Het gemaskerde Corona-land. Crises zijn ook kansen.

Week 7 van het Corona-dagboek. Beieren versoepelt de restricties iets, andere deelstaten zijn moediger. Het is moeilijk om bij te houden wat wel en niet mag. Het federale systeem, de kracht en de zwakte van het land in één, laat een lappendeken van regelgeving achter. De coronacrisis is een last en een groot drama. Maar crises zijn ook altijd kansen.

Het gemaskerde land - Corona-beschermingsmaskers

Corona heeft verschillende effecten. Sommige staan ​​onder druk doordat de economische basis instort. Anderen hebben wat meer tijd en gebruiken de ruimte om nieuwe projecten aan te pakken. Niet alles is slecht, je moet gewoon je opties zien en actie ondernemen. Een van de twee restaurants in ons kleine dorp biedt sinds kort afhaalmaaltijden aan. Elke week vers bereid, nieuwe ideeën. Het weekticket is verkrijgbaar in de sociale media letterlijk gevierd, wachten de klanten reikhalzend op hen. De service wordt enthousiast ontvangen en de zaken gaan goed. Iedereen is tevreden omdat ze het beste uit de crisis hebben gehaald. En misschien binnenkort andere, nog betere ideeën hebben.

Een ander voorbeeld. Er is ook een borduurwerk in het gebouw van onze huisdrukkerij. Een jong bedrijf met ultramoderne machines die op de korte officiële reis over onze Saab-passie hoorden.

Crises zijn kansen

Waarom produceert u geen ademmaskers met Saab-letters? Een creatief antwoord op de crisis. Maskers zullen ons (lang) vergezellen, ze zijn ook een modeaccessoire en statement. We presenteerden het eerste prototype op Twitter en Facebook. We werken nu aan de kleuren en subtiliteiten van het ontwerp. De komende dagen zal er een grotere selectie Saab-maskers zijn die we hier presenteren. Bestellingen zijn dan direct bij de fabrikant mogelijk.

Misschien heb je meer tijd in de crisis. Het vermogen om dingen te doen die je altijd al wilde doen. Soms zijn er wedergeboorten. Legenden van de autoblogscene die lange tijd niets hebben gepubliceerd, komen terug. De Youngtimer-blog van Idstein is een bijna legendarische site. Na een lange pauze is hij terug en brengt een kleurrijke selectie van auto-onderwerpen. Altijd met een persoonlijke kijk op de autofeiten, nooit aangepast en niet een beetje saai. Geweldige auto-lezing voor de dag!

Dingen doen die je wilt doen

Na ongeveer 10 jaar Saabblog is het tijd voor mij om ook andere dingen te doen. Ideeën die ik al een tijdje bij me heb en die niets met Saab te maken hebben. Maar ik bleef het uitstellen omdat de tijd er nooit was. Of ik dacht van niet.

Mijn nieuwe digitale autoproject werd vorige week geboren. Er moet nog veel gebeuren voordat het online gaat. Het wordt herfst of winter. Ik doe het omdat het nu de tijd is, het leven eindig is en niets voor altijd mag worden uitgesteld. Mijn verwachtingen? Als iemand het leest, zou ik dat graag doen.

Wat staat er volgende week op de blog?

Het zal leuk zijn. Lezers kunnen ervaren hoe we na 17 jaar een Saab uit een schuur halen. En we gaan oorlog voeren. In kernachtige woorden en natuurlijk samen met Saab. Sterke tabak.

Blijf gezond!

15 gedachten over 'Het gemaskerde Corona-land. Crises zijn ook kansen."

 • blanco

  Nu we permanent met maskers moeten leven:
  Zijn er nu de Saab-maskers of is het idee laten vallen?
  Gelieve te linken, dank je Tom

  • blanco

   @Stefan Tischler De maskers zijn waarschijnlijk weg met de wind. De start-up, waaraan we de blog als gratis platform aanboden, slaagde erin slechts enkele foto's van de maskerontwerpen te bemachtigen. En zelfs dat kwam pas na verschillende onderzoeken.

