Exitbeperking Beieren - landleven in week één

In Beieren geldt sinds een week een uitreisbeperking. Een drastische maatregel - verstandig en passend. Een compleet nieuwe ervaring, zeker als je gewend bent aan Europese bewegingsvrijheid. De exit-beperking heeft ook mijn dagelijks leven veranderd. Het saldo van de eerste week.

Saab-tijd was deze week ook. De nieuwe blogstickers zijn hier.
Saab-tijd was deze week ook. De nieuwe blogstickers zijn hier.

Ik woon op een kleine plaats in de prepress-stijl. Een overzichtelijk straatdorp, typisch voor de regio, dat nog steeds wordt gedomineerd door agrarische bedrijven. Met Aschaffenburg is de volgende stad niet ver, en in principe is het slechts 10 minuten naar het stadscentrum en slechts 5 minuten van mijn voordeur naar de A3. Het dorp ligt diep in een smal dal, alleen dankzij de geografische ligging dat het zo origineel is gebleven en geen slachtoffer is geweest van onroerendgoedspeculatie.

De exitbeperking verandert de omgeving

Ook hier heeft de exitrestrictie zijn sporen nagelaten. Waar kleine groepjes een week geleden door het bos aan het joggen waren en voor de lol bij elkaar zaten, is er nu rust. Tegenwoordig zou niemand niezen meer echt grappig vinden, iedereen is zich bewust van de ernst van de situatie. De eis van exitrestricties is aangekomen, afstand is aan de orde van de dag. En vooral rust. Deze onbekende, onwerkelijke rust en het ontbreken van achtergrondgeluid van de beschaving. Dat baarde de eerste dagen zorgen. De dorpsstraat was leeg, er was bijna geen vliegtuig in de lucht. Puur natuur, alleen het getjilp van de vogels is te horen. Dat veroorzaakt een mentale cinema in mij. Breng me terug naar de dagen van mijn kindertijd. In de zomervakantie, die ik altijd doorbracht met mijn uitverkoren familieleden in het land. Ik, de stadskind, in een compleet andere wereld. Ik was pas 10 toen ik voor het eerst naar de boerderij kwam. 14 toen op mijn laatste grote zomervakantie. Tussendoor was er een spannende tijd met tractor en maaidorser, brommer rijden, luchtbuks schieten en de vele andere vrijheden die je als kind in die tijd in het land had. De rust in 2020, deze onbekende, moeilijk te classificeren stilte, het voert me terug in de tijd. Het plattelandsleven is niet een beetje saai. Het is interessant. Spannender dan stadsbewoners zich voorstellen. Zelfs in tijden van Covid-19. De Vorspessart lijkt een beetje op Idaho. Deze Amerikaanse staat wiens slogan "grote aardappelen" is. Dat zegt bijna alles over Idaho. Het is hier vergelijkbaar, en een beetje bizar ertussenin. Het is normaal dat terreinwagens en pick-ups over onverharde wegen botsen. Mensen die met hun pony lopen, rijden er ook niet op. Het is ongebruikelijker om met twee muilezels te gaan wandelen. Maar alleen vanwege de beperkte beschikbaarheid van deze dieren op deze breedtegraden.

Het plattelandsleven is allesbehalve saai

Loop je later op de avond over de velden, dan is het mogelijk dat er een motorcrossmachine voorbij vliegt. Dat is geen probleem. Ik leg Frida aan de lijn zodra ik het geblaf van de tweetaktmotor hoor. De machine vliegt omhoog, stopt even, je herkent me, zeg hallo, vlieg verder. De chauffeur heeft plezier, laat een wheelie zien - en hij is weg in de schemering. Dat de automaat geen kenteken heeft en dat ook nooit zal worden, is van ondergeschikt belang. En niemand geeft er iets om.

Ik geef toe dat ik mijn best doe met de uitgangsbeperkingen. Ja, het is een snee. Geen vrienden meer zien, maar bellen. Koop bewust en zo min mogelijk. Om meer flexibele werktijden te hebben en per saldo meer tijd. Dat remt je af, en de komende weken zullen laten zien wat je ermee kunt doen. Een begunstigde van de situatie is al zeker. Het is mijn kreng. Ze geniet meer afstand dan een week geleden. Ze kan haar geluk nauwelijks geloven! Het virus verandert de wereld om me heen. Bekenden hebben te weinig of helemaal geen werk. Angst voor de toekomst wordt concreet. Anderen zijn flexibel en passen zich snel aan de situatie aan. Mijn zadelmakerij, voorkeursleverancier voor hoogwaardige stuurwielen en restauraties, is begonnen met de productie van gasmaskers. Iedereen reageert op zijn eigen manier, de buurt komt dichter bij elkaar.

