Met de Saab in Coronaland

Dinsdag, even na 8 uur De TÜV-afspraak wacht op de 9-3 Aero. De ongeveer 60 kilometer van de snelweg naar Frankfurt wordt doorgaans gekenmerkt door druk verkeer en files. Meestal niet bijzonder gezellig, maar op deze dag is alles anders! De eerste meters op de A3 laten zien dat de route ongewoon leeg is. Ik vermoed dat de reis door Coronaland zal beginnen. 90% van de plaatsen waar pendelaars richting Frankfurt zouden moeten rijden, wordt tegenwoordig gedomineerd door vrachtwagens.

Hanauer Landstrasse Frankfurt
Hanauer Landstrasse Frankfurt

Gratis reizen dat op deze dag geen plezier is. Hoewel het weer perfect is, schijnt de zon en zijn de temperaturen in het voorjaar mild. De turbo ruikt enthousiast de ochtendlucht, mijn humeur blijft gematigd. Ik stap over van de bijna lege A3 naar de A45. Het is ook gratis, zelfs vanuit Hanau wordt het niet druk richting Frankfurt. De Saab rolt met 140 tot 150, onvrijwillig mis ik de leden van de "Ik heb haast" -fractie. De speeders, hustlers, hectische mensen, ze stralen van afwezigheid. Goederenvervoer op de rechterrijstrook, enkele bestelwagens en kleine auto's aan de linkerkant. Tussen de oude Saab.

Kort voor Frankfurt-Fechenheim een ​​Chrysler Towncar, eindelijk een kleine verandering. Een andere individualist onderweg. Iets meer verkeer in Frankfurt, maar nog steeds heel duidelijk. Corona heeft het land onder controle en dat mag pas het begin zijn. Steeds meer bedrijven verplaatsen hun werk naar het thuiskantoor of leggen de productie helemaal stil. Als je thuis kunt blijven, moet je het doen. Dit is de enige manier om de infectieketen te doorbreken. Velen doen dit, en zelfs op straat rond de Saab Service Frankfurt-werkplaats wordt het verkeer enigszins verminderd.

Het virus is er altijd in Coronaland

Voor 9 uur ben ik na een ontspannen reis op mijn bestemming in Fechenheim. Meer dan een half dozijn voertuigen hebben vanmorgen hun TÜV- of H-goedkeuring gekregen. De werf zit vol met Saabs, op het eerste gezicht is alles zoals gewoonlijk. Niet op de tweede!

Het virus blijft me vergezellen, de stemming is onverschillig en moeilijk te omschrijven. En COVID-19 beïnvloedt ook de processen hier. De deurkruk voor service acceptatie wordt steeds opnieuw gedesinfecteerd, uit bezorgdheid en verantwoordelijkheid. Voorbeeldig, klanten en medewerkers moeten gezond blijven. Afstand houden is aan de orde van de dag in Coronaland.

Vóór de TÜV wordt de aero in de werkplaats geïnspecteerd, een paar extra's zijn gedaan. De acceptatie zelf is geen probleem. Onberispelijk natuurlijk niet slecht voor een 20 jaar oude auto. De dienst in Frankfurt is geweldig, zoals altijd. Dan is er de keuring die daadwerkelijk moet worden uitgevoerd. Misschien volgende week, laten we afspreken. Als er geen avondklok is, zoals in andere Europese landen. Het virus raakt ons, hoewel de maatregelen om het te bestrijden pas de komende dagen echt effect zullen sorteren. Plan op zicht. Iets waar we aan moeten wennen.

We moeten wennen aan de nieuwe situatie

De toegang tot de A45 is geblokkeerd, in het zuiden gaat het over de Frankfurter Kreuz en de A3. Er is nu wat meer verkeer op de snelweg. Het doet me denken aan de zomervakantie, met minder verkeer en minder files. Heeft het virus niet alles onder controle? Zelfs een paar leden van de 'Left Lane'-factie zijn in beweging, ze zijn volledig vrij, hoe meer we Frankfurt achter ons laten.

