Bouw een reddingsparachute. Workshops en COVID-19 marathon.

Deze week in Frankfurt - begin zomerweer, de zon schijnt. De lucht is nog steeds verdacht leeg, er gaat nauwelijks een vliegtuig richting Rhein-Main Airport. Op de grond ziet het er anders uit. Bij Saab Service Frankfurt de werkplaats en de tuin zijn vol. Saab naast Saab, het is krap. Je zou bijna vergeten dat we in Corona-tijden leven.

Anna op de startbaan. Vliegveld Babenhausen.
Anna op de startbaan. Vliegveld Babenhausen.

Maar slechts bijna. Omdat er veel anders is. Bij het aannemen van bestellingen houden zelfgemaakte, transparante wanden klanten op afstand. Bescherming voor medewerkers die dagelijks met veel mensen in contact staan. In de wachtruimte zit een bezoeker. Hij draagt ​​een voorbeeldig gezichtsmasker. Ik ben het liefst buiten, net als 3-4 andere klanten. Op afstand van elkaar komt alles erg goed uit. Bijna alsof het altijd zo is geweest.

Is het er al aan wennen? Ik weet het niet zeker. Ik zie alleen dat we leren leven met COVID-19. Auto's worden voor overdracht gedesinfecteerd, waardoor elk risico wordt uitgesloten. De tijd van het jaar en het feit dat we meestal buiten zijn, maken het gemakkelijker om met de situatie om te gaan. We kunnen nu gewoon niet te eigenwijs worden!

Omdat we op een marathon zijn.

Het is net begonnen. De volgende herfst en winter zal het waarschijnlijk komen. Als de activiteiten verschuiven naar gesloten ruimtes, neemt het risico op infectie weer toe. Er dreigt een tweede golf, die intenser kan worden dan wat achter ons ligt. Alleen discipline en voorzichtigheid kunnen helpen.

Het goede nieuws van de week? De Saab-workshops doen het goed. Beter dan verwacht, melden velen een volle orderportefeuille. Saab is een Zweedse rots in crisis. Het is goed wie de afgelopen jaren op het merk heeft vertrouwd. Hij gaat anticyclisch; Reparatie en renovatie gebeurt altijd in de youngtimers en klassieke auto's.

Een andere branche heeft het echter moeilijk. Het is niet de focus van rapportage, heeft geen reddingspakket, maar is niet minder belangrijk. Ik heb het over de media en het heeft invloed op zowel print als online. De advertentie-inkomsten vallen dramatisch uiteen, het verlies wordt moeilijk te compenseren. Onze lokale krant verhoogt nu de abonnementsprijzen aanzienlijk. De krant, dunner dan ooit, wordt duurder dan ooit. Ik steun dit omdat ik het medium wil waarderen en beveiligen. Het is mijn kleine, particuliere noodfonds voor mijn plaatselijke krant.

Bouw zelf een kleine reserve!

De problemen troffen een industrie die al jaren niet is bedorven. De GDPR heeft veel kleinere kanten van de markt bereikt, de mediadiversiteit blijft afnemen. EEN Amerikaanse financiële investeerder trok in bij Springer Verlag, wat op de lange termijn niets goeds suggereert. Der Spiegel, een andere zwaargewicht in de scene, behoudt zijn onafhankelijkheid, maar moet dit jaar € 20 miljoen betalen verminderen.

Mediadiversiteit gaat ons allemaal aan. Portals, tijdschriften, blogs - die verdwenen zijn, komen zelden terug. Het gevaar dat financiële investeerders het medialandschap kapot slaan, is er altijd, en in tijden van crisis is het groter dan ooit. Natuurlijk wil bijna niemand in Duitsland betalen voor een online magazine of nieuwsportaal. Slimme opmerkingen over dit onderwerp zijn overal op internet te vinden. Dat is wat hen zorgen baart. Maar dan moet je voorbereid zijn op de gevolgen. Op een dag zou de mediaomgeving erg uniform kunnen zijn.

