De finale van een missie nadert. Project Paul op weg naar Kiel.

Het begon in Kiel, het eindigt in Kiel. Project Paul nadert zijn voltooiing. De Saab 9-5 is onderweg naar het noorden, waar onze paden zullen scheiden. Het verhaal was begonnen in Februari 2016 met een trieste auto. Een oude Saab 9-5-stationwagen, een heel vroeg voorbeeld. Iets voor de gebruiker of iets voor een nieuw leven?

Project Paul reist met de transporter
Project Paul reist met de transporter

We besloten Paul een kans te geven. Een herziening van de technologie en de carrosserie volgde, de trieste auto werd weer een aantrekkelijke Saab. We hadden grote plannen die iets te groot waren. Door de stationwagen zijn tweede leven in te blazen, werd de financiële positie van de blog permanent benadrukt. Maar in ieder geval, met de steun van Saab Kiel, Skandix, Saab Service Frankfurt en andere helpers, stond er een technisch goede auto voor ons.

Uiteraard nog met visuele beperkingen en gebruikssporen. Sporen die het leven met zich meebrengt. Hoe dan ook, de oude stationwagen reed goed, zag er nu leuk uit en was leuk. Wat we misten, was de tijd die nodig was voor het project. Mark en ik hebben familie, werk, meer auto's en de Saab-blog. We hadden ons misrekend omdat er nauwelijks ruimte is voor een projectauto. Paul werd slechts een jaar door Mark gereden en daarna opgeborgen in de hangar. Het idee om op een grote tour te gaan met de Saab 9-5 is nooit gerealiseerd, het leven schrijft zijn eigen scripts.

We naderen de finale

Maar het basisidee bleef bestaan. Krijg de oude Zweed in vorm, verplaats en verkoop hem dan voor het goede doel. Zonder Covid-19 zou Jan tijdens zijn pauze van het semester de 9-5 richting Kiel hebben genomen. Het virus met de resulterende lockdown veranderde ons hele schema voor 2020, er kwam niets van terecht.

Maar nu naderen we de finale.

Vorige week - ik was die dag op pad in Bamberg en Würzburg - stond de autotransporter voor de deur. Paul was geladen en bleef niet de enige Saab in het busje. Een paar kilometer verder kwam er een 9-5 van Justus binnen, wat een ander verhaal is.

Project Paul voor het goede doel

Hoe gaat de finale nu? We verkopen het Paul-project voor een goed doel. Hij zal het tot dusver geïnvesteerde geld zeker niet binnenhalen, 5 cijfers. We hebben daar geen illusie. Maar Paul is een goede basis die met een beetje afstemming een lang leven zal hebben. Een vroege 9-5 stationwagen, waarvan er nog maar een paar bestaan. Rijden is in de praktijk duurzaamheid: zo lang mogelijk een object gebruiken.

Visueel laten we het Paul-project zoals het is. Zelfklevend, best gaaf. De bijzonder aantrekkelijke 18 ″ Inca-velgen blijven ook, ze maken de Saab tot een blikvanger. U kunt de Saab-stationwagen in de Lafrentz-dealer bekijken en er een proefrit mee maken.

En dan?

Vervolgens kunt u bepalen wat u wilt betalen. Het project Saab is beschikbaar vanaf € 1,00 en elk bod telt. Details over de komende finale volgen binnenkort.

10 gedachten over 'De finale van een missie nadert. Project Paul op weg naar Kiel."

 • Zou het ook een optie zijn om “Paul” te doneren aan de Oldtimer-Markt kinderkankerhulpactie?
  U doneert aan een goed doel en adverteert met het merk Saab.

 • Bedankt voor de verduidelijking - beide vragen. Als Paulchen in Kiel aankomt, komt er zeker een nieuw rapport (inclusief nieuwsbrief), toch? Zodat iedereen op de hoogte is van deze actie!

 • Helaas is de nieuwsbrief zondag afgelast. Sorry ... We doneren de aankoopprijs aan een afdeling van de Universiteitskliniek in Erlangen. We hebben het zo nu en dan gedaan sinds de blog er is.

 • Helaas, ondanks het aanvinken van alle onderwerpen, informeerde de automatische nieuwsbrief mij niet over het goede nieuws dat Paulchen 😉 terugkeerde naar het noorden, dus ik zag het artikel nu pas toevallig. In ieder geval ben ik erg blij om de knappe man bij mijn volgende bezoek aan Lafrentz van dichtbij te bekijken en om de “jongens” mij achtergrondinformatie te laten geven! 🙂 Nogmaals geweldige actie van de blog! Voor welk goede doel wordt de aankoopprijs gebruikt?

 • Op zondag was er eigenlijk geen nieuwsbrief. Het probleem was de menselijke interface, niet de software. Vandaag gaat alles zoals gewoonlijk, mijn excuses als onze e-mails ontbreken.

 • Helaas overschrijdt de restauratie helaas snel de waarde van het voertuig. Ik ervaar dit zelf met mijn 9-3 I Cabrio. Zet goed geld in de optiek en TÜV (bijna 5 biljetten) en nu het klaar moet zijn, verspreidt zich een motorstoring (die voorheen ondenkbaar was). Nu is er een revisie van de motor, die weer 3 biljetten kan inslikken. Het is pijnlijk. Nog pijnlijker omdat ik momenteel niet kan rijden. De Saab-vertrouweling heeft veel te doen en vraagt ​​om een ​​vertraging van 2 maanden.

 • Geweldig project! Gisteren, vandaag was er geen nieuwsbrief. Problemen?

  1
  1
 • Het is te hopen dat Paul even enthousiaste eigenaren zal vinden.
  Ik hoop hem hier en daar te lezen.

  Als ik afgelopen oktober niet verliefd was geworden op een 9-3 II en mijn vloot daarmee had uitgebreid, zou ik in de verleiding zijn gekomen!
  Waar anders kun je zo'n trolley kopen, die net zoveel liefde heeft gekregen als de artikelen hier in de blog overbrengen.

 • Ik ben benieuwd hoe het met Paul gaat en hoop dat de nieuwe eigenaar ook over Paul gaat schrijven.

 • 4 jaar Paul al? Wauw, hoe snel loopt de tijd - gek! Hopelijk hoor je van “hem” hoe het de komende jaren met de nieuwe eigenaar zal gaan.

Reacties zijn gesloten.