Iets voor de geest? Saab Marketing Artefact om te downloaden!

Alweer de 8e week van het Corona-dagboek. De tijden zijn moeilijk, het nieuws is niet goed. Vooral de auto-industrie veroorzaakt hartzeer. Misschien helpt terugkijken ook in andere moeilijke tijden. Iets voor de geest en het hart van de Saab-driver om te downloaden.

Voor de geest. Merchandise Onafhankelijkheidsdag.
Voor de geest. Merchandise Onafhankelijkheidsdag.

Het slechte nieuws van de afgelopen dagen komt uit alle hoeken. VW start productie en weer terug. Er is geen vraag en er zijn al voldoende stortplaatsen. Volvo start ook met de productie, maar vermindert het aantal werknemers. 1600 banen, waaronder 300 consultants, zijn voornamelijk beschikbaar in Zweden Aanleg. Volvo Cars en AB Volvo betaalt dit jaar geen dividend. Wat vanzelfsprekend lijkt als u profiteert van staatssteun met kortdurende arbeidsvoorwaarden, heeft aanleiding gegeven tot discussie. Slecht voor de Chinese eigenaar van Volvo Cars, die ook grootaandeelhouder is van AB Volvo. Dividend in de miljoenen komt niet op zijn rekening op een moment dat elke euro nodig is.

Terwijl Volvo geld verliest, maar het relatief goed doet, is er elders al brand onder het dak. Fiat Chrysler onderhandelt over een lening van € 6.3 miljard, waarvan 80% door de Italiaanse regering moet worden gegarandeerd. Italië van alle plaatsen, het land waar Fiat Chrysler de middelvinger toonde. Het hoofdkantoor van de Groep bevindt zich in Nederland om redenen van belastingoptimalisatie. Het financiële centrum in Londen. Naast een grote geschiedenis zijn Italiaans slechts enkele werken die een onduidelijke toekomst zouden hebben als de voorgestelde fusie met PSA zou plaatsvinden.

Het besluit van de Italiaanse regering wordt met spanning afgewacht.

 

Creativiteit, nieuwe ideeën!

Dramatisch? Ja, en je kunt geen snel einde van het drama verwachten. De pandemie ligt in de palm van onze hand en we zullen er langer mee moeten leven. De auto-industrie heeft nieuwe ideeën nodig. Degenen die enthousiasme opwekken en van consumenten weer klanten maken die ongeduldig wachten op nieuwe, opwindende producten. De creativiteit kan een beetje raar zijn, zoals jaren geleden in Trollhättan.

Je kunt terugkijken op Saab. De moeilijke tijden onder Victor Muller. Een gevecht dat niet verloren is gegaan omdat er te weinig enthousiasme zou zijn geweest. Integendeel. Zijn verhalen, de voortzetting van de Saab-sage, waren geweldig. Zoals het idee met de Independence-modellen. 365 stuks per jaar, plus één voor elk extra jaar onafhankelijkheid. Elk van hen zou een verzamelobject zijn geweest. Met een verhaal erachter dat vertelt over een kleine, ontembare fabrikant die tegen de rest van de wereld vecht.

Iets voor de geest.

Om dit te vieren was een deel van de merchandising gepland. Onafhankelijkheidspartijen over de hele wereld, zoiets. Hiervoor zijn give-aways en feestartikelen samengesteld. En zelfs meer. Design icoon van Zweden Playsam wilde een Streamliner leveren in de speciale kleur van de Independence Cabriolet. Iets voor de geest en om van elke dag een persoonlijke onafhankelijkheidsdag te maken.

Niets van dit alles heeft plaatsgevonden. De realiteit had eerder Saab en Victor Muller ingehaald. Maar juist deze verhalen, de voortzetting van dramatische legendes, ontbreken in onze zo perfect geoptimaliseerde en gedigitaliseerde wereld. Dan, en alleen dan, zouden consumenten weer enthousiaste fans en kopers worden.

De Independence Day Merchandise Brochure is een artefact uit een even moeilijke maar ook gekke tijd. Het is hier in zijn volledige versie als Download beschikbaar voor lezers. Iets voor de geest en een verzamelobject uit de wereld van een klein Zweeds merk.

Een beetje cultuur en een voorliefde voor persoonlijkheden?

Lees hier in de nieuwe week! Rode verf en rood leer! Heel suggestief? Misschien - maandag begint interessant. Ik draag ook bij aan cultuur. Met de Saab 9000 bezoek ik Egon Eiermann en we kijken hoe een cabriolet wordt gebouwd.

Veel plezier en blijf gezond!

7 gedachten over 'Iets voor de geest? Saab Marketing Artefact om te downloaden!"

 • Ja geweldig idee! Ik ben gewoon tevreden met een blauwe LandRover Expierience Africa 2019 Buff.
  Zo'n onafhankelijkheid zou er ook goed uitzien voor de Eletric Blue van de 20e verjaardag.

 • @ Herbert Hürsch
  Citaat: Aan de andere kant zou het best gaaf zijn als een regering het niet zou laten chanteren door een belastingvluchtig bedrijf.
  Ja, daar ben ik het mee eens. Het consequent tonen van een houding is geen koppigheid ...
  We zullen ernaar kijken ... 😉

 • Positief perspectief

  Ik zie het net zo positief en sceptisch als jij,
  AERO-9-3 ...

