Een Saab van $ 20 miljoen? Reclamespot USA 1988!

De Zweden hadden altijd gevoel voor humor. Saab ging in de jaren tachtig op jacht naar klanten in Noord-Amerika met grappige commercials. Degenen die kleiner zijn, en Saab is altijd een kleine fabrikant geweest, moeten altijd wat harder drummen. Saab trommelde vrij hard en de verkoop steeg.

Een Saab voor 20 miljoen

De huidige plek uit 1988 gaat over het prijskaartje dat bij een Saab zou kunnen blijven. Vanaf destijds ongeveer $ 15.000, begon een Saab 900i op de basis. De Turbo-versies waren iets duurder, voor een Saab 9000 Turbo mochten de Amerikaanse klanten al ongeveer US $ 28.000 overmaken. Tot nu toe zo goed.

Dan komt een Saab JA 37 Viggen in beeld. De jet rondde het assortiment af. Maar toen kostte het al ongeveer $ 20 miljoen. Dat was in 1988, toen je voor die prijs een moderne straaljager had kunnen kopen als je lid was van een vriendelijk leger. De huidige verdedigingswapens zijn veel duurder.

 

Vliegtuigbouw en autodivisie waren in de jaren tachtig nog steeds verenigd in één groep. De grenzen tussen de twee divisies waren vloeiend, de uitwisseling levendig. De kleine commercial was onderdeel van de “De meest intelligente auto's ooit gebouwd'Campagne. Dit omvat ook een Talladega-commercialdie adverteert met de Saab 9000. Nog enkele fragmenten uit deze serie wachten op herontdekking in ons archief.

Begin jaren 90 werd de campagne vervangen door een andere slogan. "We sluiten geen compromissen. Wij maken Saabs'. Vanaf dat moment was het motto. Zelfverzekerd en duidelijk. Ook niet slecht.

4 gedachten over 'Een Saab van $ 20 miljoen? Reclamespot USA 1988!"

  • Ook nu nog zijn er goede en goedkope straaljagers uit Zweden. Maar dat en waarom D het liefst bij Trump of de Teurofighter koopt, is een ander, heel complex en heel uniek onderwerp ...

    5
    3
  • De video is gewoon geweldig - en zoals zo vaak het geval is, was Saab waarschijnlijk (ver) zijn tijd vooruit ...

  • Destijds had Saab hele leuke en grappige ideeën! Geweldig gefilmd hoe ze allemaal op het juiste moment in beeld komen. Bedankt voor deze leuke traktatie voor het weekend!

Reacties zijn gesloten.