Schrootbonus 3.0. Subsidies voor de auto-industrie?

Deze week ontmoeten ze elkaar weer in Berlijn. Het gaat over subsidies voor de auto-industrie, over brandstofverbruik. Burgers zouden graag een nieuwe auto willen kopen, maar dit keer is het niet zo eenvoudig. Omdat veel parameters zijn veranderd, en wat succesvol was als sloopbonus 1.0 en 2.0 kon niet meer opvallen.

Nieuwe autoproductie bij Volvo
Nieuwe autoproductie bij Volvo

De auto. Het staat al jaren in de schandpaal. Is vies, onmogelijk en hoogstens getolereerd als elektrische auto voor privé vervoer! Welk type schijf moet u promoten met een sloopbonus 3.0 zonder de geloofwaardigheid te verliezen? De problemen beginnen hier.

Als mobiel chemisch laboratorium is de diesel schoon geworden. De meerderheid weet zeker dat bij een fabrikant de lont van de twijfel weer gloeit. Op lange reizen een verstandige manier van rijden, die je na jaren praten zeker niet kunt subsidiëren.

Misschien plug-in hybrides? Het zijn mobiele verrassingspakketten. In theorie zouden ze door de stadscentra kunnen stromen. Zonder schadelijke stoffen met groene stroom in de cellen. De grote onbekende in deze berekening is de bestuurder. Draait hij op elektriciteit of fossiele energie? De beslissing is aan hem en men mag aannemen dat het merendeel van de plug-inhybriden puur fossiel wordt gebruikt vanwege gewoonte en gemak.

Dan blijft de puur elektrische auto over. Werkt op batterijen, waarbij ik bewust twijfel over de winning van grondstoffen weglaat. In principe een goede zaak, vooral voor de grootstedelijke regio's. Het is bijzonder welkom als de elektrische auto wordt aangedreven door elektriciteit uit hernieuwbare energie. Een kandidaat voor nog grotere financiering dan voorheen?

Het ding heeft twee enorme haken

Elektrische auto's zijn duur. Niet voor de welgestelde familie. Ze koopt de gesubsidieerde Stromer als een groen vijgenblad. De Panamera en de Diesel Audi staan ​​nog steeds in de garage voor de weekendtour voor après-ski. Geen probleem! Voor mensen met iets minder geld wordt het wat moeilijker. Dus een normaal inkomen. Zonder tweede of derde auto en zonder carport met stroomaansluiting. Het merendeel van de lantaarnparkeerders, de huurders.

Het zal voor hen krap zijn als het gaat om elektrische auto's. U zult waarschijnlijk degene zijn die als gevolg van de crisis het grootste percentage van de inkomensachterstand zal ondervinden. Zijn ze klaar voor een autocategorie die duur is en nadelen heeft? Ongeveer € 30.000 voor een kleine elektrische auto - zitten ze in het gezinsbudget? Zijn zij de doelgroep die langere ritten als laadstation slalom plant en nederig wacht tot het bereik goed is, terwijl de jongeren op de achtergrond mopperen en de koffie al koud wordt bij oma?

De auto-industrie gaat remmen

Nog meer financiering voor elektrische mobiliteit is niet echt welkom. Er zijn Tesla's die hun elektrische aandrijvingen graag verkopen. Dat heb je alleen in je portfolio. Maar het ziet er anders uit bij de gevestigde. De corporaties zullen er alles aan doen om in 2020 een elektrische auto te laten landen. Neem er niet te veel van op, overschrijd in geen geval de CO2-doelstellingen!

Dat zou voor de toekomst onaangenaam zijn, want dan zou je de komende jaren nog meer CO2 moeten besparen dan nu al nodig is. Elektrische auto's met een kleine dosis, elk jaar een beetje meer, dat is welkom. Niets anders. Dus wat gaat er gebeuren? Subsidies voor de verkoop van nieuwe auto's? De magazijnen staan ​​vol met nieuwe voertuigen, gebruikte voertuigen van een paar maanden oud, jaarlijkse voertuigen en opbrengsten uit leasecontracten. De voorraad maakt dealers en fabrikanten deprimerend en het is moeilijk om een ​​oplossing te vinden die recht doet aan de situatie. Misschien zelfs onmogelijk.

Het kan zelfs zijn dat de economische en sociale realiteit de discussie tot absurditeit zal leiden.

Schrootbonus 3.0. Trends ertegen.

