Er wordt een autofabriek gebouwd. Evergrande-Hengchi in Nansha.

Het is boeiend om te zien hoe nieuwe automerken ontstaan. Met Evergrande-Hengchi waren de lezers er vanaf het begin bij. Misschien niet geheel vrijwillig, maar meegenomen door de gebeurtenissen rond het Saab-erfgoed. Het wordt nu duidelijk in welke afmetingen Evergrande bouwt. En met welke snelheid.

Uitzicht op de nieuwe Evergrande-Hengchi-fabriek in Nansha
Uitzicht op de nieuwe Evergrande-Hengchi-fabriek in Nansha

We herinneren ons 12 juni 2019.

Het is nog maar iets meer dan een jaar geleden. De oprichter van Evergrande, Xu Jiayin, bevindt zich in Guangzhou. De metropool aan de Pearl River Delta heeft 14 miljoen inwoners, wat meer is dan heel Zweden. Op 12 juni afgekondigd Jiayin bouw van 3 autofabrieken, een batterijfabriek en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten. Het prijskaartje erop: ongeveer $ 20 miljard.

Guangzhou is een hotspot van de auto-industrie, een auto-industrie in Silicon Valley op de Chinese manier.Het besluit om daar te focussen lijkt logisch. Er moeten capaciteiten voor 800.000 voertuigen per jaar worden gecreëerd. De vraag is wie zoveel elektrische auto's van een niet-bestaand merk gaat kopen. Omdat je op dat moment de merknaam niet eens kende.

Een jaar later zien we een enorm werk.

De merknaam is nu bekend. Hengchi is de naam van het nieuwe automerk. En we zien een enorme autofabriek opgroeien in Nansha, het district Guangzhou. Via Twitter (@GregKable) kwamen foto's van de bouwvoortgang. De 3 belangrijkste onderdelen van de nieuwe fabriek in Evergrande-Hengchi zijn bijna voltooid. Net als het nieuwe gebouw in Songjiang (Shanghai), moet Nansha eind 2020 klaar zijn.

Productie vanaf 2021.

Beide fabrieken zouden in 2021 kunnen starten met een mogelijke startcapaciteit van elk 200.000 voertuigen. In werkelijkheid zullen de aanvankelijke hoeveelheden lager zijn, de toename zal traag zijn. Desondanks zijn de capaciteiten die nu worden gebouwd één. Het maakt niet uit welke voertuigen en merken daar worden geproduceerd, de investering is een oorlogsverklaring aan de internationale auto-industrie. Evergrande, de vastgoedreus, zou de markt binnen enkele jaren met elektrische auto's kunnen overspoelen. Accepteer verliezen voor een bepaalde periode en verander zo de hele marktomgeving.

Maar daarvoor is nog een andere vraag.

Het gigantische werk in zijn creatie zien is zowel opwindend als indrukwekkend. Maar waar is het verkoopbare product? Hengchi 1 wordt nu als laat beschouwd. Er wordt gezegd dat het een SUV is die is getekend bij RAW Design in Ängelholm. Eerste foto's patentaanvragen werden in april verspreid. De Saab-genen zijn moeilijk te missen, ze zijn vergelijkbaar met de 9-4x. Hengchi 1 maakt een verrassend Europese indruk.

Maar afgezien van de foto's was er geen bewijs van het bestaan ​​ervan. Geen prototype, geen teaser. Hengchi 1 is nog steeds een fantoom.

Afbeeldingen: @GregKable via Twitter

13 gedachten over 'Er wordt een autofabriek gebouwd. Evergrande-Hengchi in Nansha."

 • Hoe groter de ontgoocheling zal zijn dat 1. de omzet niet klopt, 2. niemand weet waar de Chinezen allemaal met hun auto naar toe willen want er is sowieso geen plek meer op straat ...
  Denk dat dit een megaflop wordt

 • Het is goed dat er de Chinese Communistische Partij is die Evergrande financiert, het land geeft en zeker alleen het welzijn van alle mensen op deze planeet in gedachten heeft ...
  Ik reis liever met de bus en de trein dan komkommer met een henchi - niet voor niets verkopen Europese auto's in China beter dan die van henzelf ...

 • Evergrande kan gewelddadig worden. Ze denken heel groot, met kleine hoeveelheden geven ze niet op.

 • Ik heb het ingevoerd in een vertaler-app, resultaat "Heng Sechs Autos", dus waarschijnlijk "Hengchi Autos"

 • Kennisniveau (@ Tom)

  Welke van jullie is betrouwbaar beter en jonger. Dan is het zo ...

  Ik vond het FF-logo zo goed als de merknaam en modelnamen beter dan Hengchi I.

