Knipperend comfort = veiligheid. Kan achteraf worden aangebracht op Saab 9-3 en 9-5

Saab heeft al jaren geen auto's meer gebouwd. Modelonderhoud in de breedste zin van het woord vindt steeds weer plaats. Het nieuwste voorbeeld is het gemak dat knippert voor de 9-3 bovenverdieping en de Saab 9-5 bovenverdieping. De wens om de voertuigen zo lang mogelijk op de weg te houden, maakt zeker deel uit van de motivatie. Veel plezier met de auto en duurzaam leven zijn er nog een. Gemak flitsen maakt oude auto's ook veiliger en is meer dan alleen een technisch kenmerk.

Knipperlicht Comfort voor de 9-3 verdieping en 9-5 verdieping
Knipperlicht Comfort voor de 9-3 verdieping en 9-5 verdieping

Comfortflitsen is al jaren standaard op nieuwe auto's. Druk kort op de knipperende hendel, er wordt automatisch een drievoudig signaal gegeven om van rijstrook of richting te veranderen. Na het overstappen van een huur- of bedrijfswagen mis je deze functie waar je snel aan went.

Knipperend comfort = veiligheid

Comfortabel flitsen is meer dan alleen een moderne gimmick voor nieuwe auto's. Comfortabel, geautomatiseerd drievoudig knipperen maakt het wisselen van rijstrook duidelijk zichtbaar voor alle andere weggebruikers en is beter dan een snel gezet, eenmalig knipperlicht. Saab Service Frankfurt zag het op dezelfde manier en ontwikkelde een retrofit-oplossing die het gemak van flashen mogelijk maakt voor de eerste generatie van Saab 3-9 en 3-9 zonder extra hardware.

De richtingaanwijzerhendel kan niet zacht aanraken - hij werkt nog steeds zonder problemen
De richtingaanwijzerhendel kan niet zacht aanraken - hij werkt nog steeds zonder problemen

We hebben de nieuwe functie voor lezers al kunnen uitproberen. De comfortindicator is achteraf ingebouwd in onze Saab 9-3 Aero uit 2000. Hoe goed werkt het? Op de eerste meters heb ik nog een onbekend gevoel. 20 jaar geleden dacht niemand bij Saab aan handig, geautomatiseerd 3-weg flitsen. De richtingaanwijzerhendel is natuurlijk niet ontworpen voor de "soft-touch"-functie, zoals bij nieuwe auto's het geval is. Het is een hefboom, in de ware zin van het woord. Voeg daar de kracht van gewoonte aan toe als je in een ouder voertuig zit. Traditioneel wilt u de indicator op zijn plaats vergrendelen zoals u dat al 20 jaar doet.

Na een paar kilometer en een half uur rijden is alles vergeten. De hendel kan plotseling "soft-touch" worden en uiterlijk de volgende dag is het alsof het nooit anders is geweest. Er komt een beetje psychologie bij kijken, want nu voelt de 20-jarige Saab zich wat jeugdiger. Het gemak van knipperen wil je niet meer missen, integendeel!

De retrofit-oplossing van Saab Service Frankfurt werkt prima en heeft een groot voordeel ten opzichte van andere oplossingen. Het is gebaseerd op de originele hardware en software. Er zijn geen printplaten of componenten van externe leveranciers vereist, er is niets veranderd in de ingebouwde elektronica. Zeker voor oude auto's een absoluut pluspunt.

De prijs voor de retrofit is € 120,00, de werktijd van ca. 30 minuten is inbegrepen. Comfortflitsen is nu beschikbaar voor de eerste 9-3 en 9-5 generaties en is in voorbereiding op de Saab 900 II. Voor het achteraf inbouwen is een afspraak nodig.

38 gedachten over 'Knipperend comfort = veiligheid. Kan achteraf worden aangebracht op Saab 9-3 en 9-5"

