9 jaar blog en 9 miljoen lezers. Het is moeilijk te geloven.

Er is nog een klein jubileum te melden. Gisteren lieten de statistieken meer dan 9 miljoen lezers zien! In ongeveer 9 jaar is dat een miljoen per jaar, dat is nog maar de helft van het verhaal. Omdat het project een bewogen geschiedenis heeft. Na het einde van de fabrikant nam het aantal lezers jaar na jaar af. Voortdurend en blijkbaar de duidelijkste materie ter wereld. Minder auto's is gelijk aan minder lezers, en op een gegeven moment is het voorbij. Of niet?

Saab blog

Zo duidelijk lijkt het niet. in de september 2017 we registreerden het bereiken van de grens van 7 miljoen. Het heeft 19 maanden geduurd april 2019 de 8 miljoen hindernis viel. Iets meer dan anderhalf jaar, maar het werd dynamischer. Want al in mei 2020, na 13 maanden, waren er al 9 miljoen.

Er beweegt iets!

Het is moeilijk te geloven! Saab is geschiedenis! Niemand brengt het merk terug, je ziet steeds minder van deze auto's op straat. Desalniettemin zijn er steeds meer lezers die het onderwerp op de een of andere manier lijken te waarderen. Je kunt het niet helemaal uitleggen. Wie praat er over Rover? Verdwenen 15 jaar geleden en was kort daarna echt geschiedenis. Of Lancia? Deze mooie fabrikant, die nog steeds bestaat in Italië, maar die hier sinds 2017 niet meer vertegenwoordigd is. Het merk heeft veel doorstaan, zelfs dat Fiat het Lancia-logo op Chrysler-dozen heeft geplakt. Lancia huilt alleen in camera.

Gisteren: 9 miljoen lezers!
Gisteren: 9 miljoen lezers!

Is alles anders met Saab?

Om eerlijk te zijn - ik heb geen idee! Geen voorspelling waar het project over een jaar zal zijn. Helemaal niet. Eigenlijk zouden zowel de onderwerpen als de lezers opraken en zou de wind door de ruïnes van het blogproject moeten waaien. Eigenlijk ... Maar het leven schrijft zijn eigen verhalen, en dat geldt ook voor de trollen uit de oude Saab-fabriek. Ze blijven werken aan hun verhaal, en ik sta open voor alles wat er komt en ik waardeer iedereen die het lef heeft om mijn verhalen te lezen.

Als hij er plezier in heeft, is het werk niet voor niets geweest.

Het volgende miljoen en het 10 miljoen ding dat we goed kunnen vieren.

18 gedachten over '9 jaar blog en 9 miljoen lezers. Het is moeilijk te geloven."

 • Felicitaties aan Tom en het blogteam! Het succes van deze blog heeft verschillende redenen: zeker het zeer professionele en goed onderzochte werk van het blogteam, de keuze van onderwerpen, die altijd buiten de kaders vallen en de sfeer van vandaag laat zien en natuurlijk de fascinatie van onze turborol, en, en, en ...
  Heel erg bedankt en ga zo door.
  Blijf Saabing, Daniel

 • In de tekst van Tom komt de opmerking naar voren dat niemand het merk terugbrengt en dat er nog meer lezers zijn.

  Met geschikte opkomende producten onder leiding van Evergrande, zou een wederopstanding van het SAAB-merk zelfs zinvol zijn - wie kan er iets doen met de naam Hengchi?

  Het is dus best intelligent en denkbaar dat men kan vertrouwen op de bewezen merknamen buiten Azië
  SAAB gebruikt. Dit zou geweldig zijn.

 • De opmerkingen hier laten alles zien! Saab leeft nog. Via de blog, de bloggers en het trouwe lezerspubliek.
  Je Tom doet geweldig werk en we danken je met aandacht (en sommigen met een blogdonatie ;-), sorry moest het zijn) en interesse!
  Zonder als fantastisch te willen worden beschouwd, zou ik er nog steeds op vertrouwen dat het merk vandaag als een feniks uit de as zal opstaan.
  Een Saab-blogfeest! Zeer mooie gedachte !!

