Beter gecoördineerd? Winkelen en Saab rijden in Corona-tijden.

Alweer de 5e week van de Beierse exitbeperking. De COVID-19-kolom wordt een onvrijwillige langlaufskiër. Op sommige plaatsen voelt het land aan als een crisisgebied. De bouwmarkten zijn een typisch voorbeeld. Mijn voorkeursmarkt, die deel uitmaakt van een grote keten, is volledig voorbereid op de pandemie. De entree aan de ene kant van het gebouw en de uitgang aan de andere kant. Daartussenin zijn lange eenrichtingsstraten die naar de loketten leiden.

Saab rijdt in Corona-tijden

Winkelwagentjes zijn verplicht en de karren worden bij de ingang weer ontsmet. Precies in het midden van alles haasten de mensen, uitgerust met allerlei soorten gezichtsmaskers, zich door gangen. Een scenario als uit een derderangs oorlogsfilm. Hardnekkige mensen nemen het sportief op. Ik ontdek dat ik niet een van hen ben. Bezoeken aan de ijzerhandel, zo ben ik van plan, behoren tot het verleden als deze eenmaal moet worden opgezet.

De ijzerhandel doet alles goed, het is zonder twijfel voorbeeldig. Het concept doordacht, maar de vraag is wat ik mezelf aan wil doen. De crisis heeft impact. Een daarvan is dat we op een meer gecoördineerde manier inkopen. Meer lokaal, meer doordacht, misschien duurzamer. Voorkeur geven aan kleine winkels die de vaste intentie hebben om alleen boeken in de dichtstbijzijnde stad te kopen en niet meer op internet. Het spontane "ik ga snel weer naar Edeka" is verleden tijd. Het resultaat? Het is eigenlijk positief. De waardering voor voedsel neemt toe, het huishoudelijk afval dat we produceren neemt af. Het gezin leeft bewuster.

Niet alles is vanzelfsprekend.

Hoe zit het met onze auto's en de werkplaatsen? Hoe veilig is de levering van reserveonderdelen? Een van de onderwerpen op de blog voor de komende week, nu al specifiek in mijn vloot. Mijn aero is zwak. Geen koelvloeistof meer, waarschijnlijk een lek in het systeem. Tuurlijk, het wordt warmer, een van de oude trollen trekt altijd de aandacht naar zichzelf. Een volle werf bij Saab Service Frankfurt. Je had nog steeds tijd voor mijn Saab. Verse koelvloeistof en contrast om het lek te vinden. Want klimaatbescherming geldt ook voor een oude auto. De service en de inzet van de medewerkers blijft hoog. Ondanks Corona.

Fechenheim we zijn weer terug. De 9-3 in Frankfurt.
Fechenheim we zijn weer terug. De 9-3 in Frankfurt.

Ja Frankfurt. Dat is waar Saab woont. Ik grijp de kans en verplaats een heel speciale 900 en verzamel nog meer verhalend materiaal voor de blog. De inwoners van Frankfurt bieden er meer dan genoeg van. Maar om bij het Corona-onderwerp te blijven, staat alles onder het teken van het virus.

De acceptatie van reparatie verdwijnt achter een oplossing op afstand, in het kleine kantoor is er plaats voor slechts één klant. Overal borden die de minimale afstand aangeven. Gasmaskers zijn besteld omdat de uitgebreide gilde-catalogus om klanten en werknemers te beschermen tegen COVID-19 vanaf maandag van toepassing is.

Wat is zo cool als saab

We beginnen de 6e Corona-week, in de hoop op verdere discipline en afstand houden van iedereen. Ook al is het moeilijk en een beetje vervelend. Alleen op deze manier kan er een snelle ontspanning zijn en wordt het leven normaler. Maar één ding vond ik deze week leuk. Het WordPress-systeem waarop de blog is gebaseerd gooit geanonimiseerde zoektermen waaronder we dagelijks te vinden zijn. Alles staat daaronder. Saab modeljaar 2020, waar worden Saabs gebouwd, waar kun je ze kopen. Allemaal vragen, waarvan ik het antwoord ook graag zou willen weten.

De beste zoekopdracht van de week? Alsjeblieft!

"Welk automerk is zo cool als Saab?"

Ik zou benieuwd zijn van Google of Siri.

