Cool in Trollhättan? De Sango op de testbaan.

Een puur elektrische, zelfrijdende robottaxi van Trollhättan. Vorige week presenteerde NEVS de eerste zelf ontwikkelde elektrische auto. Veel ruimte voor 6 passagiers in de kleinste ruimte en op de een of andere manier cool. Futuristisch, spannend. Net zoals je binnenkort mobiel kunt zijn in de grootstedelijke regio's of op het platteland.

De Sango op de testbaan in Trollhättan
De Sango op de testbaan in Trollhättan

Toegegeven, de Sango kruipt nog steeds over de route met slechts 15 km / u. Geen vergelijking met de oude Saab-tijden waarin turbomotoren voorbij suisden. In plaats daarvan stilte. De snelheid verandert. De stilte blijft. Het geluid van de toekomst waar je misschien aan gewend raakt, maar misschien niet en iets mist.

Nog. De Sango is best gaaf en op de een of andere manier ook Saab. Zo ongelooflijk als het klinkt. Omdat in Trollhättan, zelfs in Saab-tijden, misschien zoiets als deze robottaxi op de wielen zou zijn gezet. Beste ruimtebesparing dankzij het wegvallen van het stuur en de bestuurdersstoel. Een zeer gereduceerde sfeer die toch ruimte laat voor privacy bij optimaal gebruik van de ruimte. Praktisch en ingenieus zijn de uitschuifbare matglazen ruiten ter bescherming tegen medereizigers.

Een robottaxi uit Trollhättan

De zijdenkers van Saab, die alles in twijfel trokken, hadden er misschien de toekomst in gezien. Natuurlijk trekt zo'n product niemand aan met benzine in hun bloed. Misschien niet iemand die een Saab bestuurt. Te feitelijk, te weinig om de zintuigen iets te bieden. Maar het past bij Trollhättan en de traditie van de locatie. Durf iets compleet nieuws te doen dat niet doet wat je verwacht.

Je moet kijken of de Sango en het type robottaxi's zijn markt zullen vinden. In Azië waarschijnlijk meer dan hier, omdat de acceptatie voor nieuwe technologie in deze markten meer uitgesproken is. De sango is cool. Het is misschien afkomstig van een sciencefictionfilm, maar het is een realiteit op het oude Saab-testcircuit.

Het ontwerp zet de autogeschiedenis voort. Het bevat ook een stuk van het oude Saab-DNA. Simon Padian werkte ook aan het project. De laatste Saab-ontwerpchef in Trollhättan, die de verantwoordelijkheid voor de laatste auto's van het merk, zoals de 9-5 NG, deelde.

Film / Beeld: NEVS AB (1/1)

19-gedachten ook "Cool in Trollhättan? De Sango op de testbaan."

 • @ Capri 73``

  het is jammer dat je dit simpele verzoek afwijst. Dit is niet leuk, maar het was het proberen waard.

  Het blogteam en de lezers zouden het ook op prijs hebben gesteld als je je passie voor “beste meneer Hürsch”, tot wie je de meeste van je opmerkingen hebt gericht, zou kunnen overwinnen.

  Trouwens, zonder dat zou het nuttig zijn voor de opdracht. Niet elke lezer kent uw beste meneer Hürsch, deelt uw passie ...

  Dus alsjeblieft, als je het niet loslaat, gebruik dan "@ Volvaab Driver".

  dank u

  1
  3
  Beantwoorden
 • @ Mr. Detlef Rudolf,
  Je hebt helemaal gelijk. Ik ben het 100 procent eens met je teksten en uitleg over de Sango!

  Beantwoorden
 • Geachte heer Hürsch,
  het was slechts een antwoord op je tekst.
  Ik kan ze persoonlijk aanspreken, omdat ze het altijd zo doen. Het is niet erg.
  Doe bijna iedereen hier!
  Ze hebben hier net hun naam veranderd, zodat het lijkt alsof ze hun enthousiasme voor de Saab-blog als Herbert Hürsch verloren en twee dagen later hier opnieuw schreven onder een nieuwe naam.
  Het stoort me niet, het is fijn dat ze er weer zijn. Zo had ik je al geschreven.
  Ik kijk uit naar meer spannende teksten van jou!

  3
  1
  Beantwoorden
 • Werk samen met 2 andere koppels een nauwkeurig schema uit om vervolgens naar bepaalde bestemmingen te gaan en eventueel ook omwegen te nemen, aangezien niet elk koppel op de goedkoopste route leeft? Nee bedankt - dan rijd ik liever met mijn betere helft in een 9-3 cabriolet zonder bijlagen en omleidingen, aangezien dit zeker de meer ontspannende optie voor mij zou zijn!

