Cool in Trollhättan? De Sango op de testbaan.

Een puur elektrische, zelfrijdende robottaxi van Trollhättan. Vorige week presenteerde NEVS de eerste zelf ontwikkelde elektrische auto. Veel ruimte voor 6 passagiers in de kleinste ruimte en op de een of andere manier cool. Futuristisch, spannend. Net zoals je binnenkort mobiel kunt zijn in de grootstedelijke regio's of op het platteland.

De Sango op de testbaan in Trollhättan
De Sango op de testbaan in Trollhättan

Toegegeven, de Sango kruipt nog steeds over de route met slechts 15 km / u. Geen vergelijking met de oude Saab-tijden waarin turbomotoren voorbij suisden. In plaats daarvan stilte. De snelheid verandert. De stilte blijft. Het geluid van de toekomst waar je misschien aan gewend raakt, maar misschien niet en iets mist.

Nog. De Sango is best gaaf en op de een of andere manier ook Saab. Zo ongelooflijk als het klinkt. Omdat in Trollhättan, zelfs in Saab-tijden, misschien zoiets als deze robottaxi op de wielen zou zijn gezet. Beste ruimtebesparing dankzij het wegvallen van het stuur en de bestuurdersstoel. Een zeer gereduceerde sfeer die toch ruimte laat voor privacy bij optimaal gebruik van de ruimte. Praktisch en ingenieus zijn de uitschuifbare matglazen ruiten ter bescherming tegen medereizigers.

Een robottaxi uit Trollhättan

De zijdenkers van Saab, die alles in twijfel trokken, hadden er misschien de toekomst in gezien. Natuurlijk trekt zo'n product niemand aan met benzine in hun bloed. Misschien niet iemand die een Saab bestuurt. Te feitelijk, te weinig om de zintuigen iets te bieden. Maar het past bij Trollhättan en de traditie van de locatie. Durf iets compleet nieuws te doen dat niet doet wat je verwacht.

Je moet kijken of de Sango en het type robottaxi's zijn markt zullen vinden. In Azië waarschijnlijk meer dan hier, omdat de acceptatie voor nieuwe technologie in deze markten meer uitgesproken is. De sango is cool. Het is misschien afkomstig van een sciencefictionfilm, maar het is een realiteit op het oude Saab-testcircuit.

Het ontwerp zet de autogeschiedenis voort. Het bevat ook een stuk van het oude Saab-DNA. Simon Padian werkte ook aan het project. De laatste Saab-ontwerpchef in Trollhättan, die de verantwoordelijkheid voor de laatste auto's van het merk, zoals de 9-5 NG, deelde.

Film / Beeld: NEVS AB (1/1)

20 gedachten over 'Cool in Trollhättan? De Sango op de testbaan."

 • @ Capri 73``

  het is jammer dat je dit simpele verzoek afwijst. Dit is niet leuk, maar het was het proberen waard.

  Het blogteam en de lezers zouden het ook op prijs hebben gesteld als u uw passie voor "beste meneer Hürsch", aan wie u het merendeel van uw opmerkingen richt, had kunnen overwinnen.

  Overigens zonder dat het nuttig is voor de opdracht. Niet elke lezer kent uw beste meneer Hürsch, deelt uw passie ...

  Dus alsjeblieft, als je het helemaal niet laat staan, neem dan "@ Volvaab Driver".

  dank u

  1
  3
 • @ Mr. Detlef Rudolf,
  Je hebt helemaal gelijk. Ik ben het 100 procent eens met je teksten en uitleg over de Sango!

 • Geachte heer Hürsch,
  het was slechts een antwoord op je tekst.
  Ik kan ze persoonlijk aanspreken, omdat ze het altijd zo doen. Het is niet erg.
  Doe bijna iedereen hier!
  Ze hebben hier net hun naam veranderd, zodat het lijkt alsof ze hun enthousiasme voor de Saab-blog als Herbert Hürsch verloren en twee dagen later hier opnieuw schreven onder een nieuwe naam.
  Het stoort me niet, het is fijn dat ze er weer zijn. Zo had ik je al geschreven.
  Ik kijk uit naar meer spannende teksten van jou!

  3
  1
 • Met 2 andere stellen een exact schema uitwerken om vervolgens naar bepaalde bestemmingen te gaan en eventueel ook omwegen te nemen, aangezien niet elk stel op de goedkoopste route woont? Nee bedankt - dan rij ik liever met mijn wederhelft in een 9-3 cabriolet zonder hulpstukken en omwegen, want dit zou zeker de meer ontspannende optie voor mij zijn!