 • Spreek iedereen hier af. Kan het met iedereen eens zijn. Geweldige blog. Lees altijd met plezier en enthousiasme.

 • Gewoon geweldig, auto lezen op zijn best! Geen Saab zonder een blog. Als je van Zweeds plaatwerk houdt, kun je hier bijna niet komen. En dat met een snuifje Volvo lijkt langzaam aan het worden. Ik ben blij!

  8
  1
 • Grote aantallen, groot succes! Gefeliciteerd. Als gepassioneerde chauffeur van Saab en Lancia las ik elke dag de blog en ben ik altijd enthousiast over de bijdragen.

  Geïnspireerd door het Anna-project kocht ik een 9-5 V6 uit 1999. Ik weet het, naast de 900 II V6, misschien wel de meest impopulaire Saab, maar ik vind de machine echt geweldig, geanimeerd om snel te cruisen en te genieten van het prachtige geluid. De Saab heeft een prachtige substantie, een paar km en is van binnen in uitstekende staat. Buiten wordt het nu stap voor stap verwerkt. Bij interesse zal ik een kleine bijdrage op de blog plaatsen.

  Gelukkig Pinksteren voor iedereen!

  13
 • Respect !!! Bedankt en gefeliciteerd met zoveel uren werk, plezier, verdriet en zeker altijd plezier 🙂

  De SAAB-vrienden Thüringen blijven u trouw, uiteraard inclusief financiële steun ...

 • Dat is SAAB.
  Je kunt deze mythe niet verklaren, je kunt hem alleen voelen.

  Het zou leuk zijn als je de trolls-stickers weer zou kunnen plakken.

 • Kwaliteit komt gewoon door!

 • Bedankt voor het werk

 • Bedankt Tom! Ga zo door! Ik kijk uit naar de 10 miljoen.

 • Gefeliciteerd van ons en bedankt voor de geweldige blog. Het aantal lezers toont het succes en de kwaliteit van uw werk en laat het merk en onze Saab-gemeenschap voortleven!

  10
 • Frankfurt zou als het ware de blogbasis zijn. Laten we tot dan hopen op Corona-vrije tijden.

  12
 • Gefeliciteerd met deze uitstekende nummers!
  De hoofdschrijver van de blog trekt ons lezers naar de SAAB-diepten ..., geweldig, ga door! 🙂
  En misschien hebben de vele klikken op de blog iets te maken met CORVID-19 ... Tijd is soms (gelukkig) overvloedig.

  10
 • Geen wonder! Super leuke blog, ik lees graag, het Anna project is erg stimulerend, ik ga binnenkort een 9K kopen! Veel succes, SAAB verdient het. Een uniek voorbeeld van duurzaamheid. Tom, heel erg bedankt voor de geweldige inspanning!

  10
 • Ik denk dat dat een goed idee is! Om 10 miljoen lezers of 10 jaar blog echt te vieren. Enigszins centraal in het Duitstalige gebied (bijvoorbeeld ergens in het "SAAB-historische" grotere gebied van Frankfurt), op de een of andere manier totaal anders dan de "gebruikelijke" SAAB-bijeenkomsten en projecteer Paul precies in het midden.

  19
 • Gefeliciteerd Tom op de trotse balans van de blog!
  Ik denk dat het niet alleen komt door de mensen die van Saab-auto's houden, en daarom
  "Afzien" van de nieuwste generatie auto's, maar ook de unieke
  Rapporteer stijl van uw blog. Ga zo door.

  25
 • Ja, SAAB is anders dan Lancia of Rover. SAAB-kopers zijn altijd veel individueler geweest en SAAB heeft deze individualiteit heel goed weerspiegeld in zijn auto's.

  De huidige SAAB-stuurprogramma's zijn ook veel individueler dan andere mensen.

  Het is leuk om te zien dat we oudere chauffeurs vervangen door jongere chauffeurs. Onze auto's gaan daardoor veel langer mee dan die van de meeste andere merken. Simpelweg omdat wij mensen van elkaar moeten verschillen om onszelf te zijn.

  18

Reacties zijn gesloten.