Evergrande Health heet nu Evergrande Auto

Een interessante naamsverandering in China. De Evergrande Health Industry Group Limited (Evergrande Health) wordt de China Evergrande New Energy Vehicle Group (Evergrande Auto). Het bedrijf kondigde gisteren de hernoeming aan op de beurs van Hong Kong waar de aandelen worden verhandeld.

Evergrande Health wordt Evergrande Auto

De naamsverandering is meer dan alleen een naamsverandering. Commentatoren duiden op een herschikking van het toekomstige bedrijfsmodel. Dit maakt duidelijk dat de auto-industrie voor Evergrande de belangrijkste business area van de toekomst is.

Evergrande heeft grote ambities

Evergrande Auto bouwt er meerdere met miljardeninvesteringen Werkendie naar verwachting tegen het einde van het jaar zullen zijn afgerond. Gisteren benadrukte het bedrijf opnieuw zijn plan om over 3 tot 5 jaar 's werelds grootste leverancier van voertuigen met alternatieve aandrijvingen te worden.

Voor Evergande komt eerst de Chinese markt en daarna de export. Hoe dan ook, de toekomst van Trollhättan is een opwindende vraag vanuit Europees perspectief. De volledige overname van NEVS en de voormalige Saab-fabriek moet uiterlijk in september worden afgerond. Het is momenteel onduidelijk wat Evergrande Auto ermee van plan is. De fabriek is strategisch gelegen in de EU, dus bevoorrading aan alle Europese landen is geen probleem.

Van Saab tot Evergrande?

Wat gebeurt er in Trollhättan? Zullen de NEVS-letters in de toekomst over de oude Saab-hallen schijnen? Of verdwijnt het en maakt Evergrande Auto een statement in Zweden? Zal NEVS de geschiedenis ingaan als voetnoot of naast Hengchi blijven bestaan ​​als submerk in het Evergrande Auto-rijk?

We zullen zien.

Een gedachte over "Evergrande Health heet nu Evergrande Auto"

  • Het zou interessant zijn om te weten wat het rijk van Evergrande Auto produceert en wanneer. Een zeer interessant SZ-artikel over de status van veel e-car-projecten (https://www.sueddeutsche.de/auto/pleitewelle-bei-jungen-autofirmen-gute-zeiten-schlechte-zeiten-1.4961234) vermeldt ook Evergrande en dat een van de vele gepresenteerde ontwikkelingspartners weer zou zijn afgehaakt.

    Op dit moment is het moeilijk in te schatten welke vertraging Corona verschuldigd is (iedereen heeft het probleem en het zou op een gegeven moment voorbij moeten zijn) en welke vertraging te wijten kan zijn aan een inefficiënte organisatie van de nieuwe groep en haar partners.

    Wat duidelijk moet zijn als het in China niet goed gaat, zal voor Trollhättan waarschijnlijk geen succesvolle toekomst zijn. Hieruit blijkt duidelijk, weliswaar een paar cijfers kleiner, het voorbeeld van Borgward en zijn geplande assemblagefabriek in Duitsland.

Reacties zijn gesloten.