Er zijn jonge trends. En ze zijn niet goed voor de auto-industrie en brandstofverbruik. De wagenparken van grote bedrijven zijn onbeweeglijk in de crisis. Bedrijven reageren, de digitalisering stroomt dynamisch door het hele land. Wat al jaren wordt gewaarschuwd, gaat plotseling. Verkoopmedewerkers blijven thuis, verkoop wordt georganiseerd via het netwerk. Conferenties en vergaderingen worden geannuleerd, eng voor hotelexploitanten en restaurants. Aangenaam voor de aanbieders van videoconferentiesystemen, waarvan de markt met Corona letterlijk is geëxplodeerd.

Thuiswerken wordt de norm en hoe langer de crisis duurt, hoe meer al deze jonge trends zich zullen versterken. Op middellange termijn zijn er minder auto's nodig, bedrijven verminderen hun wagenpark al en bestellen geen vervanging na het einde van de leaseperiode. In plaats van de bedrijfswagen voor de deur hebben werkgevers de mogelijkheid tot meer salaris ter compensatie.

Een interessante trend die goed is voor het milieu. Dat brengt heel stil wat politici al jaren eisen. Verontrustend voor bedrijven. Zeker als verwerkingsverantwoordelijken het besparingspotentieel door digitalisering hebben onderkend en daardoor verder zullen benutten. 2,36 van de 3,6 miljoen nieuwe voertuigen waren nieuw voor commerciële klanten in de Bondsrepubliek in 2019 toegelaten. De crisis kan deze cijfers in de toekomst fundamenteel veranderen. De autoproductie zal in het lopende jaar naar verwachting al met 20% afnemen.

Zijn subsidies nog steeds zinvol voor de auto-industrie?

Willen mensen in de huidige situatie nieuwe auto's, waarvan ze de aankoop meestal met leningen moeten financieren? De sloopbonus 3.0 - er zijn twijfels. Misschien verandert de crisis de zaken. De auto-industrie inbegrepen. Als een thuiskantoor en videoconferenties zich vestigen, is dit niet het einde van de autofabrikant. Mobiliteit is altijd vereist. Alleen de producten zouden dan anders moeten zijn. Geïnspireerd, innovatief, duurzaam.

Is een slooppremie 3.0 logisch?

Laden ... Laden ...

Afbeeldingen: Volvo Cars (1)

10-gedachten ook "Schrootbonus 3.0. Subsidies voor de auto-industrie?"

 • Waarschijnlijk zullen alleen de autobedrijven overleven die een breed portfolio bieden op het gebied van motoren zoals Toyota of Hyundai.
  Naast conventionele verbrandingsmotoren bieden beide groepen ook praktische hybride- en brandstofcelvoertuigen aan, waardoor de Duitse fabrikanten blijkbaar in diepe slaap zijn.

  Het is brutaal dat de Duitse fabrikanten opnieuw om een ​​sloopbonus vragen voor de corona-crisis, maar tegelijkertijd hun aandeelhouders een dividend willen uitkeren.

  In de toekomst zullen Duitse autofabrikanten moeten oppassen dat ze de technologische verbinding niet verliezen, in principe moet men naar mijn mening openstaan ​​voor alle milieuvriendelijke motortechnologieën.

  20
  1
  Beantwoorden
 • De sprinkhanen en de bonus

  In Afrika worden pesticiden over de plattelandsbevolking gespoten om hen en hun gewassen te redden van de sprinkhanen. Belastinggeld wordt verdeeld over Duitsland in de hoop dat ook de bottom line een positief effect zou hebben.

  Beide maatregelen lijken opvallend veel op elkaar.

  In Afrika heeft de plattelandsbevolking meer last van vergiftiging dan de sprinkhanen. In D komt de sloopbonus 3.0 alleen ten goede aan mensen die werkplaatsen, zadelaars, slotenmakers, lassers, schilders en dergelijke alleen kennen van sprookjesboeken.

  Ten tweede zullen autodealer-eigenaren hiervan profiteren. Maar ze verhandelen niet per se Duitse merken en nog minder auto's die eigenlijk in Duitsland geproduceerd zouden zijn.
  Bovendien hebben zelfs de dealers bij de eerste twee slooppremies al geklaagd over negatieve effecten. Er werd gezegd dat een daling van de verkoop en winst van hun eigen ateliers volgde en banen vernietigde, wat meteen duidelijk is.

  Uiteindelijk fladdert veel Duits belastinggeld relatief vrij rond de wereld en komt uiteindelijk terecht als voedsel voor sprinkhanen van elke nationaliteit.

