Afsluitbeperking Beieren - plattelandsleven in week één

Er is een week een exitbeperking in Beieren. Een drastische maatregel - verstandig en passend. Een geheel nieuwe ervaring, zeker als je gewend bent aan Europese bewegingsvrijheid. De exitbeperking heeft ook mijn dagelijks leven veranderd. Het saldo van de eerste week.

Saab-tijd was deze week ook. De nieuwe blogstickers zijn hier.
Saab-tijd was deze week ook. De nieuwe blogstickers zijn hier.

Ik woon op een kleine plaats in de prepress-stijl. Een overzichtelijk straatdorp, typisch voor de regio, dat nog steeds wordt gedomineerd door agrarische bedrijven. Met Aschaffenburg is de volgende stad niet ver, en in principe is het slechts 10 minuten naar het stadscentrum en slechts 5 minuten van mijn voordeur naar de A3. Het dorp ligt diep in een smal dal, alleen dankzij de geografische ligging dat het zo origineel is gebleven en geen slachtoffer is geweest van onroerendgoedspeculatie.

De exitbeperking verandert de omgeving

Ook hier heeft de exitbeperking zijn sporen nagelaten. Waar kleine groepen een week geleden door het bos aan het joggen waren en niezen terwijl ze plezier hadden, is er nu rust. Niemand zou niezen echt grappig meer vinden, iedereen is zich bewust van de ernst van de situatie. De opdracht om de uitgang te beperken is aangekomen, de afstand is aangekondigd. En vooral: rust. Deze ongewone, onwerkelijke rust en het ontbrekende achtergrondgeluid van de beschaving. Dat baart de eerste dagen zorgen. De dorpsstraat was leeg, bijna geen vliegtuig in de lucht. Puur natuur, alleen het getjilp van de vogels is te horen. Het veroorzaakt een mentale bioscoop in mij. Breng me terug naar mijn jeugd. In de zomervakantie die ik altijd in het land heb doorgebracht met electorale familieleden. Ik, het stadskind, in een compleet andere wereld. Ik was pas 10 toen ik voor het eerst op de boerderij kwam. 14 toen op mijn laatste grote zomervakantie. Tussendoor was het een spannende tijd met de tractor en maaidorser, het rijden op een bromfiets, het schieten met een luchtbuks en de vele andere vrijheden die je toen als kind in het land had. De rust in 2020, deze ongewone, moeilijk te classificeren stilte, brengt me terug naar die tijd. Het plattelandsleven is niet een beetje saai. Het is interessant. Opwindender dan stadsbewoners zich voorstellen. Zelfs in tijden van Covid-19. De prepress-stijl lijkt een beetje op Idaho. Deze Amerikaanse staat met als slogan 'grote aardappelen'. Dat zei bijna alles over Idaho. Het is hier vergelijkbaar, en een beetje bizar tussendoor. Het is normaal dat SUV's en pick-ups de landweggetjes oprijden. Mensen die met hun pony lopen, rijden er ook niet op. Het is ongebruikelijker om een ​​wandeling te maken met twee muilezels. Maar alleen vanwege de beperkte beschikbaarheid van deze dieren op deze breedtegraden.

Het plattelandsleven is allesbehalve saai

Als je in de late avond over de velden loopt, kan er een motorcrossmachine voorbij vliegen. Dat is geen enkel probleem. Ik zet Frida aan de lijn zodra ik het geblaf van de tweetaktmotor hoor. De machine vliegt omhoog, stopt even, je herkent me, groetjes, vlieg verder. De chauffeur heeft lol, laat een wheelie zien - en hij is weg in de schemering. Het feit dat de automaat geen kenteken heeft en nooit zal krijgen is van ondergeschikt belang. En niemand geeft erom.

Ik geef toe dat ik zo goed mogelijk instem met de exitbeperking. Ja, het is een incisie. Vrienden zien ze niet meer, maar bellen. Bewust en zo zelden mogelijk winkelen. Meer flexibele werktijden en, uiteindelijk, meer tijd. Dat gaat langzamer en de komende weken zullen laten zien wat je ermee kunt. Een profiteur van de situatie is al zeker. Het is mijn teef. Je zult meer afstand genieten dan een week geleden. Ze kan haar geluk nauwelijks geloven! Het virus verandert de wereld om me heen. Kennissen hebben te weinig of helemaal geen werk. Toekomstige angsten worden concreet. Anderen zijn flexibel en passen zich snel aan de situatie aan. Van mij zadelmakerij, geprefereerde leverancier voor stuurwielen en restauraties van hoge kwaliteit, is begonnen met het produceren van ademhalingsmaskers. Iedereen reageert op zijn eigen manier, de buurt komt dichter bij elkaar.

