Snelheidslimiet 120 op de snelweg? Een zelfexperiment.

Het is zaterdag en ik ben onderweg naar Bamberg. Ongeveer 160 kilometer en de mogelijkheid om het zelf te proberen. Een snelheidslimiet van 120 km / u op Duitse snelwegen wordt besproken, ik probeer het vandaag al uit. Met een auto die er alles behalve bijzonder geschikt voor is.

Snelheidslimiet zelftest in 9-3 aero. De minst geschikte auto hiervoor.
Snelheidslimiet zelftest in 9-3 aero. De minst geschikte auto hiervoor.

Mijn Saab 9-3 Aero is bijna 20 jaar oud, heeft een 4-traps automaat en 17 ″ banden voor de voertuigklasse. Je mag dus geen wonderen verwachten, de referentiewaarde van de laatste snelwegritten is 9,8 liter als verbruik. Ze werden gereden met een gemiddelde van 150, 160 km / u - een snelheid waarbij Saab en bestuurder zich op hun gemak voelen.

Nog een snelle reset van de boordcomputer en dan gaat deze op de snelweg. Tempo 120, ik voel het op de eerste paar meter, is echt traag. Bijna elke andere weggebruiker haalt me ​​in, of het nu een kleine auto, bestelwagen of SUV is. Mijn gaspedaal houdt ook niet van sluipen, ik vang mezelf constant op met de snelheidsmeter die schommelt tussen 130 en 140. Maar het helpt niet, ik moet het nu doornemen! Dus de cruise control geactiveerd, 120 ingesteld, en de 9-3 klimt de Kauppenaufstieg op de A3. Het is saai, en voordat de lezers zich gaan vervelen, een kort verhaal uit mijn leven.

De Kauppen beklimming

Een lezer zei onlangs dat ik meer over mezelf zou moeten vertellen. Hij leest me immers elke dag en heeft daarom vaker contact met me dan met sommige familieleden. Oké! de Kauppen stijgen de A3 is nieuw, met meerdere rijstroken. De oude versie was buitengewoon gevaarlijk en het meest ongevalsgevoelige deel van de snelweg in Noord-Beieren. Ik denk dat het 1971 was toen ik bijna mijn hele jonge leven daar uitademde. Mijn vader en ik reden de afdaling van Rohrbrunn naar Aschaffenburg in een Ford Taunus 12 M (die met de Saab-motor) op de tegenovergestelde rijstrook. Er was een houten plank op de rijbaan die een vrachtwagen die had gereden, kwijt was. Ontwijking was onmogelijk, het verkeer was toen al te druk. De Ford reed over het hout, dat naar de bodem draaide en de remleiding doorsneed.

Ik weet niet hoe mijn oude man het kreeg, maar hij hield zijn moed erin. Op de een of andere manier haalde hij de volgende parkeerplaats, liet de Ford uitrollen en stopte veilig. Mijn moeder kwam het alleen terloops te weten en hoe ze reageerde is mijn geheugen te boven. Het verhaal gaat nog steeds door mijn hoofd na decennia wanneer ik de afdaling rijd. De route is sindsdien veranderd, maar ik herken nog steeds de plek met de parkeerplaats.

Met het kleine verhaal brachten we de tijd door naar Würzburg. Ik geniet nog steeds niet van 120 km / u, maar het verbruik is gedaald tot 8,3 liter. Niet slecht, maar ik moet nu door de stad, en dat is wanneer het automatische systeem toeslaat. Als ik op de A7 rol, staat er weer 8,5 liter op het display. Ondertussen ben ik ongeveer 120 gewend. Ik glijd ontspannen langs, geniet van het comfort van de 9-3, de snelheid van de versnellingsbak, die zojuist is vertaald, is net onder de 3.000 omwentelingen.

De Kauppen beklimming van de A3, er is hier iets te vertellen.
De Kauppen beklimming van de A3, er is hier iets te vertellen.

Hoe zit het met de klimaatverandering?

Natuurlijk doe ik niet alleen de zelftest vanwege de discussie over de snelheidslimiet. Ik houd me ook bezig met het sparen van hulpbronnen en de vraag hoe een 20-jarige auto bij de tijd past. Die avond zal de televisie uit Spanje verslag uitbrengen. Greta Thunberg organiseerde haar grootste klimaatacademie tot nu toe, het onderwerp beweegt de massa. Misschien. Of misschien niet. Zoals het er op de A70 uitziet, is niemand geïnteresseerd in CO2-uitstoot en ecologische voetafdrukken.

Ik hou ervan de grote, dikke SUV's te berispen die onder volle belasting op de snelweg ploegen. Ze bestaan ​​vandaag de dag nog steeds, maar met mijn 120 km / u-wandelduin ben ik een verkeershindernis voor iedereen. De snelweg is relatief duidelijk en mensen rijden volgens een aangepast citaat van Donald Trump "Ik heb veel pk's, waarom zou ik het niet gebruiken?". Trump heeft dat ooit gezegd in verband met kernwapens. En dat bedoelde hij niet zo leuk.

