Piloten wilden 2020 - de Saab-bijeenkomst in Kiel!

Nog 2 jaar zijn verstreken en een nieuwe editie van Pilots wanted komt eraan. De internationale bijeenkomst voor de Saab 9-5 NG vindt voor de vierde keer plaats in Kiel. Net als in 4 zijn de eigenaren van een Saab 2018-9x, die nog zeldzamer is dan de laatste grote Saab, dit jaar uitgenodigd.

Pilots wanted 2020 zal in juni in Kiel plaatsvinden
Pilots wanted 2020 zal in juni in Kiel plaatsvinden

De bijeenkomst is al lang een vaste instelling en cultus. De fans accepteren lange reizen voor de twee dagen in het noorden, het publiek is internationaal. Zoals altijd vindt het evenement plaats in juni, dit jaar zijn 5 en 6 juni vastgesteld als de datum. De traditionele gastheer is dat Autodealer Lafrentz - het contactpunt voor de laatste Saab-generatie en de 9-4x.

De laatste evenementen waren zeer succesvol. Het weer is bijna altijd perfect, een opwindend ondersteunend programma, een vriendelijke sfeer. Dat roept weer verwachtingen op voor 2020 en de familie Lafrentz in Kiel werkt al maanden aan het programma. Het evenement is de afgelopen jaren continu gegroeid en er zijn vaak meer rapporten geweest dan er beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dit jaar zal Pilots wanted voor het eerst in een wat kleiner kader plaatsvinden. De organisator oefent vrijwillige zelfbeperking uit, hiervoor zijn verschillende goede redenen.

De familiale sfeer moet behouden blijven en de voorkeursgastronomie voor twee evenementendagen in Kiel en de omgeving is ruimtelijk beperkt. Hierdoor wilden Piloten krimpen tot maximaal 2020 auto's in 35, na bijna 50 voertuigen ervoor.

Registratie voor het evenement is mogelijk vanaf begin februari op de blog, omdat zoals altijd het blogteam en autodealer Lafrentz samenwerken. Als het evenement overboekt is, beslissen de organisatoren over de respectieve deelname. De start is op vrijdag 5 juni.

Het traditionele ondersteunende programma omvat een evenement op vrijdagavond, bij voorkeur dicht bij het water en in een saab-atmosfeer. Op zaterdag staan, volgens eerdere planning, ontbijt, een gezamenlijke reis en een ander gastronomisch evenement op de agenda. Details zullen in de komende weken verschijnen, de exacte procedure zal hier op de blog worden gepubliceerd. Net als in voorgaande jaren is deelname gratis.

12-gedachten ook "Piloten wilden 2020 - de Saab-bijeenkomst in Kiel!"

 • Ja, de NG is zo'n mooie auto! 🙂 We hebben net een zilveren ingehaald voor de Elbe-tunnel naar het noorden (misschien op weg naar Kiel?). Wat een schoonheid! Het is nu mijn derde, die ik toevallig in het 'wild' zie. Altijd een gelukkige en droevige ervaring,

  Wat jammer dat deze auto niet meer kon worden geproduceerd en ontwikkeld! 🙁

  Misschien moet ik er ooit een krijgen ?? Ik vind de sedan echter veel leuker dan de Combi. De hatchback-coupé, al aan de buitenkant in de sedan, dat zou voor mij zijn geweest als ... ja als. 🙁

  Misschien krijgt de blog toch informatie over het lot van de twee prototypes ??? 🙂

  1
  2
 • @ Käppi,

  de NG SC, of ​​beter gezegd, het ontbreken ervan, is ook mijn persoonlijke steek in het vlees. Het leek zo dichtbij en was zo mooi. ,

 • Een blogbijeenkomst zou iets zijn. Misschien zou een van de blog-supporters in Bamberg of Frankfurt geïnteresseerd zijn en deelnemen? Of een maat groter en u huurt een geschikte ruimte? Misschien iets voor 2021 en misschien willen sommige lezers graag betrokken worden bij de organisatie? Van mijn kant zou ik erbij zijn!