  Veel dommer en ongerichter kan een staatsbegroting niet zijn dan het precies is.

  Chapeau voor deze schitterende prestatie 3.0 ...

  18
  Beantwoorden
 • Hallo
  Heel goed bericht, bedankt Tom.
  Ik ben ook tegen de sloopbonus.
  1. Goed bewaard gebleven auto's die een paar jaar zouden kunnen en kunnen blijven rijden, verdwijnen weer. Sommige Saab ook
  2. Dalende verkoop, vooral in onafhankelijke werkplaatsen
  3. Stort de verkoop van nieuwe auto's in na de sloopbonus
  Dit werd ons aangetoond door de twee vorige slooppremies ... Gemiddeld lijdt de hele markt 2 jaar geleden aan een slooppremie ...
  Groet André

  20
  Beantwoorden
 • Afvalbonus? Trekt niet. Ik werk in het thuiskantoor, ik mag niet naar vrienden gaan. Restaurantbezoek is ook niet mogelijk. Zomervakantie 2020? Je kunt het veilig vergeten. Dus waar is een auto voor als hij gewoon staat en je mag hem niet gebruiken? Als het komt, zal het een ramp zijn.

  17
  Beantwoorden
 • Geweldige gedachten in het bovenstaande artikel!
  Het is zelfs meer dan twijfelachtig om een ​​slooppremie 3.0 te pushen ...
  En zo ja, dan onder duidelijk (!) Milieuvriendelijke denkspelletjes ...
  Met scarabee groen als maximale oplossing is het niet genoeg!
  Het blijkt dat de Duitse auto-industrie mogelijk a) op de rit heeft gegokt en b) de ideeën over mobiliteit 'anders' heeft beoordeeld. Het kan inderdaad een probleem zijn ...
  Dan zal het in de toekomst anders zijn. De toekomst wordt altijd geassocieerd met verandering. Was zo, blijft zo.
  Zolang ik de meiperiode gebruik voor trips naar koolzaad-, lila- en meidoorngeuren! (zonder geurboom op de achteruitkijkspiegel)

  Beantwoorden
 • Ik kan begrijpen dat sommige autofabrikanten genieten van een sloopbonus, omdat ze in principe het potentieel zouden hebben om de Euro 5 & 4 Diesel, die vandaag onbemind is, te laten verdwijnen, wat met een beetje geluk het onbeminde onderwerp van het achteraf inbouwen van hardware relatief elegant zou kunnen laten verdwijnen .

  Het lijkt mij niet zeker of de politiek erbij betrokken zal zijn. Voor hen is het probleem met rijverboden op dit moment kennelijk voldoende opgelost en dan zullen er waarschijnlijk prikkels zijn om nieuwe auto's te kopen, mogelijk gekoppeld aan een nog te definiëren vorm van klimaatvriendelijkheid.
  Dit leidt waarschijnlijk niet tot een grotere voorraad voertuigen, maar wat wordt verhandeld of particulier wordt verkocht, komt niet in de schrootpers terecht, maar op de markt.

  Hoe groot het zal zijn, wordt getoond. Er zijn genoeg klussen die niet kunnen worden gedaan in het thuiskantoor en sommige mensen die dat doen, hebben in de tussentijd een nieuwe auto nodig. Als de aankoop gezoet is en u geen risico loopt op werkloosheid, waarom dan niet kopen?

  Anderzijds hebben analyses na de laatste slooppremie uitgewezen dat hierdoor het marktaandeel van importeurs en dat van binnenlandse producenten is toegenomen. Als de fabrikanten zoiets nu toch willen, kan men zich natuurlijk afvragen of ze al helemaal wanhopig zijn of gewoon niets beters kunnen bedenken?

  Beantwoorden
 • De strategische onzin, die de Duitse auto-industrie samensmelt met politiek, is nauwelijks te verslaan.

  Voor de derde keer zal hoogstwaarschijnlijk een premie worden betaald voor de verwijdering van auto's, die dan grotendeels op de derde markten zullen blijven opereren. In zekere zin zou dat nog steeds duurzaam zijn.

  Er is hier geen strategisch denken of handelen. Al deze onzin kan alleen worden omschreven als volledig contraproductief. Sinds ik al decennia naar de autoscene kijk, merk ik nu steeds meer dat min of meer mooie onzinnige auto's worden aangeboden tegen absoluut verschrikkelijke prijzen. Er is veel meer inflatie in de prijsontwikkeling van auto's dan in de officiële tarieven wordt uitgedrukt (ik ben trouwens geen complottheoreticus).

