Piloten wilden 2020 - de Saab-bijeenkomst in Kiel!

Twee jaar zijn weer verstreken en een nieuwe editie van Pilots wanted is in afwachting. De internationale bijeenkomst voor de Saab 2-9 NG vindt voor de 5e keer plaats in Kiel. Net als in 4 worden de eigenaren van een Saab 2018-9x, die nog zeldzamer is dan de laatste grote Saab, dit jaar uitgenodigd.

Pilots wanted 2020 zal in juni in Kiel plaatsvinden
Pilots wanted 2020 zal in juni in Kiel plaatsvinden

De bijeenkomst is al lang een vaste instelling en cultus. De fans accepteren lange reizen voor de twee dagen in het noorden, het publiek is internationaal. Zoals altijd vindt het evenement plaats in juni, dit jaar zijn 5 en 6 juni vastgesteld als de datum. De traditionele gastheer is dat Autodealer Lafrentz - het aanspreekpunt als het gaat om de laatste Saab-generatie en de 9-4x.

De laatste evenementen waren zeer succesvol. Het weer is bijna altijd perfect, een spannend voorprogramma, een gemoedelijke sfeer. Dat wekt weer verwachtingen voor 2020 en de familie Lafrentz in Kiel werkt al maanden aan het programma. Het evenement is de afgelopen jaren continu gegroeid en er waren vaak meer verslagen dan er plaatsen beschikbaar waren voor de deelnemers. Dit jaar zullen Pilots gezocht voor het eerst op kleinere schaal plaatsvinden. De organisator oefent vrijwillige zelfbeheersing uit, hij heeft daar verschillende goede redenen voor.

De familiale sfeer moet behouden blijven en de favoriete gastronomie voor twee evenementendagen in Kiel en omgeving is ruimtelijk beperkt. Dit betekent dat Piloten wilden krimpen naar maximaal 2020 auto's in 35, na bijna 50 voertuigen daarvoor.

Registratie voor het evenement is mogelijk vanaf begin februari op de blog, omdat zoals altijd het blogteam en autodealer Lafrentz samenwerken. Als het evenement overboekt is, beslissen de organisatoren over de respectieve deelname. De start is op vrijdag 5 juni.

Het traditionele ondersteunende programma omvat een evenement op vrijdagavond, bij voorkeur dicht bij het water en in een saab-atmosfeer. Op zaterdag staan, volgens eerdere planning, ontbijt, een gezamenlijke reis en een ander gastronomisch evenement op de agenda. Details zullen in de komende weken verschijnen, de exacte procedure zal hier op de blog worden gepubliceerd. Net als in voorgaande jaren is deelname gratis.

12 gedachten over 'Piloten wilden 2020 - de Saab-bijeenkomst in Kiel!"

 • Ja, de NG is zo'n mooie auto! 🙂 We hebben zojuist een zilveren ingehaald voor de Elbe-tunnel richting het noorden (misschien op weg naar Kiel?). Wat een schoonheid! Het is nu mijn derde die ik toevallig in "het wild" zie. Altijd een opwindende en tegelijkertijd bedroevende ervaring,

  Wat jammer dat deze auto niet meer kon worden geproduceerd en ontwikkeld! 🙁

  Misschien moet ik er ooit ook een kopen? Ik vind de sedan echter veel mooier dan de stationwagen. De hatchback coupé, van buitenaf al in de limousine ontworpen, dat zou het voor mij zijn geweest als…. Ja als. 🙁

  Misschien krijgt de blog toch informatie over het lot van de twee prototypes ??? 🙂

  1
  2
 • @ Käppi,

  de NG SC, of ​​beter gezegd, het ontbreken ervan, is ook mijn persoonlijke steek in het vlees. Het leek zo dichtbij en was zo mooi. ,

 • Een blogbijeenkomst zou iets zijn. Misschien zou een van de blog-supporters in Bamberg of Frankfurt geïnteresseerd zijn en deelnemen? Of een maat groter en u huurt een geschikte ruimte? Misschien iets voor 2021 en misschien willen sommige lezers graag betrokken worden bij de organisatie? Van mijn kant zou ik erbij zijn!