  In de late avonduren (na het werk) gebeurt er sowieso niet veel op straat - als er drie individuele voertuigen op de weg zouden zijn in plaats van de Sango, zou dit zeker niet leiden tot overbelasting.

  Beantwoorden
 • Beste meneer Capri 73,

  Ik heb uw verklaringen gecontroleerd en grondig onderzocht. Tot mijn grootste verrassing ontdekte ik dat je absoluut gelijk hebt met alles.

  Taxi's bestaan ​​al heel lang. WAUW….

  Serieus, je spreekt me herhaaldelijk persoonlijk aan, ook al heb ik dit meerdere keren genegeerd en mijn naam veranderd. Het zou leuk zijn als je een manier zou kunnen vinden om jezelf hier uit te drukken zonder een persoonlijke 'relatie' te onderhouden.

  Noch de redactie, de lezers, noch ik zijn erin geïnteresseerd. Welke plausibele verklaring heb je?

  Waarom kun je niet gewoon je mening uiten zonder deze expliciet aan mij te richten?
  Ik spreek je aan en verwijs je al lang niet meer en dat werkt heel goed.
  Ik heb helemaal geen wrijving nodig.

  Ik zou heel blij zijn als jij dat ook zou kunnen en zou me in de toekomst negeren.

  Bij voorbaat dank.

  2
  3
  Beantwoorden
 • Geachte heer Herbert Hürsch,
  Ik blijf nog steeds bij het feit dat de sango overbodig is en dat niemand hem nodig heeft.
  Alleen omdat het voertuig uit Trollhättan kan komen, hoef je het niet goed te vinden.

  Trouwens, voor uw scenario's met de verandering of de 3 paren, is er al decennia een oplossing! ...... het heet TAXI !!!

  Misschien moet u ook nadenken over onze werkplekken. Wie kan er nog op de Sango rijden als we allemaal werkloos zijn ... iedereen zou tijd hebben!

  5
  3
  Beantwoorden
 • @ Detlef Rudolf,

  laat je fantasie de vrije loop. Tom gaf commentaar op meerdere configuratie-opties.

  Er zijn ook verplaatsbare pakjesstations denkbaar die zonder uitstoot in een smal steegje omhoog rijden en alleen voor een binnenstad en mogelijk voordeur van de oude stad als de ontvanger via zijn smartphone heeft bevestigd dat hij thuis is en klaar om te ontvangen ...

  Er is zoveel meer denkbaar.

  In de grote steden van deze wereld - zelfs in de relatief kleine metropolen van Duitsland - zijn er rijafstanden tot 20 km binnen (!) Het centrum.

  Mits er passende diensten beschikbaar zijn, kunt u deze straal, uw culturele en culinaire aanbod zeer comfortabel gebruiken met 6 of meer mensen privé en professioneel.

  Stel je voor dat je in plaats daarvan het openbaar vervoer gebruikt, drie keer moet veranderen en van links of rechts wordt lastiggevallen op weg naar de opera en voor of daarna naar een restaurant - om welke reden dan ook.

  Niemand heeft ooit gezegd dat een dergelijke dienst het dagelijkse en openbare verkeer tussen de spekriem en de stad (het woon-werkverkeer) kan en moet overnemen. Een dergelijke dienst is gerechtvaardigd afgezien van bestaande en bekende monsters. Het gaat over de toekomst en nieuwe opties, niet over het beter gebruiken en in kaart brengen van oude gedragspatronen dan voorheen mogelijk was.

  Een voorbeeld:
  Als 3 stellen (6 personen) samen een avond plannen, kunnen ze met 3 auto's individueel rijden van A, B & C naar 1. D, dan en 2. naar F en tenslotte en weer 3. naar A, B & C.
  Dit resulteert in 9 zoekopdrachten naar parkeerplaatsen in de binnenstad, die snel oplopen tot 1,5 tot 3 uur (elk 10 tot 20 minuten).

  Als de 3 koppels samen een sango zouden boeken voor hun avond, zouden ze het stadsverkeer aanzienlijk ontlasten en samen meer tijd hebben.

  Dat vind je overbodig. Je kunt ook verlangen naar zo'n scenario. Maar je moet het niet voortijdig afbreken, denk ik.

