Uitbreiding. Koenigsegg AB versterkt het managementteam.

In Ängelholm wijzen de signalen op uitbreiding. Met de presentatie van de Gemera en de Jesko Absolut groeit de fabrikant van hypercars naar nieuwe dimensies. Om de uitdagingen aan te gaan, versterken de Zweden hun managementteam. De toename van het personeel komt van de beste adressen in de auto-industrie. Expertise uit München wordt ingezet voor groeiend productie- en kwaliteitsmanagement.

De nieuwe Koenigsegg Jesko Absolut
De nieuwe Koenigsegg Jesko Absolut

Urs Maehner komt van BMW

BMW wordt beschouwd als een cadre smidse. München heeft veel carrières gestimuleerd naast het witte en blauwe merk. Ervaring met de Beierse fabrikant wordt beschouwd als een kwaliteitszegel. Urs Maehner brengt meer dan 20 jaar ervaring in productie en kwaliteitsmanagement naar Ägelholm. Als algemeen directeur van BMW Group Mexico was hij verantwoordelijk voor het opzetten van de Mexicaanse fabriek en het starten van de productie van de nieuwe BMW 3-serie. Eerder bekleedde hij verschillende functies binnen de BMW-groep. Hij werkte onder meer in Engeland als kwaliteitsmanager en hoofd van het individualiseringsprogramma bij Rolls-Royce Cars.

Hij voltooide zijn opleiding tot industrieel bediende bij een fabrikant van vormdelen. De inwoner van Opper-Franken voltooide zijn studie aan de universiteit van Siegen. Maehner heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke carrière in de auto-industrie achter de rug. Met de intrede in de groeiende Hypercar-fabriek ontbrandt hij het volgende niveau.

Henrik Wiese komt van KTM

Geboren in Zweden, wordt Henrik Wiese teruggetrokken naar Zweden. Bij Koenigsegg bekleedt hij de functie van technisch directeur in een spannende fase van bedrijfsontwikkeling. Wiese komt terug uit Oostenrijk naar haar oude thuisland. Bij KTM Sport Motorcycle AG was de ingenieur recentelijk verantwoordelijk voor de LC8-motorenfamilie. Hij werkte tot 2016 voor de Thule Group en heeft sindsdien tal van contacten in Azië.

Wiese is ook in het privéleven hartstochtelijk verbonden met de autosport. Wiese Racing AB ontwikkelt simulatiesoftware om rondetijden voor motorcoureurs te optimaliseren.

Met de inzet van beide managers zet oprichter Christian von Koenigsegg de koers voor een nieuwe fase in de geschiedenis van het bedrijf. Koenigsegg en NEVS ontwikkelen samen Gesellschaft nieuwe voertuigen die de komende jaren op de markt zullen verschijnen. Gebruik hiervoor onder meer het voormalige Saab-ontwikkelingscentrum in Trollhatten en de eigen testbaan.

2-gedachten ook "Uitbreiding. Koenigsegg AB versterkt het managementteam."

 • Gek! Cool! Ik ben benieuwd wat er van komt en hoe Koenigsegg zich zal ontwikkelen. Hoewel ik zo'n voertuig waarschijnlijk nooit live zal zien ...
  En vandaag het 2e rapport! De redactie werkt ongelooflijk hard! Geweldig !!! 🙂

  Beantwoorden
 • Spannende persoonlijke details. Klinkt als uitbreiding naar een ander marktsegment. Er is geen ruimte voor verbetering op het gebied van prijs en technologie ...

  In ieder geval niet voor een Koenigsegg. Omgekeerd heeft NEVS geen ruimte voor neerwaartse beweging. 0 auto's voor € 0 per stuk. Het wordt niet goedkoper.

  Je kunt en moet nieuwsgierig zijn naar welke voertuigen in welke hoeveelheden komen en hoe ze heten. Ik speculeer dat ze niet op de markt zullen worden gebracht als NEVS of Koenigsegg. Zoals Saab waarschijnlijk ook niet, maar het zou grappig en ook niet onmogelijk zijn.

  Bij KTM worden de Zweedse kleuren en tradities ook hoog gehouden. En BMW de Britse vlag. Ook in dit opzicht zijn beide managers ervaren (ervaring met de voortzetting of heropleving van buitenlandse merken) ...

  Spannend.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.