Kun je iets doen? Bouw een kleine reserve! Sluit een abonnement af op de pagina's die u elke dag leest en die u waardeert. Met slechts een paar euro per maand zorgen mannen en vrouwen voor mediadiversiteit en onafhankelijkheid. Een privé, klein reservaat voor een kleurrijke, interessante toekomst.

En volgende week op Saabblog?

De preview van wat komen gaat. En dat zal niet gezellig zijn. Volvo in een dubbele verpakking? Het wordt een uitdaging voor de lezers die het de komende dagen moeilijk zullen hebben met mij. Omdat de week allesbehalve comfortabel begint. Geen espresso drinken, in de fauteuil zitten en Saab-verhalen lezen.

Integendeel! Ik vraag om medewerking. Laten we afwachten wat er gebeurt.

Wees verstandig en blijf gezond!

20 gedachten over 'Bouw een reddingsparachute. Workshops en COVID-19 marathon."

 • Helaas heb ik ook wat verschuldigd is aan andere partijen met een veel agressievere advertentiestrategie.
  Maar ik ben in december overgeplaatst.

 • @ Anna Maria,

  ja, ze hebben het moeilijk. Maar de belangrijkste kritiek - voor zover ik kan zien - is niet dat de ÖR zou lijden onder een gebrek aan formaten, zendtijd en kanalen.

  De kritiek die de ÖR zou moeten behagen en juist het tegenovergestelde zou het zichzelf weer gemakkelijker moeten maken, sterker focussen en concentreren, lijkt mij oppervlakkig en in staat tot een meerderheid ...

  Waar moet het heen als je eerst het water van privé- en nu ook streamingdiensten wilt graven?

  Kwaliteit niet kwantiteit. Focus op de essentie. Maar daar met meer breedte en diepte. Er is geen andere weg ...

  Het kan niet de zin en het doel van de ÖR zijn om het 'betere' YouTube-kanaal via GEZ te financieren.

 • De ÖR hebben het moeilijk. In vergelijking met andere Europese landen moet je ze echt beschermen. Ze leveren meestal (niet altijd) een goed niveau. Soms is alles een beetje te hard, omdat ze achter de doelgroep moeten hijgen. Maar de vrouw (man) moet dat kunnen.

  Niemand kan het goed doen, zoals je hier duidelijk kunt zien.

 • @ Sprott,

  Ik vraag u. Je schrijft over bashen en heel expliciet over een uitbijter op de Saab-blog en wilt nu niemand bedoelen, iemand bekritiseren en integendeel alleen het hoge niveau prijzen?

  Weet je precies wat je schreef, kun je het anders lezen en moet ik het je nu uitleggen?

  Waarom is dat?

  Over wat te vertellen gesproken. Waarom zou je ons de functie en de democratische sociale status van de ÖR uitleggen als je geen twijfels hebt over het lezerspubliek en je niet wilt dat iemand wordt aangesproken?

  Dat bedoelde ik met de regering en het federale voorzitterschap.

  Anders beschouw ik AERO-9-3.

  De ÖR hoeft niet altijd alles en altijd te doen. Een bepaalde concentratie zou hem goed doen en zijn niveau verhogen. Hij zou ook financieel in staat zijn om zijn samenwerking met vrije media en onafhankelijke journalisten te verdiepen, het scala aan onderzoek en opinies te verbreden en daarbij ook de diversiteit van media en opinie alsook onafhankelijke journalisten en media financieel te bevorderen.

  Daarover gaat het artikel.

  Als de ÖR mijn kinderen een herhaling van de Pupsburg-oogdoos had gegeven, hadden ze er een paar centen voor gehad.

  Maar nee, in plaats van een rustig en analoog eiland met twee bergen, moest er een relatief hysterische remake van de computer komen. Uh hu hu hu hu ho, Jim Button stoomt! ! !

  ADHD, GEZ & ÖR - eerst en vooral zou ik de mediacompetentie van de ÖR willen hebben die u noemde. Het is echt triest als de door de staat gesponsorde professionals hun schouders ophalen en verwijzen naar de ouders en kinderen van wie ze leven ...