Kort na de Rodgau wordt het weer eenzaam. Ongewoon voor een dinsdagochtend en op de een of andere manier bedreigend. Voordat u naar kantoor rijdt, stopt u even bij de plaatselijke slagerij. Een tweede ontbijt, iets voor de zenuwen. De parkeerplaatsen zijn bijna allemaal leeg, een dame heeft net de kofferbak van haar auto geladen. Nu ze bij de auto staat, desinfecteert ze haar handen met een doek. Coronaland. Het toneel van de dag, voorbeeldig!

Desinfecterende doekjes zijn verplicht

Sinds een paar dagen heb ik ook zulke doeken in mijn auto. Desinfecteer handen en stuur na elke aankoop, misschien een hulpeloos gebaar. Maar het kalmeert je, geeft je het gevoel niet helemaal weerloos te zijn tegen een onzichtbare tegenstander. Een vijand die ons gedrag van de ene op de andere dag veranderde. Afstand houden, geen handen schudden, het werkt allemaal plotseling en alsof het met een druk op de knop is. Vrienden bellen, vragen hoe het moet, een nieuw niveau van zorg breidt zich uit.

Duitsland is Coronaland en zal dat nog een tijdje blijven. Wat kunnen we doen

Reden, reden, verantwoordelijkheid

Het is tijd voor gezond verstand. De maatregelen grijpen in in de private comfortzone, en daar wordt het voor sommige mensen moeilijk. Een andere levensstijl, bewust verminderen van sociale contacten. Niet alleen om uzelf te beschermen. Het gaat over chronisch zieken en ouderen. Mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem en voor wie contact met het virus fataal kan zijn. We kunnen ze beschermen als we ons egoïsme in twijfel trekken en ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid.

Duitsland heeft met de Robert Koch Institute (RKI) virologen van wereldklasse. U kunt op hun expertise vertrouwen, niet op de trollen op sociale netwerken die complottheorieën de wereld in blazen. Crisissen zijn testen voor ons allemaal. Afhankelijk van hoe we ze overleven en hoe sociaal we ons gedragen, zullen latere generaties ons beoordelen!

Natuurlijk heeft de wereld in deze situatie zeker geen autoblog nodig. We laten de lezers niet met rust en gaan toch door met schrijven. Zolang we maar een onderwerp vinden. Om welke reden dan ook en alle inslag die bij ons opkomt, kan iets dagelijkse luxe blijven.

17 gedachten over 'Met de Saab in Coronaland"

 • Heel erg bedankt, Herbert Hürsch, bedankt! Je eerste bijdrage aan hamsters kwam al ter zake!
  @ Tom: Een zekere permanente voorraadbeheer is zeker aan te raden! Wat niet werkt, is om in tijden van onzekerheid nog meer wanorde aan te wakkeren, alleen maar omdat men probeert de eigen onzekerheid te compenseren met de veronderstelde controle over de nieuw verworven voorraad ...

 • Aangezien het op de een of andere manier ook om auto's gaat, kan dit interessant zijn: https://pbs.twimg.com/media/ETZEreoXsAAfC8M.jpg

  De lach kan echter in je keel blijven steken als je zoiets als dit moet lezen: https://rp-online.de/nrw/panorama/coronavirus-in-aachen-wuerselen-einbrecher-stehlen-klopapier-aus-auto_aid-49668311

  Aan de andere kant moet nu duidelijk zijn wat de Duitse ziel aan de kook brengt. Wie de toegang tot toiletpapier het eerst moet belemmeren of rantsoeneren, zal een opstand van ongekende omvang tegenkomen.
  Je moet je voorstellen dat de Bundeswehr binnen wordt ingezet om het plunderen van kampen met toiletpapier te voorkomen.

