Aankondiging - 5e Hamburg Saab-bijeenkomst

Een klein jubileum komt eraan! De Hamburg Saab-bijeenkomst op het historische grote benzinestation in Brandshof gaat in 2020 voor de 5e keer van start. Het evenement is nu een vaste datum in de Saab-scene, en niet zonder reden. Omdat de bijeenkomst een heel eigen sfeer heeft, wellicht aan een specialiteit. Terwijl andere organisatoren een ondersteunend programma proberen te organiseren, is er niets in Hamburg! Waarom zou je daar toch zeker heen gaan?

Voor de vijfde keer in de Hanzestad - de ontmoeting bij het Oldie-tankstation
Voor de 5e keer in de Hanzestad - de bijeenkomst bij het ouwe tankstation

De Hamburg Saab-bijeenkomst is speciaal. Een historisch groot benzinestation, waarvan de grootte niet langer voldoende zou zijn voor een klein dorp. Een sfeer die bestaat uit gescheurd asfalt, oude kasseien, omlijst door brugconstructies waarover het Hamburgse verkeer dondert. Een plek om je goed te voelen? Goed Toch ga ik er altijd met plezier heen. En met mij nog vele andere fans, van wie sommigen lange reizen maken. De charme is het onvolmaakte, het gebrek aan wil voor elke vorm van perfectie.

5e Hamburg Saab-bijeenkomst - je moet gaan!

Waar gaat het allemaal over? Om andere mensen te ontmoeten, om ontspannen te communiceren. Een levendig bedrijf dat meestal om 12.00 uur begint. Saabs komen aan, parkeren, rijden door. Er is constant komen en gaan gedurende de dag, en je ontmoet fans die je al lang niet hebt gezien. De aangeboden gastronomie, als u het zo kunt noemen, is eenvoudig, eenvoudig en eerlijk. De bediening is ontspannen en vriendelijk. Als de grill in gebruik wordt genomen door het tankstationteam, zijn er braadworst, broodjes en frisdrank of cola en met een beetje geluk frietjes rood en wit. Zitplaatsen zijn beperkt en altijd te schaars.

Je improviseert zo goed je kunt. Het scenario wordt omlijst door een compositie van het geluid van de 2-taktmotoren, het sonore geluid van de klassieke 900 en het fluiten van de turbocompressor. Je bent in het midden van Hamburg en toch zijn Zweden en Trollhättan op de een of andere manier plotseling zo dichtbij. Als de onsterfelijke Erik Carlsson langskwam, zou niemand verrast zijn.

Ja, je moet zonder programma naar deze bijeenkomst. Wees er gewoon, praat, luister, geniet. Dit jaar vindt de 5e Hamburg Saab-bijeenkomst bij het oldtimer-tankstation plaats op 2 mei vanaf 11.00 uur. Evenals in voorgaande jaren is de organisator de Saab Stammtisch Sleeswijk-Holstein / Hamburg. Voertuigen uit Trollhättan van alle bouwjaren zijn welkom. De klassiekers, waaronder de 9000-serie, mogen parkeren op het beperkte gedeelte van het tankstation.

6 gedachten over 'Aankondiging - 5e Hamburg Saab-bijeenkomst"

 • Ik ben er deze keer. Met mijn eerste Saab. 93 2.0t! Bj 1999 en in 2020. Gekocht met hulp op afstand van Darmstadt en Oostenrijk. Ik kijk ernaar uit om de een of de ander persoonlijk te leren kennen. Een opwindend aankooprapport met grote omwegen volgt de komende dagen.

 • Er is niets aan het rapport toe te voegen. Het is precies de beschreven sfeer die de charme van de vergadering vormt. Gewoon mooi!

 • Iedereen die daar naartoe gaat, heeft plezier

 • Ja gaaf. Als ik in de buurt ben, kom ik zeker langs. Misschien is Tom daar?

 • Geweldig geschreven.

  Ineens heb ik zin in worst, broodjes, patat en veel te zoete drankjes ...

  Ik heb zelfs water in mijn mond. Het kan niet te wijten zijn aan het culinaire kaderprogramma, maar het oog eet er wel mee. Of de oren? ? ?

  Wat is er lekkerder dan een worst naast een Saab en na een goed gesprek?

Reacties zijn gesloten.