Vrijheid en normaliteit

We beginnen net aan een verhaal dat een tragedie is. Mensenlevens kosten en toekomstplannen worden 's nachts afval. Hoe langer het duurt, hoe meer het ons gedrag in de toekomst zal bepalen. Waarschijnlijk zullen we zien. Maar mensen zijn veerkrachtiger en flexibeler dan je denkt. Crises zijn altijd een nieuw begin en nieuwe kansen. Ze bieden ook de mogelijkheid om na te denken over wat daarna belangrijk zou kunnen zijn en wat niet nodig zou zijn. Natuurlijk was er deze week ook tijd voor het Saab-onderwerp. Covid-19 verandert ons dagelijks leven, maar dicteert het niet. Vrijheid en normaliteit moeten meer dan ooit blijven. Onze eigen drukkerij heeft de nieuwe Saabblog-stickers afgewerkt. De belettering, die de blog al maanden siert, is ontworpen door een Hamburgse ontwerper. De Saab rijdt natuurlijk, wat dan ook, de stickers zijn verkrijgbaar in twee versies, een licht en een donker, en ze zien er goed uit op Zweedse metal. Vanaf volgende week kun je ze bestellen als je wilt.

En alsjeblieft: # blijf thuis. Dank je wel

6-gedachten ook "Afsluitbeperking Beieren - plattelandsleven in week één"

 • Hallo Tom '
  zoals altijd een geweldig artikel ... dat minder te maken heeft met SAAB 'maar met de huidige situatie en situatie. 'Iedereen is geïnteresseerd in hoe het verder zal gaan ...' 'Mijn beoordeling op basis van de verklaringen van virologen en experts' die er de afgelopen 14 dagen op tv op hebben gereageerd '...' 'Ik zal het hier NIET teruggeven 'Omdat ik niet wil' dat de SAAB-bloglezers niet echt meer zouden genieten van hun welverdiende WE. // ´´Maar iedereen is oud genoeg´ en kan gedetailleerde informatie krijgen´ om een ​​definitief oordeel te vormen´ en voor zijn / haar familie de toekomstige planning. (want of het nu 3´6´9´12´ of 15´maand zal duren maakt een zeker verschil) ´´ // ´´Nou goed wil ik niet te zwart schilderen, want ondanks alle ongunstige omstandigheden zou je natuurlijk de vreugde van het leven zelf en met zijn dierbaren niet uit het oog verliezen! ((ps: 'mijn high-end HIFI-systeem is al lang niet zo veeleisend' als in de afgelopen 10 dagen '... hoe erg de situatie wereldwijd is geëscaleerd ... hoewel de FRG heel goed wegkwam is omdat ons gezondheidssysteem gebaseerd is op een hoge standaard !!))

  Wens iedereen hier gezondheidstevredenheid altijd vrienden aan je zijde die je leuk vinden zoals je hebt ... en natuurlijk altijd een goede reis met SAAB´´ !!
  “Een trouwe lezer uit het mooie Wachenheim an der Weinstrasse´… het mooie Pfalz´´

  12
  Beantwoorden
 • Super leuk artikel. ME een geweldige verklaring voor ons ontspannen Saab-coureurs die ook de motorcrosser (zonder kentekenplaten) lieten leven! Ik ben een enthousiaste motorrijder en natuurlijk een Saab-coureur

  Beantwoorden
 • Leuk artikel over de WE.

  Ik voel dat mijn gedachten en mijn levenssituatie bijna tot in het kleinste detail worden weerspiegeld. Ik zou Frida's foto zelfs meteen kunnen naspelen met een zwarte man ...

  Wat een luxe! ! !

  In deze speciale tijd zijn mijn gedachten belangrijker dan normaal voor vrienden en familieleden met appartementen in de binnenstad.