Vrijheid en normaliteit

We beginnen net aan een verhaal dat een tragedie is. Mensenlevens kosten en toekomstplannen worden 's nachts afval. Hoe langer het duurt, hoe meer het ons gedrag in de toekomst zal bepalen. Waarschijnlijk zullen we zien. Maar mensen zijn veerkrachtiger en flexibeler dan je denkt. Crises zijn altijd een nieuw begin en nieuwe kansen. Ze bieden ook de mogelijkheid om na te denken over wat daarna belangrijk zou kunnen zijn en wat niet nodig zou zijn. Natuurlijk was er deze week ook tijd voor het Saab-onderwerp. Covid-19 verandert ons dagelijks leven, maar dicteert het niet. Vrijheid en normaliteit moeten meer dan ooit blijven. Onze eigen drukkerij heeft de nieuwe Saabblog-stickers afgewerkt. De belettering, die de blog al maanden siert, is ontworpen door een Hamburgse ontwerper. De Saab rijdt natuurlijk, wat dan ook, de stickers zijn verkrijgbaar in twee versies, een licht en een donker, en ze zien er goed uit op Zweedse metal. Vanaf volgende week kun je ze bestellen als je wilt.

En alsjeblieft: # blijf thuis. Dank je wel

6 gedachten over 'Exitbeperking Beieren - landleven in week één"

 • @ Heijo Rood,

  zeer prettige reactie met navenant positieve feedback (duimen). Het viel me op dat je deze keer veel minder woorden in hoofdletters zette en veel zuiniger was met uitroeptekens en andere tekens ...

  Misschien is dat de sleutel? Hier is een zelfexperiment:

  Mama zegt dat het verdubbelen van infecties moet worden verlengd van 5,5 tot 10 dagen. Dan zou men kunnen denken aan ontspannende beperkingen.

  Met 50.000 infecties zou dat 50 geïnfecteerd zijn na 1.600.000 dagen en 100 geïnfecteerd na slechts 51.200.000 dagen - als de loslating geen versnellend effect had.

  Het scenario spreekt voor zich. Maar ik had ook kunnen schrijven:

  51,2 MILJOEN (!!!) IN SLECHTS (!!!) Rond DRIE (!!!) Maanden. SLECHTS 102,4 MILJOEN (!!!) 110 DAGEN. WIJ ZIJN ALLEN! ! ! , DIT IS MEER DAN WIJ! ! !

  Als ik het laatste lees, gaan mijn flappen naar beneden.
  Beide weergaven zijn qua inhoud identiek en wiskundig correct.

  Als ik iets van je zou kunnen wensen, zou het zijn dat je nooit een blad uit de inhoud haalt en altijd een geschikte vorm vindt voor je geldige gedachten.

  Je kunt ook schriftelijk schreeuwen.
  En wie schreeuwt ...

  Het zou zonde zijn als feiten en geldige gedachten zouden worden overstemd door je eigen geschreeuw.

 • Ik dank u ook voor deze zeer geschikte artikelen op dat moment. Waar we ook wonen, we merken de veranderingen duidelijk op. Of het nu in de stad of op het platteland is, alles is veranderd. Hier in mijn omgeving, vlakbij de luchthaven en de snelwegen, is het nu erg stil en hoor je geluiden die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehoord, je kunt zoveel verschillende vogels en andere dieren horen. Blijf gezond en zorg voor jezelf.