 • Geweldig idee!
  Zou graag bij 2 en 3 zijn
  Met 1 gebrek aan geschikt voertuig helaas niet ...

  LG sloop weg
  9-5 NG @ 9-3 cabriolet

 • Veel plezier en een succesvol evenement in Kiel. ... Ik zou een SAAB-blogvergadering fantastisch vinden, omdat ik de familie kan mobiliseren en niet moet kiezen tussen SC en CV. Hopelijk kan ik nog een keer kijken naar een 95 NG SC, omdat ik nog steeds treur dat het nooit echt op de markt is gekomen, anders zou het zeker een van mij zijn.

 • ... persoonlijke MACKE ... ik bedoelde 🙁

 • @ Herbert Hürsch - deze en die bijeenkomsten

  De Griffins zijn vergelijkbaar met de 9-5 NG: ze zijn de allerlaatste 9-3's die zijn gebouwd. Naar mijn mening (en ook veel blogposts) zijn ze de beste en mooiste 9-3-serie ooit, en met verschillende - ook technische - veranderingen en perfecties was het niet alleen een facelift. Ze hadden compleet verschillende motoren, een aanzienlijk verbeterd en gemodificeerd interieur en zijn bovenal onmiddellijk van buitenaf herkenbaar als Griffin. Bovendien zijn ze zo extreem zeldzaam omdat ze slechts één jaar werden gebouwd (of helemaal niet, omdat de riemen meestal stopten in 2011 tot begin 2012).

  Om deze reden zijn de drie Saab-modellen op onze prachtige Saabblog-startpagina waarschijnlijk degene die op het spel staan: 9-3 Griffin, 9-4x en 9-5 NG. Maar, en in dit opzicht heb ik absoluut gelijk: de 9-5 NG was een volledig nieuw model, de 9-4x hoe dan ook, maar de 9-3 Griffin in engere zin alleen de laatste, perfecte serie. Het enthousiasme en het speciale "oog" voor deze serie is waarschijnlijk alleen beschikbaar als de eigenaar van zo'n zeldzaam stuk. Voor mij was het bijna toeval en ik realiseerde me pas echt na de aankoop wat een zeldzaam en echt heel bijzonder exemplaar ik had uitgelachen. Ik wil gewoon nog een paar Griffin "zussen" zien, een praatwinkel, de apparatuur vergelijken, enz. Dit is waarschijnlijk nu een persoonlijk merk van mij ...

  Een converteerbare vergadering hangt natuurlijk sterk af van het weer. Maar uitgaande van regenvrije dagen in de zomer, stel ik me een konvooi voor van alle open, prachtige, (zoals je terecht schrijft) comfortabele, open Saab schoonheden van verschillende modellen en jaren van constructie gewoon als een prachtige, zeer speciale ervaring.

  Hoe dan ook - met de Saabblog-lezer / ledenvergadering moeten we Tom echt "ergeren" totdat het vorm krijgt ... dus dat was een geweldig idee voor een lezer een paar dagen geleden! 🙂

 • Ik wens alle 9-5NG-stuurprogramma's en 9-4X-stuurprogramma's veel plezier in Kiel. We hebben er nog steeds geen, maar op een dag zal er een komen

 • Aan Ebasli

  Met betrekking tot converteerbare vergaderingen is er een Poolse converteerbare vergadering, geen Saab-vergadering, maar een algemene converteerbare vergadering, waar de Saab-dichtheid zeer hoog is.

 • @ Ebasil,

  Ik deel de rangorde van uw suggesties. Ik vind nummer 1 het beste.

  Vanwege het ontbreken van een cabriolet sluit nr. 2 veel Saab-stuurprogramma's (ik ook) uit, maar het klinkt aantrekkelijk en vertegenwoordigt een begrijpelijke en thematisch geldige wens.Het open plezier is speciaal en de Saab-cabrio's zijn hier bijzonder goed voor.

