Spannende vraag. Komt Hengchi 1 met Saab-genen?

Chinese media hebben octrooitekeningen gepubliceerd om Hengchi 1 te tonen. Het nieuw ontwikkelde voertuig van NEVS - Evergrande wordt dit jaar getoond en gebouwd in 2021. Misschien ook in de voormalige Saab-fabriek in Trollhättan. Hij wordt beschuldigd van Saab Gene. Media zien obligaties op de Saab 9-4x en 9-3x. Is daar iets?

Octrooitekeningen uit China tonen Hengchi 1
Octrooitekeningen uit China tonen Hengchi 1

Informatie vinden is niet eenvoudig. Het coronavirus verandert alles. De lijst met dingen die niet konden gebeuren, blijft groeien. Naar verluidt had er een studie moeten zijn op de Autosalon van Genève. Eind april, op de Beijing Auto Show, dan is het model voor de serie. Genève werd volledig afgelast, de nieuwe datum voor Peking is nu eind september. Alles verschuift nu, in de hoop op betere tijden en normaliteit. Roosters kunnen niet meer worden bijgehouden. Hengchi 1, de eerste van 15 nieuwe modellen die door Evergrande zijn gepland, zou ook kunnen lijden.

Het ontwerp van Hengchi 1 komt uit Zweden

De in China gangbare octrooitekeningen tonen een middelgrote SUV. Geen verrassing, de onze informatie waren passend. De SUV is puur elektrisch; volgens Chinese media moeten batterijen van de volgende generatie, zoals de Koenigsegg, worden gebruikt als energieopslag Gemera gebruikt. Er zijn nog geen details.

En over het algemeen lijken Koenigsegg en Zweden een interessantere rol in ontwikkeling te spelen dan we hadden gedacht. Ängelholm zou nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling en de ingenieurs van Koenigsegg zullen later de start van de productie in China ondersteunen. De echte verrassing is een andere.

Het ontwerp van Hengchi 1 moet uit Zweden komen en niet van samenwerkingspartner Pininfarina. In China wordt RAW-ontwerp genoemd als de oorsprong. RAW Design is een 100% dochteronderneming van Koenigsegg AB, hoofd design Sasha Selipanov kwam uit Bugatti in 2019. Daar tekende hij de Bugatti Chiron.

Verschillende media zien een bepaalde relatie met de Saab 1-9x in de patenttekeningen van Hengchi 4. Parallellen kunnen niet zonder meer worden uitgesloten, ook al laten de tekeningen veel ruimte voor interpretatie. Het valt op dat het afgebeelde voertuig niet de huidige Chinese mode draagt, zoals vaak bij Pininfarina wordt getekend.

Ontwerp verrassend Europees

De koplampen nemen relatief veel ruimte in en zijn geen LED-slots zoals bij veel andere nieuwe releases. De voorkant is eenvoudig en kalm. Het ontwerp is van een Europese snit. Als u op zoek bent naar parallellen, kunt u Saab DNA daadwerkelijk interpreteren. Op de C-stijl, vooral onder een hoek vanaf de zijkant, is een hockeystick met verbeeldingskracht te herkennen - het typische kenmerk van veel auto's uit Trollhättan. De motorkap van 9-4x en Hengchi 1 hebben ook parallellen in detail, een LED-lichtstrip kan aan de achterkant worden gebruikt.

Het zal voor Saab-fans spannend zijn om de eerste foto's van Hengchi 1 te zien. Misschien houdt de elektrische SUV vast waar momenteel naar wordt verwezen. Het interieurontwerp zal ook interessant zijn. Scandinavisch puristisch in Saab-stijl, of gebaseerd op Chinese smaak? In de huidige situatie is het moeilijk te zeggen wanneer de presentatie zal zijn. Het wordt zeker spannend. Niet alleen omdat een nieuw automerk met wereldwijde ambities het podium betreedt.

8 gedachten over 'Spannende vraag. Komt Hengchi 1 met Saab-genen?"

 • De opwindende vraag voor mij is: komt er ooit iets naar Europa? Waarschijnlijk niet. De tweede vraag is of een puur elektrisch aangedreven auto überhaupt praktisch en verstandig is ?!
  Aan de andere kant vind ik de rol van Koenigsegg goed, ik behandel hem en zijn gezelschap.