  Iedereen die nu niet bang is voor de toekomst, kan niet meer worden geholpen. Het stomme is dat je deze angst niet hoeft te hebben vanwege een virus, maar vanwege de zogenaamd rationele mensen die hier bij je wonen ...

 • De auteur heeft de stemming heel mooi vastgelegd. Ook bij ons wordt het verkeer minder en de mensen hopelijk redelijker. Hopelijk, want dat is de enige manier waarop uitgaansverboden ons zullen passeren.

 • PS hamster

  Als de hamsteraankopen dienden om het aantal baden en contacten te verminderen, zou ik niet rondrijden op het type.

  Het tegenovergestelde kan echter worden waargenomen en vastgesteld. De supermarkten zijn weer zo vol als voor Kerstmis en Corona is er blij mee.

  De fout zijn lege planken en uiteindelijk de hamsters. Het toiletpapier neemt de rol aan van de uitverkochte rode kool en verse boerenkool ...

  Je moet naar veel supermarkten totdat je eindelijk alles hebt voor het grote festival. Een voor een. Het resultaat is onnodige contacten en een mix van geïnfecteerde mensen met anderen.

  Een vriend was al dagen geleden - en op slechts één - op de 6 (!) Supermarkten zonder (!) Toiletpapier te krijgen. En gisteren had ik een vrouw achter me bij de kassa die met een gekke grijns drie pakken van tien tegen haar borst drukte ...

  Wat een feest! ! !

  Als het virus een brein en een slaapfase had, zou het zichzelf lachen om nacht na nacht te slapen - tot grote vreugde van de hamsters, want zonder hen zouden we slechts om de 3 dagen naar een supermarkt gaan. En niet over 3 tot 6 markten per dag (een factor 9 tot 18).

  Hoe kan en moet het zijn dat een hersenloos DNA dat zich ergens tussen materie en leven bevindt en dat niet eens de status heeft van een enkele cel, strategisch superieur is aan ons?

  Lieve mensen,
  luister naar je moeder. Als je de hamsters niet laat gaan, is er een avondklok. Mutti maakte dat gisteren duidelijk. Ik vind haar maar tot op zekere hoogte leuk, maar waar ze gelijk heeft, heeft ze gelijk ...

 • @ Tom,

  mijn opmerking was zoiets bedoeld. Ik durf te wedden dat 80 tot 90% van de hamsters vóór hun aankoop al genoeg in huis had om 10 tot 14 dagen te overleven zonder symptomen van een tekort.

  Helaas heeft het feit dat garnalen en snoekbaars in de vriezer of wat dan ook in de kasten en planken worden bewaard, nauwelijks verhinderd dat een hamster een welvarende samenleving in een bepaalde en tegelijkertijd nog steeds zeer luxueuze chaos stortte.

  Natuurlijk is het verlangen van mijn kinderen naar papa's pizza ook een luxe probleem. Desalniettemin, of juist daarom, een grote dank aan alle hamsters die chaos en problemen aanwakkeren voordat ze er een goede reden voor hebben. Dat is zeker erg nuttig.

  Ik geloof ook dat de meeste aankopen vroeg of laat in de prullenbak terechtkomen. Ik heb net veel te veel winkelwagentjes gezien waarin bederfelijk voedsel op een absoluut groteske hoogte is opgestapeld ...

  Sommige chauffeurs van deze auto's droegen trouwens groene gezichtsmaskers (die de laatste tijd waarschijnlijk uit ziekenhuizen zijn gestolen). Dit is overleven van de brutaalste.

  Iedereen kan en mag het zelf beoordelen, maar ik walg er enorm van.

  Daarvoor wil ik eindelijk weer tank.
  Dat is iets.

 • Gebruik geen contacten, de boodschap van de verantwoordelijken is heel simpel: blijf thuis!

