Veel cooler dan een Tesla. Een unieke Saab 96 Electric.

Geen Toyota Prius of Nissan Leaf nodig? Een Tesla zou ook niet cool genoeg zijn? Dan helpt een kijkje bij een Saab 96 Electric. Het straalt veel individualiteit en stijl uit. Het zou een retro-auto van Trollhättan kunnen zijn als Saab nog steeds auto's maakte. Of misschien een elektrische auto van NEVS, als ze de moed hadden om iets bijzonders te proberen. Maar er is waarschijnlijk minder een mogelijkheid.

Saab 96 Electric
Saab 96 Electric

De Saab 96 Electric is gebaseerd op een verbrandingsmotor uit 1969. De conversie naar de elektrische auto vond plaats in 2009 en de manier waarop dat gebeurde onderscheidt de 96 Electric van vele andere conversies. De originele grille was gesloten; er was niets meer dat gekoeld moest worden. Hierdoor ziet het front eruit zoals het uit de fabriek had kunnen zijn. De jaren 60 - elektrisch en cool.

Dit is hoe een Saab 96 Electric eruit had kunnen zien

De instrumentatie wordt teruggebracht tot wat nodig is. De snelheidsmeter wordt aangevuld met een batterijniveau-indicator en een voltmeter - grotendeels in de stijl van de jaren waarin de 96 in Trollhättan van de productielijn rolde. Met een fijne blik op de originaliteit - en hoe het had kunnen zijn. Alleen al het feit dat de remodelers consequent hebben afgezien van het gebruik van displays en andere stijlinconsistenties is het vermelden waard.

Er zijn er 10 in het voormalige motorcompartiment en in het gebied van de achterbank die niet meer bestaat Trojaanse T-1275 Batterijen verdeeld. Samen met de elektromotor 203-06-4001 van Advanced DC Motors Inc. bereikt de Saab 96 Electric een maximumsnelheid van 100 km / u. Het bereik is ook 100 kilometer.

Met de renovatie werd de 96 een tweezitter en een ideale auto voor in de stad of een vakantiehuis in de Algarve. Of voor elk vakantieoord in de wereld, waar de stranden fantastisch en eindeloos zijn. De 96 Electric is momenteel beschikbaar op een bekend platform veiling. Zijn toestand wordt als goed beschreven. Wat verbeterd kan worden, zijn details. In het interieur is veel kaal plaatwerk te zien, de op maat gemaakte bekleding voor de deuren en het gedeelte van de voormalige achterbank ontbreekt. Een goede zadelmaker zou de rest van het werk kunnen doen, de styling van de Saab zou dan bijna perfect zijn.

Over stijl en individualiteit hoef je niet veel te zeggen. Ja, de Tesla's en Leafs van deze wereld zijn sneller. Je blijft rijden. Maar tegen de 96 Electric zijn het gewoon kant-en-klare auto's. Saai en meegaand.

Afbeeldingen: Ebay (6)

9 gedachten over 'Veel cooler dan een Tesla. Een unieke Saab 96 Electric."

 • Hallo Capri 73,

  "Geldt alleen voor (…)" Ik zie hetzelfde als jij. Vandaar mijn preek over de terugtrekking van de spoorweg uit plattelandsgebieden, uit het vrachtvervoer, enz. ...

  Onder dergelijke omstandigheden is het politiek goedkoop om het wegverkeer te targeten.

  Zolang de spoorwegen prestigeprojecten genereren, voornamelijk als alternatief voor binnenlandse vluchten, zich concentreren op de essentie van het goederenvervoer, hebben ze weinig weerstand tegen het wegvervoer, blijft hun bijdrage aan de bescherming van het milieu marginaal ...

 • Hallo meneer Hürsch, u begreep me niet goed. Je ideeën had je al bij DB. In september 1995 gingen de laatste DB-motorwagens op batterijen met pensioen. Er waren meer dan 200 voorbeelden van de zeer krachtige 515-serie (ETA 150). De accu's (22 ton) zijn onder de autovloer gemonteerd en onderhouden door VARTA. Dit maakte deze voertuigen al meer dan 35 jaar zeer betrouwbaar!
  De DB had ook de juiste laadinfrastructuur!
  Ik raad de film van de spoorwegkoerier aan: batterijflits en sigaar
  De DB was niet langer geïnteresseerd in nieuwe voertuigen met moderne technologie.
  Milieubescherming geldt alleen voor de kleine burger, niet voor de staat zodra het geld kost!
  Al het gepraat over de elektrische auto is hypocrisie!
  Daarom blijf ik diesel rijden, net als onze DB.