 • blanco

  Zie Herbert, we werken weer volledig gecoördineerd en gesynchroniseerd: gisteravond om 19:15 uur vulde ik wijselijk 60 liter 95 octaan in de tank, maar de prijs is een beetje hoger voor ons omdat het zwaar wordt belast. Onze prijs was CHF 1,355 en is de laagste die ik hier al een tijdje heb gezien. Met de OPEC-overeenkomst zou het prijsniveau snel moeten stijgen. Op 26.3 maart Ik was in Frankfurt, vulde me daar voor de terugreis en zag je lage prijsniveau.
  Dus normaal gesproken zou je echt FLASH en HORN moeten zijn als je gelukkig bent.
  Mogen onze Saab's ons lange tijd veel plezier bezorgen.
  PS de 3.0 Saab 9-4X uit Zwitserland is goedkoop met slechts 15 km, maar te groot voor mij en ik heb geen zin om rond te rijden met een verbruik van 000 liter. Op het moment dat ik mijn huidige auto kocht, was ik ook geïnteresseerd in een 12-9 Eco-Power, waar ik een week mee reed en ook een verbruik had van 5 liter, wat ik zonder deed en de huidige kocht, die op 12 liter rijdt.
  Met vriendelijke groet, Ulrich

 • blanco

  @Ulrich,

  Fijne feestdagen en altijd een veilige reis. Een kleine tip: vul bij.

  Ik zag net Super Plus voor 1,19 en ik vergat uit pure vreugde met mijn ogen te knipperen ...

 • blanco

  Heel erg bedankt, ik ben blij dat vrede en rust zullen terugkeren. Helaas ben ik, vanwege mijn jarenlange rijervaring, een van de knipperlichten die alleen knipperen wanneer het absoluut noodzakelijk en veiligheidsrelevant is in druk verkeer met meerdere rijstroken of voor het inhalen van manoeuvres en andere verkeersdeelnemers echt ten goede komt. Ik knipper praktisch nooit met rotondes, want er zijn er veel te veel en er zijn er altijd meer, vooral in Frankrijk en Engeland, maar sinds kort ook bij ons, en er zijn vaak geen andere weggebruikers die van nut zouden kunnen zijn. En als het niemand ten goede komt, ook niet bij het inhalen op wegen en snelwegen, dan knipper ik niet.
  Vergeef me alstublieft voor deze nalatigheid, die geen stimulans mag zijn voor anderen, omdat ons allemaal wordt gevraagd om de toepasselijke voorschriften te volgen en ze zijn heel duidelijk en ondubbelzinnig over flitsen en ik twijfel er niet aan.
  Precies omdat ik helaas lui ben om te knipperen, ergerde de eindeloze dialoog over knipperen me en ik zette een eerste tekst op, die ik vervolgens weer weggooide omdat ik verwachtte dat het misschien niet welkom en beledigend zou zijn. Daarna gingen we door met knipperen en dus kwam mijn opmerking toch, maar het was meer een gimmick over het onderwerp vanuit mijn persoonlijke oogpunt, dat ik eigenlijk voor mezelf zou moeten houden, omdat het in strijd is met de toepasselijke voorschriften waarvan ik op de hoogte ben .
  Ik wilde dat zeggen, zodat u de motieven voor mijn schrijven beter kunt begrijpen.
  Ik wens u een hele fijne en reflecterende paasvakantie toe in het heerlijke weer. Met vriendelijke groeten.

 • blanco

  Geen discussieonderwerp

  Nou dan is het goed. Haar oudere opmerkingen lezen anders - alsof men het knipperen in twijfel moet trekken en het niet hoeft te oefenen.

  We zijn het er dus mee eens dat je knippert. En dat doen velen helaas niet, maar dit belet ons niet hiaten in het verkeer te identificeren en te gebruiken.

  Op basis hiervan rook ik ook graag een vredespijp. Maar niet in je mooie auto (gefeliciteerd) en niet in de mijne. Dat zou een stinkende heiligschennis zijn.

  We hadden het gemakkelijker kunnen hebben.
  Zonnige groeten

 • blanco

  Ik denk dat je in deze gedachtewisseling een beetje tolerantie en begrip nodig hebt, dat je het knipperen op een rotonde anders kunt ervaren. Als je dat een persoonlijke belediging vindt en daarom vindt dat je een beetje oneerlijk moet terugschieten van alle buizen, dan spijt het me. Ik voer alleen mijn rijervaring in, die ik niet wil overschatten en nog minder boven de verkeersregels wil plaatsen, die duidelijk zegt waar, wanneer en waarom het moet knipperen, dus dit is geen onderwerp van discussie en mag niet ter discussie worden gesteld . Ik zeg daarom niet dat de richtingaanwijzers overschat zijn en geen zin en doel hebben, noch zou ik knipperende bestuurders onwaardig vinden. Dit zijn jouw woorden, niet de mijne, kalmeer alsjeblieft. Waarom moet je het gevoel hebben dat je in een wespennest zit, alleen maar omdat je je mening geeft? Mijn actieve auto is tenslotte een Saab 9-5 2.3T Griffin SC waar ik 10 jaar in heb gereden en is een absoluut prachtig voertuig dat mijn 50-jarige Saab-loyaliteit overtreft. Met groeten.