  De meest sociale persoon moet er doorheen komen en het zou goed zijn om het nieuws ter harte te nemen. Omdat het gevolg van niet-naleving een geordend verbod op uitgaan is. Willen we dat?

  11
 • Je moet geen vast tarief maken, dat zou te gemakkelijk zijn. Een gezonde veestapel, zoals die nog door onze ouders en grootouders werd beoefend, is aan te bevelen en een beetje persoonlijke verantwoordelijkheid. 10 of 14 dagen de deur uit hoeven is in de huidige situatie niet erg. Het heeft niets te maken met de schattige kleine hamsters ...

  Wat niet mogelijk is, is het onbezonnen winkelen van grote hoeveelheden, die uiteindelijk niet kunnen worden geconsumeerd. Dit gedrag kan ook een uitdrukking zijn van de huidige buitensporige eisen in een situatie die moeilijk te beoordelen is.

 • Beste mevrouw Hamster,
  Beste meneer Hamster,

  denk, koop en handel een beetje contracyclisch. Het ene of het andere beurspapier is nu net zo goedkoop als toiletpapier. Benzine is ook goedkoper dan ooit.

  Ik zou ook graag een pakje, zout, bloem en gist willen. Eigenlijk maar één tegelijk. Het is jammer dat je hier geen aandacht aan besteedt.

  Je hebt te veel geld en je geeft niet om mijn zelfgemaakte pizza?

  Ok, dan ben je misschien geïnteresseerd in ontsmettingsmiddelen? Dat kan je in de E-Bay krijgen voor € 45. Ik wil gewoon wat bloem, zout en gist. Kan dat niet te veel gevraagd zijn? Waarom moet je dit thuis onder de dekens stapelen?

  Slecht nieuws voor jou:
  Ik zal het niet van jou kopen. Ook geen ontsmettingsmiddel. Denk, koop en handel anticyclisch en we zullen allemaal beter worden ...

  Als ik eraan denk hoeveel van de hamsteraankopen er de komende dagen (6 kg bananen?), Weken (vlees en melk) of maanden en jaren zullen worden weggegooid, dan zou ik u (mevrouw en meneer Hamster) vandaag eigenlijk een klap willen geven ...

 • @ Heijo Rood
  Moin, beste blogger!
  Duidelijke tegenstrijdigheid om deze stellingen te volgen: jongens, dit gaat gegarandeerd de verkeerde kant op ... het kan niet worden gestopt ... en blijf daarom uw contacten in de naaste familie gebruiken met goede vrienden en laat u niet de verkeerde kant op gaan!
  Ik weet niet waar je je informatie vandaan hebt, maar ik moet je duidelijk tegenspreken.
  Prof. Drosten, viroloog van de Charitè Berlin en momenteel adviseur van de federale overheid (met andere virologen van het Robert Koch Instituut) ontmoet z. Op dit moment gaat de stelling verder dat de druppelinfectie de belangrijkste manier van infectie is. Dat betekent dat de persoonlijke afstand (2m) enorm belangrijk is! De virologen zeggen ook dat 60-70% van de bevolking zal worden getroffen. Er wordt ook gecommuniceerd dat de besmetting van de burgers over een “langere periode” zal plaatsvinden. Tot zover de duidelijke aankondigingen van de virologen en de regering in Berlijn.

  Het is natuurlijk (nog!) Te voorkomen dat mensen die risico lopen besmet zijn of dat zelfinfectie zo lang mogelijk wordt voorkomen!
  Reden: Anders wordt de infectie een logistiek probleem !!!

  -We hebben niet genoeg beschermende materialen in sommige krikken voor zelfbescherming.
  -De ventilatiecapaciteiten zijn niet “oneindig” te verhogen.
  -Niemand zou graag met zijn familie willen ervaren dat er onder "medische spoedaspecten" is besloten WIE is aangesloten op de ventilator! De 60-jarige of (!) De 80-jarige.
  -Verder is de med. Personeel in de "prioritaire gebieden van virusinfectie" aan de fysieke limiet.
  -Med. Het personeel wordt nu (!) Al gerekruteerd vanaf zijn pensionering om de situatie ter plaatse door te werken.

