Een supersonnet? Concept door Koenigsegg RAW-Designhouse.

Het is mogelijk dat Koenigsegg aan een ander model denkt. Een supersportwagen om mee te beginnen. Teruggebracht tot wat nodig is. Een soort Zweeds supersonnet. Compact, met veel prestaties en innovatieve materialen. RAW Designhouse, de designsmederij van de Koenigsegg Group, is open Instagram heeft een nieuw concept uitgebracht. Het komt van de Finse ontwerpstudente Esa Mustonen en is het onderwerp van haar masterscriptie.

Na het Jesko Absolut en de nieuwe Gemera zou er geen nieuws uit Ängelholm meer mogen zijn. Je denkt, maar het is verkeerd. Het gaat door met dynamiek en het concept kan meer zijn dan alleen een idee. Het is een compacte supersportwagen die plaats biedt aan 3 personen. De body is gemaakt van koolstofvezel, dus het gewicht is slechts 700 kilogram. Hij wordt aangedreven door de driecilinder Freevalve-motor, die ook verantwoordelijk is voor de voortstuwing in de nieuwe Gemera. Het heeft een vermogen van 700 pk. Eén pk komt overeen met 1 kilogram voertuiggewicht - de rijprestaties zouden opnieuw sensationeel zijn.

Een supersonnet van Ängelholm?

De compacte afmetingen van de Freevalve-aandrijving maken een korte wielbasis en een zeer compacte carrosserie mogelijk. De bestuurder zit in het midden, geflankeerd door 2 mogelijke passagiers. Geen compleet nieuw idee, dat vinden Franse atleten Matra Murena realiseerde hetzelfde idee in de jaren 80. De Murena was echter altijd meer een coupé dan een sportwagen en was in zijn tijd zeer terughoudend. Meest recentelijk was het de McLaren F1 die naam maakte als een supersportwagen met 3 zitplaatsen. De McLaren was groter, zwaarder en volgde een andere filosofie met een 12-cilinderaandrijving.

De visie van RAW Designhouse zou een Zweedse supersonnet kunnen zijn. Het kan meer zijn dan alleen een masterscriptie. Omdat het is gemaakt onder de ogen van Christian von Koenigsegg en hoofdontwerper Sasha Selipanov, van wie ze vonden dat ze goed waren. De ontwerptaal blijft trouw aan het DNA dat bekend is van Ängelholm. Meer vliegtuigen dan auto, de vliegtuigcockpit voor passagiers volgens traditie.

Het concept is nog steeds slechts een digitale versie. Maar je weet maar nooit. In Ängelholm is altijd ruimte voor innovatieve verrassingen. Het RAW-Designhouse-concept was niet het laatste.

Afbeeldingen: RAW Designhouse (10)

7-gedachten ook "Een supersonnet? Concept door Koenigsegg RAW-Designhouse."

 • Naar mijn subjectieve mening, het meest innovatieve, beste en meest esthetische voertuigontwerp dat ik ooit heb gezien. De lichte voorkant en de zijlijnen die samengaan met de wielen tot een heldere buitenhuid, worden alleen losgemaakt door een vleugelachtige kraal die de aerodynamica benadrukt. De achterkant is ook heel duidelijk en benadrukt de functionaliteit.
  Ik heb respect voor deze neo-ontwerper die iets echt onafhankelijks heeft gecreëerd in onze uitgeputte, vaak herhalende ontwerpwereld.
  Natuurlijk hangt smaak af van de respectievelijke kijker, ik ben heel blij.

  Beantwoorden
 • Koenigsegg sonnet

  Zelfs het aantal cilinders is correct. Zou grappig zijn als dit op een vergelijkbare manier zou gebeuren ...

  Soms vraag ik me af wat het eindresultaat zou zijn als Koenigsegg zichzelf een dagelijkse auto zou geven en in grote series zou denken ...

  Ik zou deze studie graag zien. Misschien geeft Evergrande er een opdracht?

  Beantwoorden
 • Als ik er voor het eerst naar kijk, vind ik het echt moeilijk. Mooi past in ieder geval. Maar alleen mooi of mooi lelijk? Ik vermoed echter dat dit alleen komt omdat het ontwerp zo anders is dat de smaaksynapsen geen plaats kunnen vinden om aan te meren.

  Misschien droom ik nog steeds te veel van een AERO X-reïncarnatie die verder gaat dan de prototypestatus.

  Beantwoorden
 • Een van de meest interessante concepten van de afgelopen jaren. Koenigsegg inspireert me steeds meer. In serie met een betaalbare body (het hoeft niet altijd koolstofvezel te zijn) en op de markt gebracht als een Koenigsegg-submerk. Het zou mijn droom zijn!

  Beantwoorden
 • Een tegenstrijdig concept voor mij:
  van bovenaf gezien wordt de Aero X onmiddellijk positief herinnerd,
  Als ik het van voren bekijk, vraag ik me af: waar is de stofzuigerzak verborgen? Moet dat het punt zijn ???
  van achteren gezien is veel te martiaal.
  De vloeiende vorm van boven en de hoekige hoeken passen niet bij mij.
  Beter de Gemera ... 😉

  Beantwoorden
 • Als je nu het geheel de mogelijkheid geeft om te sturen (met een bruikbaar stuur) of om het samen te drukken, dan heb je alleen nog een motor nodig die uiteraard zonder zuigkracht draait. Op zich een leuk idee. Ik hou van het contrast: "Rondgetrokken dak tot randen" helemaal niet.

  Beantwoorden
 • Pingback:

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.