Interessant! Saabblog-lezerspubliek in Q1 2020.

We hebben onze lezerscijfers nooit in deze vorm en met opzet gepubliceerd. We breken met die traditie vandaag, met een reden. Omdat de cijfers zich op een interessante manier ontwikkelen - totaal anders dan verwacht. Je zou een drijvende kracht kunnen zijn achter degenen die geld verdienen met Saab. Of zet je tenminste aan het denken. Voor de fans zijn ze in ieder geval een bevestiging. Omdat u niet de enige bent in uw sympathie voor het merk.

In principe was het mij vanaf het begin met het blogproject duidelijk dat het eindig zou zijn. Eén merk sluit de poorten, er is hoop op een comeback voor even. Als dit kapot gaat en de verbeelding verdwijnt, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat de blog krimpt tot nauwelijks noemenswaardige lezersaantallen.

Meer dan 1/4 miljoen lezers in het 1e kwartaal

In principe is dat precies hoe het bleek. In het eerste kwartaal van 2012 met het einde in Zweden een hoogtepunt met 394.553 lezers, in 2014 en 2015 de hoop dat NEVS het merk nieuw leven inblaast. Toen begon het einde van de fantasie, de fase van desillusie. Het lezerspubliek daalde gestaag en 2018 bereikte het dieptepunt. Slechts 158.523 lezers vertrokken, minder dan de helft van het hoogste punt ooit. Op dit punt zat het einde van de blog al stevig in mijn gedachten. Minder dan 50.000 lezers per maand zouden een zogenaamde persoonlijke pijngrens zijn geweest. Het punt waarop u de inspanning achter deze pagina's niet langer voor uzelf kunt rechtvaardigen.

Saabblog-lezerscijfers in elk 1e kwartaal
Saabblog-lezerscijfers in elk 1e kwartaal

De Saab-sage wordt verteld? Het pakte anders uit! December 2018 had zeker de laatste maand moeten zijn voor Saabblog, dat was het niet. Het lezerspubliek nam toe en de belangstelling voor Saab nam langzaam weer toe. Een trend die 5 kwartalen aanhoudt en stabiel is. Verrassend, want het zou niet moeten bestaan ​​en niets kan het rechtvaardigen. Saab als automerk is dood, er is geen rechtvaardiging voor een fantasie. De publieke stemming is tegen oude auto's, de trend is richting digitale, volledig elektrische mobiliteit. Toch bereikte de blog in het eerste kwartaal van 2020 264.599 lezers. Het zou dit jaar voor het eerst de grens van één miljoen kunnen overschrijden, wat gezien alle huidige onzekerheden een gewaagde aanname is.

Bijna de helft van de lezers is jonger dan 35 jaar

Het is nog interessanter wie leest! We hebben geen analysetool op onze Duitse server, wat vanaf het begin een fundamentele beslissing is. Maar als je Saabblog in andere talen leest, kom je op onze Amerikaanse server terecht. De providers analyseren, vanwege een andere juridische situatie, heel precies en het resultaat is anders dan u misschien denkt. De grootste groep zijn 37,5-25-jarigen met 34%, gevolgd door 45-54-jarigen met 25%. De leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar is goed voor 11,5% van elke 10e lezer, de 55-plussers maken slechts 3,75% uit.

De leeftijdsopbouw is waarschijnlijk niet 1: 1 over te dragen naar het Duitstalige gebied, maar er zijn wel conclusies te trekken. Saab speelt een grotere rol bij jonge mensen dan je op het eerste gezicht zou denken. Meer dan elke 10e lezer had geen licentie toen Trollhättan sloot. Het automerk is niet uit het hoofd van de mensen verdwenen, de interesse stijgt met een robuuste curve bijna 10 jaar nadat het eindigde.

De werkplaatsen en de bedrijven die met reserveonderdelen te maken hebben, moeten voor zichzelf verantwoorden wat er van gemaakt kan worden. Saabblog kan alleen interesse wekken of ook behouden. Mensen zover krijgen dat ze een oude Saab besturen die past bij het leven en het milieu, is een kwestie van het respectieve lokale bedrijfsmodel. De blog biedt hiervoor alleen de basis.

13 gedachten over 'Interessant! Saabblog-lezerspubliek in Q1 2020."

 • Gefeliciteerd! Zo zou het moeten zijn!

 • Sinds afgelopen vrijdag is er een 18-jarige 9000aero-rijder meer, ... voorheen altijd geconfronteerd met de SAAB's van de ouders, verwezen naar spannende artikelen in de blog en nu verbaasd over wat een SAAB uit 1996 al aan boord had. Het is onvermijdelijk dat blogs keer op keer worden gelezen.