Van Dacia tot Bentayga, alles wat me overvalt of bijna alles overvalt me ​​vandaag. De bemanningen van voertuigen met alleen Roemeense of Bulgaarse kentekens zijn constant langzamer dan ik. Stoïcijns op 110 trekken ze hun spoorlijn naar het oosten met hun dieselvoertuigen, die we niet langer mogen rijden. Economisch en gegarandeerd duurzaam. Het verbruik waarschijnlijk met fantastische waarden onder de 4 liter. Niet vanwege het milieu, maar om andere redenen.

Snelheidslimiet 120 ontspannen

Het verbruik blijft dalen richting Bamberg. 8,2 en vervolgens 8,1. Kort voor Bamberg zie ik 8. Ik ben ontspannen op de weg, lage bloeddruk en hartslag in rust. U kunt zonder twijfel 120 km / u leven! Ik ben slechts 160 minuten langzamer op de 10 kilometer - een aantal dat kan worden verwaarloosd. Daalt het verbruik onder de magische 8?

Hij niet. Toen ik bij was Muckelbauer rijden naar de tuin, het is nog steeds op het display. Ik trek de iPhone eruit, op dat moment springt deze naar 8,1. Pech! De bottom line is een onderverbruik van 1,8 liter in de kamer. Met een meer gevoelige gasvoet en zonder stadsverkeer van Würzburg zou dit 2 of 2,1 liter zijn geweest.

Zoals ik al zei, mijn Aero is niet de ideale auto voor dit soort zelftests.Als je het automatische systeem uitsluit, waar ik niet zonder wil, zou het een half liter minder verbruik zijn met de handgeschakelde transmissie. Banden met een kleinere afmeting zouden nog eens 0,1 liter per inch opleveren. Ongeveer 7 liter brandstof zou geen illusie zijn met een 20-jarige 9-3 bij een snelheidslimiet. Uiteindelijk zou dit slechts een klein voordeel zijn voor moderne voertuigen met automatische transmissies met 8 of 9 versnellingen.

De beloning van sluipen. Slechts 8,1 liter verbruik. In feite was het slechts 8,0.
De beloning van sluipen. Slechts 8,1 liter verbruik. In feite was het slechts 8,0.

Hoe duurzaam is dat?

Er zijn weinig argumenten die in het dagelijks leven tegen oude auto's zouden spreken. Integendeel. Als een algemene snelheidslimiet wordt ingevoerd, worden de grootste nadelen ervan weggenomen. Moderne auto's scoren met betere chassis, remmen en verlichtingssystemen. Hun sterke punten tellen vooral bij hoge snelheden en worden steeds minder belangrijk bij een comfortabele 120 km / u.

Het grootste voordeel is duurzaamheid. Omdat het grootste verbruik van hulpbronnen twee of drie decennia geleden plaatsvond. Als je nu een of twee liter per 2 kilometer meer verbruikt, dan kun je het aan. Alleen voor classificatie: de Productie van een nieuwe VW Golf stoot gemiddeld 5 ton CO2 uit. Als we genereus aannemen dat de Golf 2 liter minder per 100 kilometer verbruikt, dan kan de oude Saab 2 kilometer worden verplaatst met deze CO105.000-rugzak zonder dat de moderne Golf een milieuvoordeel heeft.

En terwijl de VW-groep de gemiddelde levensduur van haar producten op 200.000 kilometer geeft, spelen de legendes van Trollhättan in een hogere klasse. Wanneer de volgende Golf in Wolfsburg in productie gaat en zijn voorganger in het recyclingcentrum belandt, rijdt mijn oude Saab nog steeds en is daarom een ​​echt duurzaam voertuig.

35-gedachten ook "Snelheidslimiet 120 op de snelweg? Een zelfexperiment."

 • Gefeliciteerd met het uitproberen van jezelf. Ik doe dit al in de uithoudingstest. Echter, 130 met mijn 9-5 1,9TID en automatisch. Ook daar word ik constant ingedrukt door (meestal witte) kleine vrachtwagens, die ik hoogstens weer bergop heb. Mijn dieselverbruik is dan iets minder dan 6 liter en ik kan theoretisch van Keulen naar Berlijn en terug rijden zonder te tanken. Ondanks mijn "zelfbeperking" voel ik me een vrije burger in een vrij land en heb ik niet het gevoel dat ik niet de laatste vrijheid gebruik die we hebben. Wat een gedachte! We hebben nog nooit zoveel vrijheid gehad als vandaag!

  20
  2
  Beantwoorden
 • Dit valt goed samen met mijn observaties. De B19 tot en met WÜ kan elke goede snee slaan :-D. Ik zet de cruise control meestal op 130 en dus zeil je eigenlijk best goed in stromend verkeer tussen AB en N. Door handmatig schakelen is het bewegende duin (MY99, 2.0i) ruim 1,5 - 2 L lager in het stadsverkeer dan de cabriolet (MY01, 2.0SE LPT) met zijn automatische systeem. Op de BAB en de landweg is er slechts 1L verschil.

