NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotoren in de wintertest

Foto's werden gisteren gedeeld op sociale media met de NEVS 9-3 elektrische auto in Sundsvall, Zweden, die terugkeerde van jaarlijkse wintertests. Een teken van de activiteiten in de Stallbacka, waar helaas op dit moment weinig uitkomt. De beelden roepen echter ook vragen op waarop het momenteel moeilijk is om een ​​geldig antwoord te vinden.

NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotor van Protean
NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotor van Protean

Gewoon een herinnering. In juni 2019 heeft de start van de productie van de NEVS 9-3 elektrische auto werd gevierd, maar kort daarna stopte de productie om de fabriek verder uit te breiden. Het gebeurde later geruchten over een mogelijke export van de 9-3 naar Israël en vervolgens de desillusie. Grootaandeelhouder Evergrande kondigde aan dat er geen massaproductie van de elektrische auto zou plaatsvinden. Er kunnen echter kleine hoeveelheden zijn voor intern gebruik en mogelijk ook voor de werknemers. Het verhaal van de comeback van de 9-3 leek eindelijk te zijn afgesloten.

De terugkeer van 3 elektrische auto's uit de wintertests roept de vraag op wat echt is gepland. Waarom test u twee voertuigen in Zweden, die duidelijk overeenkomen met de serie, in uitgebreide tests wanneer het project officieel als stopgezet wordt beschouwd? Het antwoord blijft open.

NEVS elektrische auto met wielnaafmotoren

De achterste en waarschijnlijk ook het voorste voertuig op de trailer zijn oude bekenden. 2018 elektrische auto's van NEVS met de 130 KW elektromotor, zoals we vaak hebben gezien in Trollhättan en het omliggende gebied. Het voertuig met de Protean-letters is erg opwindend. De 9-3 elektrische auto is uitgerust met 4 wielnaafmotoren. Een late carrière in een automotive vita die erg bewogen is. veranderend maakt sinds juli 2019 ook deel uit van NEVS Wielnaafmotor wordt als veelbelovend beschouwd. Het gebruik van de wielnaafmotor kan geheel nieuwe en spectaculaire mogelijkheden bieden voor het voertuigontwerp van de toekomst. Het feit dat het in series in de 9-3 zal worden gebruikt, is uitgesloten. Het zou realistischer zijn om je een volledig nieuw ontwikkeld voertuig voor te stellen op de Chassis 2.0-architectuur zou gebaseerd kunnen zijn. Dit platform is in 2019 overgenomen door Evergrande. Het komt van de Duitse leverancier Benteler en wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde voor batterij-elektrische voertuigen.

In de eerste helft van 2020 is Evergrande van plan om een ​​eerste, volledig nieuw ontwikkelde auto te presenteren die in 2021 in productie gaat. Of het NEVS-Protean-testvoertuig verwant is, is onduidelijk, net als veel andere dingen die momenteel in Zweden aan het ontwikkelen zijn.

5 gedachten over 'NEVS 9-3 elektrische auto met wielnaafmotoren in de wintertest"

 • blanco

  Omdat ik per ongeluk een video van de Protean NEVS wintertests tegenkwam, zal ik de link naar YouTube posten omdat het inschakelen van de plek een leuk effect is:

  Het ziet er een beetje spectaculair uit, maar het zou niet echt moeten werken voor normale rijsituaties. Het kan een ESP-besturingsmogelijkheid met de motoren demonstreren, maar voertuigen met een gemiddelde snelheid kunnen dat doen via het remsysteem, dus dat lijkt geen wereldveranderende innovatie.
  Nog steeds veel plezier.

 • blanco

  Bedankt voor de informatie over NEVS

 • blanco

  Nou, meneer Nordmann,

  Ik ben ook een die-hard scepticus van NEVS, Evergrande en anders een meer kritische geest ...

  Maar ik stel me ook een gedifferentieerde voor. Ik vind de wielnaafmotor niet dodelijk belachelijk en het feit dat deze wordt getest in een 9-3. Dit is ook een interessante boodschap in de gegeven context.

  Veel dank aan de auteur.

  9
  2
 • blanco

  Versla me, maar ik zou de 9-3 met wielnaafmotor nemen als NEVS dit ook op de markt bracht (wat ze natuurlijk niet zullen doen).

  10
 • blanco

  In plaats van eindelijk potentiële klanten te vertellen wat, hoe, waar gepland is, knoeit NEVS (of wie dan ook) met iets.
  En de overtuiging dat iedereen, wat er ook wordt geproduceerd, kopers zal vinden om voor te sterven ...

  3
  4

Reacties zijn gesloten.