 • Geweldig idee!
  Zou graag bij 2 en 3 zijn
  Met 1 helaas niet vanwege het ontbreken van een geschikt voertuig ...

  LG sloop weg
  9-5 NG @ 9-3 cabriolet

 • Veel plezier en een succesvol evenement in Kiel. ... Ik zou denken dat een SAAB-blogbijeenkomst fantastisch zou zijn, omdat ik het gezin kan mobiliseren en niet hoef te kiezen tussen SC en CV. Hopelijk krijg ik weer genoeg van een 95 NG SC, want ik rouw nog steeds dat hij nooit echt op de markt is gekomen, anders zou er zeker een van mij zijn.

 • ... persoonlijke MACKE ... ik bedoelde 🙁

 • @ Herbert Hürsch - deze en die ontmoeting

  De Griffins zijn vergelijkbaar met de 9-5 NG: ze zijn de allerlaatste 9-3's die zijn gebouwd. Naar mijn mening (en ook veel blogposts) zijn ze de beste en mooiste 9-3-serie ooit, en met verschillende - ook technische - veranderingen en perfecties was het niet alleen een facelift. Ze hadden compleet verschillende motoren, een aanzienlijk verbeterd en gemodificeerd interieur en zijn bovenal onmiddellijk van buitenaf herkenbaar als Griffin. Bovendien zijn ze zo extreem zeldzaam omdat ze slechts één jaar werden gebouwd (of helemaal niet, omdat de riemen meestal stopten in 2011 tot begin 2012).

  Om deze reden zijn de drie Saab-modellen op onze prachtige Saabblog-startpagina waarschijnlijk degene die op het spel staan: 9-3 Griffin, 9-4x en 9-5 NG. Maar, en in dit opzicht heb ik absoluut gelijk: de 9-5 NG was een volledig nieuw model, de 9-4x hoe dan ook, maar de 9-3 Griffin in engere zin alleen de laatste, perfecte serie. Het enthousiasme en het speciale "oog" voor deze serie is waarschijnlijk alleen beschikbaar als de eigenaar van zo'n zeldzaam stuk. Voor mij was het bijna toeval en ik realiseerde me pas echt na de aankoop wat een zeldzaam en echt heel bijzonder exemplaar ik had uitgelachen. Ik wil gewoon nog een paar Griffin "zussen" zien, een praatwinkel, de apparatuur vergelijken, enz. Dit is waarschijnlijk nu een persoonlijk merk van mij ...

  Een converteerbare vergadering hangt natuurlijk sterk af van het weer. Maar uitgaande van regenvrije dagen in de zomer, stel ik me een konvooi voor van alle open, prachtige, (zoals je terecht schrijft) comfortabele, open Saab schoonheden van verschillende modellen en jaren van constructie gewoon als een prachtige, zeer speciale ervaring.

  Hoe dan ook - met de Saabblog-lezer / ledenvergadering moeten we Tom echt "ergeren" totdat het vorm krijgt ... dus dat was een geweldig idee voor een lezer een paar dagen geleden! 🙂

 • Ik wens alle 9-5NG-stuurprogramma's en 9-4X-stuurprogramma's veel plezier in Kiel. We hebben er nog steeds geen, maar op een dag zal er een komen

 • Aan Ebasli

  Met betrekking tot converteerbare vergaderingen is er een Poolse converteerbare vergadering, geen Saab-vergadering, maar een algemene converteerbare vergadering, waar de Saab-dichtheid zeer hoog is.

 • @ Ebasil,

  Ik deel de rangorde van uw suggesties. Ik vind nummer 1 het beste.

  Vanwege het ontbreken van een cabriolet sluit nr. 2 veel Saab-stuurprogramma's (ik ook) uit, maar het klinkt aantrekkelijk en vertegenwoordigt een begrijpelijke en thematisch geldige wens.Het open plezier is speciaal en de Saab-cabrio's zijn hier bijzonder goed voor.