8 gedachten over 'Beter gecoördineerd? Winkelen en Saab rijden in Corona-tijden."

 • blanco

  Hallo Tom, Geweldig artikel over wat er nu in Duitschland gebeurt in deze tijd. In België is er enkel de mogelijkheid om naar de ijzerhandel te gaan en natuurlijk naar winkels waar eten is. Al het andere is tot begin mei gesloten. Workshops zijn gesloten; dus geen kans om zijn auto te laten repareren of winterbanden te wisselen. Je kunt niet rijden, zelfs niet met een oldtimer. In Nederland mag dit echter wel, KNACK schrijft alleen maar dat het beter is om minstens één keer per week op reis te gaan met je oldtimer. Je ziet dus dat er overal een andere regel is. Maar we hopen iedereen dat we gezond blijven en dat we heel lang van onze Saab (s) kunnen genieten.

 • blanco

  Ik heb de vraag ingevoerd op Google, Bing en Yahoo en keek naar de hits op de eerste pagina (verrassend genoeg had ik geen foutmeldingen 🙂).
  Toegegeven, de resultaten van Bing & Yahoo waren teleurstellend, maar Google leverde een nog verrassender resultaat. Op de tweede plaats werd ik verwezen naar de Saabblog met een ander merk plus de term cool:

  https://saabblog.net/2017/01/17/verdammt-was-ein-heck-ein-auto-fuer-saab-fans/

  Eerlijk gezegd werd geen enkel ander merk daar cool gevonden, maar in ieder geval het product van een ander merk, de Kia Stinger. Tot binnenkort op de KIABlog ... 😉

 • blanco

  Hallo Tom

  Dit is precies de vraag die mij en vele anderen al jaren dwarszit!

  Ondanks een intensieve zoektocht heb ik helaas geen antwoord gevonden. En SIRI, ik weet zeker dat je dat niet weet!
  Omdat wat echt COOL is om de SAAB te besturen, en waarom wij SAAB-chauffeurs altijd zo'n domme grijns op ons gezicht hebben als de TURBO zijn lied fluitend en hamerend voor ons zingt. Dat is waarschijnlijk alleen gereserveerd voor degenen die het al hebben meegemaakt! En dan zijn er nog een aantal constructieve eigenaardigheden ...

  Ik bedoel: SAAB is gewoon COOL omdat het allesbehalve alledaags is!
  Dit is precies waarom u altijd opvalt met uw SAAB.
  Saab past gewoon niet in een la. En duivenhok is een groot ding voor de huidige samenleving!
  Maar wat doe je met de namen die al iets vertegenwoordigen en nog steeds niet in een van de lades passen?

  Precies daarom hebben noch Alexa, noch SIRI, noch Google, noch ik een zoekresultaat voor uw vraag!

  Sorry! FOUT Geen zoekresultaat!

 • blanco

  IJzerwinkel, als ik het woord lees, staat mijn haar rechtop. Waarom moeten zo velen en zo constant een pelgrimstocht maken naar een ijzerhandel? Er wordt geschat dat honderdduizenden tonnen spijkers en schroeven worden opgeslagen in Duitse schuren en kleine werkplaatsen, evenals ongeveer een miljoen boren die op de een of andere manier nooit worden gebruikt. Hoe dan ook, ik laat iedereen graag in de ijzerhandel blijven hangen.

  Ook ons ​​koopgedrag is afgevlakt. Een keer per week winkelen is voldoende. We prijzen ons gelukkig dat we in een landelijke omgeving wonen, weinig verkeer, weinig mensenstroom en een goed gevulde boerderijwinkel zoals visavis. Ik weet dat het een bevoorrechte situatie is, niet iedereen kan het hebben. Het enige nadeel, de Saab blijft op stal en krijgt weinig beweging!

 • blanco

  Jorn Frick,

  Ik heb de heer Schäuble niet geciteerd, maar de Tagesspiegel, die ik bewust heb geclassificeerd als "vroeger bekend" ...

  Ik ga volledig met u mee als u het spel van onvolledige citaten en politiek kleurenspel als verouderd en aanstootgevend beschouwt.

  Ik heb ook vaak zorgvuldig overwogen of ik de ene of de andere opmerking hier eigenlijk zou moeten scheiden?

  De onderwerpen (naast Saab ook corona, duurzaamheid, milieubescherming en nog veel meer) stellen jou noch mij vast. De blog zelf mag daarom alleen de reacties modereren.