  In de late avonduren (na de spits) is er sowieso niet veel te beleven op straat - als er drie losse voertuigen op de weg zouden rijden in plaats van de Sango, zou dat zeker niet tot overbelasting leiden.

 • Beste meneer Capri 73,

  Ik heb uw verklaringen gecontroleerd en grondig onderzocht. Tot mijn grootste verrassing ontdekte ik dat je absoluut gelijk hebt met alles.

  Taxi's bestaan ​​eigenlijk al heel lang. WAUW….

  In alle ernst, u spreekt mij herhaaldelijk persoonlijk aan, hoewel ik dat al verschillende keren heb genegeerd en mijn naam heb veranderd. Het zou fijn zijn als ook jij een manier zou kunnen vinden om je hier uit te drukken zonder een persoonlijke 'relatie' te onderhouden.

  Noch de redactie, de lezers, noch ik zijn erin geïnteresseerd. Welke plausibele verklaring heb je?

  Waarom kun je niet gewoon je mening uiten zonder deze expliciet aan mij te richten?
  Ik spreek je aan en verwijs je al lang niet meer en dat werkt heel goed.
  Ik heb helemaal geen wrijving nodig.

  Ik zou heel blij zijn als jij dat ook zou kunnen en zou me in de toekomst negeren.

  Bij voorbaat dank.

  2
  3
 • Geachte heer Herbert Hürsch,
  Ik blijf nog steeds bij het feit dat de sango overbodig is en dat niemand hem nodig heeft.
  Alleen omdat het voertuig uit Trollhättan kan komen, hoef je het niet goed te vinden.

  Trouwens, voor uw scenario's met de verandering of de 3 koppels is er al decennia een oplossing! ...... het heet TAXI !!!

  Misschien moet je ook aan onze werkplekken denken. Wie kan er nog in de Sango rijden als we allemaal werkloos zijn ... Dan heeft iedereen tijd!

  5
  3
 • @ Detlef Rudolf,

  laat je fantasie de vrije loop. Tom gaf commentaar op meerdere configuratie-opties.

  Ook zijn er verhuispakketten denkbaar die naar een binnenstedelijke en mogelijk oude stadsdeur rijden in een smal steegje zonder uitstoot totdat de ontvanger via zijn smartphone heeft bevestigd dat hij thuis is en klaar is om ...

  Er is zoveel meer denkbaar.

  In de grote steden van deze wereld - zelfs in de relatief kleine metropolen van Duitsland - zijn er rijafstanden tot 20 km binnen (!) Het centrum.

  Mits er passende diensten beschikbaar zijn, kunt u deze straal, uw culturele en culinaire aanbod zeer comfortabel gebruiken met 6 of meer mensen privé en professioneel.

  Stel je voor dat je in plaats daarvan het openbaar vervoer gebruikt, drie keer moet veranderen en van links of rechts wordt lastiggevallen op weg naar de opera en voor of daarna naar een restaurant - om welke reden dan ook.

  Niemand heeft ooit gezegd dat een dergelijke dienst het dagelijkse en openbare verkeer tussen de spekriem en de stad (het woon-werkverkeer) kan en moet overnemen. Een dergelijke dienst is gerechtvaardigd afgezien van bestaande en bekende monsters. Het gaat over de toekomst en nieuwe opties, niet over het beter gebruiken en in kaart brengen van oude gedragspatronen dan voorheen mogelijk was.

  Een voorbeeld:
  Als 3 stellen (6 personen) samen een avond plannen, kunnen ze individueel met 3 auto's van A, B & C naar 1. D, dan en 2. naar F en tenslotte en 3. terug naar A, B & C rijden.
  Dit resulteert in 9 zoekopdrachten naar parkeerplaatsen in de binnenstad, die snel oplopen tot 1,5 tot 3 uur (elk 10 tot 20 minuten).

  Als de 3 koppels samen een sango zouden boeken voor hun avond, zouden ze het stadsverkeer aanzienlijk ontlasten en samen meer tijd hebben.

  Dat vind je overbodig. Je kunt ook verlangen naar zo'n scenario. Maar je moet het niet voortijdig afbreken, denk ik.