  Toch verwachtte ik van FF ook niet veel voor mens en milieu ...

  Waarom moeten alle auto's in de toekomst in 2,5 seconden van 0 naar 100 kilometer of 60 mijl per uur accelereren?

  Evergrande, Tesla, FF, wie dan ook. Het zou mooi zijn als op enig moment een bedrijf de milieubescherming boven de kilometerstand zou stellen.

  Het is triest als elektromobiliteit alleen kan worden vastgesteld door middel van prestaties en luxe of goedkope mest (zoals e-bikes en scooters).

  Boven- en onderaan de schaal geldt dat het vroeger beter was. High-end auto's wogen tot een ton minder en fietsen werden vroeger uitsluitend aangedreven door spierkracht.

  De boven- en onderkant van de schaal is daarom voor mij persoonlijk volkomen oninteressant. Mijn fietsen worden nog steeds uitsluitend gespierd bewogen. En voor mijn auto's zou ik de verbrandingsmotor vaarwel zeggen, niet voor meer vermogen maar voor meer milieubescherming.

  Hiervoor is een geloofwaardig algemeen evenwicht nodig. Zo'n heb ik nog nooit gezien. Waar zijn alle geweldige auto's met de (volledig voldoende) kilometerstand van gisteren en de (absoluut superieure) algehele balans van morgen?

  DIT zijn auto's die we echt nodig hebben, maar blijkbaar zijn ze geen aantrekkelijk marktsegment?

  Over het marktsegment gesproken, de lucht wordt naar boven dun. Ik ben benieuwd hoe de strategieën van alle huidige en opkomende fabrikanten werken, die momenteel zo stijf zijn in premium en luxe klasse.

  De marge per geproduceerde eenheid is natuurlijk groter. Maar als ze er allemaal tegelijk op wedden, zal het principe van vraag en aanbod morgen gelden in een markt met overaanbod en voorzienbare gevolgen ...

  11
  2
 • Ik vraag me af waarom je zoveel werken nodig hebt als er nog niets is geproduceerd? NEVS heeft al twee fabrieken in China die momenteel worden uitgebreid en Evergrande zorgt voor nog meer productiecapaciteit?

  Ik ken het Chinese belastingstelsel nu niet, maar kunnen dat afschrijvingsposten zijn? Of, uiteindelijk nog vaardiger, worden de volledige autofabrieken geïmplementeerd door de Evergrande Real Estate Group? Dan kan een deel van de subsidie ​​voor autoproductie worden doorberekend aan de vastgoeddivisie.

  Begrijp me niet verkeerd, ik geloof niet in een oplichterij die ook in China tot gevangenisstraf zou moeten leiden. Maar als je uiteindelijk een autobedrijf hebt en je vastgoedbedrijf 'reorganiseert', lijkt het alsof je alles goed hebt gedaan.

  • Ze werken waarschijnlijk hand in hand. Maar het aantal is veel te groot, omdat deze ideeën nauwelijks zinvol zijn.

   De stevige investeringsactiviteit van Evergrande brengt echter extra voordelen met zich mee. Degenen die dienovereenkomstig in industriële projecten investeren, wat hier op grote schaal gebeurt, hebben de voorkeur bij het toekennen van begeerde grond voor residentiële ontwikkeling.

 • Het is spannend.

  Ik moet toegeven. Het is niet iets dat me emotioneel raakt, maar het is nog steeds spannend ...

  QUO VADIS, Evergrande, China, de mensheid en de wereld? ? ?

  Ik heb onlangs per ongeluk vernomen dat Evergrande ook een belang van 45% heeft in het Amerikaanse automerk Faraday Future (FF).

  Ze lijken volwassen auto's in de pijplijn te hebben, maar niet echt productiecapaciteit. Zou FF, samen met Evergrande, het pad van Apple en Ikea kunnen inslaan?

  Betekent dat ontwerp en kwaliteit van XY Made in China?

  Weet het blogteam iets over de verbinding, mogelijke en gedeelde plannen van FF en Evergrande?

  3
  3
  • Evergrande zit niet meer in FF. Tenminste voor zover wij weten.

 • Het is spannend hoe snel de fabriek daar uit de grond wordt geslagen. Ok, Tesla in Grünheide heeft vergelijkbare periodes. Ik kijk uit naar de producten!

  Wat betekenen de Chinese karakters op het middelste gebouw?

  • Nou, de personages. Ik leerde een rudimentair Zweeds vanwege Saab. Ik geef mezelf het volgende avontuur vanwege Evergrande. Helaas kan ik de vraag niet beantwoorden.

Reacties zijn gesloten.