Evergrande Hengchi richt twee nieuwe bedrijven op

Misschien hadden sommige waarnemers bij Evergrande ingezet op een snellere ontwikkeling. Maar de zaken rond het nieuwe automerk Hengchi aarzelen nog. Het eerste product is laat, ook de Corona-crisis eist hier zijn prijs. Na de volledige overname van NEVS en de voormalige Saab-eigendommen, richt Evergrande nog twee bedrijven op.

Benteler-platform voor Evergrande Hengchi
Benteler-platform voor Evergrande Hengchi

Op 10 juli gesticht Evergrande in Guangdong de Evergrande Hengchi New Energy Automobile Technology Co.Ltd. Onderzoek en ontwikkeling, evenals de productie van auto-onderdelen en complete auto's werden geregistreerd als onderwerp van het bedrijf. De enige eigenaar is Evergrande New Energy Automobile Investment Holdings Group. Het aandelenkapitaal bedraagt ​​een half miljard yuan, wat overeenkomt met € 62,5 miljoen.

Evergrande had twee dagen eerder een ander bedrijf opgericht, gevestigd in Guangxi. Het heet Evergrande New Energy Automobile en heeft een zakelijk doel dat vergelijkbaar is met dat van het nieuwe bedrijf in Guangdong.

Evergrande heeft verschillende fabrieken in China die elektrische auto's en componenten in aanbouw produceren. In de eerste helft van 1 wilde de vastgoedontwikkelaar de eerste eigen auto presenteren, de plannen lopen vertraging op. Hengchi lijkt de definitieve merknaam te zijn met de nieuwe stichting in Guangdong. Evergrande is van plan in totaal 2020 of 14 nieuwe elektrische auto's te lanceren. Sommigen van hen zouden in Trollhättan kunnen worden gebouwd.

Een moeilijke omgeving voor nieuwe merken elektrische auto's

Als gevolg van de Corona-crisis reizen start-ups voor elektrische auto's wereldwijd in zwaar water. Een prominent voorbeeld van uitgestelde plannen is het merk Byton. Het veel geziene bedrijf werd beschouwd als vol kansen en de sprong naar Europa was waarschijnlijk. Met Carsten Breitfeld stond een voormalige BMW-manager aan het roer, die te vertrouwen was. Breitfeld verliet Byton in het najaar van 2019 en verhuisde naar Faraday Future. Weer een veelbelovende start-up die met geld uit China is gefinancierd en nu weer aan het groeien is. Ondertussen was het dicht bij de afgrond omdat Evergrande zich terugtrok als investeerder.

Byton wordt op 1 juli gelanceerd Betrieb voor nu. Het bedrijf kwam in een soort zelfopgelegde winterslaap totdat de marktomgeving vriendelijker werd. Het is niet zeker of het ooit weer zal ontwaken. Net als de vraag wanneer de economische omgeving beter zal zijn voor ambitieuze plannen voor elektrische auto's.

Afbeelding: Benteler (1/1)

5 gedachten over 'Evergrande Hengchi richt twee nieuwe bedrijven op"

 • Waarschijnlijk. De leidende ontwikkelingspartners werken richting Evergrande, het product zou echt goed kunnen zijn. De andere kant: je krijgt altijd waar je voor betaalt. Wie "Premium" bestelt en u wilt daarheen, u krijgt het waarschijnlijk.

 • De muziek speelt zich af in China. Wat echt komt wanneer, wordt in Trollhättan niet beslist. We zijn slechts rapporteurs met een beperkt inzicht. Batterij-elektrisch wordt momenteel als ingesteld beschouwd. Het zou mogelijk zijn om je breder te positioneren, de kennis is beschikbaar bij Koenigsegg met zeer interessante technologie. Maar er zijn momenteel aanwijzingen voor een dergelijke ontwikkeling.

 • China heeft kennelijk de beperkende goedkeuringsvereisten voor verbrandingsmotoren versoepeld, zodat de automarkt zo snel mogelijk kan herstellen. Aangezien branders in China waarschijnlijk goedkoper zijn dan vergelijkbare elektrische auto's, verkopen ze momenteel beter dan elektrische auto's, hoewel hun financiering is verlengd (https://efahrer.chip.de/news/vorbild-fuer-europa-chinas-automarkt-erholt-sich-doch-elektroautos-schwaecheln_102274).

  Evergrande wil misschien de indruk vermijden dat haar producten slecht verkopen als ze koste wat kost op de markt komen en probeert te wachten tot de marktomstandigheden voor elektrische auto's beter zijn voordat ze beginnen met verkopen.
  Het kan 6 tot 12 maanden duren als de pandemie hardnekkig is, misschien zelfs langer.

 • Is het al duidelijk of het puur elektrische voertuigen zijn zoals Tesla of hybride en zelfs waterstofaandrijvingen?

 • Kunnen de auto's na alle aankondigingen en de internationaal gegenereerde aandacht zo goed worden dat ze niet teleurstellen?

  Gevaarlijk spel dat Evergrande speelt. Maar de spelers en hun privévermogen staan ​​waarschijnlijk aan de veilige kant ...

  4
  4

Reacties zijn gesloten.