  Ik weet niet of je parkbanken en overtreders met hoge boetes echt moet blokkeren. In de regels voor afstanden en tegen infectierisico is al vastgelegd dat niet meer dan één persoon op een bankje kan en mag zitten, tenzij de naaste mensen samen in één huishouden wonen.

  We hoeven geen illusies te hebben. Uiteindelijk zullen de maatregelen om louter economische redenen worden versoepeld. Op de achtergrond worden al lang intensieve berekeningen gemaakt. En het virus wordt altijd wettelijk gehouden om te profiteren van het feit dat het zijn slachtoffers kiest om zich te concentreren op gepensioneerden, gepensioneerden en dure patiënten ...

  De ÖR in Berlijn-Brandenburg viert in ieder geval zijn informatie over de leeftijd en eerdere ziekten van de jongste slachtoffers en verpakt ze als een kleurrijk snoepje voor een vermeende kalmerende pil.

  Ik vind dat cynisch en verontrustend. Mijn (schoonfamilie en groot) ouders zijn belangrijk voor mij en mijn kinderen. Iemand schreef hier (ik denk dat het StF was) dat het virus minder beangstigend is dan mensen. Ik voel hetzelfde.

  Beantwoorden
 • Bedankt voor het vertragende artikel voor het weekend! 🙂 Veel spreekt vanuit mijn hart! Ik woon ook op het platteland en zie ontspannen gezichten om me heen. De boekhandel bestelt goederen bij de klant, in de molen om de hoek “the hedge burns” omdat er altijd genoeg meel te produceren is. Lokale regionale cycli zijn belangrijk, worden nu nog meer beleefd. En het is mogelijk! De aspergetelers hebben hier geen lange gezichten, omdat ze geen “massaproductie” aanbieden en KUNNEN zonder massa's goedkope arbeidskrachten uit het buitenland! Solidariteit wordt geoefend: vouchers voor bioscopen, cafés enz. Worden met plezier besteld, zodat klanten later hun espresso kunnen bestellen. 🙂 Corona is veranderd. Corona biedt ook kansen! Deze fantasie zal ons goed doen!
  Tijd met de (naaste) familie - wat willen we nog meer? Geweldig!
  Laten we dus creatief genieten van de "vrije ruimte" en er het beste van maken.
  ALLES blijft gezond!

  Beantwoorden
 • Ik dank u ook voor deze zeer geschikte artikelen op dat moment. Waar we ook wonen, we merken de veranderingen duidelijk op. Of het nu in de stad of op het platteland is, alles is veranderd. Hier in mijn omgeving, vlakbij de luchthaven en de snelwegen, is het nu erg stil en hoor je geluiden die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehoord, je kunt zoveel verschillende vogels en andere dieren horen. Blijf gezond en zorg voor jezelf.

  Beantwoorden
 • @ Heijo Red,

  zeer aangename opmerking met positieve feedback (duim). Ik merk dat je deze keer veel minder woorden in hoofdletters zette en veel zuiniger was met uitroeptekens en andere tekens ...

  Misschien is dat de sleutel? Hier is een zelfexperiment:

  Mama zegt dat het verdubbelen van infecties moet worden verlengd van 5,5 tot 10 dagen. Dan zou men kunnen denken aan ontspannende beperkingen.

  Met 50.000 infecties zou dat 50 geïnfecteerd zijn na 1.600.000 dagen en 100 geïnfecteerd na slechts 51.200.000 dagen - als de loslating geen versnellend effect had.

  Het scenario spreekt voor zich. Maar ik had ook kunnen schrijven:

  51,2 MILJOEN (!!!) IN SLECHTS (!!!) Rond DRIE (!!!) Maanden. SLECHTS 102,4 MILJOEN (!!!) 110 DAGEN. WIJ ZIJN ALLEN! ! ! , DIT IS MEER DAN WIJ! ! !

  Als ik het laatste lees, gaan mijn flappen naar beneden.
  Beide weergaven zijn qua inhoud identiek en wiskundig correct.

  Als ik iets van je zou kunnen wensen, zou het zijn dat je nooit een blad uit de inhoud haalt en altijd een geschikte vorm vindt voor je geldige gedachten.

  Je kunt ook schriftelijk schreeuwen.
  En wie schreeuwt ...

  Het zou zonde zijn als feiten en geldige gedachten zouden worden overstemd door je eigen geschreeuw.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.