Saab 9-3 BioPower - droomauto krijgt roestpreventie

Ik ben sinds mijn kindertijd erg Zweeds onderlegd - vooral na het bekijken van een rapport op de DDR-televisie over de uitgestrektheid van het Scandinavische land en de oude, donkerrode SAAB 99 van mijn oom in de schuur (en die in de voormalige DDR) ).

Saab 9-3 BioPower. Bouwjaar 2008, enkele kilometers
Saab 9-3 BioPower. Bouwjaar 2008, enkele kilometers


Het duurde lang, maar in oktober 2019 kocht ik een SAAB 9-3 II 1.8t BioPower omdat mijn Rüsselsheimer-onderstel plotseling stopte met werken met een motorstoring die uit het niets leek te verschijnen.
Ik heb gevonden wat ik vandaag wilde, hoe kan het ook anders, het internet.

Modeljaar 2008, 119.000 km gelopen, laserrood, twee vorige eigenaren, een beetje dieper en breder en in uitstekende staat zou het object van verlangen moeten zijn. De 9-3 II werd enkele weken geadverteerd in de omgeving van München en ik kroop mentaal permanent rond de advertentie. Toen de prijs op een avond naar een aantrekkelijk niveau daalde, besloot ik de volgende ochtend de Zweden te bezoeken.

En wat kan ik zeggen? Het was liefde op het eerste gezicht! De subtiele verlaging en verbreding van de rijstrook pasten bij de sportieve, tijdloze look en de knalrode laser zoals het beige interieur en het black deer stuurwiel. Ik bad tot alle goden die ik wist dat de technologie op geen enkele manier inferieur zou zijn aan de zeer verzorgde look - en dat deed het! Dus toen werden er spijkers gemaakt met koppen, werd het koopcontract getekend en een bijna eindeloze week later met het rijbewijs in de bagage werd de baby, inclusief het bonzende hart zoals in mijn beste tienerjaren, opgehaald.

Droomauto krijgt roestpreventie

Nu stond er een auto in mijn garage waar ik sinds mijn kindertijd onbewust op had gewacht. De vraag van de toekomst rees nu op en het werd al snel duidelijk: caviteitsbehoud en bodemafdichting waren noodzakelijk!

Roestbescherming voor de Zweden is verkrijgbaar bij Muckelbauer in Bamberg
Roestbescherming voor de Zweden is verkrijgbaar bij Muckelbauer in Bamberg

Hoewel ik een SAAB-werkplaats in Regensburg heb, biedt deze niet de gewenste service en verwijst hij naar een lokaal bedrijf - maar hoe zit het met ervaring met Zweeds staal? Ik volg de blog al een tijdje en daarom zijn uw bijdragen aan roestpreventie op verschillende SAAB-modellen niet voor mij verborgen gehouden.

Door de zeer positieve ervaringen van Tom heb ik contact met Autodealer Muckelbauer ontvangen in Bamberg en mijn mails prompt en zeer vriendelijk ontvangen van Ralf Muckelbauer. Voorlopig is een afspraak gemaakt om het voertuig te inspecteren om een ​​ruwe inventarisatie te maken en de exacte procedure te bespreken. Wat is er uitgekomen? Naast versleten veerbevestigingen op de achteras, een ogenschijnlijk zeer goede stof (tenminste wat te zien was zonder het verwijderen van wielkastvoeringen en dergelijke). Er werd dus een afspraak gemaakt om mijn laserrode schoonheid naar Bamberg te brengen.

Na een week zonder auto kon ik mijn baby op vrijdag weer ophalen - net op tijd voor de uitschakeling die een dag later door het Corona-virus in werking trad. Lucky! Ik werd ook deze keer hartelijk begroet, hoewel de huidige situatie en de aanvullende hygiënemaatregelen ervoor zorgden dat het contact verder weg moest zijn dan normaal.

Zelfs na het verwijderen van wielkastvoeringen etc., verscheen er geen roest meer tijdens de komende werkzaamheden, afgezien van twee kleine roestplekken aan het oppervlak - en deze werden snel verwijderd. Het conserveringswerk kon dus zonder problemen of verdere vertragingen worden uitgevoerd en de bij de eerste keuring genoemde periode van één week kon exact worden aangehouden.

Goede zorg loont!

Bij het inleveren van het voertuig, Mr. Muckelbauer gaat er ook van uit dat mijn 9-3 II ook niet alleen technisch in een zeer goede staat verkeert. Het kleine kind in mij was weer heel gelukkig en nam het compliment graag aan. De 15.000 km die mijn lieveling vanaf de hoofdfabriek in Trollhättan liep voordat hij zijn weg naar Duitsland vond, had geen sporen achtergelaten en de goede zorgen van de vorige eigenaar hielden de goede conditie. Veel dank aan de twee onbekenden, ik zal hun eersteklas aandacht voortzetten en met trots een ander stuk Zweeds kwaliteitswerk op straat brengen!