 • @ Herbert Hürsch

  De inhoud en taalkundige vorm van je laatste opmerking verraste me een beetje. Als u bijvoorbeeld hierboven schrijft:

  Begin citaat: "En als er na de publieke gratie iets in de onafhankelijke media van belang is, dan draait de ÖR eenvoudig de rollen om en rapporteert wat journalisten van X hebben onderzocht of wat Y in een interview tegen Z heeft gezegd ...

  Onder dergelijke omstandigheden - als de goed en veilig gefinancierde ÖR ook “gratis de pis kahn van anderen drijft” - kunnen onafhankelijke media hun eigen diensten niet economisch gebruiken. ”Einde citaat

  dan vraag ik mezelf serieus af, waar moeten deze uitspraken de "interessante en belangrijke informatie" bevatten die de SAAB-blog kan verrijken? In deze vorm is wat u schrijft een algemene, onbewezen kritiek op eenzijdige kritiek op de openbare media.

  Evenmin schreef ik dat iemand van de commentatorengroep in de verwarring was geraakt van de openbare media en de staatsmedia. Integendeel, ik heb een positieve verklaring afgelegd over het niveau hier op de SAAB-blog en mis geen enkele kans om deze houding keer op keer te benadrukken. Het is mij niet duidelijk wat - zoals u schrijft - "onder de riem" zou moeten zijn, maar ik leg het mij graag uit.

  Ik kan ook niet begrijpen dat je beschuldiging van oneerlijkheid, mij beschuldigen van zoiets, een sterk stuk is dat ik niet onomstreden kan laten en dat nauwelijks past bij de sfeer hier op de blog. De termen "staatssteun en federaal presidentieel" zijn ook bizar. Ik geloof dat mijn bekentenis nooit aanmatigend of eigenwijs is, op geen enkele manier bedoeld.

  Overigens heb ik altijd aangenomen dat we te maken hebben met reacties in de blogcommentaarfunctie. Opmerkingen geven altijd een mening, hier worden geen onderzoeksdossiers verwacht.

  5
  1
 • Natuurlijk niet. We hebben het geluk om in een land te wonen met gratis media die (nog) beschikbaar zijn. Een voorrecht. Ik denk dat we dit ook moeten gebruiken.

  Maar: ik geef toe dat je niet alleen bent. Er zijn ook mensen om me heen die hetzelfde denken en dezelfde conclusies hebben getrokken.

 • Veel mensen, vooral Tom, zullen het hier niet leuk vinden, maar ik heb de media grotendeels van de hand gedaan lang voor Corona. Ik kon deze dagelijkse waanzin, onzin, catastrofes, ... herhaald tot op het punt van braken gewoon niet uitstaan. Het plaatste gewoon deze jongens zoals Trump, Orban, de Turken en andere gekken (democratisch gekozen) om ons heen, of bijv. De Beierse ploeg (ministers van Transport, ministers van Binnenlandse Zaken, ...) voor ons van 's ochtends tot' s avonds laat - en de volgende ochtend dezelfde onzin weer in de krant. NEE!

  Ik annuleerde de krant, het speet me heel erg, want het waren niet de mensen en de krant zelf. Het nieuws op televisie werd tot een absoluut homeopathisch minimum teruggebracht. Over het algemeen zoek ik alleen programma's uit de mediabibliotheek als er tijd is en er niets beters te doen is. Anders blijft de doos weg, soms dagenlang 😉

  Ik praat er niet veel over, maar als het onderwerp ter sprake komt, merk ik dat verbazingwekkend veel mensen om me heen hetzelfde voelen en het op dezelfde manier aanpakken.

  12
  1
 • @ Sprott,

  waar en met wie zie je de bashing / de uitbijter?
  Ik vermoed dat je mijn opmerking bedoelt?

  Als je hetzelfde had begrepen, had je kunnen lezen dat de ÖR zo goed (maar ook dominant) is dat het de onafhankelijke media moeilijk maakt.

  Waar is het probleem alstublieft?

  U beschrijft het staatsondersteunende en tegelijkertijd neutrale mandaat van de ÔR zelf als een mandaat dat ook de belangen van minderheden zou moeten dekken ...

  Wat is in tegenspraak met mijn stelling dat een dergelijke allesomvattende opdracht de vrije media weinig ruimte laat voor eigen en economisch bruikbare diensten?