  Beantwoorden
 • Wat zou de snelheid van de Aero met handmatige transmissie zijn? Hoe is de versnellingsbak ontworpen?

  Beantwoorden
  • De handmatige transmissie is iets langer. Volgens de handleiding moet de handmatig geschakelde aero 120 omwentelingen hebben met een snelheid van 2.790 en de automaat op 2.930.

   Beantwoorden
 • Hallo Tom, leuk dat je het zelf durfde te proberen. Sinds een jaar verplaats ik mijn 93 SC TiD vanaf 2008 op de Duitse autobahn meestal alleen met 120. Daardoor rijd ik ondanks de automaat veel minder dan 6 liter per 100 km en kom ik ontspannener aan op de bestemming. De paar minuten later aankomen doet me geen pijn. In totaal is dit bijvoorbeeld slechts 10 minuten van Dresden naar Potsdam. Daarvoor kom ik heen en weer met een halve tank. 🙂 ... LG

  14
  1
  Beantwoorden
 • Hello there,

  weer een leuk artikel van en met jou en begrijpelijk voor mij op verschillende punten.
  Het was ongeveer 20 jaar geleden bij mij toen ik vaak pendelde tussen Chemnitz en München. Op dat moment was het een TDI Golf met 110 PS ... sorry, de 9000 AERO van Papa mocht me alleen van tijd tot tijd vergezellen 🙂 en met de Golf was ik meestal op de weg met 160 - 180 ... naar beneden rijden en tanken werd aangekondigd om thuis te komen , Toen reed mijn zelfexperiment, 120-130, ongeveer 20 minuten langer onderweg, maar met dezelfde brandstoftank reed terug en arriveerde veel meer ontspannen.
  Ik had nog een positieve indruk tijdens mijn vakantie in de VS toen ik in staat was om 1000 km zonder stress en gehaaste auto te rijden.
  Ik denk dat 120 op onze snelwegen een beetje overdreven is, maar ik zou onmiddellijk 130-140 zijn.
  Dat alleen ontbreekt bij alle vertegenwoordigers die alleen denken omdat ze al 4 nullen op het rooster hebben, de 5 nullen moeten me op een afstand van 1,5 m vertellen dat ze haast hebben en alleen omdat ze denken dat ze belangrijk zijn.
  De bespaarde tijd wordt opnieuw in perspectief geplaatst bij het tanken, bij het werken omdat meer geld wordt uitgegeven aan brandstof en wanneer u terugkeert van een stressvolle reis.
  Zodat het niet saai wordt, moet je je concentreren op de korte maar intense versnellingen, die ook leuk zijn
  Ciao Alex

  10
  Beantwoorden
 • Ongelofelijk, maar waar: ik heb afgelopen zaterdagavond ook zo'n fantastisch zelf-experiment gedaan en ben om middernacht om 120 uur teruggereden van München naar Bayreuth. Mijn "uitdaging" was om mijn 9-3 / II van 10 tot minder dan 7 liter te krijgen: succesvol, tot Hienberg was het 6,5, daarna zette het Frankische Zwitserland er nog eens 0,4 liter / 100 km op met zijn bergen ,
  Het gekke was echter dat de politie me achter München stopte om me te controleren op alcohol, drugs en illegale dingen - zoals wapens. Het resultaat was negatief, maar met mijn langzame rijstijl viel ik meteen in een verkeersregelsysteem. Waar kom ik vandaan Toegegeven, ik was niet op de veiligheidsconferentie, maar bij mijn neefjes, die ook als 'terroristen' fungeren: ze zijn 2 en 4 jaar oud en hebben zand naar me gegooid op de speelplaats. Maar als ik dat had gezegd ... Misschien zou ik een Mustang V8 moeten kopen, die waarschijnlijk minder opvallend is dan een Saab. Maar ik denk dat ik mijn Saabs zal blijven gebruiken om brandstof en middelen te besparen. Uit principe. En uit vreugde. Onze aard en onze Saabs. Frankische groeten Gunther

  13
  Beantwoorden
 • Het maximum

  Het zou interessant zijn om te zien wat je op de route zou kunnen consumeren.
  Het verschil zou dan overeenkomen met het besparingspotentieel dat een snelheidslimiet zou opleveren.

  Mijn persoonlijke ervaring is dat je gemakkelijk twee keer zoveel brandstof door een auto kunt rijden als je deze zonder limiet boven 120 of 130 beweegt.

  Omgekeerd is het besparingspotentieel in vergelijking met onbeperkt vol gas rijden voor veel auto's 50% en meer. Gezien de huidige debatten is dat alleen al voldoende voor mij om een ​​snelheidsbeperking te bepleiten.

