Evergrande Group verlengt verliezen

De Corona-crisis is niet zonder gevolgen voor de Evergrande Groep. De vastgoedreus voorziet een toename van verliezen en geeft een winstwaarschuwing. Gezien de voortdurende behoefte om te investeren in de uitbreiding van elektrische auto's is dit een zorgwekkende ontwikkeling. En er zijn details over de eerste elektrische auto van Evergrande.

De eerste elektrische auto van Evergrande zou een SUV zijn
De eerste elektrische auto van Evergrande zou een SUV zijn

De coronacrisis is ook een vastgoedcrisis. De avondklok verminderde de Chinese interesse in flatgebouwen tot bijna nul, en bedrijven gingen online. Vooral de Evergrande Group, die onroerend goed aanbood met een korting van 25%. De groep rapporteerde een sterke vraag, maar analisten vragen zich af hoe hoog het voltooiingspercentage in werkelijkheid was.

Winstwaarschuwing voor aankomende investeringen

Op 22 maart gaf de Evergrande Groep een winstwaarschuwing nadat de verliezen verviervoudigd waren. Het aandeel van het bedrijf daalde vervolgens tot het laagste niveau sinds juni 2018 en is sindsdien slechts licht hersteld. Voor het lopende jaar wordt een verlies van het equivalent van € 640 miljoen verwacht.

Op de achtergrond zijn de aanhoudend hoge investeringen in de productie van elektrische auto's. In 2019 is € 2.6 miljard beschikbaar gesteld en ook voor het lopende jaar is bijna € 2 miljard stevig begroot. De investeringen dalen naar verwachting tot € 2021 miljard in 1.3. De Evergrande Group houdt vast aan zijn plannen om 15 nieuwe voertuigen voor te stellen en om een ​​productienetwerk van 10 fabrieken wereldwijd op te zetten. Maar de legitieme vraag rijst hoe lang u het kunt volhouden vanwege hoge schulden en een onrustige economie. Obligaties die in de zomer vervallen en hun herfinanciering zullen uitkomst bieden.

In China bestaan, tegen de achtergrond van de Corona-crisis en het open vraagstuk van snel wereldwijd economisch herstel, lichte twijfels over de plannen. Yicai Global verwijst naar het niet nakomen van investeringsverplichtingen Faraday Future. In april 2018 werd de Evergrande Group de grootste aandeelhouder van de fabrikant. Evergrande ging aan het eind van het jaar met pensioen en bracht de onderneming in eerste instantie in moeilijkheden, wat resulteerde in een voorlopig faillissement. Ondertussen is Faraday Future terug en werkt samen met de FF 91 bij een herstart.

De eerste elektrische auto van Evergrande

De eerste elektrische auto van Evergrande wordt in de eerste helft van 2020 gepresenteerd. Tot dusver heeft informatie hierover het niet openbaar gemaakt. Volgens onze informatie zou een studie moeten worden getoond op de afgelaste Autosalon van Genève. In tegenstelling tot andere fabrikanten is de presentatie niet naar internet verplaatst. Het is onduidelijk wanneer, waar en of de concept car die niet werd gepresenteerd überhaupt getoond zal worden. Maar er zijn enkele tips. Er wordt gezegd dat het een middelgrote, volledig elektrische SUV is. De productie start in 2021, daarna misschien ook in Zweden.

11 gedachten over 'Evergrande Group verlengt verliezen"

 • Evergrande zal binnenkort weer verdwijnen voor nog eens 4 jaar of eerder ... ze hebben geen idee hoe ze auto's moeten bouwen en NEVS was alleen in de buurt ... ja, waarom eigenlijk? De Chinese planeconomie kan niet functioneren in de sociale markteconomie - dat is logisch….

 • @ Tom,

  is het ook weer eens. Eens kijken wat er gaat komen ...

  In ieder geval bedankt voor alle informatie en al het entertainment rond de autogeschiedenis, de huidige en mogelijke toekomst van Trollhättan en de rustige, feitelijke presentatie.