 • blanco

  Vredespijp

  Voor mijn bestwil. Maar op basis van welke overeenkomst en beslissing?

  Er is een heel, heel breed veld tussen absolute onbekwaamheid tijdens het rijden en een hoog niveau van begrip in combinatie met snelle reacties ...

  Er zijn ook voertuigen met verschillende remafstanden en acceleratiemogelijkheden. Over vrachtwagens. Het is onmogelijk om dit allemaal samen te scheren.

  Het is fijn voor je als je huidige realiteit van het leven het optimale vertegenwoordigt. Volop ervaring, past als een sneaker en meester van een rijdende auto.

  Wat ik helemaal niet begrijp is, waar zou het probleem dan moeten zijn, om met anderen te knipperen?

  Bijvoorbeeld voor een maaidorser of een beginnende chauffeur in een overbeladen kleine auto ...

  Je zou zeker de nodige capaciteit hebben. De oogkleppen zijn misschien overschat, maar het is nog steeds logisch en het is niet te veel gevraagd. Persoonlijk hou ik er daarom niet van om een ​​vredespijp te roken met weggebruikers die anderen niet vinden die een setje richtingaanwijzers waard zijn.

  1
  1
 • blanco

  de derde meest recente opmerking is noch serieus noch ironisch, maar gewoon realistisch, komt overeen met mijn zeer lange rijervaring en heeft zich tot dusver altijd bewezen. Logischerwijs heeft het knipperen niets met zijn eigen voordeel te maken, maar wil het andere weggebruikers een vooruitblik geven op aanstaande manoeuvres. Dat is zo duidelijk als een dag en behoeft geen verdere rechtvaardiging. Er is ook niemand, zelfs niet de derde jongste commentator (die helaas de oudste is onder de deelnemende commentatoren) die dit niet zou begrijpen of die stomverbaasd zou zijn en nog minder onwetend of gevaarlijk. Ik weet niet wat opzettelijk onwetend of gevaarlijk zou zijn aan mijn rijervaring. Integendeel, het voldoet niet aan de regelgeving, maar biedt 150% beveiliging, is zeer reactief en loopt in het ergste geval misschien een halve seconde achter op de knipperende melding. Er zijn echter veel oudere automobilisten boven de 65 die 5 - 10 seconden nodig hebben voordat ze de verkeerssituatie herkennen, vooral op de rotondes (knipperen heeft geen zin), en dat is echt gevaarlijker. Het beste voorbeeld is mijn 75-jarige buurvrouw die nog rijdt, maar duidelijk ongeschikt is geworden om te rijden, want ik ontdekte haar gedrag een paar weken geleden op een rotonde. Dus laten we de Saab-vredespijp roken en kalmeren.

  1
  3
 • blanco

  Heerlijke reacties.

  De discussie wordt steeds beter. Zoals zo vaak tovert de Lizi (verboden in de gevangenis) een glimlach op mijn gezicht en zorgt Ebasil ook voor vrolijkheid (illusie van geen andere problemen) ...

  Veel dank aan jullie beiden. De 2 meest recente opmerkingen zijn ook mijn gelukkige favorieten over het onderwerp.

  Met Ulrich (de derde meest recente opmerking), ik weet niet wat er serieus of ironisch bedoeld wordt? Ik ga niet door ...

  Het knipperen volgens StVO heeft in ieder geval niets met je eigen voordeel te maken. Het gaat er niet om jezelf te laten gelden, maar om de andere weggebruikers in staat te stellen betrouwbaar en bindend te anticiperen op komende manoeuvres.

  Degenen die dit niet begrijpen, zijn op zijn best in de war. Anders opzettelijk onwetend en gevaarlijk.

 • blanco

  Hallo Hans. Ik heb het gevoel dat het gebruik van de oogkleppen in Spanje verboden is onder dreiging van gevangenisstraf….

