Het rechter en linker brein. En wat Saab erover zegt.

De klant kan iets leren met Saab. In 1988 werd in Noord-Amerika een commercial gelanceerd over de rechter- en linkerhelft van de hersenen. Cruciaal hierbij is de wetenschap dat de Zweden materiaal leveren voor beide helften. De clip maakt deel uit van de De meest intelligente auto's ooit gebouwd Campagne.

De rechter- en linkerkant van de hersenen. En wat Saab erover zegt.
De rechter- en linkerkant van de hersenen. En wat Saab erover zegt.

Webe-copywriters hadden het vroeger vroeger gemakkelijker. Ze mochten diepgaande onderwerpen behandelen. Tegenwoordig is de reclame in de auto-industrie grotendeels afgevlakt. De angst gaat over het overweldigen van de klant. Denk je dat niet? Een zeer actueel voorbeeld van wanhoop: het agentschap van een merk van de VW Group moet het geloofwaardig maken dat het een bewijs is van geavanceerde individualiteit wanneer iemand rode schoenen draagt ​​en in een compacte SUV in dezelfde kleur rijdt. Een moeilijke missie.

Rechter en linker hemisferen. Saab bedient ze allebei.

Het was gemakkelijker in 1988. Net als de twee hersenhelften. De doelgroep kon iets leren en genoot van de brutale bijdragen. Als alles goed ging, zou ze achteraf misschien een Saab kopen. Of op zijn minst een bezoek gebracht aan de Saab-dealer in de buurt. Over het algemeen bestuurt de rechterkant van het menselijk brein de mooie dingen. Muziek, kunst, misschien zelfs het plezier van een auto maken er deel van uit. De linkerkant is verantwoordelijk voor logica en abstracte kennis. Dit is precies waar de tekstschrijvers beginnen.

Een 900 Turbo is veilig. Het heeft een grote laadruimte. Daarnaast is het praktisch, zegt de linkerkant. Daar geef ik niet om, merkt de rechterkant op. En veel plezier met het rijden in de 900 Turbo. Beide kanten van de hersenen worden bediend en zijn tevreden. Omdat Saab voertuigen heeft voor beide hersenhelften. Dat is de belangrijkste boodschap van de video.

We hebben al twee commercials gepubliceerd van de historische campagne van Saab North America. Van de $ 20 miljoen Saab en de Talladega commercieel vanaf 1987 zijn hier verkrijgbaar.

3 gedachten over 'Het rechter en linker brein. En wat Saab erover zegt."

 • En wat zegt de halswervel?

  Het waren precies deze turbocoupés die (toen ik een beginnende bestuurder in een Volvo was) heel voorzichtig mijn hoofd naar links en rechts draaiden - afhankelijk van de rijrichting of de parkeerpositie van de Saab.
  Echte blikvangers en verlangende objecten voor beide hersenhelften ...

  Het was een sleutelmoment voor mij. Ik wist meteen dat ik vroeg of laat deze Saab of een van zijn opvolgers zou en zou moeten besturen, het sleutelwoord is angst voor verwaarlozing. Een zeer sterke drijfveer ...

  Een leven zonder ooit een Saab te hebben gehad, kwam niet meer voor in mijn stoutste dromen, was onvoorstelbaar.

  8
  3
 • De meeste tijdgenoten konden via advertenties en onreine testrapporten te horen krijgen dat Benz & Co. in de garage moet zijn - de marketingafdeling van SAAB kon het niet bijhouden. Uiteindelijk waren er ook geen echt nieuwe producten onder GM - dat was waarschijnlijk de hoofdoorzaak van het "resultaat".

 • Bedankt voor de opwindende commercial.
  SAAB herkende al vroeg waar ze de relevante klantenkring moesten "ophalen": met de geest. 😉
  Goede reclameboodschap.
  Helaas zorgden deze reclame-inspanningen niet voor een goede verkoop op lange termijn ... Het resultaat is bekend. 🙁

Reacties zijn gesloten.