecks laten ruimte voor speculatie. Ik wacht gewoon. Maar ik vraag me nu al af, net als de Volvaab-chauffeur, wie de gegevens voor de robots zo snel moet aanleveren ...
  En los van de gigantische Chinese dimensie, vraag ik me natuurlijk af of dit echt de oplossing is voor het mobiliteitsprobleem in de toekomst als de voertuigen elke minuut, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar van de productielijn rollen ... De individuele mobiliteitsmarkt is uitgerust met voertuigen.
  Ik ben opgewonden om te zien wat de toekomst zal brengen.

 • blanco

  "Als het lukt, dan (...)"

  Zoals altijd is dit artikel grondig, feitelijk en kritisch onderzocht en geschreven.

  Dit is hoe informatie leuk is.

  Kies niet te snel partij, aarzel niet en juich niet te snel iets toe. Perfect.

  Als lezer gun ik mezelf wat meer subjectiviteit. Dit is hoe opmerkingen leuk zijn. Ik las de eerste financiële knelpunten voor. En ook dat de Hengchis achterlopen op schema.

  Een testrun in de jongste en enige functionele fabriek met de 9-3 (voordat de overname van NEVS volledig is voltooid en nadat 6 moderne auto's zijn gevierd als "wereldpremières en presentaties"), roept de vraag op hoe ver Hengchi 1 bis 6 zijn nu echt? ? ?

  Volgens mijn lezing heeft Evergrande onvrijwillig toegegeven dat hij nog ver verwijderd is van het voeden van zijn industriële robots van de onderdelen en gegevens voor sommige Hengchi ...

  We zullen zien hoe snel ze dat kunnen en of de financiering werkt.

  In de tussentijd hartelijk dank voor de informatie en de status-quo aan de zeer gewaardeerde Saab-blog! ! !

  • blanco

   Bedankt voor de mooie woorden op maandag.

   Naast het artikel het volgende feit: Naast de nieuwbouw in Nansha wordt in Shanghai een tweede vergelijkbaar productiecomplex gebouwd. Ook dit gaat in 2021 online en de afstand tot serieproductie neemt merkbaar af. Vanuit Duitsland is het moeilijk om alle factoren te beoordelen, maar tot nu toe is het schema gevolgd.

 • blanco

  Indrukwekkend, een heel andere orde van grootte dan bij NEVS. Er worden echte investeringen gedaan en alleen de modernste apparatuur wordt gekocht. Als de producten vergelijkbaar zijn, wordt het spannend.

Reacties zijn gesloten.