  Groet

  De Lizi

 • blanco

  Is deze discussie met Verve niet gewoon geweldig? In ieder geval geniet ik in deze surrealistische tijden echt van deze heerlijk normale Duitse rea-discussie! Het geeft je even de illusie dat we anders geen problemen zouden hebben ... 😉

 • blanco

  Geweldig deze hoogtepunten van flitsen in een tol waar ik me nooit druk om maak. Ik kijk en handel. Als iemand wegrijdt, rijd ik naar binnen en is de verhuizing klaar. Naar mijn mening kan het verschil tussen een knipperende uitgang of het observeren van de uitgang nauwelijks meer dan een halve seconde zijn. U kunt vanuit de rijrichting van het uitgaande voertuig plus de wielpositie zien of het uitschuift of doorgaat. En dan neem je je plaats in, direct terwijl hij nog wegrijdt. Dit garandeert 100% veiligheid voor de bestuurder en ik heb er 60 jaar lang nooit problemen mee gehad (waarvan 50 met Saab). Voor mij is observeren en handelen in overeenstemming met het verkeer belangrijker dan knipperen. Ook al zien de theorie en de wet het anders.

  1
  5
 • blanco

  @ Ebasli

  Toen ik met mijn ogen knipperde op de rotonde, bedoelde ik dat de LINKS-richtingaanwijzer onmiddellijk na het betreden van de cirkel moest worden ingesteld en daarmee de wachtende persoon bij de volgende ingang gesignaleerd. dat je de cirkel pas later wilt verlaten, bijvoorbeeld bij de op één na volgende afslag - dan natuurlijk door de juiste richtingaanwijzer in te stellen.

  Zelfs als het in tegenspraak is met de Duitse verkeersregels, probeer ik hieraan te voldoen, zoals ik in Frankrijk heel vaak heb gezien - en hopelijk kan ik het snel weer ervaren na de beperkingen.

  Dus zorg voor jullie allemaal, blijf gezond !!!

 • blanco

  Dat is precies wat ik gisteren bedoelde, natuurlijk hebben mijn twee 9-3-series geen comfortindicatoren, maar ik gebruik altijd de kraan waarmee de duur individueel kan worden geregeld, wat ik veel verstandiger vind (en wat Herbert Hürsch gisteren beschreef) . Desalniettemin natuurlijk een mooie ontwikkeling van Saab Frankfurt.

  Op de rotonde mag je alleen knipperen bij het wegrijden (belangrijk!), Maar niet bij het inrijden (is sowieso overbodig): Bij kleine rotondes en als de richtingaanwijzers ingeschakeld zijn, betekent dit dat de auto na het keren nog een tijdje blijft knipperen wordt geïnterpreteerd door degenen die bij de volgende afslag wachten, zodanig dat de auto de rotonde voor hen wil verlaten, zodat de wachtende persoon kan intrekken. Gevaarlijk - ik heb het eerder gezien!

 • blanco

  Nog een punt waarom ik dit comfort nooit heb gemist of zelfs irritant vond:

  Zoals Herbert Hürsch al heeft beschreven, hoeft u de richtingaanwijzerhendel slechts een beetje omhoog of omlaag te draaien (zonder vast te klikken) en u kunt deze gebruiken om te bepalen hoe lang u wilt flitsen.

  Ik vind het vervelend bij dit gemak te knipperen, bijvoorbeeld als je een vrachtwagen wilt laten inhalen op de snelweg en hij heeft de richtingaanwijzer zelf al ingesteld en geeft met een eenmalig knippersignaal aan dat hij kan uitrijden. beter dan dit vervelend in deze situatie, automatisch 3-voudig knipperen te moeten doorstaan ​​(vroeger was er de slogan "Hallo partner - bedankt", vandaag nauwelijks beoefend ...). Je moet gewoon zelf een vrachtwagen van 38 ton hebben gereden om de behoeften van langzamere weggebruikers te leren kennen (ik heb dit vele, vele jaren geleden mogen doen als vakantiebaan bij een vriendelijk transportbedrijf).

  Wat me vooral stoort in Duitsland is, naast niet knipperen bij het afslaan van de voorrang, ook niet knipperen op de rotonde, zoals heel vaak het geval is in Frankrijk. Er zijn dus twee flitsen (ook zonder comfortindicatoren), bij de rotonde en bij het verlaten van de rotonde. We doen dit niet eens als we wegrijden.