   Toen kwam er niets meer. Ik neem aan dat er in de toekomst ook niets meer van deze kant komt.

 • blanco

  de gezondheid van mensen is, zelfs als we iets om ons te beperken in de toekomst op allerlei manieren voor zou hebben.
  Angstaanjagend hoe de mensen van Event + Party zich gedragen in hun tegendemonstraties.
  Deze crisis zou ons allemaal een beetje moeten bezinnen op wat echt belangrijk is in deze wereld en in ons leven
  brengen. De planeet ademt momenteel door - een nieuwe start zou goed zijn voor de toekomst.
  Mijn Saab: 900 cabriolet EZ 1993 + een Citigo - e IV (E-auto-Stadt) - zo werkt duurzaamheid….

 • blanco

  Bedankt voor de link naar de Youngtimer-blog, dus ik vond de 'Mannesmann-bestanden' en de 'Auto's die nooit hebben bestaan' weer. Websites waarop ik jaren geleden ben verdwaald en die ik interessant en vermakelijk vond.
  Dan ben ik benieuwd wat de komende week gaat brengen ...

 • blanco

  Het is triest dat dit virus overal binnenkomt.
  Ik wil geen masker dragen, zeker niet, zelfs niet een met het Saab-logo….
  Hopelijk komt hier snel een einde aan ......

 • blanco

  @ Tom
  Ik zal afzien van hoofdletters in de toekomst…. natuurlijk volg ik de gebruiken van de blog (ik wist niet dat zoiets een schreeuw is ... ik ben verdrietig) BEDANKT voor de mening ... !!

  6
  1
 • blanco

  Tom ... geweldig idee. Maar denk alsjeblieft aan degenen die in principe of om andere redenen geen Twitter of Facebook gebruiken. Ik zou jarenlang een gebruiksmasker hebben gedragen waarmee ik mezelf ten strengste verbood.
  Publiceer hier dus alstublieft dat dergelijke ideeën anders niet eens reiken. En nee, daar ga ik ook geen Twitter / Facebook voor gebruiken

  9
  1
  • blanco

   Ons platform is deze pagina's hier, FB en Twitter begeleiden ze alleen. We denken natuurlijk aan de lezers die andere sociale media vermijden.

 • blanco

  Bedankt Tom.

  Dat is precies hoe het bedoeld was. Inhoudelijk heb ik geen kritiek op de opmerking van Heijo Red - al was het maar omdat de inhoud voor mij helemaal niet toegankelijk was ...

  Zoals ik al zei, sluit ik zodra er geschreeuwd wordt - zij het schriftelijk.

  @ Heijo Rood,

  nee, ik ben om een ​​andere reden geen handelaar of tegenstander van uw gedachten. Bewaar het formulier alstublieft, zodat ik zelfs uw gedachtegang kan volgen ...

  Formele hindernissen? Waarvoor? Ben je een financiële medewerker?

  8
  1
 • blanco

  Nieuwe projecten zijn goed. Zeker nu alles problematisch en onzeker lijkt. Tom als aanmoediger. Ik vind het heel spannend en ik zou het nieuwe project graag ontdekken!

 • blanco

  Geboren uit Jets - virussen maken geen schijn van kans of iets dergelijks. Ik zou graag een paar maskers willen hebben 🙂 natuurlijk. Moet afval worden vermeden. Geweldig project! Dit zijn positieve reacties op het virus die vooruitkijken.
  Laat visioenen / plannen uitkomen, zo niet nu, wanneer dan ??? Ik kan deze persoonlijke vraag heel goed begrijpen. Als de kracht voor een nieuw project zo groot is, laten we dan gaan! Omdat we in feite eindelijk ...
  Ik kijk uit naar de te lezen regels!
  Natuurlijk kijk ik ook uit naar het rapport “Barn Find”! Steeds weer "ongelooflijke" dergelijke rapporten!
  Alle bloglezers een zonnige en gezonde dag!

