Slim elektrisch rijden? Een jaar lang gratis elektriciteit van Volvo.

Het marktaandeel van plug-in hybrides neemt snel toe. Volgens de KBA is het aantal geregistreerde voertuigen in Duitsland in 2019 gestegen tot 102.175. Een stijging van 52,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. De sterke groei zet door, Volvo wil daar deel van uitmaken. Natuurlijk hebben de Zweden een goed idee.

Volvo XC40 Opladen
Volvo XC40 Opladen

Plug-in hybrides zijn de trend. Maar ze zijn niet zonder controverse. Voor sommigen combineren ze het beste van twee werelden. Op lange ritten met de verbrandingsmotor, zonder de nadelen van een puur elektrische auto. Geen lange laadtijd, geen angst voor bereik. In de stad rijd je puur elektrisch, zonder uitstoot.

Voor de anderen zijn het brugtechnologie waar niets echt goed in mag zijn. De beschuldiging is te zwaar en te complex, technologie in een dubbelpak met elektrische aandrijving en verbrandingsmotor. Daarnaast bestaat het algemene vermoeden dat hybride chauffeurs overheidssubsidies en de belastingbonus meenemen, maar bijna nooit elektrisch rijden of hun batterijen opladen. De eerste eisen zijn al gesteld dat de staatspremies pas na bewijs worden betaald. De milieubonus mag alleen worden overgedragen als een hoog percentage van de afgelegde afstand puur elektrisch was.

Het probleem smeult, de discussie is nog maar net begonnen. Het merk Gothenburg stimuleert elektrisch opladen. Het geeft de laadstroom voor een jaar.

Een jaar laadstroom inbegrepen

Bestuurders van Volvo Recharge-modellen die de beslissing hebben of zullen nemen om tussen 16 oktober 2019 en 20 september 2020 een model te kopen, profiteren hiervan. U kunt het voertuig gebruiken Volvo on call-app schrijf je in voor de actie.

De fabrikant vergoedt tijdens de campagne maximaal 3.000 kWh. Voor een XC40, XC60 of V60 met een gemiddelde van 15.000 kilometer per jaar verwacht Volvo een terugbetaling van € 300,00. Bij intensief gebruik met een hoog aandeel elektronica is tot € 900,00, - per jaar mogelijk.

Volvo doet het een beetje op Tesla. Jarenlang konden Californische klanten gratis stroom onttrekken aan de Supercharger, een argument voor het merk. Misschien zit het milieu-idee erachter. De berekening, die eraan gewend is geruisloos door de stad te rijden met de plug-in hybride, die het ook na afloop van de campagne gaat doen. De omgeving zou blij zijn. Elektriciteit uit hernieuwbare energie vereist.

Afbeeldingen: Volvo Cars (5)

5-gedachten ook "Slim elektrisch rijden? Een jaar lang gratis elektriciteit van Volvo."

 • Ik zie veel voordelen in het aansluiten van hybriden, mits je 'correct' leeft en 'correct' gebruikt. Als je het nooit oplaadt, is het natuurlijk dwaas om de elektrische apparatuur mee te nemen, maar als je de korte boodschappen elektrisch kunt doen en de elektriciteit In het beste geval kun je nog steeds een fotovoltaïsch systeem krijgen om een ​​aantal dingen goed te doen en voor de lange termijn heb je gewoon de verbrandingsmotor en hoef je niet elke 200-300 km naar de snellader te gaan, zoals bij een puur elektrische auto om daar minstens 30 minuten op te laden. Ik hou van het idee van Volvo met de gratis elektriciteit, dus de plug-in driver zal echt opladen.

  Beantwoorden
 • @ Oude Zweed

  Voor zover ik weet, zijn de Mitsubishi Outlander Plugin Hybrid en de Honda CR-V Hybrid zo ontworpen dat ze meer overeenkomen met een seriële hybride en wordt de verbrandingsmotor meestal gebruikt als een soort range extender.

  Dergelijke concepten zouden echter alleen hun grootste potentieel voor klimaatbescherming moeten ontwikkelen als de verbrandingsmotor consequent wordt geoptimaliseerd tot een werkpunt dat wordt gebruikt voor opladen. Iedereen die een soort range extender-concept heeft geïmplementeerd, heeft eenvoudigweg een motor van de plank gehaald en deze min of meer aangepast, waarbij hij blijkbaar een deel van het potentiële klimaatbeschermingspotentieel heeft weggegeven.

  Obrist Powertrain propageert iets soortgelijks met haar hyperhybride en professor Sauer van RWTH Aachen University is voorstander van een dergelijk concept, zo niet uitsluitend (https://www.researchgate.net/publication/325767994_Systeme_der_Elektromobilitat_-_Stand_und_Perspektiven [Download full-text PDF]).

  Het ontwerp van de batterij en de brandergrootte kunnen worden besproken. Een kleine batterij met een kleine range extender is waarschijnlijk kostenbesparend voor de middellange afstand. Klanten geven echter de voorkeur aan grotere batterijen met een krachtige range extender, wat op dit moment leidt tot een duur product met een relatief kleine klantengroep.

  Beantwoorden
 • Ik ben ook een van degenen die er een krijgen. Ik ben me ervan bewust dat het een brugtechnologie is, zelfs dat het niet perfect is. Maar een goed begin. Naast de overheidsfinanciering, die ik erg aantrekkelijk vind (maar ook zal laden), heeft het het voordeel dat het twee werelden samenbrengt.Zoals je al schreef, geen angst voor bereik ec. ec., waardoor ik de E-schijf gemakkelijker kan leren kennen. Op dit moment zou ik geen toegang willen hebben tot een pure E-schijf. Het zou ideaal zijn als het elektrische bereik 100-150 km zou zijn. Hierdoor kan ik bijna 90% van mijn professionele verkeersvolume dekken. Een fabrikant denkt of ontwikkelt niet langer een range extender zoals de Ampera / GM Volt. Waarom niet?

  Beantwoorden
  • Mazda brengt een Wankel-motor als range extender. Is heel interessant, het merk zwemt momenteel in veel dingen tegen de stroom in.

   Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.