NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotoren in de wintertest

Beelden werden gisteren gedeeld op sociale media met de NEVS 9-3 elektrische auto in Sundsvall, Zweden bij de terugkeer van de jaarlijkse wintertests. Een teken van de activiteiten in de Stallbacka, waarvan momenteel helaas weinig lekt. De afbeeldingen roepen echter ook vragen op waarop het momenteel moeilijk is om een ​​geldig antwoord te vinden.

NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotor van Protean
NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotor van Protean

Gewoon een herinnering. In juni 2019 heeft de start van de productie van de NEVS 9-3 elektrische auto werd gevierd, maar kort daarna stopte de productie om de fabriek verder uit te breiden. Het gebeurde later geruchten over een mogelijke export van de 9-3 naar Israël en vervolgens de desillusie. Grootaandeelhouder Evergrande kondigde aan dat er geen massaproductie van de elektrische auto zou plaatsvinden. Er kunnen echter kleine hoeveelheden zijn voor intern gebruik en mogelijk ook voor de werknemers. Het verhaal van de comeback van de 9-3 leek eindelijk te zijn afgesloten.

De terugkeer van 3 elektrische auto's uit de wintertests roept de vraag op wat echt is gepland. Waarom test u twee voertuigen in Zweden, die duidelijk overeenkomen met de serie, in uitgebreide tests wanneer het project officieel als stopgezet wordt beschouwd? Het antwoord blijft open.

NEVS elektrische auto met wielnaafmotoren

De achterste en waarschijnlijk ook het voorste voertuig op de trailer zijn oude bekenden. 2018 elektrische auto's van NEVS met de 130 KW elektromotor, zoals we vaak hebben gezien in Trollhättan en het omliggende gebied. Het voertuig met de Protean-letters is erg opwindend. De 9-3 elektrische auto is uitgerust met 4 wielnaafmotoren. Een late carrière in een automotive vita die erg bewogen is. veranderend maakt sinds juli 2019 ook deel uit van NEVS Wielnaafmotor wordt als veelbelovend beschouwd. Het gebruik van de wielnaafmotor kan volledig nieuwe en spectaculaire mogelijkheden bieden voor het voertuigontwerp van de toekomst. Het is uitgesloten dat het zal worden gebruikt in serieproductie in de 9-3. Het zou realistischer zijn om het voor te stellen in een volledig nieuw ontwikkeld voertuig op basis van de Chassis 2.0-architectuur zou gebaseerd kunnen zijn. Dit platform is in 2019 overgenomen door Evergrande. Het komt van de Duitse leverancier Benteler en wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde voor batterij-elektrische voertuigen.

In de eerste helft van 2020 is Evergrande van plan om een ​​eerste, volledig nieuw ontwikkeld voertuig te introduceren dat in 2021 in productie gaat. Het is onduidelijk of het NEVS Protean-testvoertuig ermee is verbonden, net als veel andere dingen die zich momenteel in Zweden ontwikkelen.

5-gedachten ook "NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotoren in de wintertest"

 • In plaats van eindelijk potentiële klanten te vertellen wat, hoe, waar gepland is, knoeit NEVS (of wie dan ook) met iets.
  En wie nog steeds gelooft dat wat er ook wordt geproduceerd kopers zal vinden om uit te lachen om ...

  2
  4
  Beantwoorden
 • Versla me, maar ik zou de 9-3 met wielnaafmotor nemen als NEVS dit ook op de markt bracht (wat ze natuurlijk niet zullen doen).

  10
  Beantwoorden
 • Nou, meneer Nordmann,

  Ik ben ook een die-hard scepticus van NEVS, Evergrande en ook een nogal kritische geest ...

  Maar ik stel me ook een gedifferentieerde voor. Ik vind de wielnaafmotor niet dodelijk belachelijk en het feit dat deze wordt getest in een 9-3. Dit is ook een interessante boodschap in de gegeven context.

  Veel dank aan de auteur.

  7
  1
  Beantwoorden
 • Omdat ik per ongeluk een video van de Protean NEVS wintertests tegenkwam, zal ik de link naar YouTube posten omdat het inschakelen van de plek een leuk effect is:

  Het ziet er een beetje spectaculair uit, maar het zou niet echt moeten werken voor normale rijsituaties. Het kan een ESP-besturingsmogelijkheid met de motoren demonstreren, maar voertuigen met een gemiddelde snelheid kunnen dat doen via het remsysteem, dus dat lijkt geen wereldveranderende innovatie.
  Nog steeds veel plezier.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.