Rijopleiding en imago. De Saab Aero Academy 2001.

Saab begon in de vroege jaren 2000 met de Aero Academy. De Duitse concurrenten in het volle zicht, die al lange tijd soortgelijke evenementen gebruiken. Een Saab Aero was het topmodel in de serie en Saab is nog nooit zo sportief geweest als toen. Dus je zag jezelf in Zweden, en natuurlijk was daar iets.

Saab Aero Academy
Saab Aero Academy

De sportieve dagen dat Saab nog een eigen fabrieksteam had, waren allang voorbij. Het succes van Erik Carlsson nam steeds meer af, het was gewoon te lang geleden. Alleen de oude fans konden het zich herinneren. Nieuwkomers die geïnteresseerd waren in een Saab hadden geen idee van het sportieve DNA van het merk. Veel erger: in Zweden waren de onderzoekswaarden slecht. Saab werd beschouwd als conservatief, stoffig en kieskeurig. Een merk voor een ouder publiek en Volvo was op alle belangrijke punten beter. Er was geen spoor van sportiviteit in de publieke opinie.

Imago-zorg met de Saab Aero Academy

Er was dus behoefte aan actie. Met de ingrijpende herziening in 2001 werd de 9-5 Aero opgewaardeerd tot 250 pk, waarmee het de krachtigste bijdrage van Saab tot nu toe is in de hogere middenklasse. Dat was goed voor het imago en de ontwikkeling voor de tweede generatie van de 9-3 was ver gevorderd. Met zijn gestuurde achteras zagen de Zweden het als een van de meest dynamische aanbiedingen in het segment van de compacte sedan. Sommige voorbereidende werkzaamheden kunnen niet verkeerd zijn.

De Aero Academy reisde internationaal. In Duitsland werden op de Nürburgring rijopleidingen gegeven. Klanten leerden hun Saab te bedienen, zelfs in moeilijke situaties. Ontwijkende manoeuvres op de waterplaat, slalom met hogere snelheden door een pyloonbaan. Het was leuk, zorgde voor merkloyaliteit en was uiteindelijk ook goed voor de verkeersveiligheid.

De korte, helaas niet in hoge resolutie video, is een teaser die Saab-klanten zouden moeten willen ervaren. Dat had succes moeten hebben.

11-gedachten ook "Rijopleiding en imago. De Saab Aero Academy 2001."

 • Koel

  Slecht nieuws:
  De Summer Academy 2020 wordt het slachtoffer van Corona.

  Goed nieuws:
  In 2021 lanceert de Aero Academy de 9-3 lV en de herziene 9-5 NG. Alle Areo (MY 2222) hebben XWD en de 300T versterkt tot 2.0 PS. De nieuwe 9-3 Viggen kan ook worden bestuurd. Hier levert de 2.0T 330 PS en de limited edition is 100 kg afgeslankt in vergelijking met de Aero en is alleen verkrijgbaar als een driedeurs coupé.
  De 9-3 Aero is ook verkrijgbaar als 5-deurs coupé, sportcombi en cabriolet.
  Bij alle modellen kan de ondersteuning met een druk op de knop worden uitgeschakeld.

  En trouwens, net als in Zweden, tankt de Aero Academy Duitsland alle voertuigen bij met E85 als een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming. Met deze brandstof liggen het vermogen en koppel van de Aero en Viggen 20 en 30% boven de Duitse brochurespecificaties. Maar maak je geen zorgen, de belangrijkste doelen van de Academie zijn veiligheid en voertuigcontrole. Rijplezier is maar een kleine zaak - en onvermijdelijk.

  10
  Beantwoorden
 • Herbert - Heel cool! 🙂

  Ik zou heel graag de Aero (MY 2222) 101 jaar testen voordat je hem daar kunt kopen, vooral met een Zweedse E85. Als de organisatoren van Saab Duitsland een beetje te ambitieus en gehaast waren, zou een rit in de nieuwe 9-3 IV Aero MY 2022, volledig gevuld met E85, voldoende zijn! Ik kijk uit naar het uiterlijk van de nieuwe 9-3 IV! Misschien kunt u het nieuwe model meteen bestellen of - nog beter - het nu kopen en meenemen ??? !! 😉
  ... ..
  🙁

