Saab 900 2.0i # 6 Replica-editie - Talladega Long Run

We zijn met weinig, maar we zijn erin geslaagd om een ​​groot aantal fans te verzamelen die zich inzetten voor SAAB in het zuiden van Spanje (Andalusië) rond een kleine lokale SAAB Club. DE SACA, Sinds enkele maanden profiteert een van hen, José María, uit Córdoba, die een groot aantal SAAB in zijn collectie heeft, van een geweldige kans gebruik gemaakt.

Talladega Long Run 1996 # 6 Replica Edition (1998)

We weten allemaal dat er sommige SAAB's zijn die onterecht erg ondergewaardeerd zijn in de markt. Deze keer is specifiek de nieuwe generatie 900 (1,994-1.998). Onder andere vanwege de steeds beperktere milieumaatregelen in grote steden, zijn er enkele eigenaren die besluiten zich los te maken van eenheden in een uitstekende staat van instandhouding en met een paar kilometer. In dit geval is het een 900 2.0i (MY98) met 60,000 km. en een belachelijk lage prijs. Zijn staat van instandhouding is erg goed en José María heeft er niet over nagedacht. Een nieuwe aanwinst voor uw verzameling.

Maar de uitdaging is er niet geweest.

We zijn goede liefhebbers van SAAB, van zijn technische prestaties en sportveroveringen. We werden enkele jaren geleden getroffen door de publicatie op SAAB Blog dat ze de 900 2.0i # 6 deelnemer hadden gevonden in het Long Run of the Talladega (VS) circuit in 1996, rustend op de SAAB centrum kamp in Frankfurt.

Gezegd en gedaan. José María heeft zich ten doel gesteld deze geschiedenis van SAAB te redden door dat model te herstellen door het zo nauwkeurig mogelijk te repliceren van dat model.

Eerst is hij overgegaan tot het volledig schilderen van de 900 om zijn exacte kleur en vormen te herstellen.

Vervolgens is hij, met veel onderzoek, overgegaan tot het zo nauwkeurig mogelijk repliceren van de kleefstoffen die dat model in 1996 op het Talladega-circuit droeg.

Met al het materiaal klaar, was het enige dat overbleef om de lijmen op 900 te plakken en te proberen het zo trouw te maken aan het origineel. Ik denk niet dat we het slecht hebben gedaan. Nu hoeven we er alleen nog lang en kilometers van te genieten omringd door goede amateurvrienden SAAB. We kijken ernaar uit om te genieten van het voor vele jaren.

Auteur: Marco Fernandez / SACA Webmaster

6 gedachten over 'Saab 900 2.0i # 6 Replica-editie - Talladega Long Run"

 • blanco

  Heel mooi, nog een gered!

 • blanco

  Dank u voor deze interessant verhaal, de mooie foto's en - in de eerste plaats - het grote enthousiasme van uw sterke Saab gemeenschap in het zuiden van Spanje! We genieten zoveel van de wetenschap dat er Saab-fans in heel Europa zijn en dat de blog internationaler wordt.

  @ Tom: Weet je wat ondertussen is er gebeurd met de oorspronkelijke 900 2.0i # 6 wiens verhaal u beschreef in 2011? Hopelijk is het nog steeds “alive”!

 • blanco

  NICE

  Bedankt voor het delen, Marco Fernandez. Al het beste voor auto en bestuurder.

 • blanco

  Echt een mooie 900, ze zijn zo zeldzaam

 • blanco

  Bedankt voor het delen van Tom. Wij hopen u (en Talladega replica # 6) zien bij IntSaab 2020 in Denemarken.

  Marco Fernandez

Reacties zijn gesloten.