Een Zweed komt uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn.

Wallhamn is voor Zweden de toegangspoort tot de auto voor de wereld. De industrie verwerkt haar wereldwijde export via de haven iets ten noorden van Göteborg. Bouwmachines, auto's en bussen van Volvo, zware Scania-vrachtwagens wachten op de site. Wallhamn biedt ruimte aan 17.500 voertuigen, eens Saab hier klant was. Nu is er weer een reünie.

Een Zweed uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn
Een Zweed uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn

In het douanegebied van de Haven parkeer elektrische auto's uit China met veel Zweeds DNA. Exotische, zeldzame gasten. De goede oude Saab 9-3 lijkt terug. Tenminste een deel ervan. Sommige elektrische auto's van NEVS 9-3 staan ​​klaar voor inklaring in het havengebied. Ze kunnen hun wortels niet ontkennen, de basis is nog duidelijk te identificeren. Alles is veranderd onder het laken. De NEVS 9-3 EV zou een actieradius van ongeveer 300 kilometer moeten hebben, de elektrische aandrijving 130 kW. Tot dusver zijn er geen basisgegevens meer bekend. De verbannen Zweed wordt in kleine aantallen geproduceerd in de fabriek in Tianjin.

NEVS 9-3 EV voor de testvloot

Saab-romantici vechten nu met een iets verhoogde pols. Komt de NEVS 9-3 als elektrische auto naar Scandinavië, kan deze worden gekocht? U ziet uzelf misschien alleen door de stad Hamburg rijden op elektrische stroom, omdat wat in Zweden is goedgekeurd voor goedkeuring overal in Europa kan worden gereden. Helaas is de kans hierop niet groot. Een blik op de Zweedse registratiestatistieken ondersteunt het vermoeden. In 2020 werd geen nieuwe elektrische auto NEVS 9-3 goedgekeurd voor het verkeer.

De vraag in Trollhättan zorgt voor definitieve duidelijkheid. NEVS liet de elektrische auto's naar Wallhamn brengen voor de eigen testvloot van het bedrijf. Momenteel is er niet meer gepland. Sinds 14 april is er in Trollhättan zelf kort werk. Op 30 juni zullen ongeveer 400 werknemers slechts parttime werken. Het gebruik is 40-60% van de normale capaciteit.

Gedurende deze tijd blijft NEVS niet inactief en vliegt in maskers, gezichtsmaskers en andere hulpmiddelen voor lokale faciliteiten uit China. Tot nu toe zijn er 5000 maskers en overalls uitgedeeld om het Corona-virus te bestrijden. 800 vizieren ter bescherming tegen Covid-19 werden geproduceerd in de Stallbacka met behulp van hun eigen 3D-printers en doorgegeven aan ziekenhuizen en zorginstellingen.

5 gedachten over 'Een Zweed komt uit China. NEVS 9-3 EV in Wallhamn."

 • blanco

  Niet erg dat je deze auto eerst volledig wilt testen. Maar als deze tests positief zijn, ben ik meer dan geïnteresseerd om zelf een proefrit te maken en als de beslissing is dat deze auto in Europa mag worden aangeboden; wie weet koop er zo een;… .. ??

 • blanco

  Grote dank!

 • blanco

  "Een blik op de Zweedse registratiestatistieken ... ..."
  Zijn deze statistieken openbaar, zoals bij ons via KBA het geval is? Als dat zo is, zou ik geïnteresseerd zijn in de link.

  • blanco

   Je bent zichtbaar. Zweden is het land van transparantie, gebruikersbegeleiding loopt enigszins voor op de KBA-pagina's. Hier de Link.

 • blanco

  Bedankt voor deze foto's, die je op het eerste gezicht - en in ieder geval van een afstand - doen verlangen. 🙂 En op het tweede gezicht en na het lezen van het artikel - zoals altijd en opnieuw - je verdrietig maken. 🙁

Reacties zijn gesloten.