De Koenigsegg Gemera op de baan. Fotogalerij!

De nieuwe Gemera is de eerste supersportwagen van Koenigsegg die plaats biedt aan meer dan 2 personen. Spannende hightech uit Zweden die exclusief is en zijn prijs heeft. Na terugkeer in Ängelholm zou de Gemera eigenlijk in Genève te zien zijn, fotograaf James Holm fotografeerde het op de eigen baan.

De Koenigsegg Gemera op de baan
De Koenigsegg Gemera op de baan

Het hoofdkantoor van Koenigsegg bevindt zich in de directe omgeving van de luchthaven Ängelholm-Vänersborg. Ideaal, want klanten en geïnteresseerden kunnen direct met hun eigen jet naar binnen drijven. Vroeger was de basis verdeeld in twee delen, er was een militair en een civiel deel. De geschiedenis van het leger is nu geschiedenis. In 2003 verwierf Christian von Koenigsegg onroerend goed van de voormalige militaire basis. Sinds 1945 is het de thuisbasis van de 10e vloot van de Koninklijke Zweedse luchtmacht.

Sportwagens in plaats van militaire uitrusting

De herindeling naar civiel gebruik is met succes uitgevoerd. Tegenwoordig staan ​​er alleen exclusieve sportwagens in de hangars en de landingsbaan en geen militaire uitrusting. Waar Saab-straaljagers de hemel in donderden om de Zweedse neutraliteit te beschermen, zijn Gemera en Jesko nauwelijks minder traag om te testen bij hoge snelheden.

Of ze poseren beleefd voor een fotoshoot. De fotocar heeft een zeer Zweeds design. Geel en blauw, de nationale kleuren, domineren het interieur. Aangevuld met de Zweedse vlag, die er spannend en zeker niet beschamend uitziet. Zou dat denkbaar zijn in een Duitse auto met de nationale kleuren? Niet per se.

Afgezien daarvan heeft elke klant bij Koenigsegg traditioneel de mogelijkheid tot onbeperkt maatwerk. Alles is een kwestie van smaak en budget. Bijna elke Koenigesegg is een individueel, uniek stuk dat de ideeën van de eigenaar weerspiegelt.

Klaar om op te stijgen? Gemera begint richting de avondzon.
Klaar om op te stijgen? Gemera begint richting de avondzon.

Op de een of andere manier, als je jezelf wat tijd geeft om ernaar te kijken, lijkt de Gemera steeds minder een auto dan een aardgebonden jet. De verkleinde cockpit, de kuipstoelen, de vleugeldeuren. En op een gegeven moment weet je het zeker. Het glazen passagierscompartiment is eigenlijk een cockpit van een vliegtuig en de Gemera poseert niet voor niets voor een historische hangar.

Als Gemera op weg is richting zonsondergang, zijn er brullende uitlaatpijpen, ten laatste heb je duidelijkheid. Het kost niet veel meer en hij kan vliegen.

2 gedachten over 'De Koenigsegg Gemera op de baan. Fotogalerij!"

  • De beschrijving als een jet en met een preekstoel zou ook goed passen bij een Saab :-).

Reacties zijn gesloten.