Evergrande Group verlengt verliezen

De Corona-crisis is niet zonder gevolgen voor de Evergrande Groep. De vastgoedreus voorziet een toename van verliezen en geeft een winstwaarschuwing. Gezien de voortdurende behoefte om te investeren in de uitbreiding van elektrische auto's is dit een zorgwekkende ontwikkeling. En er zijn details over de eerste elektrische auto van Evergrande.

De eerste elektrische auto van Evergrande zou een SUV zijn
De eerste elektrische auto van Evergrande zou een SUV zijn

De corona-crisis is ook een vastgoedcrisis. De uitgaansverboden verminderden de Chinese belangstelling voor appartementen tot bijna nul en bedrijven verplaatsten hun activiteiten online. Bovenal de Evergrande Groep, die onroerend goed aanbood met een korting van 25%. De groep rapporteerde een stevige vraag, maar analisten vragen zich af hoe hoog het voltooiingspercentage in werkelijkheid was.

Winstwaarschuwing voor aankomende investeringen

Op 22 maart gaf de Evergrande Groep een winstwaarschuwing nadat de verliezen verviervoudigd waren. Het aandeel van het bedrijf daalde vervolgens tot het laagste niveau sinds juni 2018 en is sindsdien slechts licht hersteld. Voor het lopende jaar wordt een verlies van het equivalent van € 640 miljoen verwacht.

Op de achtergrond staan ​​de aanhoudend hoge investeringen in de productie van elektrische auto's. In 2019 is in totaal 2.6 miljard euro beschikbaar gesteld en ook bijna 2 miljard euro is bestemd voor het lopende jaar. Investeringen dalen naar verwachting tot € 2021 miljard in 1.3. De Evergrande Groep blijft vasthouden aan haar plannen om 15 nieuwe voertuigen te presenteren en een productienetwerk van 10 fabrieken wereldwijd op te zetten. Maar de legitieme vraag is hoe lang u het kunt volhouden vanwege hoge verplichtingen en een onrustige economie. Obligaties die in de zomer vervallen en hun herfinanciering bieden het antwoord.

In China bestaan, tegen de achtergrond van de Corona-crisis en het open vraagstuk van snel wereldwijd economisch herstel, lichte twijfels over de plannen. Yicai Global verwijst naar het niet nakomen van investeringsverplichtingen Faraday Future. In april 2018 werd de Evergrande Group de grootste aandeelhouder van de fabrikant. Evergrande ging aan het eind van het jaar met pensioen en bracht de onderneming in eerste instantie in moeilijkheden, wat resulteerde in een voorlopig faillissement. Ondertussen is Faraday Future terug en werkt samen met de FF 91 bij een herstart.

De eerste elektrische auto van Evergrande

De eerste elektrische auto van Evergrande wordt in de eerste helft van 2020 gelanceerd. Tot dusver is informatie hierover niet openbaar gemaakt. Volgens onze informatie zou er een studie moeten worden getoond op de geannuleerde Autosalon van Genève. In tegenstelling tot andere fabrikanten is de presentatie niet verplaatst naar internet. Het is onduidelijk wanneer, waar en of de conceptauto die niet wordt gepresenteerd überhaupt wordt getoond. Maar er zijn enkele aanwijzingen. Er wordt gezegd dat het een middelgrote, puur elektrische SUV is. De productie start in 2021, misschien ook in Zweden.

11-gedachten ook "Evergrande Group verlengt verliezen"

 • Hallo Tom!
  Gewoon een hint van een klein technisch probleem:
  De balk met de privacyverklaring loopt altijd door de onderstaande afbeelding en kan helaas niet worden verwijderd door op "Sluiten en accepteren" te klikken ...

  dank u
  Stefan

  Beantwoorden
  • Hallo Stefan, bedankt voor de hint! Zou nu weer moeten werken, moet u mogelijk de cache wissen!

   Beantwoorden
 • Bedankt Tom.

  De relatie met Saab wordt steeds dunner, maar het nieuwe netwerk, hoe het zich uitbreidt en krimpt, is nog steeds spannend.

