Idee wordt werkelijkheid. De Saab High Mileage Club komt eraan.

Het idee is duidelijk. Lang gebruik is duurzaamheid. Een Saab is goed voor vele kilometers, de prestaties moeten worden gedocumenteerd en gewaardeerd. In het verleden werd dit gedaan door de fabrikanten. Dat was lang geleden, vandaag ligt de focus op het op de markt brengen van meer nieuwe voertuigen. Oude voertuigen met veel kilometers kunnen beter worden afgevoerd voor export.

Stickers, certificaten, ideeën. De Saab High Mileage Club komt eraan.
Ontwerpen van stickers, certificaten. We hebben ideeën. De Saab High Mileage Club komt eraan.

Dit idee met de badges voor hoge kilometerstanden kon de afgelopen maanden niet uit mijn hoofd komen. Jaren geleden was er ook zoiets bij Volvo. Stickers en plaquettes voor hoge kilometers en lange bewaartijden. Het zou een goed idee kunnen zijn om zoiets voor Saab te realiseren, toch?

Een idee wordt een moeilijkheid

De eigen drukkerij produceert stickers volgens onze wensen. In principe loop ik met mijn idee in januari 2020 open deuren tegen, maar niet met mijn specificaties. Hoogwaardige metalen of aluminium look, een solide materiaal. Het moet ook weerbestendig en duurzaam zijn. Ik hou niet van elke suggestie van de drukker. Niet elk materiaal dat ik goed vind, is geschikt om te bedrukken.

Uiteindelijk ontdekken we iets. Aluminium look en structuur, behoorlijk solide. Het materiaal wordt eigenlijk gebruikt om meubels een dure metalen look te geven. Dus waarom niet Je moet het tenminste proberen. De bedrukking werkt goed na een paar fijne aanpassingen, het resultaat ziet er goed uit. Het voelt goed, ziet er goed uit. Is iets speciaals.

Maar er is een moeilijkheid. Nadat de aanvankelijke euforie is verdwenen, bestuderen we de specificaties van de fabrikant. De folie is duur, het is robuust, het is ingenieus. Helaas te ingenieus robuust. Omdat het zo'n fantastische houdkracht heeft dat de auto aan de folie blijft plakken. En niet andersom. Niet goed, afbladderen zou alleen mogelijk zijn met het verlies van een deel van de autolak.

Frustrerend, want de zoektocht naar geschikt materiaal en de proefdruk begint nu weer opnieuw. Eindelijk vinden we eindelijk een alternatief. Geschikt voor autolakken, de gewenste uitstraling en makkelijk te bedrukken.

We beginnen bij 250.000 kilometer

Waar begin je, waar stop je? Op 150.000 kilometer of op 200.000? Of een hogere prestatie? Een spontane en niet-representatieve enquête onder vrienden helpt me. 150.000 is een nieuwe auto in de Saab-kosmos, 200.000 een demonstrant. Vanaf 250.000 is er sprake van goed ingereden, naar boven is de schaal open.

Er zullen dus 4 niveaus zijn in de Saab High Mileage Club. Vanaf 250.000 werk je omhoog. 500.000, 750.000 tot een miljoen. De stickers en de bijbehorende certificaten zijn in kleur gesorteerd. Groen voor beginners met de zachte 250.000 kilometer. Daarna gaat het over op brons, zilver en goud. De Olympische gedachte komt door.

Dus een idee wordt werkelijkheid. De Saab High Mileage Club gaat volgende week online. Een campagne voor rijplezier en duurzaamheid en het besef dat de twee elkaar niet uitsluiten.

28 thoughts on "Idee wordt werkelijkheid. De Saab High Mileage Club komt eraan."

 • Plak het gewoon op de ruiten!

 • @Volvaab-stuurprogramma
  Heel erg bedankt, nee, ik werk niet in reclame of marketing, maar ik sta open voor veranderingen 😀
  Mijn idee was om iedereen aan boord te krijgen in plaats van slechts een paar.
  we zijn benieuwd wat Tom heeft voor de niet-HMC'ler.
  anders doen we een petitie (leuk) .....

