De Saab (en niet alleen Saab) staat stil in Spanje ...

Afgelopen vrijdag leek alles zo normaal en natuurlijk ... Ik heb genoten van mijn vrije maand. Ik heb een van mijn prachtige voertuigen gereden om te gaan winkelen, vrienden te ontmoeten, naar het strand te gaan, te skiën ... En dat alles zonder ook maar een gedachte te verspillen aan hoe snel dit allemaal een ontbrekend luxe goed kan worden.

Stilstand in Spanje. Saab-projecten worden ook niet uitgevoerd
Stilstand in Spanje. Saab-projecten worden niet gerealiseerd

Er was ook veel gepland voor Saab. Vrijdag stond de cabriolet bij de schilder geparkeerd voor het verwijderen van wat kleine dingen. Deze week een afspraak bij Berma voor jaarlijkse keuring en TÜV. Er was ook een officiële afspraak met betrekking tot een Saab, waarover de lezers van de blog in de toekomst veel zullen horen ...

En toen kwam het avondnieuws op de Spaanse televisie.

Noodtoestand. Avondklok. Quarantaine.

Een onverwachte Daja-Vú. Dat was al in mijn leven. Om andere redenen.

Maar er was iets in mijn Poolse vaderland in december 1983….

Wat betekent dat in het dagelijks leven?

Alles is gesloten, behalve supermarkten, apotheken en bakkerijen. We kunnen alleen het huis uit om de noodzakelijke boodschappen te doen. Wandelingen zijn ook verboden. En het wordt nauwlettend gevolgd. Om wat lichamelijke activiteit te doen, ging ik gisteren te voet winkelen. En werd zowel onderweg als terug gecontroleerd.

Net zoals alle voertuigen die me passeren.

De cabriolet staat bij de schilder. Voor onbepaalde tijd. Net als de ingang bij Berma is voor onbepaalde tijd gesloten. De bovengenoemde officiële afspraak is geannuleerd. Ook voor onbepaalde tijd.

Het is de tijd van bezinning. Lange gesprekken met onze dierbaren en vrienden. Tijd om de oudere buren te bellen omdat ze ons misschien nodig hebben. Tijd voor een goed boek. Ook tijd om dingen aan huis te doen die we lange tijd hebben uitgesteld omdat we nooit tijd hebben.

'S Avonds staan ​​we op de balkons en in de tuinen, zingen en samen muziek maken.

En we zoeken naar manieren om elkaar te ondersteunen zodat er nog zorgen kunnen ontstaan, zodat er geen angst is.

Dus deze keer heeft iets goeds voor ons ...

Groeten aan de gemeenschap.

De Lizi

3 gedachten over 'De Saab (en niet alleen Saab) staat stil in Spanje ..."

 • Dank u.

 • De SAAB-wereld wordt ook beïnvloed door het virus ...
  Het blijkt dat zonder GEMEENSCHAP het leven saai is.
  Bedankt voor de bijdrage uit Spanje, houd daar ook de afstand! Al het beste en
  blijf gezondheid!

 • CITAAT: “Het is de tijd van reflectie. Lange gesprekken met dierbaren en vrienden. Tijd om de oudere buren te bellen, want die hebben ons misschien nodig. Tijd voor een goed boek. Ook tijd om dingen thuis te doen die we lang uitstellen omdat we nooit tijd hebben…. "

  Geweldige houding, ik feliciteer je daarmee.

  Groeten uit de zonnige maar ijskoude Möhnesee

  Jürgen

Reacties zijn gesloten.