  Een mooi voorbeeld in de trend van SUV's. Allereerst moet, indien mogelijk, elk nieuw model een SUV-karakter hebben, of in ieder geval een SUV-variant. Dan onthouden de 'marketingexperts' dat veel klanten ook graag een coupé zouden willen hebben. Dus je maakt de toch al lelijke dozen in het dakgebied plat als een coupé.

  Dan komen auto's tevoorschijn die eruit zien alsof je ze een stalen plaat hebt gegooid die tonnen weegt op het dak. Ziet er echt geweldig uit en is ook bijzonder praktisch met de krasvormige achterruiten en zijruiten. En dan kost het nog meer dan de 'normale' SUV-variant. U hoeft alleen maar naar de huidige producten van Mercedes en Rover te kijken. Voor mij is mooi en functioneel op de een of andere manier anders.

  Ik ben bang dat verkoopdeskundigen en absolute gelovigen me zullen tegenhouden dat alles wat ik hier heb opgemerkt ergens van gisteren is, je hebt duidelijk gelijk. Mijn oude spinnen wegen vaak minder dan de nieuwe offroad-monsters en verbruiken iets minder. Helaas hebben ze geen hybride of pure batterijtechnologie. Dat is natuurlijk helemaal gisteren met een gebruikstijd van meer dan 20 jaar.

  9
  1
  Beantwoorden
 • @ Bukki2001, geweldig schrijven! Ik zie het precies op dezelfde manier en kan 100% achter uw opmerking staan. Deze lelijke SUV coupé, uiteraard in donker zwart, indien mogelijk mat. Je hoeft alleen maar te zien wie er in deze kar zit. Ik blijf mezelf afvragen, waar komt de steenkool voor dergelijke showauto's vandaan?

  Beantwoorden
 • Allereerst zou iedereen er goed aan doen om de auto niet tegen elke prijs te demoniseren, maar om een ​​of andere reden opnieuw op te nemen. E-mobiliteit alleen is niet de toekomst.
  Vooral in moeilijke tijden als deze laat het zien hoe belangrijk individuele mobiliteit is, in alle inkomensklassen. En alle inkomensgroepen hebben het recht om mobiel te zijn. Hiervoor heeft u een breed scala aan gebruikte voertuigen nodig. Een slooppremie zou hier niet op zijn plaats zijn.

  Beantwoorden
 • Onderhoudspremie 1.0

  In mijn waas is er een gloednieuwe Tiguan, waarvoor een Golf Variant zonder reden de schrootpers is binnengelopen (ruilbonus). En er is een 10 of 11 jaar oude X3 die opvallend veel lijkt op de Tiguan.

  Beiden hebben 2 liter diesel met elk 150 pk, identieke verbruikswaarden, rijprestaties en elk een groene sticker. Hoewel er minstens een decennium en een premie is tussen de twee auto's ...

  Beide eigenaren vertelden me in bijna identieke woorden over hun reizen. Die ging bijvoorbeeld van A naar B met gemiddeld 6,6 liter en was zeer tevreden - met het oude of met het nieuwe.

  Waar is de voortgang? En wat is de totale balans van de voertuigen? Zou het het milieu helpen als de oude de Golf zouden volgen ten gunste van een nieuwe?

  Strikt genomen verdienden bestuurders van oude auto's een onderhoudspremie. Ze redden het milieu van dubieuze nieuwe auto's en hun CO2-rugzak van hun productie, die ze nooit kunnen verwijderen omdat de vooruitgang veel te marginaal of zelfs onbestaande is, zoals het voorbeeld X3 (oud) vs. Tiguan (nieuw) laat duidelijk zien.

  Je kunt natuurlijk ook een Saab vs. Tiguan tellen. Het punt is dat de oude al zijn geproduceerd, zonder rugzak gaan en banen creëren in werkplaatsen. Het milieu, de economie en de eigenaren van dergelijke auto's zouden worden bediend als er financiële prikkels waren om ze te onderhouden.

  Het zou vanuit de politiek ook een sterk signaal afgeven aan de auto-industrie om gerichte banen, duurzaamheid en milieubescherming te bevorderen. Duitse geldbommen, die ergens in de atmosfeer tot ontploffing worden gebracht door een wereldwijde productie en wereldwijd verspreide aandeelhouders, mogen niet meer bestaan.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.