  Past als een vuist op het oog. Denk er gewoon over na.

  Misschien vindt u bij deze gelegenheid ook een goede uitleg over welke 'bezorgde burger' wanneer en hoe had moeten zeggen, in de zin dat de ÖR afkomstig was van de kanselarij ...

  Niemand heeft ooit gezegd dat hier en uw opmerking - met een toespeling op politiek twijfelachtige houdingen - heel duidelijk onder de riem ligt.

  Van de ene media bruisend naar de andere, een eerlijke dialoog moet op zijn minst mogelijk zijn op een Saab-blog. En degenen die hier reageren, zijn de blogger en de gemeenschap een minimum aan eerlijkheid verschuldigd.

  Het is heel erg jammer dat je liever jezelf als staats- en federale president genereert dan ons lezers openlijk en eerlijk te verrijken met interessante en belangrijke informatie met je ervaring en praktijk ...

  Maar is een succesmodel.
  Ga zo door en alles komt goed.

  Het zijn altijd conformistische stoïcijnen geweest die voor politieke, technische en sociale vooruitgang hebben gezorgd. Stoïcijnen & vooruitgang, dat is absoluut logisch in puur taalkundige termen ...

  5
  6
 • Ik ben het er helemaal mee eens. Volksmuziekprogramma's, gokprogramma's in prime time, de 27e herhaling van de plaats delict nr. Xxx - ik denk dat er ongenoegen kan zijn.

  "De waarheid" kan niet bestaan, de wereld is kleurrijk. Kleurresten in rapporten en commentaren zijn natuurlijk overal te vinden. Het bevorderen van mediageletterdheid is het sleutelwoord. Vragen stellen wat we hebben gezien, gehoord en gelezen, brengt ons verder. Niet de verontwaardigde, soms miljoenenvoudige herverdeling van "nieuws" van twijfelachtige oorsprong.

  Het is maar goed dat we de SAAB-blog hebben, een oase in de dagelijkse storm van informatie.

 • Dank u!!! 🙂

 • @ Sprott
  Citaat:
  Particuliere mediabedrijven gebruiken de 'informatie'- en' entertainment'-producten om het rendement te optimaliseren. Ik denk dat het heel gewaagd is om van zulke bedrijven echte bijdragen aan zo'n diversiteit te verwachten.

  Openbare media zijn geen staatsmedia. Ze worden op gelijke voet beheerd en hebben een zeer divers mandaat om informatie, amusement en cultuur te verspreiden, en niet alleen het soort dat de meeste mensen willen consumeren. Ze zijn niet verplicht om financiële investeerders te spoelen met een maximaal rendement. Ze zijn een uitdrukking van onze democratische samenleving, een waardevol bezit.
  Kort en bondig beschreven door Sprott.
  Dat wil zeggen voor mij als burger, van de private media kan / mag ik alleen informatie verwachten op basis van interesses ...
  ÖR-media mogen daarom geen op interesses gebaseerde informatie gebruiken en mogen ook geen partijpolitieke oriëntatie hebben. En dat allemaal met vaste / constante € bijdragen. Ik zou het moeilijk noemen ...
  Ik zou graag zien dat ÖR-media, die zich inzetten voor de wetenschap, veelzijdige onderwerpen aanbieden en een nauwe dialoog met gebruikers onderhouden. Verwerk en publiceer feitelijk ongemakkelijke onderwerpen. Werk gedurende een 1/4 jaar aan belangrijke onderwerpen (bijv.).
  Ik kan in ieder geval na 20 uur 's avonds op prime time zonder misdaadseries enz.

  Als de uitgeverij / het bedrijf Spinger werd "achtervolgd" door Amerikaanse investeerders, betekent dit niets goeds te verwachten ...
  Het gevolg voor mij: koop geen Springer mediaproducten. Maar dit "punt van consumptie" is nooit moeilijk geweest voor mij bij dit bedrijf ...

  5
  2
 • GDPR ...
  Los de "rij letters" op ...
  Dank u.