  9
  4
  Beantwoorden
 • In de KIA-E-Soul is het bereik bij 120 km / u slechts half zo groot als bij 80 km / u, snelheden boven 120 km / u worden zelden gebruikt. In de SAAB 9-5 Kombi TU-Autom. een kruissnelheid van 150 - 170 km / u is aangenaam op een lege snelweg. Wanneer ik in het algemeen reis (ook met Nederland, België, Engeland), verbruikt mijn 9-5 duidelijk minder dan 8 liter, in stadsverkeer op korte afstand, daarentegen, ongeveer 11 liter / 100 km.
  Milieu: als u auto's uit de jaren 1970 met 100% uitstoot start, was het al snel slechts 50% met niet-gereguleerde katalysator en 10 jaar later slechts 5% met de gereguleerde katalysatoren. In vergelijking met de huidige voorbereidings- en reinigingssystemen is dit waarschijnlijk nog steeds ongeveer 1%. (Hallo Greta: in 50 jaar hebben we de uitstoot van een auto met ongeveer 99% verminderd - wat denk je dat we niets zouden hebben gedaan?) En nu moeten we in staat zijn om in zeldzame gevallen aanzienlijke emissies te besparen op de enkele snelwegen met gratis rijden? Het draait allemaal om wandelen en verbieden.

  19
  11
  Beantwoorden
 • @ Axel Valentiner = Branth,

  99% van de uitstoot bespaard? ? ?

  Het is echt geweldig. Dat is in feite wat politici en zakenmensen zeiden toen uitlaatgas inclusief kooldioxide op zich niet als een uitstoot werd beschouwd en mensen nog steeds over vervuilende stoffen spraken ...

  Over koolmonoxide. Het voelde misschien als gisteren, maar je hoeft vandaag niet met Greta mee te gaan. Ze is te jong om het debat over lood en katalysatoren te kennen, gereguleerd en niet-gereguleerd of zelfs vermist.

  Vanuit het perspectief van Greta hebben we sinds de jaren zeventig exact 1970% aan uitstoot bespaard en dat is zelfs niet verkeerd.

  12
  10
  Beantwoorden
 • Dus ik ben ook meer dan een jaar heftig vertraagd. In het dagelijks gebruik reed ik al enkele jaren twee van deze nogal impopulaire “9-5 3.0t benzinemonsterlimousines” met 4-trapsautomaat. Ze zijn nu allebei heel dicht bij de "echte" wettelijke leeftijd en vieren dit jaar hun 21ste verjaardag.

  Als een 'geschorste' persoon die in de provincie woont (elke echte stad ligt op meer dan 100 km afstand), zoals ik meerdere malen heb opgevoed, bereik ik een langeafstandsaandeel van ongeveer 80%. Beide boordcomputers zijn behoorlijk nauwkeurig, maar ik bereken nog steeds het werkelijke verbruik over km, vul bij en stel drie in. De oudere heeft echt 9,2 l nodig en de jongere 9,3 l. Ik rijd nooit meer dan 130 km / u op de AB. Als gevolg hiervan moeten de zoon, de bejaarde ouders, de schoonmoeder en goede vrienden soms wat langer wachten tot we aankomen, maar dit is een tijdverlies van 15 tot 20 minuten per enkele reis. Niettemin moet ik mezelf af en toe dwingen om alleen de 'leidende voeten' te laten passeren. Als je dat eenmaal in je bloed hebt, zul je gestrest zijn en z. T. profiel neurotische permanente linkshandigen alleen sorry.

  Ik reed vroeger 160-180 km / u. Destijds was het absoluut leuk. Nu geniet ik van de rust en luister ik naar muziek. Ik verlaat meestal de "bedrijfsweg" aan de linkerkant en ben blij dat ik nauwelijks een bestemming hoef te bereiken onder deadline druk.

  Een incidentele reis door Berlijn of MD is natuurlijk des te frustrerender. Onder 12-13 l / 100 km is er niets te doen, dan wordt de duurzaamheid een beetje in perspectief geplaatst, hoewel je nauwelijks roetdeeltjes kunt uitwerpen met de oude inlaatspruitstukinjectoren. Alle "moderne" directe benzine-injectoren hebben nu ook roetfilters. Een ander onderdeel dat kan verstoppen. Dat is hoe het is met vooruitgang. Alles zal beter zijn, maar niets zal echt goed zijn.

  Beantwoorden
 • Hallo Saab-stuurprogramma ... u. alle anderen ook ... er is een snelheidslimiet in Zweden, in Zwitserland, in Italië, in Spanje, in Oostenrijk, etc. ... dus wat is het punt van de Duitse ophef. Ik rijd op Duitse wegen 130. Dit is goed voor mijn Saab 9-3 Aero met momenteel 486780 km. Verbruik wanneer ik in Zweden rijd met 110 km / u ... 7,1 ltr.
  Milieuvriendelijk, gelzakken en Saab gespaard

  16
  3
  Beantwoorden
 • De enige vraag is waarom dromen we van Turbo X, Viggen en andere snelle auto's? Omdat je het in Duitsland kunt gebruiken om snel te rijden, niet alleen om snel te versnellen, maar ook om langere tijd met gemak hogere snelheden te kunnen rijden. Met 120 heb je natuurlijk veel minder nodig dan met 220. Ik heb al een paar keer geschreven dat ik ook met zo min mogelijk verbruik geniet van autorijden. Alleen dan rijst de vraag waarom we 2,0T, TTID, V6 rijden. Bij 120 of slechts 100 en om dit te versnellen, is een 1,8i met 122 HP voldoende. Het bespaart nog meer in alles.