  Veel van de problemen die u naar voren hebt gebracht, hebben na de pandemie nieuwe aandacht gekregen, worden vanuit een breder perspectief bekeken.

  Er is zelden zo veel te horen over de onzekere arbeidsomstandigheden in de EU als over de afwezigheid van oogstarbeiders en vervuilde vertrekken voor industriële slagers ...

  Velen heroverwegen op veel punten. Professioneel en privé. Anders, minder vaak en bewuster winkelen. Vakanties zijn momenteel en waarschijnlijk ook in de toekomst anders gepland, nieuwe auto's om de 2 of uiterlijk 3 jaar verliezen hun aantrekkingskracht en status.

  Er gebeurt al veel in uw voordeel. Veel mensen ontdekken de "Rhön" voor het eerst - ieder voor zich.

  Voor sommigen is de "Rhön" de dichtstbijzijnde boerderijwinkel. Voor anderen, het thuiskantoor, de afwezigheid van een vlucht of wat dan ook. Lokale productie lijkt aan belang te winnen - niet alleen waar het systeemrelevant is.

  Aan veel van de eisen van natuurbeschermers en milieuactivisten wordt, althans tot op zekere hoogte, als bij toverslag voldaan. Zoals Tom verschillende keren schreef, is het nu tijd voor creatief (heroverwegen) denken en elke crisis heeft kansen.

  Ik ben erg benieuwd wat dat betekent voor Fiat-Chrysler. Persoonlijk zou ik het heel erg jammer vinden voor de overblijfselen van de Italiaanse autowereld. Aan de andere kant zou het best gaaf zijn als een regering het niet zou laten chanteren door een belastingvluchtig bedrijf.

 • @ Aero-9-3

  Geweldige reactie, ik kan me volledig abonneren!

  Ik ben echter bang dat mensen zelfs in het geval van de corona-catastrofe snel zullen vergeten en willen terugkeren naar de normaliteit die u hierboven treffend hebt beschreven.

  Met alle gevolgen waarover wordt geklaagd in verband met Covid-19, mag niet worden vergeten dat deze niet werden opgeroepen door het virus zelf, maar door de voorgeschreven maatregelen, die tot nu toe ongekend waren in de recente geschiedenis en mogelijk op de griepgolf 2017 met naar schatting 25.000 doden zou ook passend zijn geweest. De vraag blijft dus: wat nu?

  Wat in ieder geval overblijft, zijn onze Saab-voertuigen.

  4
  1
 • Gek - ja, spannend - nou ...
  Ik wil duurzame tijden in plaats van spannende tijden!
  Waarom heeft een Duits staatsburger jaarlijks 40 (!) Stukjes nieuw textiel nodig ??? (Sokken tellen niet mee als paar ;-))
  Waarom zijn er leaseperiodes van 2 jaar wanneer de voertuigen gemakkelijk meer dan 10 jaar meegaan ...
  Waarom worden automobilisten die te snel worden gespaard (mogelijk) en in gevaar worden gebracht door dit uitzinnige (levens) gevaar?
  Waarom 3 keer per jaar op vakantie vliegen?
  Waarom worden (mogelijk) seizoenarbeiders in de landbouw nog steeds onbetaald betaald?
  Wanneer wordt voedsel weer VOEDSEL en heeft het weer waarde voor ons mensen?
  Die over Corvid-19, voor de tijd erna ...
  Ik classificeer het BUFF met de cabriolijn als duurzaam als het op een “humane manier” is geproduceerd.
  Zeker in deze tijd een geweldig idee. Wasbaar, praktisch, divers. Draagmogelijkheden. Stop een BUFF.
  Zolang de Golf 19 maar doorgaat na Corvid-8, en dat de "verlossing" een grote hit zou zijn, nou ja.
  Zal dit jaar op vakantie zijn in de Rhön. Ik was nooit. Wandelen, fietsen, lekker regionaal eten.
  Goed positief perspectief ...

  10
  2
 • Onafhankelijkheid

  De cabriolet in uitvoering was prachtig en een briljant idee.
  Had kunnen worden uitgebreid naar andere modellen. 365 exemplaren van herten 9-5 SC 2.0T BioPower in deze stijl zouden waarschijnlijk verdwenen zijn, zoals droge gist en toiletpapier ...

  Verdomd. En op dit moment zijn de dingen nog dommer. Voor de auto-industrie, DB en haar concurrenten, voor de hele luchtvaartindustrie ...

  Het is adembenemend met welke snelheid en met welke intensiteit Covid de discussie over mobiliteit uit CO2 heeft gehaald.

  Overal ondersteboven in de transportsector. Het banenverlies op de spoorlijn, die gisteren moet worden uitgebreid. Subsidies voor de luchtvaart die u gisteren wilde beperken. En de auto?

  Elke verkochte auto wordt nu gratis geleverd met een Federal Cross of Merit voor de koper. Grote dozen met de grootst mogelijke motoren hebben een reserve medaille in het handschoenenkastje en 22 "banden zijn versierd met eikenbladeren.

  Gekke maar ook spannende tijden.

  10
  4
 • Tom, als suggestie voor de naaiatelier, zou het buisdoek een fantastisch idee zijn als extra alternatief voor de gerichte maskers. Het voorgestelde idee van onafhankelijkheid zou dus nog steeds tot leven komen.

Reacties zijn gesloten.