 • Lage kilometerstand - en andere ideeën

  Ook een leuk idee! ME moet ook, maar niet uitsluitend, de leeftijd van de voertuigen respecteren. Maar ook bijvoorbeeld het langdurig eigendom van dezelfde Saab en consistente merkloyaliteit - dat laatste is ook een bijdrage aan duurzaamheid in een merk dat niet meer wordt geproduceerd. Elke Saab die wordt gered van sloop en niet wordt vervangen door een nieuwe auto die schadelijk is voor het klimaat - althans tijdens de productie - is een overwinning.

  Oh, zoveel geweldige ideeën! 🙂 Ik ben erg benieuwd wat de blog (team?) Of Tom, volgens zijn tips, mooi is uitgekomen!

 • Hallo, ik heb vorig jaar mijn saab 93 aero-turbocompressor verkocht met 560 km. Ik heb nog steeds een saab cabriolet 000 turbodiesel bj. In 93 heb ik er maar 2004 km op gereden. als er een club wordt opgericht zou ik daar graag bij zijn. Ik heb tot nu toe 220 Raabs gehad.
  liefdesgroeten Wolfgang

 • Saabantium - Club met lage kilometerstand

  Ik denk dat het idee om talloze redenen absoluut briljant is! ! !

  Niet als een oppositiegebeurtenis, maar voor alle Saab-coureurs. Als je een badge hebt van minder dan 500.000, 750.000 of minder dan 1.000.000, minder dan 2 miljoen badges op een Saab met het label LOW MILEAGE CLUB, hoe gaaf is dat dan? ? ?

  En het is ook cool voor degenen die minder te verliezen hebben. Met badges (onder de 100.000, 200.000 enzovoort) laten ze zien dat ze bewust historische auto's bewaren (elke Saab is historisch, het merk is geschiedenis) en dat ze de schatten goed verdelen. U kunt er ook voor kiezen om veel te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te doen.

  Het is allemaal een uiting van duurzaamheid - of het nu is dat een Saab meer dan 500.000 heeft gereden en veel nieuwe auto's heeft bespaard of dat de eigenaren de afgelopen 10, 20 of meer jaar zo (milieu) bewust op de weg zijn geweest dat niets meer is samengekomen.

  Goede gedachte. De Low Mileage Club zou ook op elegante wijze het dilemma oplossen dat ik eerder heb beschreven. Onder de 500.000 houdt iedereen het liefst bij de auto zodra er 250.000 vol zijn of bij auto's met 400.000+.

  In een HIGH Mileage Club is een sticker van 250.000 op een voertuig van 400.000+ echter misleidend.

  LOW MILEAGE CLUB - wat een ongelooflijk charmant en brutaal idee ...

  Vooral brutaal als er onder het label met lage kilometerstand staat dat de Saab de 750.000 of miljoen nog niet heeft gekraakt. Komt u uit marketing? Kunt u desnoods weggelokt worden?

  1
  1
 • Waarschijnlijk als ik zo naar de opmerkingen kijk. Maar maak je geen zorgen, we hebben nog steeds iets voor iedereen die nu geen kans zou moeten hebben. Voor de groep liefhebbers als het ware van auto's die zeer spaarzaam worden bestuurd.

 • Ha, de mijne is nog steeds een fontein van de jeugd met 212.000 km 🙂

 • Dan komt er voor mij ook geen sticker ... jammer.
  Maar u moet waarschijnlijk denken aan een club met een lage kilometerstand ... voor iedereen onder de 200 km

 • Leuke actie. Helaas voldoet geen van mijn vijf Saab zelfs maar aan de criteria. Ja, dat maakt niet uit. Bij mij zullen er niet zoveel kilometers zijn dat ik ooit op 250000 km zal komen. Ik rijd gewoon niet zoveel als vroeger, niet meer woon-werkverkeer 🙂 en de afstanden zijn verdeeld over te veel auto's. In totaal zit ik rond de 590000km, dat is iets.

  Wat ook telt is dat we onze Saab blijven verplaatsen en zichtbaar houden. Ik wens iedereen een goede reis!

 • Georg Fluvius - GI

  Als de mijleneter toevallig een zwarte turbocoupé is, ken ik de vorige eigenaar.

 • Zoals is.