  21
  2
  Beantwoorden
 • @ ken-daniel s
  Daar ben ik het 100% mee eens !!
  Snel rijden is leuk, snel rijden betekent niet noodzakelijkerwijs racen of een milieuzeug zijn. Ik denk dat de automatische link onzin is.

  19
  2
  Beantwoorden
 • "We hebben nog nooit zoveel vrijheid gehad als vandaag". Rechts. Maar niet lang. De aandachtige waarnemer ziet hun verdwijning. En een snelheidslimiet is het minst.

  11
  3
  Beantwoorden
 • Ik zie het op dezelfde manier en ben het volledig eens met uw mening!

  8
  3
  Beantwoorden
 • De motorvraag (@ Ken-Daniel S)

  Ik heb de indruk dat de injectoren binnen de Saab-vrienden een zekere renaissance doormaken. Als het al beschikbaar is, worden de i-motoren ook vaak gebruikt als ze in een heerlijke gebruikte auto zijn.
  Dit is bij sommige modellen niet mogelijk. NG- en chromen glazen waren bijvoorbeeld nooit op de markt zonder opladen, dus de vraag rijst niet eens.

  Omgekeerd, met een 2,0 of 2,3 liter turbo, hoeft u geen schuldig geweten te hebben, omdat ze kunnen worden verplaatst rond het consumptieniveau van hun ongeladen en niet-opgewonden collega's met dezelfde verplaatsing.

  Ik vind het veel interessanter dat auto's met een cilinderinhoud van 6 liter nog steeds worden gebouwd nadat Saab 10 jaar geleden 1,6 in een limousine meer dan 5 meter lang had aangeboden.

  Beantwoorden
 • Je hoeft niet alles te regelen over verboden - hier ben ik ook in tegenspraak met de bewering dat we nog nooit zoveel vrijheid hebben gehad als vandaag. We hebben nog nooit zoveel beperkingen gehad als sinds de Tweede Wereldoorlog en iedereen rent achter de doemprofeten aan zonder zelfs maar na te denken. We moeten te horen krijgen "hoe durf je" - van een 2-jarige die zeker iets goeds is begonnen maar onvermijdelijk geen levenservaring heeft - maar iedereen papegaait je uitspraken.
  Controleer gewoon de feiten en leg ze in verband, dan ziet veel er heel anders uit.
  Mijn favoriete voorbeeld is de straat in Hamburg, die parallel loopt aan de Elbe en waar rijverboden al zijn uitgesproken - 100 meter ernaast cruiseschip, tanker etc. Zijn we klaar om logisch denken strafbaar te maken?
  Er zijn veel te veel regels, wetten en verboden - dit is een onwaardig en kolossaal vermoeden voor een volwassen burger.

  Ik rijd een 900 Turbo 16S en rijd vaak gewoon tot 4.000 tpm omdat ik niet langer wil dat deze oude auto op vol gas moet rijden.
  Maar het is gewoon leuk om met 200 km / u over de snelweg te kunnen rijden, het geweldige pak van de turbomotor te kunnen ervaren en gewoon te genieten van het besturen van deze auto.

  Dit is ook van waarde buiten discussies over geld en emissies. De mens als zodanig is niet geboren om altijd verstandig te handelen - hij moet het toch veel te veel doen.
  Ik ben gezegend met een uitgesproken tempament, dat tegenwoordig al voor de meeste mensen de duivel is ...

  Vanwege mijn leeftijd zal dat sowieso over een paar jaar voorbij zijn, dus ik ga mezelf zeker niet ondergeschikt maken aan deze bureaucraten die zichzelf "overheid" mogen noemen.

  14
  3
  Beantwoorden
 • De chauffeur rijdt zelf

  Spannend wat hier aan de hand is. Het onderzoek begon met een plus voor de supporters van een snelheidslimiet en is momenteel nog steeds 50:50 ...

  En dat op een auto en turboblog. Je hoeft geen profeet of pollster te zijn om precies te weten wat de meerderheid van de kiezers wil.

  En toch is een van de argumenten die de tegenstanders vaak hebben aangevoerd, dat politici niet zoveel mogelijk moeten dicteren.

  Voorstanders van een limiet kunnen heel, heel correct zijn. Zou het niet geweldig zijn als "daarboven" gewoon zou doen wat de meerderheid wil?

  Ook opmerkelijk is het niveau van expertise waarmee sommige chauffeurs hier worden herbouwd (99% uitstoot is al bespaard) en hoe hun duimen vliegen wanneer men het risico neemt om een ​​dergelijke oververhitte opmerking objectief te beantwoorden.

  Ik ben daar voor een limiet, alleen al omdat het deze discussie zou beëindigen. Het kostte me veel te lang om uit kernenergie te komen.