 • Media Praktijk (PS)

  Overigens schreef ik zelf veel “onafhankelijke journalistieke” artikelen omdat ik advertenties voor klanten had geboekt.

  Boek een kwartpagina en er is gratis een "redactionele" pagina. De uitgeverij en redactie besparen tijd en personeel en de (reclame) klant krijgt precies wat hij wil ...

  De lezer en abonnee worden verraden en verkocht. Omdat ik deze praktijk ken van goed geprijsde, hoogglanzende tijdschriften.

  Dat achteraf om uit te leggen waarom het onderwerp mij zo opvalt. En als ik erover nadenk ...

  Kip en ei lijken me hier heel duidelijk. Lang voordat Covid, internet of wat dan ook, verliet de kip het pad van de deugd ...

  Ondanks dit, of misschien juist daarom, vind ik Toms oproep en artikel erg waardevol. We moeten allemaal zorgvuldig en kritisch kijken naar manieren om een ​​onafhankelijke pers te promoten en te ondersteunen - ook al is het helaas lang geleden dat we moeten zoeken naar een speld in een hooiberg ...

  3
  1
 • Het feit dat er een meerderheid is dat alles op internet gratis is, is slechts het topje van de ijsberg. Het basisgeluid in de samenleving is: ik wil alles, nu. Ik wil goede wegen, chique scholen, genoeg politie - maar belastingen zijn lelijk, alleen de politici stoppen ze in hun zakken.

  Gelukkig is het niveau hier op de SAAB-blog anders. In dit opzicht beschouw ik het bashen van publieke media als een kleine uitbijter. Mijn baan is in het medialandschap en ik moet elke dag de door het publiekrecht voorgeschreven bezuinigingen ontdekken - hier niet om zo rijk mogelijke dividenden te genereren, maar om het te doen met het geld dat met geweld werd ingezameld.

  Particulier gefinancierde media zijn bedrijven. Zoals elk bedrijf in een markteconomie, moeten ze winstgevend zijn. Dit kan alleen als je producten aanbiedt die mensen willen consumeren en de kosten zo laag mogelijk houdt. Private mediabedrijven gebruiken de producten "informatie" en "entertainment" om het rendement te optimaliseren. Ik vind het heel gewaagd om van dergelijke bedrijven te verwachten dat ze een echte bijdrage leveren aan de diversiteit van informatie.

  Openbare media zijn geen staatsmedia. Ze worden op gelijke voet beheerd en hebben een zeer divers mandaat om informatie, amusement en cultuur te verspreiden, en niet alleen het soort dat de meeste mensen willen consumeren. Ze zijn niet verplicht om financiële investeerders te spoelen met een maximaal rendement. Ze zijn een uitdrukking van onze democratische samenleving, een waardevol bezit.

  Maar het is waar dat welke informatie aan het publiek wordt vrijgegeven en in welk formaat heel goed kan worden gedebatteerd. Dit gebeurt natuurlijk ook in redacties van alle media. In het beste geval zijn 'bezorgde burgers' van mening dat de Kanselarij misschien bepaalt wat er in de media wordt verspreid.

  11
  1
 • @ Oude Zweed,

  als het zo makkelijk was.

  Het is altijd handig om een ​​bepaalde mentaliteit (gierigheid is cool) en de domme mensen de schuld te geven van bepaalde verschijnselen.

  De politiek en de media hebben de verkeerde burgers en ontvangers en als je het zo gelooft, dan maken medeburgers zich verantwoordelijk voor van alles ...

  Maar hoe zit het met kip en ei in termen van media? ? ?

  Een kwart eeuw geleden werden de meeste "onafhankelijke" media gesponsord door advertenties. En daarmee bedoel ik niet de privé-omroepen met hun permanente en indringende onderbrekingen, maar eigenlijk de gedrukte media en de gevestigde pers ...

  Ja, dit wordt ook al minstens 30 jaar voor meer dan 50% gefinancierd door advertenties. En dat kun je ook voelen en lezen. Bijvoorbeeld wanneer een “gerenommeerd” dagblad auto's op zaterdag wil laten testen, maar alle foto's en de tekst uiteraard de PR van de fabrikant zijn.