 • @ Capri 73,

  charmante gedachte. Misschien precies de juiste oplossing om rangeeroperaties koolstofarm te maken, afgedankte routes met weinig moeite te reactiveren en minder frequente kosten te dekken om de kosten te dekken?

  De batterijen konden worden vervoerd in aanbestedingen, zodat treinwagons of rangeerlocomotieven zelf niet op het netwerk hoeven te worden aangesloten en 24/7 zonder opladen kunnen worden gebruikt.

  Duitsland staat vol met voormalige routes en voormalige stationsgebouwen. Hoewel er veel is gesloopt, herbouwd en opnieuw gebouwd, is het spoorvervoer lange tijd een probleem geweest voor historici en archeologen ...

  De spoorlijn was eens en voor vele jaren zeer creatief om zelfs kleine plaatsen met elkaar te verbinden en de lage vracht- en passagierskosten op te vangen om de kosten te dekken.
  Indien nodig werden lightrailbussen gebruikt.

  Tegenwoordig kan batterijvoeding deze leemte nuttig opvullen en mogelijk routes lucratief maken waarvoor een bovenleiding moet worden voorzien, onderhouden en niet loont?

  De verbinding tussen post en trein was soms zo intiem dat het postkantoor in kleine steden vaak direct in het stationsgebouw lag.

  Vandaag tieren we over (energie) efficiëntie en milieubescherming en dromen we ervan dat Amazone elk pakket afzonderlijk met een elektrische drone vanaf een basis in nergens rechtstreeks naar de voordeur vliegt, terwijl we in de ICE of een Tesla zitten en op internet surfen en ze bestellen Red de wereld …

  Er lijkt mij iets niet in orde met deze visie. Hoe hoger de inspanning (en het verbruik), hoe meer bescherming van het milieu?

  Ik hoop dat het web hier leest. Misschien kun je een paar verstandige alternatieven bedenken voor EV's, drones, ICE en Co?

  4
  2
 • Bij de Deutsche Bundesbahn werkte het best goed met de batterijaandrijving. Maar bij DB waren ze niet langer geïnteresseerd in batterijaandrijvingen ... ze zaten weer op diesel.
  Ik denk dat je batterijaandrijvingen veel beter kunt gebruiken in een trein dan in een auto.

 • Terug in de toekomst?

  Ik vind het cool en succesvol. Maar ik vind het ook terug kijken in plaats van vooruit ...

  De elektromotor is bijna 60 jaar ouder dan de verbrandingsmotor. In feite waren elektrische wagens met loodaccumulatoren in de meerderheid tot WO II, althans in Duitse steden.

  Afvalinzameling, melkboeren, postkantoor, brouwerijen, de tram en nog veel meer vertrouwen op elektrische wagens of elektrische aandrijvingen met lood- of hoogspanningslijnen achter het paard.

  De 96 hier, met al zijn reducties ten opzichte van het origineel (stoelen, topsnelheid, actieradius), is de perfecte belichaming van waarom toen (vanaf de jaren 1920) de slinger langzaam naar de gemotoriseerde rijtuigen zwaaide ...

  Ondanks alle euforie voor elektrische concepten, moet men ook de historische achtergrond in de gaten houden - het is opvallend hoe de problemen (ruimte, gewicht, actieradius, laadtijden, bronnen) lijken op het heden en het verleden ...

  PS
  Het past ook dat de hybride meer dan 100 jaar oud is. Elke militaire onderzeeër sinds WO I is precies dat - ofwel een hybride of later ook nucleair aangedreven ...

  7
  3
 • Ik hou niet van dergelijke conversies van klassieke auto's, maar hier moet je toegeven dat het heel stijlvol is geïmplementeerd.

 • Een geweldig idee en een blikvanger zouden altijd op laadstations zijn als er een oplaadkabel op de Saab is aangesloten

 • Ik heb nog een persfoto bij me, met een foto van een Saab 95 uit oktober 1969 met elektrische aandrijving van toen!

 • Goed idee. Iets anders. Vooral de voorkant.

  Technisch gezien waarschijnlijk niet zo goed als de AmpRevolt 96 (www.amprevolt.com) en een prima uitvalsbasis voor wie van elektrische auto's houdt.

Reacties zijn gesloten.