Mijn leven met Saab - Hej Saab Vänner!

Hallo Saab-vrienden - Hej Saab Vänner! Mijn Saab-passie begon in 1997. Op zoek naar een cabriolet, 4 stoelen en ruimte voor een koffer, sterke motor en veilig voertuig en andere voordelen, vond ik een gebruikte 900 SE 2.3 en was enthousiast na de eerste testrit.

Saab 9-3 2.0T Aero

Na 4 jaar (2001) en in totaal 100.000 km heb ik de 900 ingeruild voor een 2.2 TDI 9-3 LPT. Aangezien ik vele kilometers heb gereden, was deze beslissing juist. Maar deze auto maakte helaas veel lawaai, buggy en de Turbo (2004) vloog om mijn oren.

Als goede wil is alles in de oorspronkelijke staat hersteld. In de werkplaats zag ik de 9-3 II 1.9 TDI sedan in staalgrijs en besloot dit voertuig te kopen. Dat was de juiste beslissing. Deze auto heeft mij 4.5 jaar en 130.000 km probleemloos, zuinig en krachtig begeleid zonder problemen.

Saab 9-3 2.0T Cabriolet Aero
Saab 9-3 2.0T Cabriolet Aero

In 2008 was ik weer op zoek naar een cabriolet en ik zag een 9-3 II cabriolet en werd er meteen verliefd op. Een gesprek met de Saab-vertegenwoordiger van Liegert overtuigde me van een 9-3 2.0T Aero in rood die ik in mei 2009 ontving. Tot nu toe is dit het beste Saab-voertuig dat ik nog steeds met enthousiasme rijd. Na 11 jaar en 140.000 km is hij er nog als nieuw.

De MkF Zwitserland (zoals TÜV) kon alleen maar verbaasd zijn. Tot nu toe had ik alleen een nieuwe batterij (mei 2017) en remblokken en een wiellager links geïnstalleerd, anders zijn de remmen, uitlaatsysteem en schokdempers en ... alles in orde. Ik heb een Pioneer zodat ik naar mijn muziek kan luisteren en alle doelen kan bereiken met de Saab AVIC-F80DAB in plaats van dat de originele radio is geïnstalleerd.

Het is jammer dat Saab niet meer bestaat. Veel dingen in de auto, zoals ventilatieroosters, displays en beveiliging, evenals het "Nachtpaneel" zijn gewoon geweldig. Het aangename geluid van de twee uitlaatpijpen moet ook worden opgemerkt.
Dankzij het onderhoud en de goede service van de dealer hoop ik nog een paar jaar met deze Saab te kunnen rijden Levert in Lauchringen zal het niet ontbreken.

Tekst en afbeeldingen: Michael Guretzki

2 gedachten over 'Mijn leven met Saab - Hej Saab Vänner!"

 • Bedankt voor het verhaal. Saab leeft weer!

  De rode kleur is ook erg goed voor de cabriolet, ziet er geweldig uit!

 • Bijna een kwart eeuw

  Dus dat is tot nu toe 23 jaar Saab en 18,5 van hen in convertibles, als ik het goed lees en bereken.

  Ga zo door en heb te allen tijde een goede reis. En bedankt voor het verhaal en de foto's. De rode is echt heel mooi en het bekijken waard.

  Op een gegeven moment zal hier een Saabrio moeten worden gevonden. Het lijkt mij dat het merk steeds postuum wordt bepaald door zijn uitstekende cabrio's. Ik heb het gevoel nog niet gehad en ik heb iets gemist, groeit en groeit en groeit ...

  7
  1

Reacties zijn gesloten.