Aankondiging - 5e Hamburg Saab Meeting

Een klein jubileum komt eraan! De Saab-bijeenkomst in Hamburg bij het historische tankstation in het Brandshof start voor de vijfde keer in 2020. Het evenement is nu een vaste datum in de Saab-scène, niet zonder reden. Omdat de vergadering zijn eigen sfeer heeft, wat te wijten kan zijn aan een speciale functie. Terwijl andere organisatoren een ondersteunend programma proberen te organiseren, is er niets in Hamburg! Waarom zou je daar eigenlijk heen gaan?

Voor de vijfde keer in de Hanzestad - de ontmoeting bij het Oldie-tankstation
Voor de vijfde keer in de Hanzestad - de ontmoeting bij het Oldie-tankstation

De Saab-bijeenkomst in Hamburg is bijzonder. Een historisch tankstation, waarvan de grootte niet langer voldoende zou zijn voor een klein dorp. Een sfeer bestaande uit gebarsten asfalt, oude keien, omlijst door bruggen waarover het verkeer in Hamburg dondert. Een plek om te ontspannen? Goed! Toch ga ik er altijd graag heen. En met mij vele andere fans, die soms lange reizen moeten maken. De charme is onvolmaakt, het gebrek aan wil tot elke vorm van perfectie.

5e Hamburg Saab Meeting - je moet gaan!

Waar gaat het allemaal over? Om andere mensen te ontmoeten, om ontspannen te communiceren. Een levendig bedrijf dat meestal om 12.00 uur begint. Saabs komen aan, parkeren, rijden door. Er is constant komen en gaan gedurende de dag, en je ontmoet fans die je al lang niet hebt gezien. De aangeboden gastronomie, als u het zo kunt noemen, is eenvoudig, eenvoudig en eerlijk. De bediening is ontspannen en vriendelijk. Als de grill in gebruik wordt genomen door het tankstationteam, zijn er braadworst, broodjes en frisdrank of cola en met een beetje geluk frietjes rood en wit. Zitplaatsen zijn beperkt en altijd te schaars.

Je improviseert zo goed als je kunt. Het scenario wordt omlijst door een compositie van het geluid van de tweetaktmotoren, het sonore geluid van de klassieke 2 en het gefluit van de turbocompressor. Je zit midden in Hamburg en toch op een of andere manier zo dicht bij Zweden en Trollhättan. Als de onsterfelijke Erik Carlsson langs zou komen, zou niemand verrast zijn.

Ja, je moet zonder programma naar deze bijeenkomst. Wees er gewoon, praat, luister, geniet. Dit jaar vindt de 5e Hamburg Saab-bijeenkomst bij het oldtimer-tankstation plaats op 2 mei vanaf 11.00 uur. Evenals in voorgaande jaren is de organisator de Saab Stammtisch Sleeswijk-Holstein / Hamburg. Voertuigen uit Trollhättan van alle bouwjaren zijn welkom. De klassiekers, waaronder de 9000-serie, mogen parkeren op het beperkte gedeelte van het tankstation.

6-gedachten ook "Aankondiging - 5e Hamburg Saab Meeting"

 • Geweldig geschreven.

  Plots heb ik zin in worst, broodjes, friet en te zoete drankjes ...

  Ik heb zelfs water in mijn mond. Het kan niet te wijten zijn aan het culinaire kaderprogramma, maar het oog eet er wel mee. Of de oren? ? ?

  Wat is er lekkerder dan een worst naast een Saab en na een goed gesprek?

  Beantwoorden
 • Ja gaaf. Als ik in de buurt ben, kom ik zeker langs. Misschien is Tom daar?

  Beantwoorden
 • Er is niets aan het rapport toe te voegen. Het is precies de beschreven sfeer die de charme van de vergadering vormt. Gewoon mooi!

  Beantwoorden
 • Ik ben er deze keer. Met mijn eerste Saab. 93 2.0t! Bj 1999 en in 2020. Gekocht met hulp op afstand van Darmstadt en Oostenrijk. Ik kijk ernaar uit om de een of de ander persoonlijk te leren kennen. Een opwindend aankooprapport met grote omwegen volgt de komende dagen.

  Beantwoorden
 • Pingback:

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.