  Nog een vervelend punt: als je een fout hebt gemaakt bij het aangeven van de richting van het knipperlicht, knippert het koppig drie keer voor je. Bij de toenmalige Vectra III was dit bijzonder vervelend, want als je deze fout wilde corrigeren, flitste hij drie keer in de andere richting. De knipperlichthendel bleef ook koppig in zijn horizontale positie.

  Maar wie vindt het leuk. Nog steeds geweldig van de Saab-service Ratzmann!

 • blanco

  Klinkt goed en laat zien dat sprinten in de kloof de veiligste oplossing is. We zeggen dat je ook ritsen oefent, wat hier altijd werkt. Knippert of niet. Kijken en acteren is populair door te rekenen op de aandacht van anderen. Dit is belangrijker dan knipperen, wat niet door iedereen wordt beoefend.

 • blanco

  Knikken voorrang ...

  is mijn persoonlijke knipperlicht hoogtepunt. Niet ver van waar ik woon (koude motor) moet ik mezelf daar elke dag inrijgen. Gewoon stom dat bijna niemand flitst en ik weet nooit wie de voorrang volgt of rechtdoor.
  Ik moet menig mogelijkheid loslaten.
  Logisch dat je op een gegeven moment geïrriteerd in de kleinste gaatjes sprint. Dus de dag begint "goed" met vloeken en vloeken.

 • blanco

  @Ebasil, laten we het zo zeggen, het is een beetje beter in Zwitserland, vooral bij de rotonde. Omdat velen al hebben ingezien dat dit het liquide verkeer ten goede komt. En een niet-knipperen in de CH kost al snel 100 of meer frank en wordt vaak gecontroleerd bij gyroscopen. Ik red me wel, ik knipper echt altijd.
  Ook in Duitsland 😉

 • blanco

  Het is een goede zaak dat er nog steeds toegewijde mensen zijn die zich blijven inzetten voor een helaas uitgestorven automerk en doorgaan met het introduceren van functies! (-:

  Ik heb alleen maar comfort gehad met knipperen sinds ik mijn geweldige 9-3 II heb gekregen. Voordat ik het niet miste, wil ik het nu niet missen (op dit voertuig). Het is geen must, maar wel fijn om te hebben.
  (In mijn 9-3 II MY08 gebruik ik de eSID2 en heb ik het gemak van knipperen ingesteld op 5x - het past perfect bij mij!)

 • blanco

  @ Paul Tappert: Ja, dat zou ik ook graag willen weten uit de omgeving van Kiel. Rijden naar Frankfurt is een beetje te ver 🙂

 • blanco

  Wanneer ik mijn SAAB 9-3 Mj. 2000 (en dat was hetzelfde met mijn vorige 9-3 Mj. 2002) tik eenmaal, de indicator knippert precies zolang ik tik - hij knippert NIET driemaal. Dat is precies het punt van het gemak knipperen en dat mis ik ook en ben blij dat het nu verkrijgbaar is. Hopelijk binnenkort ook in Kiel. 🙂

 • blanco

  De discussie over knipperen ...

  Inclusief duim omlaag begint bijna net zo heet als de snelheidslimiet.
  'Maar waarom zou je?'
  (Troll-quote van Ronja the Robber's Daughter)

  Natuurlijk is het comfort-knipperen prettig om te hebben en niet een must-have. Anders zouden velen van ons niet de auto's hebben die ze gewoon hebben.

  Hier is een kleine tip voor het vergrendelen en ontgrendelen van de richtingaanwijzerhendel:
  U kunt ook 3, 4 of een willekeurig aantal karakters geven zonder dat het comfort knippert door de hendel tijdens het wisselen van rijbaan voorzichtig en voorzichtig bij het eerste drukpunt vast te houden.
  Dit bespaart de bestuurder zichzelf en de mechanische belasting van het onderdeel. Klik alleen op zijn plaats als hij daadwerkelijk is gedraaid en de automatische reset van kracht wordt. Anders verkort u de levensduur van uw richtingaanwijzerhendel aanzienlijk ...

  In de regel weigeren ze op een gegeven moment helemaal niet in te schakelen als ze te vaak handmatig worden uitgeschakeld en tegen hun automatische reset in. Dan is er geen TÜV meer als er geen reserveonderdeel beschikbaar is.

  U kunt draaien en keren zoals u wilt, de innovatie en het initiatief van Frankfurt zijn van topkwaliteit. De algemene beschikbaarheid zou nog beter zijn in heel Duitsland en wereldwijd voor alle Saab-stuurprogramma's.