 • Ik begrijp het probleem met de kilometertellers niet helemaal. Zowel mijlen als kilometers zijn gedefinieerde lineaire maten met een gedefinieerde conversiefactor, nietwaar? (We hebben het natuurlijk over landmijlen en niet-zeemijlen).
  Wat leidt tot de vraag hoe het zich gedraagt ​​met de snelheidsmeter EU + mijlen? Met mijn momenteel actieve voertuigen haal ik in totaal 1.800.000 km of, anders gezegd, 1.520.000 km plus 175.000 mijl (komt overeen met ongeveer 280.000 km), waarbij alleen het voertuig met de kilometerstand meer dan 250.000 km is, die allemaal in Duitsland of Scandinavië kwam samen. Zoals de? Omdat de eerste eigenaar een GI was van de Amerikaanse strijdkrachten in Duitsland en specificaties heeft van de Amerikaanse modellen volgens de autospecificaties en deze GI zijn auto hier heeft achtergelaten na zijn terugkeer naar de VS.
  Maar misschien betekent EU + Zwitserland gewoon de groep van in aanmerking komende deelnemers op basis van hun woonplaats.

 • Gaaf ding, dan moet ik ze steeds vaker allebei weer rijden, de laatste tijd heb ik geprobeerd wat te besparen op de XWD en heb ik meer kilometers gereden met de diesel. Voor beide is er nog eens 250 km nodig.

 • Je zult niemand echt kunnen plezieren. Een van hen gromt omdat hij maar 100.000 op zijn snelheidsmeter heeft, de volgende omdat hij maar 3000 kilometer per jaar aflegt. Een ander is blij omdat zijn box al een half miljoen vol is 🙂

  Als je dit leest, zou je een jaarlijkse plaquette voor loyaliteit en standvastigheid (!) Moeten introduceren. Ik denk dat het concept van de High Mileage Club juist is, want hoe had het anders kunnen worden opgelost? In stappen van 10.000 of 50.000 kilometer met talloze varianten en enorm veel inspanning? Hoe moeten Tom en Mark (als ze er nog zijn) dat doen?

  Om eerlijk te zijn, vind ik het goed dat iemand in Duitsland nog steeds aan Saab denkt. Want zonder blog zouden we inmiddels behoorlijk eenzaam zijn.

  16
 • Ebasil,

  dat is zeer attent en perfect. Dus mijn opmerking staat niet op zichzelf, maar in de aanvoegende wijs.

  Als ik een Saab had met meer dan 250.000, zou ik er waarschijnlijk zijn. Ik denk dat de inleidende clausule goed en correct is. Ik ben volledig met Freising86 & Tom ...

  Het zou ook een slecht licht werpen op het merk en zijn aanhangers als het minder was.

  Maar zou ik een badge van 500.000 op een Saab (of Volvo) plakken met iets minder dan 250.000? Zeker niet.

  Ik denk dat je de oude Kempen niet zomaar bijna de helft van haar leven kunt ontnemen. Dat zou overigens het geval zijn met mijn inwoner van Göteborg en waarschijnlijk geen op zichzelf staand geval.

  Het grote aantal potentiële clubleden bevindt zich natuurlijk in het lagere bereik - onder de 500.000.
  In sommige gevallen echter tot nu toe en ruim 250.000 dat het voor het grote aantal potentiële clubleden geen eer meer is om een ​​sticker van 250.000 op hun auto te plakken.

  Iedereen die een marathon heeft gelopen, wil geen sticker voor een run van 25 km ...

  6
  4
 • Echt een geweldige campagne om een ​​lang autoleven te eren. Helaas is mijn Saab met zijn ongeveer 135 duizend kilometer nog ver verwijderd van de eerste hindernis. Ik kijk uit naar de eerste nominaties.

 • Volvaab: De H-goedkeuring.

  maar heeft het eerste deel van de naam - wat niet is toegestaan ​​voor deze wedstrijd - toch? 🙂 De badge wordt alleen aan Saabs gegeven, toch?

  Ik zal waarschijnlijk ook meer stationwagons rijden (en daarmee de cabriolet nog meer beschermen) om op het groene hobbelpeil te komen. Maar zelfs daarvoor zou ik minstens vijf jaar nodig hebben, afhankelijk van de huidige situatie ... 🙁

  Even terzijde, ik zal mijn schatten zeker niet "schrobben". Zo is het oké. Ik kijk uit naar wat er "komt"… 🙂

 • Ja, dit is waar de teleurstelling van sommige lezers doorkomt. Bij 100.000 zou iedereen erin hebben gezeten en een mooie lijm hebben gekregen. De wereld kan zo ongelooflijk gemeen zijn.
  Serieus: 250.000 als inzending is absoluut perfect. En er valt de komende jaren nog iets te leren. Ga zo door!