  2
  6
 • Nou, ik zou de toekomst van het onderdeel niet als negatief zien, vooral niet in landelijke gebieden, waar het openbaar vervoer zelden rijdt en vaak maar 2-3 mensen in een bus of trein zitten, ... als iemand rijdt. Aangezien een dergelijk onderdeel waarschijnlijk via een app moet worden geboekt, kan ook oneigenlijk gebruik worden opgespoord. Zoals bij het laatste artikel al geschreven staat het onderdeel ook niet vast in het verkeer op het platteland, personeel voor de dagelijkse controle van de conditie is per vervoerde gebruiker niet zo duur als buschauffeurs met 2-3 personen in de bus. Bij grotere groepen reizen meerdere delen in een konvooi, met daarnaast veel gebak een transportdeel. Dus kom maar op, mijn oma's en studenten zouden blij zijn!

  2
  2
 • Vanaf de zogenaamde spekgordel rond Hamburg reizen mensen al jaren met de S-Bahn of U-Bahn naar het stadscentrum. Deze kleine taxi's zoals Sango & Co. hebben veel te weinig ruimte om het zelfs maar bij te houden. Op langere reizen (zeker in tijden van wereldwijde pandemieën) rijd je natuurlijk zo geïsoleerd mogelijk in je eigen auto.

  Dus op de een of andere manier zijn deze lelijke dingen overbodig!

  5
  2
 • De Sango is overbodig, er rijden bussen en treinen naar het stadscentrum. Zoiets werkt niet op het platteland.
  Wie maakt deze voertuigen schoon en hoe zien ze eruit
  Voertuigen na jaren uit?

  NEVS heeft zeker een geweldige manier gevonden om veel geld te verbranden voor iets dat niemand nodig heeft!
  Het geld zou beter zijn geïnvesteerd in de productie van verbrandingsvoertuigen, bij voorkeur met turbo! en met naamrechten van Saab!

  5
  4
 • De Sango prikkelt de verbeelding

  Ik weet niet waar ik moet beginnen en hoe ik de opmerking moet beëindigen.
  De Sango en zijn concurrenten - vroeg of laat zullen er zijn - hebben wat nodig is om de manier van leven, verkeer en verkeer en stedenbouw te veranderen, en ook de wereld van het werk, althans in binnensteden.

  Ook al ben ik een petrolhead en wil in de toekomst minimaal één mogelijke analoge verbrandingsmotor in mijn eigen stal hebben, maar ik ken ook het leven, het verkeer en het zoeken naar een parkeerplaats midden in verschillende stadscentra.

  Vandaag kon ik me werk, vrije tijd en leven in een 'autovriendelijk' stadscentrum niet meer voorstellen. Niets en niemand is vriendelijk. Voetgangers, fietsers, automobilisten en beroepschauffeurs - allemaal hebben ze last van elkaar en vervloeken ze elkaar.

  Het helpt ook niet als een Tesla op de tweede rij staat in plaats van een AMG of als een verschroeid varken. De binnensteden hebben geen nieuw aandrijfsysteem nodig, maar een nieuw verkeersconcept. De sango past er heel goed in.

  5
  4
 • Hallo Griffin,
  Tom merkte een opmerking op bij het vorige bericht. Er was niets aan een autonome sanitaire cel ..., maar misschien was zijn lijst niet max. vol.
  Verder ben ik blij dat de DIXI-toiletten niet zoveel ramen hebben. 🙂

  4
  1
 • Hui, een bewegend toilethuis …….

 • De Sango moet erg flexibel zijn. Versies met minder stoelen en met ruimte voor bagage zijn mogelijk. Evenzo versies voor pure bagage of vrachtvervoer als bestelwagens.

  3
  1
 • Wat te doen met de bagage met alle inzittenden - waarom zou u er geen woord over zeggen?

 • Beter dan niets - maar het zou echt geweldig zijn als er in Trollhättan ook echte auto's van de productielijn zouden rollen voor mensen die graag zelf rijden. Met deze zogenaamde robottaxi's ben ik op de een of andere manier blij dat de naam SAAB niet meer verschijnt. Gewoon lelijk deze sango

  7
  3
 • Het bevat ook een stuk van het oude Saab-DNA.
  Ja, als ik de aangegeven voorruit zie, zie ik bijna de cockpit van de piloot ... zo getekend om “de hoek”. Super goed.
  Ik kan me dit soort voertuigen goed voorstellen in wagenparken op het platteland en in steden die aan de weg zijn verbonden.
  Ik kan me goed voorstellen om zo'n taxi samen met andere mensen te gebruiken. Persoonlijk hoef ik zo'n voertuig niet 'alleen' te gebruiken. Instappen is mogelijk als er voldoende ruimte is. Familie X kan een ander doel hebben dan mijn gezin.
  De routeplanner lost het op ... 😉
  Dus wanneer begint het?

  3
  1

Reacties zijn gesloten.