Saab "Born from Jets" kentekenplaathouder - Nieuwe versie!

Saab en de vliegtuigen. Het merk heeft daar zijn wortels, en er was een tijd dat de grenzen tussen de ontwerpgroepen vloeiend waren. Iedereen die vandaag aan een vliegtuigproject werkte, kon een paar maanden later zijn werk doen in de automotive-divisie. En vice versa. Dat veranderde uiterlijk met de komst van GM: de grenzen waren niet meer doorlaatbaar, ook al vonden in de beginjaren veel suggesties uit de luchtvaart hun weg naar de voertuigen.

Saab "Born from Jets" kentekenplaathouder, de nieuwste versie.
Saab "Born from Jets" kentekenplaathouder, de nieuwste versie.

Maar op een gegeven moment gebeurde het onvermijdelijke. De uitwisseling van ideeën droogde op en de erfenis van vliegtuigbouwers begon te vervagen. Langzaam maar gestaag.

Dat veranderde uiterlijk in 2005 weer. Carl Peter Forster werd president van Saab Automobile AB en wat hij zag beviel hem niet. Saab, voor hem was dat een ruwe diamant in het GM-imperium. Bijna vergeten, verwaarloosd, maar vol potentieel. Forster begon het merk nieuw leven in te blazen, wat een terugkeer naar de wortels en oude sterke punten betekende. De campagne “Born from Jets” ging van start, het was meer dan alleen een marketingactie. Voor Saab betekende het een ticket naar de toekomst.

"Born from Jets" was het tijdschema voor de toekomst

Vliegtuigen verschenen weer in de voertuigen. Overal gestileerde kleine jets. Op laadruimhoezen, overhemden, spelden. Studies zoals de Aero X leken meer op een vliegtuig dan op een auto, en er zou nog meer komen. De snelheidsmeter van de Saab 9-5 NG was gebaseerd op een kunstmatige horizon, die bij geen enkel ander merk verkrijgbaar was. Met het modeljaar 2012 verscheen de Saab B18 in de snelheidsmeter en in het multimediasysteem. De B18, hoewel geen jet, was een tweemotorige bommenwerper die in 1942 verscheen, maar hij maakte deel uit van de vliegende erfenis van Saab. Wie weet wat er nog meer zou zijn gekomen?

Onze nieuwe editie van de Saab "Born from Jets" kentekenplaathouder is gebaseerd op deze spannende tijd. In plaats van de belettering van de eerste editie, die vanaf 2010 op de voertuigen te vinden was, neemt het weer het historische logo van het jaar 2000 over. Dit betekent dat de kentekenplaathouder qua logo en slogan op de goede weg is.

De "Born from Jets" kentekenplaathouders zijn nu uit voorraad leverbaar, ze zijn geschikt voor Duitse Euro kentekenplaten. Lezers vinden bestelinstructies voor onze Saab-kentekenplaathouders hier.

3 gedachten over 'Saab "Born from Jets" kentekenplaathouder - Nieuwe versie!"

  • Als Oostenrijker blijf ik bij de kentekenplaathouders van Saab Himberg met de Zweedse vlag

  • Dat is geweldig! Ik vind (puur persoonlijk) de nieuwere Griffin-symbolen beter dan de oude met het gestileerde vliegtuig - niet vanwege hun uiterlijk, maar ze passen beter bij de meest recente bouwjaren. Wordt er binnenkort ook saablog.net op geschreven? Ik wil ook graag "adverteren" voor de blog! 😉 Of het beste van alles met beide: de coole belettering "Born from Jets" EN saabblog.net. Dan hoef ik niet te beslissen wat moeilijk is. Er zou genoeg ruimte zijn ... 🙂

    • De kentekenplaathouder van Saabblog.net komt binnenkort in een nieuw ontwerp. Zonder de .net toevoeging, want we zijn nu ook onder .de en .com te bereiken. Als je wilt, kun je je bestelling ook combineren. Een balk met "Saabblog" en een met "Born from Jets" vormen ook een zin. Ons team is hierin uiterst flexibel.

Reacties zijn gesloten.