  13
  2
 • ... nou ja, de jonge duiven worden in ieder geval opgenomen in de ranglijst met de aero9k, de anderen zullen niet gespaard blijven, maar het zal even duren, de volgende kandidaat is de 9-7x. Het is gewoon een vloek en een zegen als je meerdere SAABe hebt, ... en de T3 wil ook verplaatst worden 😉

 • Zoals al vermeld in een ander antwoord: we kennen de situatie - er moet nog iets komen.

  14
 • Ik ben het eens met vovaab, duurzaamheid kan m zijn. E. Meet niet alleen naar de kilometerstand, maar ook naar de leeftijd van het voertuig. Terwijl mijn 9-3x, die voor het eerst werd geregistreerd in 2012, echt nog een 'kuiken' is, is mijn goed verzorgde 9-3 I al 18 jaar oud, dus het is al meer dan halverwege de H-nummerplaat. Maar hij krijgt maar een paar kilometer - gereden met een seizoenskenteken. En alleen maar schrobben om de felbegeerde badge te krijgen, heeft niets met duurzaamheid te maken. De converteerbare ventilatoren zullen hetzelfde voelen.
  Het zou dus mooi zijn als je niet alleen naar de gereden kilometers kijkt.

  8
  1
 • Hoe gaaf is dat ik, vanwege de grootte van mijn wagenpark en de natuurlijke beperkingen van het aantal kilometers, twee nieuwe auto's in de garage heb staan, die 12 jaar oud en 17 jaar oud zijn.

  Ik beweeg en zorg voor mijn liefjes, alleen de 250.000 km als uitgangspunt zal ik de komende 15 jaar nauwelijks redden.

  Maar het maakt niet uit, ik kijk uit naar elke kilometer koning en elke SAAB die ik nog steeds tegenkom in de straten van deze wereld.

  14
 • We dachten al aan iets op de Olympische Spelen. Het miljoen is het doel, er zijn al Saabs die deze hindernis hebben genomen. Er moet de komende jaren iets te verdelen zijn.

  Teaser: dit is nog maar het begin. Over de bijzondere situatie van het merk valt nog wat te zeggen. We hebben meer 😉

  17
 • EU + Zwitserland

  Hele leuke tip richting Brexit.

  7
  3
 • Vrij ambitieus, deze Olympische Spelen ...

  Kan worden opgevat als motivatie, maar het kan ook frustrerend zijn. Atleten weten hoe krap het wordt aan de top.

  Hier moet je twee keer zo ver springen om van de vierde plaats naar het podium te komen en drie keer zo ver voor de tweede plaats ...

  Als ik gelijk heb, is niet één van de hier gepresenteerde kilometerkoningen zo ver gesprongen?

  Best frustrerend als je een H-kentekenplaat hebt, de verzekering staat slechts 9.000 per jaar toe en de volgende onderscheiding is bijna 28 jaar in de toekomst.

  Ik zou denken dat een modulair systeem cool zou zijn als de leden van de club tussendoor zelf hun kilometerstand zouden kunnen updaten.

  Een sticker voor “groentjes” ziet er met 400.000+ heel anders uit dan met 250.000 punten en.

  En wie wil er nu nog een sticker rijden met een in diskrediet banale 499.000 op een auto met een trotse 250.000?

  Kunnen de stickers niet worden voorzien van een venster om de kilometerstand te wijzigen? Elke 250.000 is er een nieuw “raamkozijn”, maar tussendoor en elke 50.000 of 100.000 een nieuwe sticker voor dit groene, bronzen of zilveren frame, totdat alles echt met goud is gezegd en 1.000.000+ ...

  4
  4
 • Oh hoe te zijn. 😉

 • EU plus Zwitserland = kilometers. Deze keer komt er geen EU.

 • Cool ding!
  De niet-ingewijde waarnemer kan meteen maar één vraag stellen: mijlen of kilometers?
  Bovendien is dit in de internationale omgeving van onze gemeenschap niet langer duidelijk en relatief oneerlijk voor de landen met kilometertellers: ze moeten aanzienlijk meer kilometers maken om hetzelfde nummer op de meter te hebben. De vergelijkbaarheid vangt dan een beetje aan ...

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.