Dankzij competente voorzieningen in Bamberg kunnen de komende jaren relatief ontspannen worden aangepakt ...

Bedankt voor de goede tip met de Autodealer Muckelbauer! Vriendelijke, competente mensen en mijn laserrode baby hebben nog een geweldige optie voor optimale zorg voor een lang en gelukkig autoleven!

Tekst en afbeeldingen: Alexander Tilz

11-gedachten ook "Saab 9-3 BioPower - droomauto krijgt roestpreventie"

 • Ik moest gewoon glimlachen. "... met hartkloppingen en tieners". Ik kan het goed begrijpen, omdat je kunt zien dat het geen pure vorm van transport is. Die zou alleen worden gekocht en opgehaald. Veel plezier met de 9-3 waarop hij veel kleur zal brengen in de nogal grijze, zwarte, witte autowereld.

  10
  Beantwoorden
 • Het eerste moment dat ik de kop las en de rode auto zag, dacht ik dat ik het had kunnen schrijven omdat we ook een rode 9-3 biopower hebben.
  Veel plezier en altijd een goede reis met de 9-3

  Beantwoorden
 • Bedankt voor het leesmateriaal.

  Hij ziet er verdomd goed uit. De subtiele aanpassingen passen heel goed bij hem. De achterlichten behoren sowieso tot de mooiste ...

  Ik mis Saab. Ondanks de welvarende samenleving. Of juist daardoor?

  Ik vind in ieder geval veel overbodige dingen op andere auto's. Tot vier uitlaatpijpen, enorme grills, kralen, randen en bloeit in de achterlichten. Vreselijk!

  Beantwoorden
 • Ja, ik kijk er naar uit om het juweel in de regio Regensburg te zien !!
  Ik moet binnenkort mijn grijze uitstraling sturen om roest te voorkomen. Helaas knagen de tand des tijds ook aan Zweedse culturele troeven ...
  Groeten uit de buurt van Regensburg!
  Philip

  Beantwoorden
 • Bedankt, Tom, voor de blogpost, ook al was mijn (uiteindelijk escalerende) tekst eigenlijk gewoon een bedankje voor de tip en feedback. (-:

  Ik geniet van mijn 9-3 II in bijna elk detail elke keer dat ik hem zie, daarom wordt hij goed behandeld en zal hij zeker vele jaren bij me blijven!

  @Philip
  De exacte locatie is Tegernheim, direct ten oosten van Regensburg. Ik zou je graag ontmoeten met je grijze uitstraling.

  Tot dan ...
  Alex

  Beantwoorden
 • Geweldige kleur - en ook erg mooie, bijpassende velgen, denk ik. Vorig jaar kocht ik hetzelfde gebruikt door een andere Saab-fan als wintervelg voor mijn nachtblauwe SportCombi-schoonheid "Cassiopria". Ziet er geweldig uit, net als de Alu43 zomervelgen die ik sinds 2007 van mijn tweede cabriolet heb gehouden. Alles is natuurlijk een kwestie van smaak, en de smaak van velgen staat erom bekend dat ze heel anders zijn, maar ik vind 16-inch modellen ook visueel zeer geschikt (om nog maar te zwijgen van rijcomfort) - en ik neem persoonlijk alleen velgen in het “klassieke” spaakdesign. Daarom kreeg ik de 17 Zöller Alu66 voor mijn cabriolet "Black Beauty" - mooi, maar helaas uitverkocht!

  Iedereen blijft plezier hebben in het verzorgen en verfraaien van hun schatten! 🙂

  Beantwoorden
 • Moin Alexander,
  Bedankt voor je deelname aan deze prachtige SAAB-limousine!
  Wat een optisch koopje in deze tijd ... Gefeliciteerd!
  Er is nu gezorgd voor langdurig plezier. Vandaar, aanhoudend goed emotioneel SAAB-gebruik en ongevalvrije reizen!

  Beantwoorden
 • We rijden een cabriolet uit 2009 en ik heb ook de neiging om het nummer discreet te verbreden.
  Welk merk is in welke breedte geïnstalleerd?
  Dank u wel

  Beantwoorden
 • Hallo Saabine, de spoorverbreding is van H&R.
  Als ik me niet vergis, is het 30 mm (voor) of 40 mm (achter) per as.

  En mijn laserrode schoonheid profiteert er zeker van, dus duidelijke aanbeveling van mij! (-:

  Bedankt en wat
  Alex

  Beantwoorden
 • Hallo Alex,

  Bedankt voor het snelle antwoord.
  Is conversiewerk hiervoor niet nodig?
  Moest er iets ingevoerd worden?

  VG
  Torsten

  Beantwoorden
 • Conversie of registratie is niet nodig. Alles past direct en met de ABE in de auto, het racemanagement en TÜV / DEKRA / GTÜ / KÜS kunnen je geen kwaad doen. (-:

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.