 • blanco

  Ulrich

  Ik zie in ieder geval elke dag verschillende auto's die mij ook andersom zouden moeten zien, en niet knipperen, ook al zouden ze: abrupt de andere rijstrook oprijden, abrupt stoppen op de weg zonder naar rechts te knipperen (hij stopt alleen omdat hij er chic uitziet verduisterde ramen zijn een verkeershinder of wil hij op eigen initiatief een pauze inlassen?), niet knipperen bij het verlaten van de rotonde etc. Dit zijn echte veiligheidsrisico's, juist omdat deze mensen het verkeer om hen heen natuurlijk niet observeren, erover dromen en dan andere verkeersdeelnemers opeens dwingen tot noodstop.

  Mijn bescheiden mening: Als je er niet eens over nadenkt of je alleen bent en of de "enorme inspanning" van het knipperen nodig is, maar intuïtief altijd knippert (hoe je ook de veiligheidsgordel omdoet, zelfs op een onverharde weg), vergeet het ook nooit.

  Voor het gemak flitsen: drie keer is vaak niet genoeg, zoals een lezer hierboven schreef. En tikken zonder te boeien leidt tot hetzelfde resultaat en dezelfde inspanning, althans in het geval van auto's van middelbare leeftijd, alleen dat je langer kunt knipperen - en dat zou moeten, indien nodig.

  Nog steeds een leuke en lovenswaardige actie uit Frankfurt!

 • blanco

  Dus comfort flitsen is iets dat ik helemaal niet mis. Als ik in een moderne auto rijd, geef ik daar de richtingaanwijzer zodat deze op zijn plaats klikt en dat doe ik ook in de Saabs. Voor de regensensor wil ik een betere sensor, of naast de sensor een handmatige verandering in intensiteit. De sensor doet vaak wat hij wil, soms veegt hij te veel af en veegt dan weer te weinig af. In plaats van comfortindicatoren heb ik liever goede parkeersensoren vooraan. Weet iemand wat goed en knap is?

  6
  4
 • blanco

  Ken het systeem van onze bedrijfsauto's (Volvo's) en vind het praktisch als je eraan gewend bent.
  Maar helaas is een reis van Bern naar Frankfurt een beetje ver voor een half uur werk. Bovendien zou ik twee keer moeten rijden. (9-5 / 902) Het is te hopen dat dit geen comfortabele oplossing blijft voor de regio Frankfurt en dat anderen ook kunnen deelnemen aan deze grote innovatie.

 • blanco

  Ik vind het altijd geweldig wat er nog wordt ontwikkeld voor de Saab-fans en hun schatten. Geweldig!

 • blanco

  belangrijker dan knipperen is KIJKEN en CONTROLEREN wat er achter en naast je gebeurt, omdat je knippert zodat je achter en naast wat je van plan bent kunt zien. maar als er niemand achter en naast me zit die ik zou kunnen hinderen bij mijn manoeuvre, dan knipp ik ook niet. Waarvoor? Voor wie? Het knipperen moet voor iemand nuttig zijn, zodat ik met mijn ogen knippeer, als het voor niemand nuttig is, dan knipper ik niet. Ik weet niet of dat handig is als uitleg. Hoe dan ook, dat is genoeg voor mij. Dus ik geef niet echt om comfortknipperlicht.

  1
  10
 • blanco

  Grote vrijwillige geest van innovatie! Geweldig!
  Past in de huidige tijd op veel goede ideeën. Duimen omhoog.
  En naar de zon!

 • blanco

  Helaas is dat precies het punt. Voor degenen die intellectueel overweldigd zijn door flitsen, helpt "comfortflitsen" ook niet. Wat is het probleem om gewoon op de indicator te tikken of hem op zijn plaats te vergrendelen? In veel situaties is drie keer knipperen niet voldoende.

  13
 • blanco

  @ Ebasil,

  als uw Saab automatisch meerdere keren knippert wanneer u erop tikt, dan is het gemak dat knippert ...

  Als je het niet mist, is het misschien omdat je het hebt?
  Hoe dan ook, Hollywood wijdde zelfs een hele film aan het wisserinterval. Of beter gezegd, de uitvinder bedrogen door Ford.

  Ik denk dat beide comfortkenmerken qua betekenis vergelijkbaar zijn. Van rijstrook wisselen met een lichte motregen zonder pauze en zonder comfort flitsen met oude auto's zijn bijna in de maak ...