  Ja, wat is nu "hebzucht (of geld) is cool" en wie werd het eerst het slachtoffer van deze mentaliteit?

  Zijn lezers echt veranderd van een kritische pers, of kritische lezers van de pers? Wat is de kip en wat is het ei ...

  4
  3
 • Onafhankelijkheid en neutraliteit zijn de sleutelwoorden.

  Van de omroeporganisatie (uitgevers, ÖR, etc.) wordt verwacht dat de verstrekte informatie met plezier wordt geaccepteerd, maar dit gebeurt alleen bij mensen die alleen tot op de lens denken.

  Wanneer je commentaar geeft op nieuws - wat er met mij gebeurt op een bekende nieuwssite keer op keer - zonder commentaar te geven op wat er mis mee zou moeten zijn (klikken dat de opmerking niet verschijnt of kiezen uit een selectie met een klik waarom het niet verschijnt, is een identieke inspanning) niet gepubliceerd worden zonder de statuten te overtreden, wekt de indruk van censuur.

  En eerlijk gezegd is elke cent te veel voor mij.

  En ja, natuurlijk heb ik deze informatie gecommuniceerd als een suggestie voor verbetering, maar het wordt zelfgenoegzaam genegeerd en er wordt niet op gereageerd. Integendeel, er zijn altijd opmerkingen dat abonnementen worden opgezegd vanwege deze vreemde afhandeling.

  Dus ik zoek naar alternatieven waar ik niet het gevoel heb van "informatiemanipulatie".

  Interessant is dat ze allemaal buiten Duitsland liggen. Dat is natuurlijk niet waar de Saab-blog over gaat.

  Ik zou blij zijn met goede suggesties voor neutrale rapportage, zonder politieke agenda in Duitsland.

  4
  1
 • Helaas realiteit. Slimme mensen hebben natuurlijk ook een adblocker geactiveerd. Zodat er geen enkele cent overblijft op de bezochte pagina's. Ze vieren waarschijnlijk omdat ze gratis informatie en entertainment hebben gekregen.

  Op een gegeven moment zullen er alleen betalingsbarrières zijn, als een absoluut gevolg. Corona kan de ontwikkeling stimuleren.

 • Je hebt al meerdere keren gezien hoe goed het werkt door te betalen voor lezen. Het kleinste deel van de lezers is er klaar voor. Ik vind de setting om gratis nieuws, rapporten (niet mijn blog) te kunnen lezen en verwacht ook onafhankelijkheid. Het resultaat is een soms vreemd medialandschap en berichtgeving.

  10
  1
 • Media landschap

  Nu voel ik me een beetje schuldig. Aan de andere kant is het niet zo eenvoudig om iets te vinden in de dagelijkse pers, weekbladen en tijdschriften dat ik regelmatig zou lezen en die ik zou willen steunen ...

  De goed gemaakte publicaties met diepgang en verfijning zijn vaak monothematisch en / of volgen een agenda.

  Inhoudelijke, universele publicaties hebben jarenlang nauwelijks personeels- en journalistieke inspanningen geleverd die nieuwe aspecten en informatie zouden kunnen toevoegen aan de teneur van het opgeblazen en medegefinancierde publiekrecht.

  En als er iets relevant is voor publieke genade in de onafhankelijke media, draait de ÖR simpelweg de rollen om en rapporteert wat journalisten van X hebben onderzocht of wat Y tegen Z zei in een interview ...

  Onder dergelijke randvoorwaarden - als de goed en veilig gefinancierde ÖR ook “gratis de pis van anderen drijft” - onafhankelijke media kunnen hun eigen prestaties niet economisch gebruiken.

  Voor mij is dit een probleem, zo niet de Covid, en dat is al vele jaren zo.

  En tot slot om een ​​brug te bouwen naar Saab (BioPower), weet het hele Duitse medialandschap het Franse model met E85 en andere biobrandstof van het Duitse publiek te houden. Frankrijk, vriend en buur, een belangrijk EU-land, een boek met 7 zegels op het gebied van transport en milieubeleid ...

  Dat kan en mag niet waar zijn.
  Maar het is …

  10
  4

Reacties zijn gesloten.