  Voor mij is het beeld van de SUV enorm irritant. Het lijkt hooguit op een studentenjob. Ik zag zulke foto's van luciferdoosjes in twijfelachtige airbrush-esthetiek door studenten in de jaren negentig (geen grap) ...

  Als Evergrande, 30 jaar te laat, de onvolwassen fantasieën van schoolverlaters en uit de fles wil realiseren, hebben ze echt niet veel te bieden.

  3
  2
  Beantwoorden
  • Natuurlijk blijft de wereld draaien na 2011 en worden er nieuwe verhalen geschreven in Trollhättan.

   De afbeelding van de SUV is afkomstig van een Evergrande-website en wordt geïllustreerd volgens de lokale smaak. Je moet het niet overdrijven.

   Beantwoorden
 • @ Tom,

  eerlijk genoeg en bedankt voor de AW. Maar waar moet Evergrande nog meer op worden beoordeeld wanneer hun eigen en vrijwillig gepubliceerde PR-materiaal zo in diskrediet brengt? ? ?

  1
  1
  Beantwoorden
  • De tijd voor evaluatie komt. Uiterlijk bij de presentatie van de eerste eigen elektrische auto. Aangezien Pininfarina de pen beheert, kan het spannend zijn.

   Beantwoorden
 • ´´Evergrande-Group´´´´ Hoop voor´´NEVS´´ & ´´ Implementatie van Saab genen´´ ??

  ´Als je de rapporten hier volgt´ over EVERGRANDE´ is de vraag onvermijdelijk? Als deze conglomeratie van investeerders 'even krachtig zou zijn' als altijd afgebeeld '... waarom heb je na 4 tot 6 jaar nog steeds GEEN ENKEL prototype gepresenteerd aan het publiek'? 'Ik heb het over een PROTOTYPE' dus een inleiding -Series model dat richting geeft´´! ´´Omdat dit NIET het geval was´ ... en er is GEEN aankondiging over dit verzoek´ moet je ervan uitgaan dat deze investeerder NIET de liquide middelen heeft´ om op de lange termijn echt om te draaien om te beginnen bij NEVS´´! "Wie doen slechte aankondigingen iets 'als er daarna niets gebeurt' en u als eindklant bent niet langer geïnteresseerd in dergelijke uitspraken '"! ´´Hoe moet NEVS zich gedragen in dit spel´´ ?? … ´´NEVS´´ zou elke zakelijke relatie onmiddellijk moeten beëindigen´ en op zoek gaan naar een andere investeerder´ zodat er zo snel mogelijk weer een licht aan de horizon zal opduiken ’want zonder licht aan de horizon kunt u het hele bedrijf doen aanpassen´´! ´´EEN FRUIT ZONDER EINDE´´´ - - OF - - ´´EEN EINDE ZONDER EINDE´´ ??

  1
  1
  Beantwoorden
  • Blijf alsjeblieft feitelijk zoals voorheen, dat bespaart me de matiging. Dank je wel

   De feiten: Evergrande is sinds januari 2019 een belangrijke aandeelhouder in NEVS, niet voor 4 - 6 jaar. De elektrische auto-activiteiten van de Evergrande Groep lopen nog maar 18 maanden. Tot dusver zijn alle verplichtingen nagekomen, Koenigsegg en NEVS hebben miljoenen ontvangen.

   3
   1
   Beantwoorden
 • @ Tom,

  weer waar. Laten we eens kijken wat er gaat komen ...

  In ieder geval bedankt voor alle informatie en al het entertainment rond de autogeschiedenis, de huidige en mogelijke toekomst van Trollhättan en de rustige, feitelijke presentatie.

  Beantwoorden
 • Pingback:

 • Evergrande zal zeker weer verdwijnen over 4 jaar of eerder ... ze hebben geen idee hoe ze auto's moeten bouwen en NEVS was er maar .. ja, waarom eigenlijk? De Chinese planeconomie kan niet werken in de sociale markteconomie - dat is logisch….

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.