  9
  2
 • blanco

  @Herbert Hürsch
  ´Ja, als je geen reacties van anderen op deze manier kunt achterlaten ´ dan heb je pech! Ik vind dat kinderachtig van je´…. maar misschien behoor je tot de auto lobby of ben je zelf wel dealer ???????

  2
  16
  • blanco

   Alstublieft: de heer Hürsch verwees naar de netiquette. Blijvende hoofdletter = schreeuwen. Als het niet werkt, vermijd dit dan en besteed er aandacht aan.

   Blijf ook alstublieft feitelijk en vriendelijk, zoals al vele jaren gebruikelijk is op deze pagina's. Bedankt daarvoor!

   18
   1
 • blanco

  @ Heijo Rood,

  Ik voel me geroepen en schakel daarom uit. Kun je je gedachten typografisch niet wat minder onomatopee geven?

  11
  6
 • blanco

  ´Top wat altijd terugkomt in deze bijzondere tijden´ ´´DE GEZONDHEID´´
  Ja, we moeten er allemaal nog steeds op letten ... zelfs als sommige fervente politici (meneer Lindner) de indruk willen wekken ... de economie staat boven alles ... en heeft zijn eigen wetten en regels waaraan de politiek zich moet onderwerpen!
  Maar gelukkig is dat niet zo ... zelfs de politici die meestal nogal gierend langs komen om de aandacht op zichzelf te vestigen 'hebben gezien dat dit virus geen simpele griep is maar ons zeker 12 - 18 maanden zal vergezellen' en daarom zijn totaal andere maatregelen belangrijk zijn ... om de gezondheid van de meerderheid van de bevolking te verzekeren, zelfs na de eerste golf (de tweede is onderweg) !! Daarom zijn de eisen van de autofabrikanten voor een nieuwe aankoopbonus net zo absurd als bijvoorbeeld de vraag van Lufthansa (wil ´´9 miljard euro hulp´´ ZONDER dat de bedrijfsactiviteit beperkt wordt of gepaard gaat met politiek) want daar gaat het alleen over het onderhouden van uw productiefaciliteiten of vliegoperaties (hoewel de magazijnen en hopen van de autofabrikanten de komende 12 maanden vol zijn) ... en kopers hoeven zich GEEN zorgen te maken over een voertuig dat kan worden afgeleverd '... hoewel de kopers er momenteel GEEN zorgen over hoeven te maken overweegt een nieuwe auto te kopen ... want niemand weet zeker hoe de klus er de komende 12 maanden uit zal zien !!
  Hier zijn we terug bij het onderwerp ... gezondheid in samenwerking met onze vertegenwoordigers van de mensen die eindelijk de juiste informatie hebben gekregen en zichzelf slim hebben gemaakt over een onderwerp (Covid-19) bij alle partijen ... met virologen, wetenschappers en soortgelijke beroemdheden !!
  IN DE EERSTE PLAATS IS HET INDIVIDU BELANGRIJK ... OM DIT TE BESCHERMEN TEGEN HET VIRUS // DE BEDRIJVEN, BEDRIJVEN EN ANDERE ORGANISATIES KUNNEN ALLEEN IN HET VOLGENDE PUNT WORDEN VERMELD ... DIT IS DE NOODZAAK VAN DE REGERING IN DEZE CRISIS !!! GEEN GESCHENKEN AAN DE LOBBY LEIDENDE BEDRIJVEN ZIJN TOEGESTAAN!
  ALLEEN DE MENSEN MOETEN NU IN DE FOCUS ZIJN ... EN OOK DE VOLGENDE TIJD IN DE FOCUS BLIJVEN !!!

  7
  8

Reacties zijn gesloten.