  Persoonlijk vind ik je opmerking erg waardevol, hoewel het niet rechtstreeks verband houdt met Saab.

  Net als jij hou ik van de niet-opgewonden aard van de blogger en de overgrote meerderheid van de reacties. En ik hou van de onderlinge stof tot nadenken en aanvullende informatie die ontstaat door de interactie tussen de redactie en de reactie (lezers & commentaren).

  Hartelijk dank voor uw verhelderende opmerking, die slimmer en gedifferentieerder is dan een kop in een "voorheen bekend" dagblad.

  Het is gewoon jammer dat je in feite je kennis en argumenten baseert op een toespraak die naar mijn mening in het vorige artikel werd geactiveerd of op zijn minst de voorkeur kreeg.

  Maar ik zal uw suggestie ter harte nemen.
  Tot ziens

  1
  1
 • blanco

  Ik ben altijd heel blij met Tom's geweldige artikelen op de Saabblog. Deze zijn in deze vreemde tijden aangenaam onhysterisch. Ik hou van stof tot nadenken en van mijn eigen mening. En natuurlijk kan iedereen zijn eigen politieke mening hebben. Voor mij, beste meneer Hürsch, is het echter de vraag of de commentaarfunctie van de Saab-blog de juiste plaats is voor politieke uitspraken, vooral omdat niet elke Saab-coureur per se links-liberaal is.

  Ik vind het betreurenswaardig wanneer citaten onvolledig en buiten hun context worden weergegeven.
  De heer Schäuble zei: “Maar als ik hoor dat al het andere afstand moet doen van de bescherming van het leven, dan moet ik zeggen: dat klopt niet in deze absoluutheid. Grondrechten beperken elkaar. Als er enige absolute waarde is in onze basiswet, dan is dat de menselijke waardigheid. Het is onschendbaar. Maar het sluit niet uit dat we moeten sterven. ... "
  Maar de verklaring is ook opmerkelijk: “Het grootste probleem is nog steeds niet alleen de pandemie, maar ook klimaatverandering, het verlies aan biodiversiteit - alle schade die wij mensen en vooral wij Europeanen aanrichten door de overdaad aan natuur. Hopelijk komen we niet zomaar met sloopbonussen die de industrie in staat stellen door te gaan zoals voorheen."
  In die zin terug naar het onderwerp: SAAB.

 • blanco

  Schäuble: "De bescherming van het leven staat niet voorop!"

  Is het vandaag als de kop op de voorpagina van de (voorheen bekende) Berlijnse TAGESSPIEGEL ...

  Uiterlijk hoeven we ons nu geen zorgen meer te maken of alle zorgen die we hebben gemaakt echt zorgwekkend zijn.

  Het is jammer, want de leereffecten die in het artikel worden beschreven, zijn wijdverbreid en oneindig waardevol. Degenen die niet tot de kleine groep van volledig bange en vermoedelijk eerder beschadigde hamsters behoren, kopen steeds bewuster, gooien minder en besparen veel CO2 en verpakkingsmateriaal ...

  Bespaart uw eigen tijd, geld, reizen en middelen, beschermt het milieu en verlaagt ook het besmettingspercentage, redt levens.

  Mijn grootste zorg was dat dit leereffect (economisch) politiek helemaal niet gewenst is. Dit wordt momenteel bevestigd. Heel erg slecht.

  6
  2
 • blanco

  Hallo, ik heb ook een SAAB, het is een SAAB 900, hij staat in de garage omdat er nog een paar kleine dingen moeten worden gedaan. Niets ernstigs, voor de kleine reparaties zijn de kosten niet zo hoog. Ik ga het klaarmaken, dus mijn man maakt het klaar voor de TÜV. Het is een geweldige auto. We rijden ermee of ik verkoop het. Omdat mijn man in een Mercedes rijdt. Ook een ouder model. Het is een sportcoupé. Moet hem overhalen om afstand te doen en het te verkopen, dus mijn excuses. Omdat ik niet weet of ik het nu allemaal kan plaatsen. Blijf alsjeblieft gezond en zorg voor jezelf. Wens iedereen een fijne zondag.
  Groeten uit Brakel / Gehrden
  Conni

  8
  2

Reacties zijn gesloten.