  Hoe zou de situatie eruit moeten zien als de infectiecurve snel stijgt ??? Niemand wil dat hier lezen….

  Daarom: Informatie elke dag up-to-date https://www.ndr.de/nachrichten/info/podcast4684.html
  Met dat in gedachten, blijf ALLE gezond, vermijd paniek en angst. Haal in plaats daarvan informatie uit gerenommeerde bronnen.
  Groeten uit het noorden!

  16
  1
 • Ik hoop ook dat iedereen kan zorgen en gezond kan blijven. De huidige situatie is niet grappig, maar als we ons nu allemaal aan de maatregelen houden, gaat dat hopelijk voorbij.
  Ik wil ook het Saab-blog bedanken, dat ons blijft voorzien van artikelen die iedereen in vrede kan lezen en wie weet, misschien krijgt de ene of de andere lezer nu de kans om zijn eigen Saab-verhalen voor het blog te schrijven.

  12
 • ´´NIEUWE LOCATIE IN HET DUITS LAND´´
  ´TOM heb je volkomen gelijk´ in wat je hebt geobserveerd´ ... als een van de weinigen ´ die onderweg was´ en zag uit eerste hand hoe snel een industrieland als de BRD zichzelf gedwongen ziet in zeer korte tijd ´ het grote publiek Om zakelijke en gemeenschapsactiviteiten zo veel te beperken dat men denkt dat er iets moet zijn gebeurd waardoor de mensheid zich zou hebben verstopt (zoals in de oorlogsjaren toen mensen naar bunkers gingen om zichzelf te beschermen tegen bommen) ! ´Ik geloof dat de wereld de afgelopen twee weken voor velen op zijn kop is gezet ´ en velen begrijpen weer wat belangrijker is´! 'Dat mensen met de nodige voorzichtigheid te werk gaan (2 meter afstand OK', regelmatig hun handen wassen, en eventueel desinfecteren wie dit absoluut noodzakelijk vindt ') maar laat dat hen niet afschrikken' 'en zelfs je naaste familie of vrienden ontmoeten elkaar niet meer in direct contact maar willen alleen digitaal of telefonisch deelnemen aan hun leven! 'Jongens die gegarandeerd de verkeerde kant op gaan ... het is niet te stoppen ... in Duitsland zal 70% na verloop van tijd besmet raken ... en daarna, voor zover mogelijk, zal het er immuun voor zijn' maar anderen zullen anderen blijven infecteren met het virus '! ´Ga daarom door met het gebruiken van uw contacten in de naaste familie met goede vrienden en laat u in geen geval voor de gek houden´! ´ Omdat dat niemand helpt ... niet wij als individuen ’als een sociaal persoon die de contacten nodig heeft’ (op dit moment, zoals ik al zei, zo beperkt dat de verspreiding zich niet te snel verspreidt) ’en ook niet voor het grote publiek, want degenen die 'bedoelen in 3 Maanden zouden de meeste ervan hebben overleefd ´´ hebben waarschijnlijk NIET geïnternaliseerd dat dit onderwerp ons nog veel langer zal vergezellen´! ´Ik denk dat de dingen dan pas echt beginnen ... en onze acties en acties voor de komende 2 jaar zullen bepalen´! ´Omdat zolang er geen vaccin beschikbaar is er geen manier is om de strijd met het virus aan te gaan´, zullen er altijd nieuwe groepen geïnfecteerd raken die weer andere groepen besmetten´ zodat het zal verschijnen´! ´ Soms krijg ik het gevoel´ waar kende ik dit probleem van ´hmm en ik moet denken aan de zombiefilms van de jaren 80´ een fictie en onwerkelijk tot de kracht van 3´ !! ´Maar wat we nu meemaken is ECHT en daarom moeten we ermee leren omgaan´ zodat onze sociale omgeving er niet onder lijdt ... met alle voorzichtigheid natuurlijk´ !!
  '' ZORG VOOR DE ANDER - - LAAT ZE NIET ALLEEN MET HUN ZORGEN '!!
  ´´ STA KLAAR OM TE ENGAGEREN´ - - IN UW PERSOONLIJKE OMGEVING´!