 • Herbert, ik zou je lekkere opmerkingen echt missen! Dus blijf bij Saab en de blog!

  Groeten van Hans uit het zuiden, een Zwitser die “opgesloten” zit in Duitsland 🙂
  Mijn Saab-garage bevindt zich in Zwitserland en ik moet dringend twee voertuigen voorbij brengen. Op dit moment helaas niet mogelijk!

  Goede tijd iedereen!

 • @ Tom,

  zeker ook een factor en onderdeel van de meervoudige waarheid. Dus ik kan het meteen persoonlijk ondertekenen.

  Aan de andere kant kun je ontsnappen aan digitale overkill met elk voertuig van elk merk. Met oudere modellen van alle merken geen probleem en af ​​en toe kan deze ontsnapping nog gerealiseerd worden met nieuwe auto's.

  De groeiende populariteit, die de blog en dus Saab ervaart, kan niet anders worden verklaard dan door de conclusie dat de blog gewoon verdomd goed is en je altijd Saab wilt hebben.

  Nogmaals gefeliciteerd met de cijfers en vooral 1.000 bedankt voor alles.

  Het is heel goed mogelijk dat ik zonder deze blog geen Saab meer of minder zou hebben geïnvesteerd. Of dat ik zonder deze blog minder zou investeren. Helaas krijg je hier altijd suggesties. Al is het maar om de oude haaienvin (dakantenne) te vervangen ...

 • Gefeliciteerd met deze indrukwekkende gebruikersnummers!
  Het gaat natuurlijk over SAAB. Is al een bijzonder merk geweest ...
  met speciale mensen als gebruikers,
  met een vroeg instinct voor veiligheid en
  zuinige (milieuvriendelijke) aandrijvingen,
  evenals een aantal indrukwekkende prestaties. Het polariseerde "toen", tegenwoordig wekt het verlangens op bij gebruik met een H-teken.
  In gedachten ben ik op zoek naar een 9000 CSE 2.3 of 900 Turbo 16S ... of een blauwe Viggen 9-3 ... ja, als ik zoveel ruimte had.
  De fascinatie blijft.
  De blog is ook booming omdat het team het geweldig (!!!) doet op de pc.
  Interessante artikelen,
  Nu hoe in het onderwerp,
  emotioneel schrijven plus prachtige foto's.
  Inzet voor SAAB bij het digitaliseren van de films en en en.
  Dit alles wordt beloond met klikken en wordt in december ondersteund met €.
  In ieder geval ben ik altijd blij als ik in mijn e-mailinbox kijk wanneer er weer iets van de SAAB-blog is.
  Heel erg bedankt voor het informatiewerk tot nu toe !!!

 • Misschien is een van de waarheden dat het vooruitzicht om in de toekomst een smartphone op wielen te verplaatsen niet iedereen zal inspireren. Er zou een groeiend enthousiasme voor analoge mobiliteit kunnen zijn, zelfs buiten Saab. Dingen hoeven niet altijd complex en genetwerkt te zijn.

 • felicitatie

  Misschien is de blog gewoon zo goed dat het een groeiend lezerspubliek genereert in een krimpende gemeenschap?

  Ik vind het uitstekend.

  Misschien heeft Saab een blijvende indruk gemaakt op jongeren?

  Het overkwam mij in ieder geval met enkele auto's dat ik later de verlangens van mijn kindertijd en jeugd kocht en ik had nog steeds niet alles wat ik wilde. Er staan ​​nog aardig wat Saabs op het verlanglijstje ...

  Goed om te weten dat u hierin niet de enige bent (hoewel het voor sommige modellen al lang de prijzen heeft opgedreven).

  Maar hoe meer hoop u kunt krijgen voor de levering van reserveonderdelen en goede service. De aantrekkingskracht in het artikel gaat (zoals altijd) in de goede richting.

 • Het aantal hits is eigenlijk verrassend in termen van kwantiteit. Het is echter geen verrassing dat de Saab-blog wordt gewaardeerd. De nauwgezetheid waarmee het onderzoek wordt uitgevoerd, de diepgaande knowhow waarmee wordt geschreven en de hoge frequentie waarmee publicaties worden gemaakt - dat is fenomenaal! Zelfs degenen die (nog) niet geïnteresseerd zijn in Saab, zullen hier altijd iets interessants vinden.