  2
  6
  Beantwoorden
 • Nou, ik zou de toekomst van het onderdeel niet zo negatief zien, vooral in landelijke gebieden, waar het openbaar vervoer zelden mogelijk is en vaak slechts 2-3 mensen in een bus of trein zitten ... als iemand rijdt. Aangezien zo'n onderdeel waarschijnlijk via een app moet worden geboekt, kan ook oneigenlijk gebruik worden opgespoord. Zoals al geschreven voor het laatste artikel, staat het onderdeel niet in de file in landelijke gebieden, personeel voor de dagelijkse controle van de toestand is niet zo duur per vervoerde gebruiker als buschauffeurs met 2-3 mensen in de bus. Wanneer grotere groepen boeken, zijn er verschillende onderdelen in het konvooi, en als er veel gebak is, een transportgedeelte. Dus kom maar op, mijn oma's en studenten zouden blij zijn!

  2
  2
  Beantwoorden
 • Vanaf de zogenaamde spekriem rond Hamburg nemen mensen al jaren de S- of U-Bahn naar het stadscentrum. Deze kleine taxi's zoals Sango & Co. hebben niet genoeg ruimte om hier zelfs maar bij te blijven. Bij langere ritten rijd je (zeker in tijden van wereldwijde pandemie) zoveel mogelijk met je eigen auto.

  Dus op de een of andere manier zijn deze lelijke dingen overbodig!

  5
  2
  Beantwoorden
 • De Sango is overbodig, er rijden bussen en treinen naar het stadscentrum. Dit werkt niet op het platteland.
  Wie maakt deze voertuigen schoon en hoe zien ze eruit
  Voertuigen na jaren uit?

  NEVS heeft zeker een geweldige manier gevonden om veel geld te verbranden voor iets dat niemand nodig heeft!
  Het geld zou beter zijn geïnvesteerd in de productie van verbrandingsvoertuigen, bij voorkeur met turbo! en met naamrechten van Saab!

  5
  4
  Beantwoorden
 • De Sango prikkelt de verbeelding

  Ik weet niet waar ik moet beginnen en hoe ik de opmerking moet beëindigen.
  De Sango en zijn concurrenten - vroeg of laat zullen er zijn - hebben wat nodig is om de manier van leven, verkeer en verkeer en stedenbouw te veranderen, en ook de wereld van het werk, althans in binnensteden.

  Ook al ben ik een petrolhead en wil in de toekomst minimaal één mogelijke analoge verbrandingsmotor in mijn eigen stal hebben, maar ik ken ook het leven, het verkeer en het zoeken naar een parkeerplaats midden in verschillende stadscentra.

  Ik kon me geen werk, vrije tijd en leven meer voorstellen in een "autovriendelijk" stadscentrum. Er is niets vriendelijks en niemand. Voetgangers, fietsers, automobilisten en professionele chauffeurs - ze hebben allemaal last van elkaar en vervloeken elkaar.

  Het helpt ook niet als een Tesla op de tweede rij staat in plaats van een AMG of als een verschroeid varken. De binnensteden hebben geen nieuw aandrijfsysteem nodig, maar een nieuw verkeersconcept. De sango past er heel goed in.

  5
  4
  Beantwoorden
 • Hallo Griffin,
  Tom heeft op het vorige bericht gereageerd. Er was niets aan een autonome sanitaire cel ..., maar misschien was de lijst niet max. vol.
  Verder ben ik blij dat de DIXI-toiletten niet zoveel ramen hebben. 🙂

  4
  1
  Beantwoorden
 • Waar de bagage neerzetten met alle gevangenen - waarom zou je er geen woord over zeggen?

  Beantwoorden
  • De Sango moet erg flexibel zijn. Versies met minder stoelen en met ruimte voor bagage zijn mogelijk. Evenzo versies voor pure bagage of vrachtvervoer als bestelwagens.

   3
   1
   Beantwoorden
 • Beter dan niets - maar het zou echt geweldig zijn als er ook echte auto's voor zelfrijdende tijdgenoten van de lopende band in Trollhättan rolden. Met deze zogenaamde robottaxi's ben ik op de een of andere manier blij dat de naam SAAB niet meer voorkomt. Gewoon lelijk deze sango,

  7
  3
  Beantwoorden
 • Het bevat ook een stuk van het oude Saab-DNA.
  Ja, als ik de aangegeven voorruit zie, kan ik bijna de cockpit van de piloot zien ..., 'om de hoek' getrokken. Klasse.
  Ik kan me dit soort voertuigen goed voorstellen in wagenparken op het platteland en in steden die aan de weg zijn verbonden.
  Ik kan me ook voorstellen dat ik zo'n taxi met andere mensen zou gebruiken. Persoonlijk hoef ik zo'n voertuig niet 'alleen' te gebruiken. Instappen mogelijk als er voldoende ruimte is. Familie X kan ook een ander doel hebben dan mijn familie.
  De routeplanner lost het op… 😉
  Dus wanneer begint het?

  3
  1
  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.