Saab, blauwe lucht en de blog

Zondag, de tweede dag met exitbeperkingen in Beieren. De Spessart is Beiers en toch nauw verbonden met het Rijn-Main-gebied. Het is een vliegroute naar de luchthaven van Frankfurt en het achtergrondgeluid van de beschaving is altijd aanwezig. Juist: was aanwezig. Alles is sinds gisteren veranderd. Bijna geen verkeer, nauwelijks mensen op straat. En de lucht is blauw - en leeg. Het staat al weken leeg. En vandaag? Geen vliegtuig heinde en verre - een situatie die in decennia niet is waargenomen.

Saab 9000, blauwe lucht, geen vliegtuigen. Het nieuwe normaal.
Saab 9000, blauwe lucht, geen vliegtuigen. Het nieuwe normaal.

Duitsland sluit en we staan ​​nog maar aan het begin. Wat we nu ervaren zal enige tijd het nieuwe normaal zijn. Meer maanden dan weken, afhankelijk van hoe Covid-19 zich verspreidt. Het virus dringt elk gebied van het leven binnen en verandert ook de blog.

Het beïnvloedt mijn professionele en privéleven, de plannen voor dit en het komende jaar en mijn hobby's. Alles is vanaf nu afval, data worden geannuleerd en voor onbepaalde tijd uitgesteld. Ik zie binnenkort geen vrienden die ver weg wonen - een situatie waar je eerst mee te maken hebt. Achter de gebeurtenissen staat ook de vraag of men gezien de algemene situatie een autoblog kan en moet schrijven. Zijn de onderwerpen niet te profaan als mensen een paar honderd kilometer verderop sterven en het gezondheidssysteem dreigt in te storten? Hoewel ik niet zo ver hoef te gaan ...

Als ik uit een raam kijk, valt mijn blik in de tuin van de buren. Netjes, goed onderhouden, niet zo dicht bij de natuur als mijn eigendom. De trots en vreugde van de eigenaar. De oude man is ruim 80 en heeft een longziekte. En de eigenaar in het huis ervoor ligt sinds vrijdag in de kliniek. Een operatie die niet mag worden uitgesteld. De dreiging is reëel voor beiden en de hoop en het verlangen dat ze de tijd zullen doorstaan ​​is enorm.

Dus hoe zit het met de profane autothema's? Doorgaan? Het redactionele plan voor dit jaar is in ieder geval geschiedenis. Bezoekafspraken die aan het einde van de maand moesten plaatsvinden, worden geannuleerd. De afdeling 'bezoeken aan' is niet meer beschikbaar. Evenzo de Saab-afsprakenplanner, die Mark altijd schrijft. Geen vergaderingen, geen afspraken, niets kan worden gepland. Zelfs de testritten en Saab-testrapporten worden beïnvloed.

Het nieuwe normaal

Het is raadzaam om te accepteren dat Covid-19 ons leven verandert. Ons gedrag kan niet meer zijn wat het was, het zal sporen achterlaten. Sociaal, economisch. Het kan onze toekomst vormgeven, zelfs als we het hebben overleefd. Het kan zijn dat het achteraf anders gaat, er moet veel heroverwogen worden. De schade is al enorm, maar er is geen uitgebreide verzekering. Zelfs als onze politici iets soortgelijks proberen te suggereren.

Dat is precies waarom we het virus onder ogen moeten zien en een zekere mate van normaal moeten blijven. Toegegeven, de blog is in de huidige situatie zeer profaan. Maar om deze reden zou ik het willen blijven vullen met inhoud. Een eiland temidden van economische en gezondheidsproblemen, waar eenvoudige dingen zoals oude auto's zijn toegestaan.

