Torsten Kiedel komt bij Sono Motors als CFO

De start-up in München versterkt zijn managementvaardigheden. Met Torsten Kiedel wist Sono Motors een CFO (Chief Financial Officer) binnen te halen die ervaring heeft met het financieren van startprojecten. De mobiliteitsaanbieder in München bevindt zich in een cruciale fase van bedrijfsontwikkeling. De constructie van de prototypes van de Sion is verzekerd, maar de verdere uitdagingen voor de start van de productie in Trollhättan zijn enorm.

De Sion in de voormalige Saab-fabriek in Trollhättan
Sion in de voormalige Saab-fabriek in Trollhättan. Afbeelding: Sono Motors

Het bedrijf bericht vandaag: Sono Motors heeft Torsten Kiedel met onmiddellijke ingang benoemd tot lid van de directie van het bedrijf. In zijn rol als Chief Financial Officer (CFO) zal de 41-jarige afgestudeerde bedrijfskundige de financiering van het bedrijf in de toekomst veiligstellen en een belangrijke bijdrage leveren aan het strategisch afstemmen van Sono Motors op de markttoegang en groei in de komende jaren.

Torsten Kiedel heeft meer dan 15 jaar managementervaring, onder meer op het gebied van corporate finance, risk management en controlling. Naast zakelijke ervaring op verschillende financiële afdelingen van BMW Group, waaronder drie jaar bij BMW Bank in de VS, brengt hij zeven jaar start-upervaring uit leidende posities in de agile groeiomgeving van bedrijven als mytaxi (nu Free Now) en Flixbus naar Sono Motors. In zijn vorige functie als CFO van Occhio was hij verantwoordelijk voor financiën en inkoop.

Torsten Kiedel komt bij Sono Motors als CFO
Torsten Kiedel komt bij Sono Motors als CFO. Afbeelding: Sono Motors

Torsten Kiedel versterkt het managementteam

“Het financieringsklimaat en het gebrek aan durfkapitaal voor start-ups zijn helaas nog steeds een uitdaging in Duitsland. Na het voltooien van een van de meest succesvolle campagnes voor gemeenschapsfinanciering in Europa, is het nu zaak om doorfinanciering te verzekeren tot de start van de productie van de Sion en dus financiële duurzaamheid zo snel mogelijk ”, zegt Laurin Hahn, CEO en een van de oprichters van Sono Motors. "We zijn verheugd dat Torsten, een zeer ervaren collega en financieringsdeskundige, in deze cruciale fase aan boord is, die net zo enthousiast en enthousiast is over klimaatvriendelijke mobiliteit als wij", voegt Laurin Hahn toe.

Na de nieuwe toevoeging zal de directie van Sono Motors in de toekomst bestaan ​​uit de oprichters en CEO's, Laurin Hahn en Jona Christians, evenals Torsten Kiedel (CFO), Isa Krupka (CMO), Thomas Hausch (COO) en Roberto Diesel (CTO).

Een gedachte over "Torsten Kiedel komt bij Sono Motors als CFO"

  • Versterking voor Sono Motors - een goede zaak! Mogen ze elektrische voertuigen op zonne-energie bouwen in Troll Town!

Reacties zijn gesloten.