  7
  9
  Beantwoorden
 • ... Zou dit de discussie echt beëindigen? Het zou waarschijnlijk alleen veranderen in regelmatige discussies over het aanpassen van het tempo omhoog of omlaag. Misschien zal de discussie voor zichzelf zorgen met de introductie van zelfrijdende auto's.

  Beantwoorden
 • De 9-3I Aero kan zeer zuinig worden gereden in de juiste omstandigheden. Ik vind het fascinerend welke goede motoren Saab in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

  Ik denk erover om de mijne weer te gebruiken in het dagelijks leven. Ik vertrouw hem echter niet echt meer en ergens verblijven is ook een afschuw voor mij. Idealiter ergens ver weg van mensen die bekend zijn met de Zweedse technologie.
  Kortom, ik zie ook weinig dat in het dagelijks leven tegen oude auto's spreekt (eenmaal buiten het Saab-veld). Ik vraag me echter ook af waar de stemming op een gegeven moment "kantelt". Hoe meer rijverboden zich uitbreiden (diesel of benzine), hoe sneller ze helaas ook zullen verdwijnen.

  Beantwoorden
 • De kwestie van de kantelstemming is zo'n kwestie. Als ik kijk naar de retoriek van sommige supporters van elektrische auto's in bepaalde forums, dan heb je zorgen. De strijdbaarheid en intolerantie voor andere levensstijlen en deels ook voor mensen die zich geen elektrische auto kunnen veroorloven (zelfs niet in de toekomst) is eng. De verdeling van de samenleving is voelbaar - ook over dit onderwerp

  Beantwoorden
 • @ Anddeu,

  dat (zelfrijdende auto's) is een van mijn zorgen. Ik geef er de voorkeur aan om in een land te rijden met een eigen snelheidslimiet en soms 10 of 20 km / u te snel dan om in de toekomst helemaal niet te rijden of om gegevens online te sturen naar fabrikanten, politie en verzekeringsmaatschappijen tijdens mijn reis.

  Een snelheidslimiet (ook grotendeels nageleefd) lijkt mij het minst dreigende kwaad. En er zijn veel argumenten nodig tegen zelfbepaalde automobilisten met analoge auto's en conventionele aandrijvingen om de wind uit hun zeilen te halen.

  CO₂-uitstoot daalt. Verkeer zal veiliger zijn. En de benodigde ruimte voor snelwegen neemt ook af omdat meer voertuigen soepeler over minder rijstroken rijden. Denk maar aan remafstanden en veiligheidsafstanden voor 130 of 250. Er zijn eigenlijk 4 × zoveel voertuigen veilig op één spoor.

  Vooral als en omdat we in de toekomst onafhankelijk willen rijden, moeten we een kleine concessie doen. Anders dragen we de soevereiniteit over snelheid, afstanden, remmanoeuvres en besturing over aan de wetgever, de fabrikanten en de verzekeringsmaatschappijen, eerder in plaats van later ...

  Beantwoorden
 • @ Herbert Hürsch
  Bij sommige modellen bent u eerder geneigd om naar het voertuig te zoeken en pas dan zal er een vraag zijn welke motor erin zit. Een nette 900i kan je ook gelukkig maken.
  Met de 6 liter verplaatsingsvoertuigen rijst de vraag, waarom rijden we middelgrote voertuigen met 0,8-1,5 liter cilinderinhoud voor onze normen, terwijl anderen de V8 blijven rijden met 6 liter cilinderinhoud. Sommigen van hen zouden zogenaamd het milieu beschermen, terwijl anderen meer opblazen.
  De 1,6T was niet bijzonder populair, zoals de advertenties voor tweedehands auto's weergeven. Is er een NG-stuurprogramma met 1,6T? In auto's van deze lengte worden de kleine motoren nog steeds met scepsis bekeken.

  Beantwoorden
 • @ Andi 39

  Met pure e-car supporters vraag ik me altijd af welke auto ze hadden vóór de e-car en hoe woonden ze daar? Demoniseren zij dan hun eerdere werk?

  Beantwoorden
 • Duim omhoog voor alternatieve feiten

  Momenteel is er een commentaar op opinieleiderschap dat beweert dat we sinds de jaren zeventig 1970% van de uitstoot hebben bespaard, en voorstanders van een snelheidslimiet moeten zwijgen en Greta hoe dan ook.

  Ik heb op dat moment een auto uit exact 1970 met een opmerkelijke 160 PK. Een Porsche had ook niet meer. Het is een Volvo 164E met een handgeschakelde 4-versnellingsbak plus (elektrisch) schakelbare overdrive (5e versnelling). In de kranten staan ​​er 190. Volgens Wikipedia zijn het 193 en 8,9 van 0 tot 100. Ten minste 180 volgens de snelheidsmeter, ik en ik uit puur plezier van de vreugde soms voor een paar kilometer tijdens het reizen naar de Baltische Zee op de dt. BAB verleend ...

  Anders reed ik het meestal met 120 en op de bestemming was er een verbruik van 10,5 liter. Als we sinds de jaren zeventig 1970% van de uitstoot hadden bespaard, zouden mijn chromen glazen (waarmee ik vaak dezelfde route heb gereden) het moeten doen met 99 liter ...

