Europa zonder grenzen. Week van de Poolse expediteurs.

Had ik ooit gedacht dat ik haar zou missen? De witte busjes met Poolse kentekenplaten? Met de voorlopige climax van de Corona-crisis zijn de barrières in Europa gedaald. Bijna alle grenzen waren nu strak. De Duitse Autobahn ineens zonder de drukke vervoerders uit Polen. Dus ik had een probleem ...

Er staat geen UFO naast de Saab 9000. Een tuinvijver uit Polen.
Er staat geen UFO naast de Saab 9000. Een tuinvijver uit Polen.

Eigenlijk geef ik toe dat ze vervelend zijn. Deze witte bestelwagens, vaak met trailers onderweg. Voelde altijd een beetje te snel, te vaak op de snelle rijstrook, niet genoeg afstand houdend. Ja, ze rijden onder tijdsdruk. En ze worden niet goed betaald. Ze doen wat ze moeten doen om hun gezin te voeden. Zeer weinigen hebben voor deze baan gekozen.

Kleine expediteurs, zoals hun verdwijning tijdens de lockdown-shows, vormen een onmisbaar onderdeel van de Europese levenslijn. De bypass buiten de wereld van grote routes en containers. Als je wegvalt, werken veel dingen niet meer. Omdat ze de meest ongelooflijke dingen dragen.

Deze week kreeg ik twee bezoeken van Poolse teams. Ik heb hier onverwacht lang op moeten wachten en Corona heeft mijn planning voor dit jaar echt verpest.

Dinsdag leverde een van de witte bestelwagens een tuinvijver af. Gemaakt van GVK, gemaakt in een heel klein stadje ongeveer 50 kilometer ten westen van Gdansk. Het zal een schuilplaats worden voor een paar watergebonden wezens. Een langer, niet gemakkelijk verhaal. Het is niet relevant, maar op dit moment wil ik reclame maken voor sympathieke mensen in ons buurland.

Omdat de vijvers zijn van goede kwaliteit, niet te duur, en de service wordt aanbevolen. Je koopt vooral een product dat in Europa is gemaakt en je koopt het rechtstreeks bij de producent. Zo verzeker je in deze niet zo gemakkelijke tijden een paar banen in Europa - wat ook nodig is.

Een van de expediteurs is besproken met de tuinvijver, die momenteel geparkeerd staat in de carport naast het Anna-project. Nu, na lange tijd, is er weer een spanningsboog. Lezers die al lang lezen, weten wat er gebeurt! Er wordt een nieuw project aangekondigd. Vertraagd door een vervelend klein virus.

Corona maakt de grenzen strak. En ik moet wachten.

Het andere Poolse team, veel interessanter voor de lezers, arriveerde hier de avond ervoor. Het had een verrassing, naast merken die niet het vermelden waard waren, laadde een Saab. Een auto waar ik al maanden op wacht.

Pas met het openen van de grenzen kwam de "nieuwe" naar Duitsland. De prehistorie begon in het najaar van 2019 en ontwikkelde zich daarna heel anders dan gepland. Vooral vanwege Corona - het virus verlamde alles. Uiteindelijk speelde het verhaal zich af in twee landen en waren er mensen van drie nationaliteiten bij betrokken.

Na de zomerstop gaat het nieuwe project online. Twee auteurs schrijven momenteel de reeks artikelen voor de lancering, wat ook een primeur is. Een Saab-aankoop met een aantal obstakels. Het verhaal is diepgaand en laat zien hoe ingewikkeld het is om de Saab van je dromen te krijgen. Tegelijkertijd is het Europees, in alle landen, omdat het vertelt hoe mensen die elkaar niet kenden elkaar helpen en vertrouwen in de crisis. Samen brengen ze enthousiasme voor een klein merk uit Zweden. Saab!

Maar de nieuwe serie artikelen is verre van een mooi weerverhaal.

Omdat er helaas ook negatieve dingen zullen zijn. Het storyboard creëert het echte leven dat geen ideale wereld is. Een Saab-workshop in Baden-Württemberg komt niet goed uit. Verrassend omdat ik gewend ben aan een goede behandeling. Wat zal er mee te maken hebben dat ik de blog ga schrijven. Ja, je hebt af en toe het voorrecht. Ik geef toe dat. Nu kon ik leren wat er zou kunnen gebeuren als je geen gebruikte auto van Trollhättan als Saab-blog wilde kopen.

Maar probeerde het als een onbekende klant ...

4 gedachten over 'Europa zonder grenzen. Week van de Poolse expediteurs."

 • Juist, de fabrieksvakantie eindigde half augustus en het nieuwe modeljaar begon. We gaan online over deze datum.

 • Heel mooi geschreven, ik ben benieuwd wat er gaat komen

  2
  1
 • Heel speculatief. Wat de Polen door het land rijden, zelfs nieuwe Saabs. Het is natuurlijk weer gewoon dat de zaken pas na de zomervakantie doorgaan. Volgens Saab-fabrieksvakanties zou dat vanaf 15 augustus zijn. Kan ik het zo lang uitstaan ​​en heb ik gelijk in mijn schatting?

 • Ik hou van Polen, het land en de mensen. Ik ben benieuwd waar de UFO over gaat. Omdat het echte onbekende vliegende object van dit artikel niet de goed gemaakte en solide tuinvijver is, maar de geplaagde Saab ...

  Als het maar half zo goed is als het nieuwe metalen hek van mijn buurman (uitstekend gefabriceerd in Polen, zeer goed gefundeerd en geplaatst door Polen in loodlijn, schaal en lijn), dan moet het gewoon een geweldige Saab zijn in goede staat.

  Helaas valt het nieuwe hek van de buren trouwens samen met de tijd dat Corona de grens sloot. Ik hoop dat de monteurs en hun families deze pauze hebben overleefd.

  6
  5

Reacties zijn gesloten.