  Grote inzet van de inwoners van Frankfurt. Het zou geweldig zijn als ze de programmering zouden licentiëren.

 • blanco

  Hans S .:

  Precies - zo is het de afgelopen jaren helaas geworden met het knipperen in D! Is het anders in andere landen?

 • blanco

  "ONZE" SAAB-WORKSHOPS - ONDERSTEUNING VEREIST?

  Een heel andere vraag: in vergelijking met andere autodealers wiens nieuwe autobedrijf momenteel volledig inactief is, zouden onze Saab-werkplaatsen, die waarschijnlijk slechts een klein deel van hun omzet met de verkoop van gebruikte auto's uitmaken, het relatief goed moeten doen in de crisis, toch? Weet de blog er iets van?

  Of om het anders te zeggen: moeten we de voorkeur geven aan service, grotere bestellingen of installaties die we maar twee maanden nodig hadden om ons vriendelijke personeel te ondersteunen? Of hebben ze sowieso de handen vol, is alles ingewikkelder door hygiëneproblemen, quarantainepersoneel etc., en ben je blij als je de lopende bestellingen onder deze voorwaarden kunt afhandelen?

  Weet de blog wat hij heeft of heeft hij een aanbeveling?

  • blanco

   De situatie is moeilijk in ons federale systeem. De reden waarom hier niets over te lezen valt.

   Voorbeeld 1: Bamberg werkt, maar mag geen dingen doen zoals overschakelen op zomerbanden. De Beierse regel is hier erg streng.

   Voorbeeld 2: Frankfurt werkt en mag in principe al het werk doen zoals het nu is.

   Tegelijkertijd geldt de landelijke oproep #StayAtHome

   Natuurlijk is tijd voor alle workshops moeilijk en zal iedereen een paar verkoopverliezen moeten lijden. Mijn mening zou zijn om, na het opheffen van de aanvankelijke beperkingen, het werk opzettelijk te laten aan Saab-gerelateerde bedrijven en niet aan de grote ketens. Er zou veel gewonnen zijn.

   15
  • blanco

   Er is een actueel addendum uit Beieren over dit onderwerp. Overstappen op zomerfietsen is sinds vandaag toegestaan ​​en ook bij een bezoek aan de werkplaats moeten de minimumafstanden in acht worden genomen.

 • blanco

  Ik weet het niet, ik woon nu twee jaar in Duitsland en ik blijf maar denken, waarom zijn de auto's voor D überhaupt uitgerust met indicatoren? Bijna niemand knippert echt, vooral niet op de rotonde.

  14
  1
 • blanco

  Geweldig en helemaal niet vanzelfsprekend dat we in deze tijden dagelijks (!) Door de blog vermaakt worden met afleidende, stimulerende, opbeurende en gewoonweg interessante artikelen! Heel erg bedankt! 🙂

  Het gevoel van het gemak dat knippert, is voor mij niet logisch - misschien weet of begrijp ik het gewoon niet. Ik rijd tenslotte alleen met mijn twee Saab 9-3 II en III (MY 2011 en 2012). Dat hebben ze toch ook niet? Maar als je van rijstrook wisselt hoef je er maar even op te tikken en de Saab knippert meerdere keren. Ik "sluit" alleen als ik daadwerkelijk draai, bij verkeerslichten, etc. En ik knipper altijd! In tegenstelling tot alle (deels luxe) nieuwe auto's, die blijkbaar standaard geen knipperlichten hebben. ;-(

  Desalniettemin is het natuurlijk altijd leuk wanneer toegewijde Saab-workshops op eigen initiatief iets ontwikkelen dat technisch kan worden aangevuld met onze schatten en gewoon leuk is. Dit is indrukwekkend, zeer welkom en geweldige klasse!

  10
  1
 • blanco

  … .. of ook in Hamburg?

 • blanco

  Bedankt en heel leuk idee en innovatie van Saab Frankfurt! Is het bekend of dit op een bepaald moment ook beschikbaar zal zijn voor andere Saab-workshops op basis van een licentie?

  • blanco

   Het is nog niet duidelijk of Saab Service Frankfurt samen met andere workshops verkoop zal realiseren. In Corona-tijden gaat alles wat langzamer. De blog blijft zeker op de hoogte en op de hoogte.

Reacties zijn gesloten.