  Geen wonder, want Saab (relatief laat in de geschiedenis van de autotechniek) heeft de cabriolet met hoge normen heroverwogen. Dat had bijna niets te maken met de open motorwagens van andere fabrikanten, die oorspronkelijk vaak goedkoper en minder comfortabel waren dan een gesloten koets ...

  Nr. 3 onthult zichzelf niet persoonlijk aan mij. Is niet elke Saab van elk modeljaar uniek in zijn respectieve kleur en functies? Maar je schrijft zelf dat je je "zorgen moet maken over het TN-nummer" ...

  Ik deel ook deze beoordeling.

 • Ja, ik benijd ook een beetje jaloers op de deelnemers en wens je interessante en gelukkige dagen met veel Saab voor je hart en mooi weer voor de excursies in het prachtige landschap rond Kiel! 🙂 Een geweldig idee en initiatief van de familie Kiel en medewerkers rond Markus Lafrentz, die het zeker op een voorbeeldige manier zullen organiseren! En in Kiel zetten ze zich in voor het ondersteunen van de 9-5 NG.

  Ik zou - vrij gedacht en vrij spontaan - drie suggesties hebben voor "exclusieve" vergaderingen:

  Saabblog-vergadering (de lezer of toekomstige leden, zoals hier recentelijk voorgesteld door een lezer.)
  Saab Convertible Meeting (alle modellen en jaargangen, zou geweldig moeten zijn in de zomer!).
  Saab Griffin-vergadering (vanaf MIJN 2012).

  De vergadering nr. 3 van de REAL (niet achteraf gezien met de look alleen op de juiste manier mooier gemaakt) Griffins zou zelfs nog exclusiever zijn dan die van de 9-5 ÑG. Slechts ongeveer 1.000 van de Griffins werden wereldwijd gebouwd (limo, combi en cabriolet). Zelfs als je de allerlaatste serie Limousines uit 2013 van NEVS toevoegt, wat volgens mij geweldig zou zijn, zou je je zorgen moeten maken over het aantal deelnemers. In de twee jaar waarin ik nu de trotse eigenaar ben van een echte Griffin, heb ik helaas nog nooit een andere echte Griffin in het 'wild' gezien - slechts twee 2013 NEVS-limousines te koop in Kiel en Halstenbek. Een Griffin-vergadering zou des te briljant zijn (vanwege de auto's!).

  Nr. 2: Een converteerbare vergadering zou echt geweldig zijn. De Nederlanders organiseren er elk jaar een (vorig jaar in Zweden, dit jaar in Kroatië). Maar het lijkt behoorlijk duur te zijn en kan alleen erg verborgen worden gevonden op internet. Heeft een lezer er ooit aan deelgenomen of is hij van plan dit te doen, of heeft hij nog iets anders te zeggen? Persoonlijk zou ik een iets bescheiden alternatief vinden zonder een paar duizend euro voor het hotel te betalen.

  Mijn favoriet is nummer 1 - niet vanwege de auto's, maar vanwege de mensen! 🙂 Ongeacht de leeftijd en lichaamsvorm van de respectievelijke schatten, verbindt Saab! En ik zou heel graag het toegewijde en competente blogteam en de aardige lezers persoonlijk leren kennen! Leuke en interessante gesprekken zijn gegarandeerd! 🙂

  Wat denk je?

  15
 • Ik wens alle trotse bezitters van een NG of 9-4 heel veel plezier.

  Hoewel ik met een zekere mate van afgunst naar het exclusieve evenement kijk, vind ik het goed, correct en zelfs een beetje ingenieus dat het in deze vorm bestaat.

  De nieuwste modellen van het merk Saab verdienen zeker een speciale waardering. En hun eigenaren ook. Vooral als het gaat om loyale kopers van de jongste en laatste nieuwe auto's ...

  Zelfs met slechts één paar chromen glazen, is het goed om deze loyaliteit te laten erkennen en belonen. Dit is een geweldige bioscoop….

  13

Reacties zijn gesloten.