Een supersonnet? Concept door Koenigsegg RAW-Designhouse.

Mogelijk overweegt Koenigsegg een ander model. Een geweldige sportwagen op instapniveau. Gereduceerd tot wat nodig is. Een soort Zweeds supersonnet. Compact, met veel prestaties en innovatieve materialen. RAW Designhouse, het designbedrijf van de Koenigsegg Group, heeft een nieuw concept op Instagram gepubliceerd. Het is afkomstig van de Finse designstudent Esa Mustonen en vormt het onderwerp van haar masterscriptie.

Na het Jesko Absolut en de nieuwe Gemera zou er geen nieuws uit Ängelholm meer mogen zijn. Je denkt, maar het is verkeerd. Het gaat door met dynamiek en het concept kan meer zijn dan alleen een idee. Het is een compacte supersportwagen die plaats biedt aan 3 personen. De body is gemaakt van koolstofvezel, dus het gewicht is slechts 700 kilogram. Hij wordt aangedreven door de driecilinder Freevalve-motor, die ook verantwoordelijk is voor de voortstuwing in de nieuwe Gemera. Het heeft een vermogen van 700 pk. Eén pk komt overeen met 1 kilogram voertuiggewicht - de rijprestaties zouden weer sensationeel zijn.

Een supersonnet van Ängelholm?

De compacte afmetingen van de Freevalve-aandrijving maken een korte wielbasis en een zeer compacte carrosserie mogelijk. De bestuurder zit in het midden, geflankeerd door 2 mogelijke passagiers. Geen compleet nieuw idee, dat vinden Franse atleten Matra Murena realiseerde hetzelfde idee in de jaren 80. De Murena was echter altijd meer een coupé dan een sportwagen en was in zijn tijd zeer terughoudend. Meest recentelijk was het de McLaren F1 die naam maakte als een supersportwagen met 3 zitplaatsen. De McLaren was groter, zwaarder en volgde een andere filosofie met een 12-cilinderaandrijving.

De visie van RAW Designhouse zou een Zweedse supersonnet kunnen zijn. Het kan meer zijn dan alleen een masterscriptie. Omdat het is gemaakt onder de ogen van Christian von Koenigsegg en hoofdontwerper Sasha Selipanov, van wie ze vonden dat ze goed waren. De ontwerptaal blijft trouw aan het DNA dat bekend is van Ängelholm. Meer vliegtuigen dan auto, de vliegtuigcockpit voor passagiers volgens traditie.

Het concept is nog steeds slechts een digitale versie. Maar je weet maar nooit. In Ängelholm is altijd ruimte voor innovatieve verrassingen. Het RAW-Designhouse-concept was niet het laatste.

Afbeeldingen: RAW Designhouse (10)

7 gedachten over 'Een supersonnet? Concept door Koenigsegg RAW-Designhouse."

 • blanco

  Als je het geheel nu de gelegenheid geeft om te sturen (met een bruikbaar stuur) of te comprimeren, heb je alleen een motor nodig die uiteraard zonder zuigkracht draait. Een leuk idee op zich. Ik hou van het contrast: “Dak tot rand weggezogen”, maar helemaal niet.

 • blanco

  Een tegenstrijdig concept voor mij:
  van bovenaf gezien wordt de Aero X onmiddellijk positief herinnerd,
  Als ik het van voren bekijk, vraag ik me af: waar is de stofzuigerzak verborgen? Moet dat het punt zijn ???
  van achteren gezien is veel te martiaal.
  De vloeiende vorm van boven en de hoekige hoeken passen niet bij mij.
  Beter de Gemera ... 😉

 • blanco

  Een van de meest interessante concepten van de afgelopen jaren. Koenigsegg inspireert me steeds meer. In serie met een betaalbare body (het hoeft niet altijd koolstofvezel te zijn) en op de markt gebracht als een Koenigsegg-submerk. Het zou mijn droom zijn!

 • blanco

  Als ik er voor het eerst naar kijk, vind ik het echt moeilijk. Mooi past in ieder geval. Maar alleen mooi of mooi lelijk? Ik vermoed echter dat dit alleen komt omdat het ontwerp zo anders is dat de smaaksynapsen geen plaats kunnen vinden om aan te meren.

  Misschien droom ik nog steeds te veel van een AERO X-reïncarnatie die verder gaat dan de prototypestatus.

 • blanco

  Koenigsegg sonnet

  Zelfs het aantal cilinders is correct. Het zou grappig zijn als het op een vergelijkbare manier zou worden gerealiseerd ...

  Soms vraag ik me af wat er van zou komen als Koenigsegg zichzelf een doel zou stellen voor een auto die geschikt is voor dagelijks gebruik en nadacht over massaproductie ...

  Ik zou deze studie graag zien. Misschien geeft Evergrande er een opdracht?

 • blanco

  Naar mijn subjectieve mening, het meest innovatieve, beste en meest esthetische voertuigontwerp dat ik ooit heb gezien. De lichte voorkant en de zijlijnen die samengaan met de wielen tot een heldere buitenhuid, worden alleen losgemaakt door een vleugelachtige kraal die de aerodynamica benadrukt. De achterkant is ook heel duidelijk en benadrukt de functionaliteit.
  Ik heb respect voor deze neo-ontwerper die iets echt onafhankelijks heeft gecreëerd in onze uitgeputte, vaak herhalende ontwerpwereld.
  Natuurlijk hangt smaak af van de respectievelijke kijker, ik ben heel blij.

Reacties zijn gesloten.