  'ALLEEN MET DE INSTELLING' KUNNEN WE 'POSITIEVE ASPECTEN' ZIEN IN DE GEHELE CRISIS '!!

  1
  8
 • Bedankt voor het wijzen op het deeltjesfilter. Zal de blog rapporteren wanneer dit beschikbaar is en waar het verkrijgbaar is? De blog blijft een betrouwbare, gerenommeerde en interessante bron van informatie - en ja, een beetje een afleidend gesprek, dat we allemaal op dit moment zouden kunnen gebruiken.

  Heb je zo'n filter echt nodig voor de auto? De ademdruppeltjes hangen niet op de weg, waar alleen gesloten voertuigen rondrijden en in de lucht wachten, toch?

  Dank ook voor de perfect gevangen surrealistische sfeer. De verwijzingen naar de verloren gegane ondernemingen (Neckermann) hebben niet alleen iets melancholieks, maar helaas een enorm actuele referentie. Het wordt echt erg voor de kleine restaurants en natuurlijk voor de kleine winkels (bijvoorbeeld ook voor Karstadt natuurlijk), die het toch al moeilijk hebben vanwege het internet. De walgelijke Amazone, die in dit land geen belastingen betaalt (en daarom bestel ik al jaren niet, en eerder alleen als iets belangrijks nergens anders te krijgen is), huurt duizenden nieuwe werknemers in. Echt pervers!

  Ik hoop van harte dat na de crisis niet alleen de detailhandel wordt gepromoot, maar dat de internetverkoop van nieuwe detailhandelsgoederen uiteindelijk wordt onderworpen aan een klimaatbelasting voor al dit heen en weer borduurwerk, bijvoorbeeld een toeslag van ten minste 25 procent op elk item, wat al lang het geval is had moeten gebeuren. Anders hebben we alleen verlaten steden met lege winkels en vervallen huizen, zoals de meeste Duitse dorpen en kleine steden dat al lang zijn.

  Laten we na het einde van de crisis, waarvan we hopen dat die zich in de nabije toekomst zal voordoen, gaan winkelen bij lokale retailers!

  Ik wens het blogteam en alle lezers het allerbeste en gezondheid!

  10
 • Bedankt Tom !!!

 • Vooral nu in de Corona-periode is de SAAB-blog een welkome afwisseling.

  Bedankt daarvoor !!!

  15
 • Helaas helpen de pollenfilters niet. De industrie ontwikkelt momenteel geschikte systemen, vooral Volvo-eigenaar Geely. Over 30 dagen moet een systeem klaar zijn voor productie dat 95% van de deeltjes in de lucht groter dan 0,3 filtert. Dit omvat de druppels waarop het corona-virus graag reist.

 • Mijn oude 9000er (ook mijn 9.3er) had al het roetfilter (ook wel pollenfilter genoemd). Nu weet ik niet of hij de Covin-19 buiten zou hebben gehouden, aangezien het altijd prettig was om zoiets "aan boord" te hebben. Tegenwoordig bezitten veel auto's dat, maar SAAB was vaak zijn tijd vooruit en creëerde innovaties, vooral als rolmodel voor andere fabrikanten, wat tegenwoordig helaas vaak wordt vergeten. En "kör alltid bra" 😉

 • Bedankt voor je slimme woorden in deze verwoestende situatie. En bedankt voor je blog, ga alsjeblieft door.

  12

Reacties zijn gesloten.