  Beantwoorden
 • Hahaha - ik ben zelf niet beter! Ahem ... 🙁

  Natuurlijk zou ik graag de Aero MY 2222 maar liefst 201 (!) Jaar testen voordat hij in de uitverkoop gaat! 🙂

  Beantwoorden
 • 2222 was de duivel. Zoals je 101, als je de berekeningen doet; -]

  Man & vrouw zullen zien of we de MY 2022 allemaal onder deskundige begeleiding aan de onderkant van de limieten binnen een jaar verplaatsen, geen enkele pik zal gegarandeerd huilen om typ- en / of rekenfouten; -]

  De (MY 2022 in zomer 2021) is opzettelijk. Ik weet niet waarom, maar voor zover ik weet, zijn de modeljaren latent voorafgegaan.

  Misschien hebben kopers het op die manier nodig? Misschien kopen ze niet de nieuwste modellen van november of december, zouden ze het gevoel hebben dat ze de geplande nieuwe auto uiterlijk in januari van het volgende jaar een paar weken of maanden moeten uitstellen?

  Beantwoorden
 • Ja, volledige overeenstemming op alle punten (en alles was mij duidelijk ...)

  Voorafgaand aan de MY heeft zijn hoogtepunt bereikt in mijn Griffin Cabriolet: gebouwd op 04/2011, maar het is MY 2012! De Griffins (de laatste, nog steeds aanzienlijk gewijzigde serie van de 9-3 III) werden gebouwd vanaf maart 2011 (als de banden te allen tijde liepen), maar waren allemaal MY 2012.

  Beantwoorden
 • Ja, het zou leuk geweest zijn om met nieuwe Saab-modellen de hellingen op te gaan en ze misschien een beetje tot het uiterste te drijven. Helaas hebben GM en verschillende pseudo-reddingswerkers een ander resultaat bereikt - jammer!
  En een woord over E85, mijn eerste 9-3 Sportcombi was een 1.8t biopower. Met de E85 ging hij als "Schmidt's cat", wat veel betaalbaar rijplezier verspreidde. Helaas was deze volledig ecologische niche gesloten wegens gebrek aan vraag. In plaats daarvan wordt nu mobiel elektronica-afval gevierd, waarmee het moeilijk is om de route Frankfurt / Wiesbaden heen en weer te krijgen zonder naar het stopcontact te hoeven gaan. Ik weet niet echt of dit eigenlijk ecologisch is en geschikt voor dagelijks gebruik

  Beantwoorden
 • Andreas K. - E85 vs. Elektrisch (en hoe zit het met diesel)

  Volledige goedkeuring! En het 'gebrek aan' vraag was politiek of gewenst door de Duitse autolobby. Breng bijna geen kolen mee, en zet oudere auto's goedkoop om (ongeveer 1.000 euro, zie Frankrijk) naar E85. Om deze reden zijn de fiscale subsidies eind 2015 stopgezet. De talrijke FFV's die VW bijvoorbeeld in haar programma had, werden in Duitsland niet eens aangeboden. Tom had het destijds heel goed samengevat: https://saabblog.net/2015/12/10/tschuess-biopower/

  In plaats daarvan werden we jarenlang verleid door de diesel, die dankzij VW's fraude nu grotendeels ten onrechte wordt gedemoniseerd. Corona laat bijvoorbeeld hier in HH zien dat het rijverbod volstrekt onzinnig is. Ondanks een forse afname van het autoverkeer, was er geen verbetering in de meetwaarden van de lucht. Hoe komt dat? De kachels in de stad zijn het probleem! Volgens de huidige technologie kunnen deze REAL ESTATE-branders gemakkelijk en schoon worden vervangen door elektrische kachels - zonder batterijproblemen. Als het gaat om MOBIELE energiebehoeften, kan het echter meestal blijven met de nieuwste technologie (van wat dan ook, E85, diesel) en natuurlijk hybride. Het zit in de aard van de dingen dat electro niet de enige zielverhogende oplossing kan zijn.

  Overigens heeft gisteren in de NDR iemand van NABU of BUND (helaas kan ik me niet precies herinneren) aangekondigd dat alleen de 6 cruiseschepen die momenteel in de haven van Hamburg zijn geparkeerd in nood- en onderhoudswerkzaamheden tijdens Corona aanzienlijk meer luchtvervuiling veroorzaken dan de hele Hamburgse auto en vrachtwagenverkeer! Ik noem dat een schandaal, vooral omdat er walstroomsystemen zijn voor de schepen!

