NEVS Mule gespot in Trollhättan

Een nieuw testvoertuig van NEVS werd vorige week gespot in Trollhättan. Sommige afbeeldingen zijn gedeeld op sociale media. De NEVS Mule is gecamoufleerd met een Saab 9-3-body. Maar de wielbasis is veel langer dan die van de 9-3, en de spoorbreedte past ook niet. Dat roept vragen op.

NEVS Mule in Trollhättan - SUV-testvoertuig?
NEVS Mule in Trollhättan - SUV-testvoertuig? Foto door: FCE

Wat zijn NEVS-testen in Trollhättan?

De aannames variëren van een voertuig met een wielnaafmotor, een SUV, tot Hengchi 1. Ook een Mule in verband met de autonome Sango is mogelijk. In deze context rijst echter de vraag waarom men een Mule uit de Sango nodig zou hebben, waarvan het voertuig en het ontwerp al bekend zijn in de media.

Het Spaanse tijdschrift FCE (Forococheselectricos) ziet de Mule als het testvoertuig voor een puur elektrische SUV en pleit voor de lange wielbasis. Daartoe publiceert het wat oorspronkelijk Hengchi 1 werd genoemd tekening van een SUV. Het ontwerp is afkomstig van RAW Designhouse uit Zweden en er is patent aangevraagd in China.

In tegenstelling tot eerdere veronderstellingen was de Hengchi 1 echter een elektrische luxe sedan. En in de gepresenteerde voertuigen Hengchi 2 tot 6 kon je het ontwerp van deze SUV nergens herkennen. Over het algemeen lijken Evergrande, NEVS en Koenigsegg in parallelle werelden te leven. Evergrande is voorlopig een bijzonder Chinees ding. De televisie in China vertoont al meerdere keren per dag commercials om consumenten aan te moedigen in het nieuwe automerk Hengchi te geloven.

Veel mogelijkheden - maar geen antwoord.

Ondertussen gaat Koenigsegg zijn eigen weg. Waar NEVS en Trollhättan in de toekomst samen met Evergrande en Koenigsegg zullen passen, is op dit moment nog open. Na de volledige overname, die volgende maand gepland staat, weten we wellicht meer.

Het goede nieuws op dit moment is waarschijnlijk dat de ontwikkeling nog steeds gaande is in Trollhättan en dat niet alle competenties in China liggen. Ook al blijft het vandaag onduidelijk wat er werkelijk aan de hand is.

11 gedachten over 'NEVS Mule gespot in Trollhättan"

 • Opnieuw: https://en.saabblog.net/2020/08/24/nevs-mule-spotted-in-trollhaettan/#comment-114660
  Wat betreft de opmerking dat er nauwelijks voormalige Saab-medewerkers bij NEVS zijn, is dit gewoon niet waar. De meesten van degenen die daar werken zijn ex-Saab, met enkele nieuwe gezichten, zoals vereist. Trollhattan zit vol met ex-medewerkers die terug willen gaan om in de fabriek te werken.

  Wat het is en wat het niet is - het is een testplatform, maar geen SUV. Dus laten we er eens over nadenken, wat zou u doen als u een nieuw platform zou testen en de voertuiggrootte die het waarschijnlijk zou vertegenwoordigen niet langer in productie zou zijn? Zou u niet kosten besparen en iets gebruiken dat u had, en het aanpassen. Veel fabrikanten doen dit.

  Laten we hopen dat we het laatste voertuig te zien krijgen, of misschien iets om een ​​idee te geven van de vorm.

 • Veel plezier met de kopers met een auto van het merk "Henchi" (als die er in dit land is)

 • "De televisie (…)"

  Ik vind deze kanttekening in het artikel ook spannend. Zijn dit gewoon normale commercials volgens democratische normen en die van vrije en eerlijke concurrentie, of heeft het beëdigen van opkomende Hengchis al propagandistische dimensies en kenmerken?

  Gevestigde fabrikanten zijn al vele jaren zeer zuinig met een grote opzegtermijn. En dat geldt niet alleen voor de auto-industrie.

  Het is altijd en fundamenteel belangrijk om de periode tussen presentatie en marktintroductie zo kort mogelijk te houden, omdat men anders verwachtingen zou wekken met “The Next Big Thing” of het aankomende model XY dat zowel wacht als terughoudend is om te kopen.

  Met andere woorden, gevestigde fabrikanten kannibaliseren hun huidige producten nooit met eigenwijs en langdurig van tevoren. Dit is een no-go en een zeer kleine tafel van vermenigvuldiging ...

  Evergrande bevindt zich in de luxueuze positie dat ze zichzelf helemaal niet kan kannibaliseren. Hoe hoger de verwachtingen, hoe groter en langer de terughoudendheid van kopers (jegens andere merken en modellen), hoe beter het is voor Evergrande.

  Ze doen dat heel vakkundig. De vraag blijft of het eerlijk is en welke rol de Chinese staat en zijn media spelen?

  Waarschijnlijk leun je niet te ver uit het raam als je uitgaat van een bewuste en gerichte verstoring van de concurrentie ...

  3
  1
 • Wat test NEVS?

  Laten we de vraag meer in het algemeen stellen: wat test de auto-industrie graag in Zweden? Het antwoord is al eenvoudiger, vooral de Europese fabrikanten doen graag koude landtests in Zweeds Lapland, ongeveer in het gebied rond Arjeplog.
  Al decennia lang het testveld voor de ontwikkeling van remsystemen en chassis in koude klimaten en nu ook voor vele andere zaken waarvoor een klimaatkamer niet voldoende is.
  Daarnaast kent Zweden momenteel relatief weinig beperkingen vanwege Corona.