 • Blijf alsjeblieft feitelijk zoals voorheen, dat bespaart me de matiging. Dank je wel

  De feiten: Evergrande is sinds januari 2019 een grootaandeelhouder van NEVS, niet voor 4-6 jaar. De elektrische auto-activiteiten van de Evergrande Group zijn pas 18 maanden actief. Tot nu toe zijn alle beloften nagekomen, Koenigsegg en NEVS hebben miljoenen ontvangen.

  3
  1
 • ´´Evergrande Group´´ Hoge verwachtingen van ´´NEVS´´ & ´´Implementatie van Saab-genen´´ ??

  ´Als je de rapporten hier volgt´ over EVERGRANDE´ is de vraag onvermijdelijk? Als dit conglomeraat van investeerders ´´ zo krachtig zou moeten zijn ´ zoals altijd gepresenteerd´… waarom is er tot op heden na 4-6 jaar geen ENKEL prototype aan het publiek gepresenteerd? ´Ik heb het over een PROTOTYPE ´ -Series model dat de richting dicteert ´´! ´´ Aangezien dit NIET het geval was´ ... en er is ook GEEN aankondiging over dit verzoek´ moet men aannemen´ dat deze investeerder NIET over de liquide middelen beschikt´ om echt om te draaien op lange termijn te worden geïnitieerd bij NEVS! “Aan wie brengen schandelijke mededelingen iets ´als er daarna NIETS gebeurt´ en jij als eindklant bent niet langer geïnteresseerd in dergelijke uitspraken! ´´ Hoe moet NEVS zich gedragen met dit spel´´ ?? … ´´NEVS´´ moet elke zakelijke relatie met onmiddellijke ingang beëindigen´ en op zoek gaan naar een andere investeerder´ zodat er zo snel mogelijk weer een licht aan de horizon verschijnt´´ want zonder een licht aan de horizon kan men de hele zaak doen aanpassen ! ´´EEN LITTE ZONDER EINDE´´ - - OF - - ´´EEN ZONDER TERRORS´´ ??

  1
  1
 • De tijd voor evaluatie komt. Uiterlijk bij de presentatie van de eerste eigen elektrische auto. Aangezien Pininfarina de pen beheert, kan het spannend zijn.

 • @ Tom,

  eerlijk genoeg en bedankt voor de AW. Maar waar moet Evergrande nog meer op worden beoordeeld wanneer hun eigen en vrijwillig gepubliceerde PR-materiaal zo in diskrediet brengt? ? ?

  1
  1
 • Natuurlijk blijft de wereld draaien na 2011 en worden er nieuwe verhalen geschreven in Trollhättan.

  De afbeelding van de SUV is afkomstig van een Evergrande-website en wordt geïllustreerd volgens de lokale smaak. Je moet het niet overdrijven.

 • Bedankt Tom.

  De relatie met Saab wordt steeds dunner, maar het nieuwe netwerk, hoe het zich uitbreidt en krimpt, is nog steeds spannend.

  Het imago van de SUV vind ik buitengewoon irritant. Dat lijkt het meest op een studentenwerk. Ik zag eigenlijk zulke foto's van luciferdoosjes in twijfelachtige air-brush-esthetiek van studenten in de jaren negentig (geen grap) ...

  Als Evergrande, 30 jaar te laat, de onvolwassen fantasieën van schoolverlaters en uit de fles wil realiseren, hebben ze echt niet veel te bieden.

  3
  2
 • Hallo Stefan, bedankt voor de hint! Zou nu weer moeten werken, moet u mogelijk de cache wissen!

 • Hallo Tom!
  Gewoon een hint van een klein technisch probleem:
  De balk met de gegevensbeschermingsverklaring loopt altijd door de onderkant van de afbeelding en kan helaas niet worden verwijderd door op "Sluiten en accepteren" te klikken ...

  dank u
  Stefan

Reacties zijn gesloten.