  Het was schuldig. E85 ook de - gezochte - publieke opinie, E85 is "food in the tank". Frankrijk laat zien dat het anders kan, en zelfs op grotere schaal, waarbij bijvoorbeeld afval van wijnproductie wordt verwerkt tot E85. Ook in Duitsland zou het geen probleem zijn, in plaats van of naast de fiscaal gesubsidieerde biogasinstallaties, die vanwege de financiering op bijna elk bedrijf in Duitsland staan, om ook planten te promoten voor de verwerking van landbouwafval tot bio-ethanol. Er zijn randvoorwaarden onder Europees recht, en ook Frankrijk maakt er gebruik van.

  Maar aangezien het hier helaas niet gewenst is, rest ons alleen nog te hopen dat je op een dag na Corona weer naar F kunt gaan. Mijn BioPower Cabrio, die helaas alleen het heerlijke sap mocht proeven tijdens een reis naar Zweden, en ik kijk er echt naar uit! 🙂

  Beantwoorden
 • @ Ebasil,

  alles correct en volledige goedkeuring. MAAR alsjeblieft, gebruik alsjeblieft nooit de term "stopgezette" overheidsfinanciering in verband met D en E85 ...

  Er is er nooit een geweest.

  Het is historisch correct dat E85 zonder financiering nog steeds concurrerend zou zijn geweest. Het einde van de biobrandstof - quasi de actieve steek in de dolk - lag in de belasting op minerale olie die op de verslagdatum werd geheven.

  Belasting op minerale olie op een kruidenproduct?

  E85 is in Duitsland nooit gewonnen, maar is opzettelijk en in overleg met de minerale-oliemaatschappijen begraven.

  Beantwoorden
 • O jee, ik heb me waarschijnlijk onnauwkeurig uitgedrukt - 'belasting gesubsidieerd' zou moeten betekenen: belastingvoordeel voor de consument boven de andere soorten brandstof, omdat er geen belasting op minerale olie is. Bedankt voor de verduidelijking - en je hebt natuurlijk gelijk dat de volledige belasting op minerale olie op een product dat niet voor 85 procent uit minerale olie is geproduceerd een absurdistisch stuk is!

  Zijn de 10 procent in E10 volledig belast? Ik hoop dat dit net zo absurd wordt afgehandeld. Anders zou u kunnen denken aan een juridische herziening van de gelijkheidsstelling. Klinkt absurd, maar zou een benadering zijn.

  Beantwoorden
 • Het conflict met de belasting op minerale olie bestaat in ieder geval niet officieel bij ons, aangezien het al meerdere jaren energiebelasting wordt genoemd (https://de.wikipedia.org/wiki/Energiesteuergesetz_(Deutschland)).
  Wat u in dit verband veel meer zou moeten irriteren, is dat de btw ook wordt geheven over de energiebelasting en u dus nog steeds belasting kunt betalen over de belastingen. Dit is een slim businessmodel!

  Voor zover ik weet, is de 'voortijdige' start van de modeljaren te wijten aan het feit dat de veranderingen die nodig zijn voor de technische veranderingen van het respectievelijke modeljaar, worden gemaakt tijdens de zomerse fabrieksvakanties. Dus het laden van de lagers en riemen met de nieuwe onderdelen, indien nodig het aanpassen van handling devices en robots, en nog veel meer.
  De onderhouds- en servicemensen doen dit liever tijdens de fabrieksvakantie in de zomer dan met kerst en nieuwjaar. Zoals altijd bevestigen uitzonderingen natuurlijk de regel.

  Beantwoorden
 • @ Ebasil,

  E10 en E5 (Super en Super Plus) en 7% vermenging van plantaardige oliën in de diesel maakten deel uit van de deal.

  Lokaal en puur of overwegend plantaardige brandstoffen (idealiter uit afval) zijn fiscaal achtergelaten. We krijgen nu 5 tot 10% melanges van over de hele wereld van de oliemaatschappijen en concurreren eigenlijk met bossen en voedsel. En natuurlijk is alles 100% belast. Het kan zijn dat de minerale olie belasting mocht stijgen of dalen in een energiebelasting (zie StF), maar het gewenste en optredende effect is hetzelfde en was om de oliemaatschappijen te beschermen en tegen verlies van belastinginkomsten.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.