Het plan is er al. Een project dat pas in de zomer mag starten, heeft de voorkeur. Saab-films! En degenen die gegarandeerd nog niet openbaar waren. Ik zal de achtergrond later deze week onthullen, dan begint het! En we hebben een club gevonden. Niet in de gebruikelijke zin en geen concurrentie met de gevestigde verenigingen. Meer virtueel, maar niet voor iedereen. Een Saab is een basisvereiste, maar dat alleen is niet genoeg. Gespannen?

Saab-films, club, deelname

Ten derde is er de wens om lezers een kans te geven om online mee te doen. Meer deelname aan de blog, een ongecompliceerde toegang voor iedereen om kleine artikelen en ervaringen te schrijven die online kunnen worden gezet en hier kunnen worden gelezen. De software hiervoor draait al op de achtergrond, maar het is nog een kwestie van beveiligen; dat zou effectief moeten werken, maar is het best onzichtbaar op de achtergrond en niet moeilijk toegankelijk.

China doet het beter. De eerste aanvallen van Chinese cyberstrijders dit jaar.
China doet het beter. De eerste aanvallen van Chinese cyberstrijders dit jaar.

En helaas is het precies de kwestie van gegevensbeveiliging waar ik nog steeds last van heb. Met het uitbreken van Covid-19 in de provincie Wuhan kwamen de aanvallen op de blog tot stilstand. De cyberstrijders van de staat hadden genoeg werk te doen in het binnenland van China en vanaf half december was er geen aanval. De firewall begon al te mossen, er waren maar een paar kleine pogingen van servers uit Hongarije en Turkije, die nauwelijks het vermelden waard zijn. Om het duidelijk te zeggen: China hield zich bezig met zichzelf en met het toezicht op zijn burgers, en de aanvallen namen met 95% af.

China doet het nu beter. Goed nieuws! Het geeft hoop en vreugde. Hoewel Covid-19 nog niet is verslagen in het land van herkomst, spreken onafhankelijke bloggers een andere taal dan door de staat gecontroleerde media. Maar de Chinese cyberstrijders zijn al vrij om westerse media aan te vallen. Zaterdag begonnen de eerste aanvallen van het jaar tegen de blog uit China. Als je deze vrienden hebt in tijden van dringende internationale solidariteit, hoef je je tenminste geen zorgen meer te maken over mogelijke vijanden.

14-gedachten ook "Saab, blauwe lucht en de blog"

 • We kunnen allemaal een paar problemen en afleidingen tolereren buiten Corona. Hoe langer het duurt, en het zal zijn. Ik kijk uit naar de films en alle andere ideeën!

  Beantwoorden
 • Is dat Anna op de foto? Als dat zo is, zou ik geïnteresseerd zijn in een langdurige ervaring met betrekking tot duurzaamheid, verbruik, enz.

  Beantwoorden
  • Ja, het is het Anna-project. Er is momenteel veel te vertellen, maar ik wacht nog steeds op foto's. Alle vragen worden binnenkort beantwoord.

   Beantwoorden
 • Wie in de hemel is geïnteresseerd in het aanvallen van de Saab-blog in China? Moet alles vernietigd worden?

  De zwermdom van de mensen laat zich nu weer zien. Ik ben benieuwd wanneer de eerste burgers hun toiletrollen opeten ... ..

  Ik was gisteren onderweg met mijn 9-3 Aero Coupe, een kleine ronde in de Alb Valley zonder eruit te komen. Was geweldig, alles was vrij leeg en dus kon de 250 PS Aero laten zien wat hij kan.

  Beantwoorden
  • Het gaat niet specifiek over de blog of de inhoud ervan. Het enige dat erachter zit, is de wil om de grootst mogelijke schade aan te richten of sites met virussen te infecteren.

   Sauer maakt zich vooral zorgen over het feit dat je het zelfs in deze tijden niet kunt en wilt laten gaan. China is tenslotte de oorsprong van Covid-19, ook al werk je hard aan de geschiedenis herschrijven.