 • Op zoek naar meer informatie over NEVS 'L113, vond ik een presentatie die NEVS blijkbaar liet zien op een leveranciersdag eind vorig jaar:

  https://fkg.se/wp-content/uploads/2019/10/Stefan-Tilk-Stora-Leverant%C3%B6rsdagen-m-film-FINAL.pdf

  Pagina 34 is interessant, het laat in het algemeen zien welke producten moeten komen. Helaas is er geen tijdlijn, maar de L111 (sedan) en L113 (SUV) worden genoemd. Met de indicatie dat ze dienen om het merk in China te vestigen.

  Wat u de leveranciers laat zien, hoeft niet de hele bedrijfsstrategie te zijn, maar in feite lijkt het mij dat NEVS-Evergrande wil beginnen met relatief onspectaculaire voertuigen, voornamelijk in China.

  Als je wilt verwijzen naar Zweedse wortels in reclame, kan het natuurlijk logisch zijn om de voertuigen in Scandinavië aan te bieden, zodat Chinese toeristen ze kunnen zien op hun Scandinavische vakantie en zich niet hoeven af ​​te vragen of ze voor dom worden verkocht.

  De informatie over wat wanneer een potentieel volume of premiumproduct naar Europa zou moeten komen, zou waarschijnlijk wat langer moeten zijn.

 • Spannende gedachten onder een interessant artikel.

  Eerst de auto:
  In feite zijn er veel overeenkomsten met de 9-4X. Geweldig.
  Uiteraard is er een steilere achterzijde en de langere daklijn. Dit belooft veel ruimte en is geen nadeel.

  De grote rest:
  Hopelijk leren we van de huidige situatie. D is een ontwikkelingsland als het gaat om een ​​thuiskantoor. Er is veel gezinsvriendelijke ruimte voor verbetering. Er zijn gratis positieve effecten voor het milieu en voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen.

  De grote rest? Beter niet. Ik zou kunnen blijven praten over mogelijke effecten, maar ook over kansen en leereffecten. Alleen zo veel: Interessant hoe de wereld hoe dan ook draait. Alles wat we sociaal, economisch en politiek nastreven, moet in principe grondig worden onderzocht. Echt alles.

  2
  1
 • Hoe langer ik naar de tekening kijk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat deze is gemengd uit verschillende modellen die we van NEVS hebben gezien.

  Het basisconcept van het lichaam lijkt te komen uit de L113-studie, die waarschijnlijk deze hockeystick-variant al draagt, zoals duidelijker te zien is op de sedan:

  https://saabblog.net/2019/01/29/studien-von-nevs-und-deren-geschichte/

  De zij-luchtinlaten in de voorbumper doen denken aan de 9-3 X Concept zoals die in Azië werd getoond:

  https://saabblog.net/2018/05/23/nevs-9-3-x-2019-neues-modell-2020/

  De vraag rijst, is alleen het ontwerp overgenomen of staat de NEVS electric 9-3 II er nog onder? En zo ja, met welke technische apparatuur?
  Als er wielnaafmotoren waren die NEVS al had getest in zijn elektrische 9-3, zou er nog steeds een uniek verkoopargument zijn. Zo niet, dan lijkt het op de een of andere manier op oude wijn in nieuwe flessen.

  Er zit waarschijnlijk niets anders op dan te wachten tot het model wordt gepresenteerd ...

 • Bovenop al deze vragen komt de toekomstige economische ontwikkeling in China en vooral Evergrande. Zullen de miljarden dollars in de toekomst beschikbaar zijn? En hoe zal elektromobiliteit zich ontwikkelen in de jaren na COVID-19? Investeert de consument het geld om aan de slag te gaan of is hij er niet zeker van en bouwt hij liever reserves op voor toekomstige crises?

 • Dat zou een mooie "In Memorial SAAB" zijn ..., ja, als de zaken doorgaan zoals voorheen na CORVID-19 ...
  Hoe zullen consumenten hun beurzen openen ???
  Hoe zal mobiliteit zich ontwikkelen met zo veel thuiskantoor ???
  Blijft de verschuiving naar gezondheid duurzaam of komt de terugkeer naar verondersteld geluk voort uit consumptie ???
  Veel vragen in een open omgeving in de toekomst ...
  Voorlopig was het artikel verhelderend informatief en positief.
  Dank u.

 • Nou, dat is weer interessante informatie, heel erg bedankt Tom. Je kunt nieuwsgierig zijn of het werkelijkheid wordt. Vrolijk Pasen ondanks de omstandigheden.

Reacties zijn gesloten.