  De momenteel toegejuichte 18-voudige opmerking over de vermeende besparing van 99% van onze uitstoot die al is bereikt, is zo irrelevant en zo belachelijk dat ik hier niet verder op in zal gaan.

  In plaats van een enkele opmerking, maakt de vrije vlucht van de duimen me hoe dan ook afschuwelijk. Wat is hier eigenlijk aan de hand? Heeft de auteur van alternatieve feiten alle apparaten in zijn uitgebreide familie verzameld en heeft hij duimen omhoog gegeven voor zichzelf en tegen anderen? Heeft hij ook meerdere keren gestemd? Is de lobby tussenbeide gekomen? Of kent de gemiddelde Saab-bestuurder en bloglezer het verschil tussen emissies (totaal), individuele verontreinigende stoffen, koolmonoxide en kooldioxide eigenlijk niet?

  Ik kan en wil het laatste niet geloven. Het opleidingsniveau lijkt mij hier bovengemiddeld, het reflectieniveau hoger.

  In dit opzicht lijkt het onderzoek ook gemanipuleerd en mislukt. Jammer. Echt jammer. Het zou interessant zijn geweest om te zien hoe de meeste Saab-chauffeurs deze vraag beantwoorden.

  Ik vond ook veel reacties leuk die geen vrienden wilden maken met 130 of minder. Iemand had geboden en 150 geleid. En verklaarde dat het zou helpen en voldoende zou zijn om de verschillen tussen de tracks te smelten. Voor mij persoonlijk is alles goed tussen 120 en 210. Maar we hebben een limiet nodig ...

  ... we hebben zeker geen alternatieve feiten en (te voor de hand liggende) manipulatie van enquêtes nodig.

  3
  1
  Beantwoorden
 • @ Ken-Daniel S

  Ik denk dat we het daarmee eens zijn. Het komt erop neer dat Saab-chauffeurs steeds vaker stofzuigers gebruiken. Of het nu een 900i, een 9000 of een jonge 9-3 is. Ze hebben altijd (en soms heel gelukkig) de verplaatsing en cilinder vergeten. Of een luxeauto nu 1,6 of 2,0 kan hebben? ? ?

  Alleen Saab-chauffeurs denken in dergelijke - bijna schattige - categorieën. Voor fans van andere merken is deze discussie meer een 6- en een 8-cilinder en begint alleen met een verplaatsing die bij Saab al het maximale heeft aangegeven.

  In dit opzicht hoeft geen NG-bestuurder zelfs een schuldig geweten te overwegen, zelfs als hij een 2,0 of 2,8 verkiest boven de 1,6T. Nog steeds fascinerend dat deze auto op dit moment en in deze maat beschikbaar was. Soort typische Saab, toch?

  Beantwoorden
 • Zorg ervoor dat u de discussie niet laat glippen.
  Ik reis veel professioneel, eerder in de Saab, momenteel in de Volvo (ga niet achter elkaar terug).
  We hebben zelfs al een snelheidslimiet. Er zijn slechts enkele autosnelwegsecties waar nog geen snelheidslimiet is aangegeven. Maar het is ook moeilijk om snel op de anderen te rijden omdat de verkeersdichtheid dit niet toelaat. Iedereen die doordeweeks op de route Berlijn - München reist, kan nauwelijks een gemiddelde snelheid van 130 km / u bereiken. Ik ben ervoor dat het verkeer meer wordt gereguleerd via tijdelijke snelheidslimieten. Als de verkeersdichtheid toeneemt, moet de snelheid worden geregeld met behulp van de portalen. Als er weinig of geen verkeer is, kan iedereen zo snel rijden als de weg en het zicht toelaten.
  Als iedereen zich zou houden aan de algemene bepalingen van de Road Traffic Act - rijd alleen zo snel als zichtbaarheid, weg-, weers- en verkeersomstandigheden het toelaten en zo snel dat men veilig in zicht kan stoppen - dan is het niet nodig om te discussiëren maximumsnelheid.

  10
  1
  Beantwoorden
 • @ Suburban Casanova & Linus

  Citaten: "Let op dat u de discussie niet laat glippen." of "Bedankt!"

  Dat is goedkoop, toch? Is er zelfs een enkele opmerking van een voorstander van een snelheidslimiet die uit de twee artikelen over dit onderwerp zou zijn geglipt? Degene waarvan is aangetoond dat hij valse beweringen doet?

  "Niet uitgegleden" & "Bedankt!" wil dat ook zeggen dat elke opmerking per limiet naar de mening van de heren Casanova en Linus als zodanig is verdwenen? Is dit feitelijk of aanmatigend?

  Citaat: "In feite hebben we al een snelheidslimiet."

  Ja en? Als er toch niets verandert, waar zou het probleem dan liggen als het wettelijk zou zijn vastgelegd?

  Citaat: "Als iedereen zich zou houden aan de algemene bepalingen van de StVO (...) dan is het niet nodig om een ​​snelheidslimiet te bespreken."

