Het Jesko Absolut. Snelste Köenigsegg ooit.

Naast de veel geziene Gemera Koenigsegg presenteert ook de nieuwe Jesko Absolut. Een evolutie van de Jesko, gepresenteerd in Genève in 2019. In elk opzicht de meest extreme supersportwagen van Ängelholm. De fabrikant spreekt zelfs van de snelste Koenigsegg ooit. En voor altijd. De Absolute moet echter niet alleen een technologiedrager zijn die laat zien wat haalbaar is. De Zweden gaan er zelfs van uit dat het geschikt is voor dagelijks gebruik. Ben je eindelijk gek geworden?

Een raket voor op straat
De nieuwe Jesko Absolut, een raket voor op straat

Sleepcoëfficiënt van 0.278

Bij 0.278 noemen ze de luchtweerstandscoëfficiënt schokkend laag. Vergeleken met de normale Jesko is de nieuwe variant herzien en verder geoptimaliseerd voor efficiëntie. Geen jet meer voor de straat. Nee! Oprichter van het bedrijf Christian von Koenigsegg is niet genoeg. Hij presenteert het Jesko Absolut als een raket op het land; in staat om een ​​nieuw snelheidsrecord te vestigen. Hoe het zal aflopen is op dit moment nog onduidelijk. Maar de voorwaarden zijn er. In ieder geval zou de Jesko Absolut ongelooflijk snel moeten zijn. Men spreekt van een topsnelheid, die ruim boven de 500 km / u zou moeten liggen.

De interne twin-turbo V1.600 levert 8 pk. Alleen als er brandstof in de E85-tank zit. Prestaties zouden afnemen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Saab Trionic-stuurprogramma's weten dit en herinneren zich oude tijden. Saab-motoren waren echter nooit bestand tegen de maximale snelheid van 8.500 omwentelingen en ze hadden zeker de Jesko's 9-versnellingsbak graag gezien. Het is een eigen ontwikkeling en wordt geproduceerd in Ängelholm. Koenigsegg noemt het Light Speed ​​Transmission (LST). Het maakt extreem snelle versnellingen mogelijk in een nauwelijks meetbare tijd, en het maakt niet uit hoeveel versnellingen de LST-transmissie overslaat. In combinatie met de Ultimate Power on Demand (UOPD) technologie, die anticipeert op schakelpunten, belooft de fabrikant te allen tijde maximale acceleratie.

Staartvinnen met verticale stabilisatoren

Afgezien van de drive, heeft Koenigsegg veel precisiewerk in de Jesko Absolut geïnvesteerd. De motorkap (achterzijde) is verlengd om de aerodynamica te verbeteren. Lamellen werden aan de voorkant verwijderd en een luchtkanaal werd gesloten. De achterwielen zijn nu afgedekt en de hoogte van het voertuig wordt weer verlaagd. Het meest in het oog springende kenmerk is de aangepaste achterconstructie. De Jesko uit 2019 is geoptimaliseerd voor maximale acceleratie op het circuit. Zijn ongebruikelijke spoilerwerk houdt hier rekening mee. De nieuwe Jesko Absolut haalt de spoilers eraf. In plaats daarvan draagt ​​het twee vinnen die zijn uitgerust met verticale stabilisatoren, die volgens Koenigsegg gedateerd zijn F-15 Eagle worden beïnvloed.

De vering van de Absolut is zachter gemaakt en het weggedrag op het circuit is vereenvoudigd. Koenigsegg spreekt van comfortabel en vergevingsgezind en koos het woord "streetable" voor de beschrijving, waarvoor geen 100% geschikte Duitse vertaling bestaat. Hieruit leidt de geschiktheid voor dagelijks gebruik af. De Jesko Absolut blijft echter niets meer dan een extreem hoogwaardige racemachine die is goedgekeurd voor het wegverkeer. De kans dat je er op zondag de buren mee ophaalt om broodjes te halen is nog erg klein. Tenzij je in Dubai of een andere plaats in de wereld woont met een extreme miljardairdichtheid.

De nieuwe toevoeging is een stukje Zweedse techniek op zijn best. De Zweden vullen hun aanbod aan met het Jesko Absolut. De Jesko uit 2019 afgestemd voor maximale prestaties op het circuit blijft in het programma. Klanten hebben voortaan keuze te over en Koenigsegg kijkt nu al uit naar welke variant het populairst zal zijn.

5-gedachten ook "Het Jesko Absolut. Snelste Köenigsegg ooit."

 • Ik ging vandaag door mijn hoofd ...

  wanneer u iets krijgt en wat u van NEVS hoort.

  Ik kan geen opmerking bedenken die het waard is om over het artikel zelf te lezen. Ik vraag me gewoon af of de auto's zijn gesigneerd en of ze met of zonder frame worden geleverd, met of zonder galerijbasis, of de media-aandacht in het kunsttijdschrift of die van motorjournalisten luider zal zijn?

  Beantwoorden
  • Een interessante vraag. Over het algemeen verprutst de COVID-19 niet alleen mijn redactionele plannen, maar ook de grote ambities van de Chinese NEVS-aandeelhouders. In de digitale la ligt een relevante bijdrage klaar. Als de situatie wat rustiger is geworden, gaat hij online.

   Beantwoorden
 • Herbert Hürsch,
  zeer interessant dacht wat er momenteel gebeurt bij NEVS.
  Er gebeurt al jaren niets op de NEVS-website, ongelooflijk in de hedendaagse mediawereld ...

  Beantwoorden
 • Bedankt voor het interessante rapport over de nieuwe Koenigsegg "Jesko Absolut" Tom. Voor mij een absoluut perfecte supersportwagen met een duidelijke boodschap van wat mogelijk is in de voertuigbouw! Absoluut onredelijk, meedogenloos en zeker niet nodig, maar als je het wilt betalen. Ik kan blij zijn met dergelijke voertuigen, ook al zal ik ze nooit bezitten.

  Beantwoorden
 • @ Gebhard,

  dit zijn kunstwerken uit een atelier. U hebt de boodschap direct duidelijk: technisch en esthetisch mogelijk.

  En het is fascinerend welke wegen Koenigsegg volgt. Eerst de kleine 3-cilinder in de Gemera en nu deze bijna ongelooflijke luchtweerstandscoëfficiënt ...

  Een Bugatti is daarentegen een latent gestroomlijnde stoomlocomotief, omdat de VW-groep geen andere manier kent dan bruut en conventioneel om kracht en contactdruk te produceren. Dat is het verschil tussen een grote onderneming en een studio.

  Misschien moeten de groepsmanagers zich liever concentreren op het verzamelen?

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.