Heeft Corona de Saab-gemeenschap veranderd?

Eigenlijk een vraag die heel duidelijk kan worden beantwoord. Ik zou graag willen anticiperen op het antwoord en antwoord vanuit mijn standpunt met een beslist ja en nee! Maar geen angst! Ik wil hier geen wetenschappelijke verhandeling houden over het (waarschijnlijke) slechte woord van 2020.
Grote tuin - veel Saab - ideaal!
Grote tuin - veel Saab - ideaal!

Ieder van ons heeft zeker zijn eigen persoonlijke ervaring moeten opdoen met Corona, in welke vorm dan ook.

Dus we blijven in deze iets andere tijd bij Saab.

Uiterlijk met de vele en terugkerende annuleringen van Saab-vergaderingen, reizen en bijeenkomsten, moesten we er allemaal achter komen. Zelfs het altijd goed gevulde en bezochte gedeelte van de data in de blog leek zich op de een of andere manier eindelijk over te geven aan de pandemie in april.

Dus ook onze lentereis van de Saab Friends Thüringen, eigenlijk gepland voor 7 juni. Met pijn in het hart hebben we het uiteindelijk op 15 maart afgezegd. Het maakt niet uit, het Saab-leven moest doorgaan en zo was het ook met ons.

Dagelijkse contacten en berichten van onze leden in onze WhatsApp-groep, technische vragen, suggesties en ideeën, discussies over onze interne advertentie-aanwezigheid. De nieuwste Saab-voertuigvoorraden bij ons Thüringer Saab-vrienden en nog veel meer. Geen spoor van de Saab-vrienden die stilstaan ​​of zelfs sterven!

Maar natuurlijk misten we ook de persoonlijke en last but not least de contacten die een gemeenschap kenmerken.

En toen kwam het, het nieuws van het nieuws! Begin juni kondigde ons Thüringer parlementslid Bodo Ramelow de geleidelijke versoepeling van de contactbeperkingen aan. Maar dat was slechts de officiële hindernis die genomen kon worden voor onze zorg ...

Het maakt niet uit - na verdere discussies en onze eigen beraadslagingen, hebben we op 14 juni besloten om eindelijk een vaste tafel te organiseren voor 20 juni, inclusief een midzomerfeest. De een of de ander denkt toch zeker tegen alle rede in?

Ook voor onszelf hebben we de beslissing niet gemakkelijk gemaakt. Voorwaarde was dat iedereen die mee wil doen eerlijk is naar zichzelf en zichzelf, zodat niemand verkoudheidsverschijnselen krijgt. Het masker was natuurlijk ook aanwezig (maar bleef meestal in de zak).

Dus snel een geschikte locatie vinden?

Onze goede oude familietuin, die slaapt, was hiervoor ideaal. Bijna 5000 vierkante meter, dus er komt geen einde aan de ruimte voor ons en natuurlijk voor onze Zweedse Saab-dromen. Maai het gazon opnieuw en zorg voor voldoende tafels en stoelen. Versier alles prachtig Zweeds en Saabish en het belangrijkste voor de Thüringer: vergeet niet te eten en te drinken.

Wat betreft de decoratie: veel dank aan Sylvia. Die mijn eigenaardigheid verdraagt ​​en altijd leuke ideeën heeft!

Toen kwam de tijd. Uiteindelijk vonden 16 Saab hun weg naar Marienthal bij Molsdorf. Met jou kwamen ongeveer 25 Saab en 2 Volvo-gekke mensen. Dat laatste zou geen probleem moeten zijn, wat rijdt Mark nu? (Een Volvo - Noot van de redactie)

En veel van de gekke mensen brachten extra lekker eten en drinken mee.

Een iets groter probleem was de oprit naar ons terrein voor de lagere fractie, aangezien die de avond ervoor uit emmers was gestort. Wat niet echt goed was voor de toegangsweg. Ja, het weer was tot het einde onze gevreesde tegenstander, maar alles liep goed af. Het bleef mild en droog. We wilden tenslotte ook midzomer vieren.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, het werd een perfecte avond met geweldige mensen en interessante gesprekken, nieuwe ideeën en data voor onze volgende activiteiten. Natuurlijk met onze Thüringer braadworst (natuurlijk niet uit de supermarkt) en de ene of de andere heerlijke drank.

We laten de avond dan heel ontspannen eindigen rond het kampvuur….

Over einde gesproken! Mark, activeer de planner in de blog alstublieft opnieuw, want we plannen onze herfstreis voor 13 september - Corona wil.

PS: de quarantaine na onze bijeenkomst op zondag was voorbij - we zijn allemaal in topvorm. Veel plezier met het bekijken van de foto's.

Tekst en afbeeldingen: Thomas Umbreit Saab Vrienden Thüringen

2 gedachten over 'Heeft Corona de Saab-gemeenschap veranderd?"

  • Veel evenementen werden afgelast, maar de evenementen die konden plaatsvinden waren des te mooier

  • Leuk om iets uit de scene te horen. Corona heeft zijn sporen nagelaten, gebeurtenissen zijn zeldzaam. Wanneer komt er weer een afsprakenkalender op de blog?

Reacties zijn gesloten.