  Wat dan daadwerkelijk wordt getest, wordt natuurlijk nog steeds niet beantwoord. Aan de andere kant heeft Evergrande 6 modellen gepresenteerd die ik tijdens het ontwikkelingsproces zou classificeren als conceptvoertuigen.
  Wat ook verklaart waarom er nog niet echt functionele prototypes zijn, zodat de platformtechnologie die waarschijnlijk al ontwikkeld is, zoals aandrijving, onderstel, remmen en accu inclusief de bijbehorende besturing / regeling, in technologiedragers (of muilezels, muletto's, of hoe je ze ook noemt) will) wordt getest.

  In de gepresenteerde modellen waren er tweeënhalf relatief grote auto's met Hengchi 1, 3 en 4, wat de wielbasis en spoorbreedte zou verklaren. Op de Chinese markt zijn de VW-joint ventures waarschijnlijk als concurrenten aangemerkt.
  Als je minstens zo goed wilt zijn als VW, is het logisch om als VW te testen. Plus de aangekochte Europese ontwikkelingsdienstverleners, voor wie koudetests in Zweden tot hun dagelijkse werk behoren.

  Dus dit is mijn gok dat het een technologiedrager is voor een van de grote Hengchi-modellen. Zou aannemelijk kunnen zijn als er binnenkort technologische showcases met een kortere wielbasis verschijnen. We zullen wel zien …

 • @ Franken Troll,

  Ik begrijp en begrijp alles heel goed. Ik denk dat Tom het allemaal op een vergelijkbare manier ziet en erg realistisch is.

  Trollhättan is en blijft interessant om redenen die niet veel meer te maken hebben met Saab en het voormalige personeelsbestand. Ik ben nog steeds blij met elk huidig ​​bericht hier.

  Juist de nieuwe eigendomsstructuur en de nieuwste ontwikkelingen illustreren wereldwijde ontwikkelingen en trends aan de hand van het voorbeeld van Trollhättan. Wie had dat ooit gedacht? Het is spannend en altijd het lezen waard ...

  Kritiek is ingeprijsd, denk ik. Is er geen met de auteur. Net zoals? Zelf is hij kritisch over verschillende ontwikkelingen ...

  6
  2
 • @volvaab-stuurprogramma

  Nee, nee dat is het niet. Ik ben een stap verder. Ik geniet van het vervolgverhaal en het verhaaltalent van Tom. Ik ben blij met elke kramp in Trollhättan en de stad. Dit is geen applaus en alles heeft niets met Saab te maken. Het is puur genieten - op de blog. Zolang Tom zichzelf opstelt om over dit onderwerp te spelen, geniet ik er volledig van. Als hij ooit weggaat, zal ik rouwen.

  Ik rijd nu mijn Saabs als een hobby en volledig ontspannen. In het dagelijks leven een Volvo XC40, die is minder emotioneel, maar ik word niet boos op Orio als er weer iets maandenlang niet beschikbaar is. Mijn vriendelijke Saab-schroevendraaier helpt waar hij kan, meestal met succes. Maar uiteindelijk was het weliswaar vervelend.

  8
  3
 • De (heel, heel) grote solidariteit ...

  Frankische trol,
  Ik heb hier al op dezelfde manier gereageerd. Maar nu zie ik het anders ...

  Tegenwoordig zijn er nauwelijks voormalige Saab-werknemers die nog steeds op loon bij NEVS zitten of die hopen te worden hersteld.

  In dit opzicht sta ik al lang niet meer onverschillig tegenover wie wat bouwt, wie baat heeft bij wat op welke uitwisseling, wat dat betekent voor mens en milieu.

  Als er niets goeds naar boven komt, is het niet Saab. En als het geen Saab is, hoef ik me er niet voor op te warmen. De tijden zijn nu echt voorbij. Helaas.

  Het kan en mag in ieder geval niet zijn dat je onder het label "Made in Trollhättan" kunt doen wat je wilt en er altijd een zeker applaus voor krijgt.

  Dat zou nogal oneerlijk zijn voor Saab en ook voor de (voormalige) werknemers, denk ik.

  12
  5
 • Wat het ook is: het is goed voor Trollhättan als daar iets wordt ontwikkeld. Het maakt niet uit of het een SUV is of zoiets. Misschien zullen ze ooit weer auto's bouwen in Trollhausen. Ik zou in ieder geval blij zijn als het doorgaat.

  10
  2
 • Machtig machtig, Egon.

  De wielbasis en afmetingen overweldigen duidelijk de 9-3 onzichtbaarheidsmantel ...

  Wat er ook onder verborgen is, als het een auto zou moeten zijn, kan het niet goed gedimensioneerd worden.

  Als het gaat om milieubescherming en behoud van hulpbronnen, hebben we al verdere vooruitgang geboekt. Als elektromobiliteit alleen maar dient om in de toekomst met een vijgenblad te blijven vechten voor de grootst mogelijke erectie in de auto-industrie, dan zie ik voor Moeder Natuur behoorlijk zwart.

  Het maakt niet uit of de grootste erectie uit de VS of China komt. Het enige dat telt, is of we protheses kopen of verstandige auto's….

  12
  6
 • Wat is een muilezel?
  MULE Ministerie van Milieu, Landbouw en Energie van de deelstaat Saksen-Anhalt
  Mule (landtong), landtong aan de kust van de Kemplands, Antarctica
  Mule (software), enterprise service bus-platform
  Mule Island, verschillende eilanden
  The Mule, song by Deep Purple (1971)
  of is het een muilezel?
  Maar wat betekent het in verband met een auto?

  9
  3

Reacties zijn gesloten.