 • Bedankt voor het vertragende artikel over het weekend! 🙂 Veel spreekt tot mij vanuit het hart! Ik woon ook op het platteland en zie ontspannen gezichten om me heen. De boekhandel rijdt bestelde goederen naar de klant, in de molen om de hoek “de heg brandt”, want er is altijd genoeg meel te produceren. Lokale regionale cycli zijn belangrijk en worden nu nog meer beoefend. En het is mogelijk! De aspergetelers hebben hier geen lange gezichten, omdat ze geen “massaproductie” aanbieden en KUNNEN zonder massa's goedkope arbeidskrachten uit het buitenland! Solidariteit wordt beleefd: Vouchers voor bioscopen, cafés etc. worden graag besteld zodat de klant zijn espresso op een later tijdstip kan bestellen. 🙂 Corona is veranderd. Corona biedt ook kansen! Deze verbeelding zal ons goed doen!
  Tijd met de (naaste) familie - wat willen we nog meer? Lief!
  Dus laten we creatief genieten van de "vrijheid" en er het beste van maken.
  ALLES blijft gezond!

 • Leuk artikel over de WE.

  Ik voel mijn gedachten en ook de leefsituatie bijna tot in het kleinste detail weerspiegeld. Ik zou zelfs meteen de foto van Frida kunnen recreëren met een zwarte man ...

  Wat een luxe! ! !

  In deze speciale tijd zijn mijn gedachten belangrijker dan normaal voor vrienden en familieleden met appartementen in de binnenstad.

  Ik weet niet of je parkbanken en overtreders met hoge boetes echt moet blokkeren. In de regels voor afstanden en tegen infectierisico is al vastgelegd dat niet meer dan één persoon op een bankje kan en mag zitten, tenzij de naaste mensen samen in één huishouden wonen.

  We hoeven ons geen illusies te maken. Uiteindelijk zullen de maatregelen om puur economische redenen worden versoepeld. Intensieve berekeningen staan ​​al lang op de achtergrond. En het virus krijgt altijd de publieke eer omdat het zich concentreert op gepensioneerden, gepensioneerden en dure patiënten bij het kiezen van zijn slachtoffers ...

  De ÖR in Berlijn-Brandenburg viert in ieder geval zijn informatie over de leeftijd en eerdere ziekten van de jongste slachtoffers en verpakt ze als een kleurrijk snoepje voor een vermeende kalmerende pil.

  Ik vind dat cynisch en verontrustend. Mijn (schoonfamilie en groot) ouders zijn belangrijk voor mij en mijn kinderen. Iemand schreef hier (ik denk dat het StF was) dat het virus minder beangstigend is dan mensen. Ik voel hetzelfde.

 • Super leuk artikel. ME een geweldige verklaring voor ons ontspannen Saab-coureurs die ook de motorcrosser (zonder kentekenplaten) lieten leven! Ik ben een enthousiaste motorrijder en natuurlijk een Saab-coureur

 • Hallo Tom '
  zoals altijd een geweldig artikel ... dat minder te maken heeft met SAAB maar met de huidige situatie en situatie. ´We zijn allemaal geïnteresseerd in hoe het verder zal gaan´… ´´Mijn inschatting die is gebaseerd op de uitspraken van virologen en experts´´ die er de afgelopen 14 dagen op tv op hebben gereageerd´ ... ´´ Ik geef het niet meer ´ omdat ik niet wil ’dat de SAAB-bloglezers niet langer mogen genieten van hun welverdiende WIJ. // ´´Maar iedereen is oud genoeg´ en kan zich tot in detail informeren´ om vervolgens een definitief oordeel te vellen´ en verdere plannen maken voor de toekomst voor zijn / haar gezin. (want of het 3´ 6´ 9´ 12´ of 15´maanden´ meegaat maakt een zeker verschil) ´´ // ´´Nou, ik wil ook niet te zwart schilderen, want ondanks alle ongunstige omstandigheden´ moet je Verlies natuurlijk de vreugde van het leven in uzelf en met uw dierbaren NIET uit het oog !! ((ps: ´Mijn high-end HIFI-systeem is al lang niet zo veel gevraagd´ als in de afgelopen 10 dagen´ sinds het duidelijk werd ... hoe erg de situatie wereldwijd is geëscaleerd ... hoewel de BRD er heel goed mee wegkwam is omdat ons gezondheidssysteem van hoge kwaliteit is !!))

  Wens iedereen hier, gezondheid, tevredenheid, altijd vrienden aan je zijde die net als jij zijn geweest ... en natuurlijk altijd een goede reis met SAAB´´ !!
  “Een trouwe lezer uit het mooie Wachenheim an der Weinstrasse´… de mooie Pfalz´´

  12

Reacties zijn gesloten.