   Beantwoorden
 • Bedankt Tom voor je beslissing om de blog voort te zetten. Ik ben het volledig eens met de mening van Freising86 en kijk uit naar afleiding. Groeten uit Saksen

  Beantwoorden
 • Hi Tom,
  je hebt de juiste woorden weer gevonden. Benijdenswaardig!
  Een schrijver is je kwijtgeraakt, of komt hij nog?

  Beantwoorden
  • Bedankt Dietmar! Ik denk dat er geen gevaar is onder de schrijvers te gaan. Ik ken mijn grenzen en moet een gezin onderhouden 😉

   Beantwoorden
 • Beste Tom.
  Natuurlijk hebben we de blog nodig. Meer dan ooit voor ons !!!!! Op dit moment zijn we maar een kleine groep vreemde mensen die van hun oude auto's houden. Maar misschien worden we op een gegeven moment bijvoorbeeld pioniers die altijd anders hebben gedacht ... ... langzamer. Duurzamer. Meer ontspannen. Meer samenwerken.
  Ik droom dat wat er nu gebeurt het leven een beetje anders zal maken. Zoals bekend sterft de hoop als laatste.

  Groeten aan de gemeenschap.

  De Lizi

  Beantwoorden
 • Ik ben het graag eens met de mening van Lizi. Vooral tegenwoordig is het altijd een plezier om Saabiges te lezen.

  Bedankt dat je ons blijft informeren over spannende onderwerpen.

  Beantwoorden
 • Profaan?

  Ik moest glimlachen. Tom kan niet profaan zijn ...

  Alleen al het vegen bij de voortijdige terugkeer van China naar 'normaliteit' en de indicatie van wat voor soort intellectueel kind zij is, is kritischer en reflectiever dan alles wat ik hoor over de Wereldraad van Kerken.

  'Normaal' is wanneer de interne vijand (het volk - niet het virus) zodanig onder controle is dat het grote leger van Cyber ​​Warriors zich opnieuw wijdt aan externe en geostrategische doelen.

  Maar we zijn ook niet vrij van dergelijke spellen. Op Inforadio RBB werd het nieuws donderdag een week geleden als volgt gemodereerd:

  'Het nieuws in 2 minuten, met de laatste berichten over de insluiting (!) Van het Corona-virus.'

  Gewoon dom dat er geen maatregelen of nieuws te bevatten waren. Integendeel. En daarom had het nieuws als zodanig moeten worden aangekondigd voor verdere uitbreiding (!).

  Bovendien lachte de Berlijnse senator voor gezondheid op die dag in een interview met een executive medical officer, zonder journalistiek tegengesproken te worden. De heer kon alle bars in zijn wijk sluiten als hij dacht dat dit nuttig was.

  Ironisch genoeg zijn ondertussen alle eisen van het hoofd van het kantoor en de arts landelijk geïmplementeerd en wordt de senator van de gezondheidszorg lovend ontvangen door feestvrienden en journalisten.

  De wereld en het leven zijn niet altijd eerlijk. Of de media of de politiek. Dit geldt helaas ook voor D.

  Beantwoorden
 • Ik sluit me aan bij Lizi, ook al geloof ik niet dat we een voorbeeld zullen zijn.
  Ik ben enthousiast over de nieuwe club (de SaabBlog.net-suppotmembers?)
  Tom, het indirecte inzicht in de gezondheid van het dictatoriale systeem is zowel vermakelijk als angstaanjagend, maar vooral zeer informatief!

  Beantwoorden
 • Bravo pour votre blog
  Een petit français qui roule en Saab 9.3 cabriolet
  Oprecht

  Beantwoorden
 • Blijf gezond, zorg voor jezelf en dankzij het blogteam dat doorgaat met het brengen van artikelen, is de blog op dit moment goed en brengt het wat variatie in de dag thuis, en misschien heeft de ene of de andere bloglezer ook wat plezier naast de acties van de lezer ook een Saab-verhaal schrijven.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.