Waar is het contactslot? Saab 9-7x commerciële VS.

Waar is het? Het contactslot. Deze bevindt zich meestal aan de rechterkant van de stuurkolom. Met speciale auto's ook links ervan. Of op de middenconsole. Tegenwoordig verdwijnt het langzaam en maakt het plaats voor onvermijdelijke startknoppen. In 2005 was het probleem met het contactslot nog steeds een echt probleem. Speciaal voor het servicepersoneel van betere hotels of restaurants.

2006 Saab 9-7X, het contactslot zit in de middenconsole
2006 Saab 9-7X, het contactslot zit in de middenconsole

Saab lanceerde de 2005-9x in 7. Dat is eigenlijk een Chevrolet-trailblazer die je opnieuw hebt aangekleed. Iets liefdevoller dan dat 9-2xdie op zijn beurt een redelijk vermomde Subaru is. Maar als Zweedse samurai kan het heel leuk zijn. Helaas heeft het verhaal een zekere tragedie. Omdat de 9-7x, als een zogenaamd goedkope manier om het modellengamma uit te breiden, een veel betere SUV voor Saab, die al was ontwikkeld, voorkwam.

Saab = contactslot op de middenconsole. Bijna altijd.

De belangrijkste markt voor de Chevrolet, met het Saab-handelsmerk en contactschakelaar op de middenconsole, was Noord-Amerika. Slechts een paar exemplaren kwamen naar Duitsland en een klein aantal contractpartners van Saab nam deel aan de distributie. De Saab 9-7x was aan beide kanten van de Atlantische Oceaan geen echt succes. Hoewel zijn kwaliteiten onbetwist zijn, ondanks het verfijnde interieur, heeft hij alleen de mogelijkheid om met een robuuste Chevrolet te rijden met een verbeterd ontwerp.

In de commercial voor Amerikaanse televisie biedt het contactslot het, nou ja, sleutelmoment. De verbaasde klant in Noord-Amerika is beter af op de middenconsole dan op het dashboard. Helaas staat de commercial alleen in ons archief in Amerikaans formaat, de afmetingen lijken daardoor vervormd, wat excuseert. De clip maakte deel uit van de campagne "State of Independence" waarmee Saab niet alleen de 9-7x adverteerde. De 9-2x was, net als de nieuwe 9-3, onderdeel van het verhaal dat vertelde over het onafhankelijke denken van een kleine fabrikant.

Marketing was te duidelijk, 15 jaar geleden was de onafhankelijkheid klein. Saab had een dieptepunt bereikt van 9-2x en 9-7x, hoewel beide auto's respectabel zijn en graag rijden. Alleen waren het niet echt Saabs.

8 gedachten over 'Waar is het contactslot? Saab 9-7x commerciële VS."

  • de SAAB 9-7x heeft meer SAAB-kwaliteiten dan ik ooit had vermoed, vooral in die tijd had hij vierwielaandrijving die in 2005 niet beschikbaar was. Last but not least heeft hij een stabiele cel die ook met 2 km / u 100 paarden over de auto kan gooien. De V8 hebben behoorlijk dorst, maar doen is erg leuk! zelfs de 5,3i. Voor mij is hij het werkpaard in de SAAB-vloot.

  • Het is precies zo!

  • Wacht even ... welk project werd opgegeven voor de 9-7x? Was dat niet de 9-6x, die gewoon een Subaru Tribeca was ... of was er nog iets interessants? En de 9-7x zou een echte verleiding zijn alleen al vanwege de V8 uit de Corvette ...

  • Ik kan alleen beide opmerkingen van mijn “voorschrijver” bevestigen. Het contactslot in het midden is een “must have” en dat geldt ook voor de deurgreep. De bestuurder en voorpassagier kunnen alle liften bedienen en de schakelaars zijn in elke zitpositie te bereiken. Dit is niet het geval met mijn 9-3 cabriolet. Omdat ik geen “reus” ben en relatief rechtop en dicht bij de kuip zit, zijn de schakelaars in de cabriolet voor mij niet makkelijk bereikbaar. Mijn vrouw voelt zich hetzelfde als ze op pad is in de Cabio.

    Dit beschrijft echt een regel uit een SILLY-nummer in een notendop.

    "Alles wordt beter, maar niets wordt echt goed !!!"

  • Ja, daar hoort het bij. Ik denk ook aan de schakelaars voor de raamregelaars. Waar de tester over klaagde bij het vergelijken met de Peugeot 605 (zie video).

  • Voor mij moet de contactschakelaar of de startknop op dit punt zijn, het laat je altijd glimlachen als een vreemdeling de auto wil starten en eerst naar het contactslot zoekt

Reacties zijn gesloten.