Een Zweed komt uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn.

Wallhamn is voor Zweden de toegangspoort tot de auto voor de wereld. De industrie verwerkt haar wereldwijde export via de haven iets ten noorden van Göteborg. Bouwmachines, auto's en bussen van Volvo, zware Scania-vrachtwagens wachten op de site. Wallhamn biedt ruimte aan 17.500 voertuigen, eens Saab hier klant was. Nu is er weer een reünie.

Een Zweed uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn
Een Zweed uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn

In het douanegebied van de Haven parkeer elektrische auto's uit China met veel Zweeds DNA. Exotische, zeldzame gasten. De goede oude Saab 9-3 lijkt terug. Tenminste een deel ervan. Sommige elektrische auto's van NEVS 9-3 staan ​​klaar voor inklaring in het havengebied. Ze kunnen hun wortels niet ontkennen, de basis is nog duidelijk te identificeren. Alles is veranderd onder het laken. De NEVS 9-3 EV zou een actieradius van ongeveer 300 kilometer moeten hebben, de elektrische aandrijving 130 kW. Tot dusver zijn er geen basisgegevens meer bekend. De verbannen Zweed wordt in kleine aantallen geproduceerd in de fabriek in Tianjin.

NEVS 9-3 EV voor de testvloot

Saab-romantici vechten nu met een iets verhoogde pols. Komt de NEVS 9-3 als elektrische auto naar Scandinavië, kan deze worden gekocht? U ziet uzelf misschien alleen door de stad Hamburg rijden op elektrische stroom, omdat wat in Zweden is goedgekeurd voor goedkeuring overal in Europa kan worden gereden. Helaas is de kans hierop niet groot. Een blik op de Zweedse registratiestatistieken ondersteunt het vermoeden. In 2020 werd geen nieuwe elektrische auto NEVS 9-3 goedgekeurd voor het verkeer.

De vraag in Trollhättan zorgt voor definitieve duidelijkheid. NEVS liet de elektrische auto's naar Wallhamn brengen voor de eigen testvloot van het bedrijf. Momenteel is er niet meer gepland. Sinds 14 april wordt er in Trollhättan zelf kort gewerkt. Op 30 juni werken ongeveer 400 medewerkers slechts parttime. Het gebruik is 40-60% van de normale capaciteit.

Gedurende deze tijd blijft NEVS niet inactief en vliegt in maskers, gezichtsmaskers en andere hulpmiddelen voor lokale faciliteiten uit China. Tot nu toe zijn er 5000 maskers en overalls uitgedeeld om het Corona-virus te bestrijden. 800 vizieren ter bescherming tegen Covid-19 werden geproduceerd in de Stallbacka met behulp van hun eigen 3D-printers en doorgegeven aan ziekenhuizen en zorginstellingen.

5-gedachten ook "Een Zweed komt uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn."

 • Bedankt voor deze foto's waar je op het eerste gezicht naar verlangt - en in ieder geval op afstand. 🙂 En op het tweede gezicht en na het lezen van het artikel - zoals altijd en keer op keer - maak je weemoedig. 🙁

  Beantwoorden
 • "Een blik op de Zweedse registratiestatistieken ... .."
  Zijn deze statistieken openbaar, zoals bij ons via KBA het geval is? Als dat zo is, zou ik geïnteresseerd zijn in de link.

  Beantwoorden
  • Je bent zichtbaar. Zweden is het land van transparantie, gebruikersbegeleiding loopt enigszins voor op de KBA-pagina's. Hier de Link.

   Beantwoorden
 • Niet gek dat je deze auto's eerst volledig wilt testen. Maar als deze tests positief zijn, ben ik meer dan geïnteresseerd om zelf een proefrit te maken en wanneer de beslissing is dat deze auto in Europa aangeboden kan worden; wie weet er een te kopen;… .. ??

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.