  Een erkenning dat niet iedereen het doet en, omgekeerd, je hebt er een nodig. Het is ook interessant dat de frequente chauffeurs en zelfbenoemde BAB-professionals, van alle mensen, nooit of nauwelijks ooit een speedster willen zien.

  Hoewel ik maar een paar duizend kilometer per jaar afleg op de BAB, zijn motorfietsen en sportwagens met 300 km / u plus geen onbekende voor mij. Of stationcars en SUV's, die op de tweebaansweg (!) A20 met een wisselende dakbelasting (bijvoorbeeld fietsen met fladderende fietstassen en manden op het kloppende stuur) claimen 200 km / u plus de linkerrijstrook voor zichzelf en dreigen op te laden vernietigen of verliezen delen van hetzelfde. Fuck it omdat je te laat bent en de Zweedse ferry MOET op tijd bereikt worden ...

  Niemand kan redelijkerwijs ontkennen dat op Duitse snelwegen, althans incidenteel en in delen, naakte waanzin heerst. Iedereen die beweert nog nooit twijfelachtige wagens snel te hebben gezien als een zelfbenoemde BAB-professional, is gewoon ongelooflijk. Of een visueel hulpmiddel is dringend nodig. Voeg daar nog de absurde beweringen aan toe dat je 99% van de uitstoot zonder limiet en soortgelijke onzin zou hebben bespaard ...

  Dus als de discussie dreigt uit te glijden, waarom en wie is het dan precies?

  Mijn indruk is dat de aanhangers van een limiet hier net zo terughoudend zijn als ze waarschijnlijk op de BAB zijn. Opnieuw komt de uitdrukking van de zwijgende meerderheid in me op ...

  En toch, wie luider schreeuwt (en sneller rijdt) kan het uiteindelijk goed krijgen. Zoals ik al zei, lijkt een verwijzende verwijzing naar de cultuur van discussie en objectiviteit van deze kant van alle dingen vrij goedkoop. En er is geen mildere manier om het te zeggen. Dus wie glijdt er uit? Welke factie zou zich precies moeten bedwingen waarom?

  2
  3
  Beantwoorden
 • hebben geen Saab, wil absoluut een 900-I, (turbo) maar hebben momenteel vier oude / oudere dozen uit 76-97.

  120 km / u is volledig "saai" en ik heb het maar één keer gedaan op Duitse snelwegen. Was open met onze SLK in fel zonlicht en natuurlijk.

  Anders geef ik de voorkeur aan mijn persoonlijke reissnelheid van 160 km / u. Dit komt natuurlijk door de uitrusting. Een Porsche v. 83, een Alfa 164 v. 96 en een Alfa Giulia v. 76 met een 2.1 en een strakke 160 Cavalli.

  Als het echt om 120 km / u gaat, heb ik een echt probleem

  VG Hartmut

  3
  1
  Beantwoorden
 • Mijn "dank u" had betrekking op de bijdrage van Anddeu, dat was alles.

  De discussies zijn zodanig dat verschillende meningen worden uitgewisseld, dus ook hier en ik denk dat de manier waarop dit wordt gedaan absoluut ok is.
  De verslaving aan harmonie kan groteske vormen aannemen.
  Je hebt verschillende meningen - dus wat?

  Er zijn idioten onder de aanhangers en onder de tegenstanders van de snelheidslimiet en net zoals voorbeelden van idioten op snelwegen enz. Hier worden genoemd, zijn er ook ondraaglijke snurkt en slakken die meer zijn dan alleen zenuwen.

  Maar dat is niet het punt, ze zullen zelfs niet veranderen met de snelheidslimiet.

  Zoals het spreekwoord zegt: SAAB-chauffeurs zijn individualisten. Wanneer begonnen ze om meer regelgeving te vragen?

  Beantwoorden
 • Volledig "saai" (@Hartmut),

  dat is inderdaad een goed argument. En het is eerlijk. En jij (tenminste ik) kan het onmiddellijk begrijpen. Ik voel alleen snelheden relatief.

  Zelfs 100 km / u kan echt leuk zijn. Bijvoorbeeld op een onverharde onverharde weg met mijn oude Volvo. Of 60 km / u op de dunne banden van een racefiets. Omgekeerd, in de jongere Saab, zelfs op 140, moet ik nog steeds voorzichtig zijn om niet in slaap te vallen achter het stuur op een verkeersarme BAB vanwege verveling ...

  Voor de BAB zou ik liever een regeling hebben die vergelijkbaar is met die voor federale en landelijke wegen. Daar gelden de borden of een algemene snelheidslimiet. Het kan vrij worden gedefinieerd voor de BAB. Het kan ook 200 km / u zijn.

  Het is jammer dat we nauwelijks het niveau van een redelijke beperking in D bespreken, niet de grootst mogelijke consensus en het beste compromis peilen. De discussie is behoorlijk zwart en wit en kent alleen kreupel versus oneindig. Het krijgt geen bipolaire ...

  Beantwoorden
 • Pingback:

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.