Auto's in voorraad en productie van beschermende maskers

Week 2 van de uitreisbeperkingen. Auto's worden opgeslagen en er worden nu beschermende maskers gemaakt in de voormalige Saab-fabriek. Doet me onwillekeurig denken aan de oorlogseconomie - en dat is het ook. Europa voert een vastberaden strijd tegen een onzichtbare vijand. Moeilijke tijden, en degenen die tegenwoordig onderweg zijn, beleven een triest land. De straten en pleinen zijn leeg en de stilte is onwerkelijk.

Ex-bedrijfswagen van de VW-groep in voorraad. Niet alleen vanwege de Corona-crisis.
Ex-bedrijfswagen van de VW-groep in voorraad. Niet alleen vanwege de Corona-crisis.

Mensen met gezichtsmaskers komen steeds meer in aanraking. Het dragen van maskers in het openbaar begint langzaamaan ingeburgerd te raken. Corona heeft gevolgen voor iedereen, je hoeft alleen maar te kijken

De auto-industrie is hard getroffen door Covid-19. Ik hoef niet ver te gaan om de effecten te zien. In de volgende wijk is er een klein provinciaal treinstation. Lang geleden door Deutsche Bahn verkocht aan particuliere investeerders, een beetje armoedig, zoals helaas vaak de minder belangrijke treinstations in dit ongelooflijk rijke land zijn. Als de klimaatneutrale toekomst in het openbaar vervoer ligt, dan biedt dit station de verantwoordelijken veel ruimte voor verbetering.

Het lijkt momenteel minder op het treinverkeer en meer op de Volkswagen-groep op de site. Meestal staan ​​Audi-auto's, maar ook Skoda- en Volkswagen-auto's, in lange rijen geparkeerd. Het zijn voormalige bedrijfswagens, slechts een paar maanden oud, die een lokaal bedrijf op de markt brengt. Succesvol in de afgelopen jaren, op steeds grotere schaal. Naar schatting 1.000 voertuigen zijn in normale tijden op voorraad en zijn eigenlijk een veilige en winstgevende weddenschap. Er zijn genoeg kopers die hun dromen in een bijna nieuwe Audi zien uitkomen.

Maskers van de Saab-fabriek

Ondertussen is de markt volledig ingestort. Autodealers hebben hun verkoopruimten gesloten en registratiekantoren hebben het werk beperkt. Ondertussen blijven de voorraden rollen, aanvankelijk niet gecontroleerd. Omdat de fabrikanten zelf volle hopen hebben, en alles wat kan worden verwijderd, wordt verwijderd. Daardoor is de beschikbare ruimte bij winkelpartners niet meer toereikend, zij moeten meer vloeroppervlak huren.

Maar niet alles is corona. De eerste rijen Audi's waren al in januari opgezet. De auto-industrie was eerder door de crisis gewurgd, maar niet zo duidelijk.

NEVS draagt ​​gasmaskers over aan de lokale autoriteiten
NEVS draagt ​​gasmaskers over aan de lokale autoriteiten. Afbeelding: NEVS

De corona-crisis is wereldwijd en houdt niet op bij Zweden. Je bent daar nog steeds ontspannen, misschien een beetje te veel. Na dit weekend sluit u tenslotte het skiseizoen in het noorden af ​​en schakelt u de liften uit. Een paar dagen geleden wilden mensen na Pasen bij het traditionele einde blijven.

Ademhalingsmaskers worden nu vervaardigd in de voormalige Saab-fabriek - zoals Volvo Cars en AB Volvo al doen. De 3D-printers van de afdeling Concept and Prototype Construction produceren nu beschermend materiaal voor de lokale gezondheidszorg. Deze week zijn de eerste maskers afgeleverd. Vroeger had je de local Ziekenhuis Overhandig 360 beschermende maskers uit de bestaande inventaris. Nog eens 2.500 beschermende maskers werden door Evergrande naar Trollhättan gebracht en worden de volgende week aan het ziekenhuis overgedragen.

Saab-driver voor sociaal warenhuis Grenzlos eV

Net zoals NEVS in Zweden helpt, zijn Saab-chauffeurs daar ook voor Sociaal warenhuis Grenzlos eV Daar. De lezers hebben al meer dan € 600,00, - gedoneerd. We zijn druk bezig met het versturen van Saab-stickers en op maandag gaat de eerste overschrijving naar het account van het sociale warenhuis.

Nu is het belangrijk om niet op te geven! € 6,00 is geen groot bedrag, veel lezers zetten er een paar euro op. De crisis zal doorgaan en Grenzlos eV zal zeker elke cent nodig hebben. En als de stickers schaars worden, gaan we opnieuw bestellen.

Wij op de blog zijn trots op onze lezers en dat we in moeilijke tijden samen iets kunnen bereiken. Dat motiveert ons!

Dank je wel!

En vergeet niet: #verblijf thuis.

4 gedachten over 'Auto's in voorraad en productie van beschermende maskers"

 • blanco

  Lachend door tranen ...

  Nevs produceert eindelijk iets

  (Laatste productie 2012-2013?)

  Nevs zal zijn vorige cijfers verslaan wat de productie betreft ...

  Eh Moeilijke tijden. Gezondheid voor iedereen

 • blanco

  S is relatief dunbevolkt, het thuiskantoor is oud en het internet is goed.

  Ik denk (@ Ken-Daniel S) dat de relatieve rust van de Zweden een hand heeft. In D zouden we waarschijnlijk nog meer draconische maatregelen moeten nemen om ons risico voor Zweeds te verkleinen.

  Belastingen en sociale bijdragen zijn altijd zo geweest. S wordt keer op keer achtervolgd door de Duitse media als een negatief voorbeeld (bijvoorbeeld voor inkomstenbelasting en btw) en struikelt over politieke talen.

  Er wordt regelmatig vergeten dat de sociale uitkeringen in S fiscaal worden gefinancierd en dat de lasten voor de burgers niet hoger, maar over het algemeen lager zijn dan in D.

  Niets tegen u en uw goede wensen aan de Zweden, maar ik ben bang dat het zowel viraal als sociaal en fiscaal is. We hebben medelijden nodig. Alleen al voor ons internet ...

 • blanco

  Ik dacht al dat ze nu ook maskers maken. Ik hoop voor de Zweden dat het pad dat ze hebben gekozen zal werken en ze zullen er geen spijt van krijgen.

 • blanco

  #we #samen #nog #gezond

Reacties zijn gesloten.