  Geen wonder, want Saab (relatief laat in de geschiedenis van de autotechniek) heeft de cabriolet met hoge standaarden opnieuw bekeken. Dit had praktisch niets te maken met de open gemotoriseerde rijtuigen van andere fabrikanten, die oorspronkelijk vaak goedkoper en minder comfortabel waren dan een gesloten opbouw ...

  Nr. 3 openbaart zich niet persoonlijk aan mij. Is niet elke Saab van elk modeljaar uniek in zijn respectievelijke kleur en uitrusting? Maar u schrijft zelf dat u zich “waarschijnlijk zorgen moet maken over het aantal deelnemers” ...

  Ik deel ook deze beoordeling.

 • Ja, ik benijd ook een beetje jaloers op de deelnemers en wens je interessante en gelukkige dagen met veel Saab voor je hart en mooi weer voor de excursies in het prachtige landschap rond Kiel! 🙂 Een geweldig idee en initiatief van de familie Kiel en medewerkers rond Markus Lafrentz, die het zeker op een voorbeeldige manier zullen organiseren! En in Kiel zetten ze zich in voor het ondersteunen van de 9-5 NG.

  Ik zou - vrijelijk gefantaseerd en heel spontaan - drie suggesties hebben gedaan voor 'exclusieve' bijeenkomsten:

  Saabblog-vergadering (de lezer of toekomstige leden, zoals hier recentelijk voorgesteld door een lezer.)
  Saab Convertible Meeting (alle modellen en jaargangen, zou geweldig moeten zijn in de zomer!).
  Saab Griffin-vergadering (vanaf MIJN 2012).

  De meeting nr. 3 van de REAL Griffins (niet achteraf gedeeltelijk alleen maar opgepimpt in de look) zou veel exclusiever zijn dan die van de 9-5 ÑG. Wereldwijd zijn er in totaal slechts ongeveer 1.000 Griffins gebouwd (Limo, Combi en Cabrio). Zelfs als je de allerlaatste serie limousines uit 2013 van NEVS zou toevoegen, wat volgens mij geweldig zou zijn, zou je je waarschijnlijk zorgen moeten maken over het aantal deelnemers. In de twee jaar dat ik nu zelf de trotse eigenaar ben van een echte Griffin, heb ik helaas nog nooit een andere echte Griffin in de "vrije" wildernis gezien - slechts twee 2013 NEVS-limousines te koop in Kiel en Halstenbek. Een Griffin-meeting zou natuurlijk des te leuker zijn (vanwege de auto's!).

  Nr. 2: Een converteerbare vergadering zou echt geweldig zijn. De Nederlanders organiseren er elk jaar een (vorig jaar in Zweden, dit jaar in Kroatië). Maar het lijkt behoorlijk duur te zijn en kan alleen erg verborgen worden gevonden op internet. Heeft een lezer er ooit aan deelgenomen of is hij van plan dit te doen, of heeft hij nog iets anders te zeggen? Persoonlijk zou ik een iets bescheiden alternatief vinden zonder een paar duizend euro voor het hotel te betalen.

  Maar mijn favoriet is nr. 1 - niet vanwege de auto's, maar vanwege de mensen! 🙂 Ongeacht de leeftijd en lichaamsvorm de respectieve schatten zijn, Saab verbindt! En ik zou heel blij zijn om het toegewijde en competente blogteam en de aardige lezers persoonlijk te leren kennen! Leuke en interessante gesprekken zijn gegarandeerd! 🙂

  Wat denk je?

  15
 • Ik wens alle trotse bezitters van een NG of 9-4 heel veel plezier.

  Hoewel ik met een zekere mate van afgunst naar het exclusieve evenement kijk, vind ik het goed, correct en zelfs een beetje ingenieus dat het in deze vorm bestaat.

  De nieuwste modellen van het merk Saab hebben zeker speciale erkenning verdiend. En ook hun eigenaren. Zeker als het gaat om trouwe kopers van de nieuwste en meest recente nieuwe auto's ...

  Zelfs met slechts een chromen bril werkt het goed als deze loyaliteit wordt erkend en geëerd. Dit is een geweldige bioscoop….

  13

Reacties zijn gesloten.