  Het feit dat er geen nieuwe Saab-voertuigen worden geproduceerd, is volgens mij niet meer van belang voor het merk. Het andere merk van mijn hart wordt sinds 1961 niet meer geproduceerd en heeft nog steeds een wereldwijde schare fans. Helaas is er in de Borgward-scene de afgelopen decennia veel verkeerd gedaan op het gebied van public relations. En natuurlijk waren de afgelopen decennia de mediamogelijkheden niet beschikbaar zoals ze nu zijn. En zo gebeurde het dat de Borgward-scène hopeloos verouderd is. Dit gebeurt natuurlijk niet bij Saab, dankzij de blog, maar ook bij de toegewijde werkplaatsen en leveranciers die de voertuigen in het dagelijks leven draaiende houden met hun levensader. Communicatiemogelijkheden via verschillende media doen de rest.

  De blog moet leven, moet leven. 264.599 lezers in het eerste kwartaal zijn fantastisch. Maar zelfs 1 lezers zouden absoluut geen reden zijn om op te geven. Zolang mensen geïnteresseerd zijn in Saab, leeft het onderwerp. En mijn ervaring leert dat zelfs decennia na het einde van de productie het verhaal nog steeds niet wordt verteld.

  11
 • Ik ben het eens met de felicitaties, want het eerste punt ben jij die de blog vormt. Saab heeft zijn eigen fascinatie, altijd al gehad. Ik heb nog nooit een auto gehad zo lang (11 jaar en 350.000 km) als mijn Saab.
  En tot de laatste reis genoot mijn oog van de auto. Op geen enkel moment was hij over me heen, of had ik het gevoel dat ik een oude auto had. Alleen economische dingen doden soms het mooiste. Er was een nieuwe auto nodig. Ik verkocht de oude Saab en kocht een nog oudere Saab als seizoenswagen. Gisteren heb ik de eerste uitgebreide reis van dit jaar gemaakt. En het is voor mij een pure vertraging als een korte vakantie als ik met de auto reis. En ik ben verbaasd hoe goed de auto rijdt in vergelijking met de nieuwe auto !! Ik kan begrijpen dat de jongere generatie hetzelfde voelt! Een positief neveneffect van Saab is natuurlijk dat de prijzen zeer dichtbij zijn, zodat ook jongeren met een klein budget kunnen toeslaan.

 • Gefeliciteerd met dit succes!

  Ik ben ook verbaasd over de leeftijdsverdeling, maar het is erg verheugend. Dat laat ook ruimte voor de toekomst, want ik weet niet zo zeker of iedereen zal meedoen aan deze 'trend naar digitale, volledig elektrische mobiliteit', of dat men daartoe bijna gedwongen wordt. Ik ben benieuwd wat de overheid weer uitbroedt. VW heeft zeker zijn voelsprieten uitgestoken en opgeroepen tot een "bonus voor het overschakelen op nieuwe voertuigen".

  Ik behoor ook tot de laatste leeftijdsgroep op de blog en ik zal met mijn Saab rijden zolang ik kan en mag.

  Vandaag was ik op pad in het zuidelijke Zwarte Woud met de 9-3 Aero Coupe uit 2000, met maptun stage 1. Gewoon hemels, er is niets te vinden, niets ratelt, de motor draait gewillig als een turbine en accelereert de auto in elke situatie met gemak. En als je uitstapt sta je voor een tijdloos mooie en goedgevormde auto!

  11
 • Nou, ik behoor ook tot deze "3,75 procent" en ik ben positief verrast dat zoveel jongere mensen de Saabblog lezen.

  En nu voor de huidige foto. Gewoon geweldig! Twee van deze 9-5 worden druk bezet door mijn vrouw en mij. Met dezelfde kleur en in één geval ook met deze velgen. Vooral de wat jongere bloglezers moeten worden verteld dat deze voertuigen nog steeds heerlijk comfortabel en veilig zijn op de lange afstanden. Vorig jaar legden we in totaal 30Tkm af met de voertuigen en dit jaar zitten we weer op meer dan 9Tkm.

  15
 • Beter om een ​​coole oude SAAB te besturen met een geweldige community en een superblog dan een te dure Golf 8 zonder soul en cheating-techniek.

  21
 • Wat betreft leeftijd zit ik momenteel in een “risicogroep”. Dat is waarom ik ook geïrriteerd ben dat ik na zoveel jaren met alle mogelijke en onmogelijke automodellen, nu pas SAAB ben tegengekomen. Dus wat, een 3-9II My3 Cab heeft 07 jaar in de garage gestaan ​​en dat is maar goed ook! Punt!

  18

Reacties zijn gesloten.