Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?

Misschien is er nog hoop voor een autoproductie in Trollhättan in 2020. Zweedse media en kringen rondom NEVS doen verslag van een nieuwe, "kleine" sportwagen uit Koenigsegg. Het was al in mei 2019 voor dit jaar angekündigtSindsdien is er echter nauwelijks nieuws uitgelekt. Het bewijs is nu gecondenseerd dat de presentatie op 5 maart op de internationale Autosalon zal plaatsvinden in Genève.

Jesko - de hypercar werd in 2019 in Genève gepresenteerd
Jesko- de hypercar werd in 2019 in Genève gepresenteerd. Foto: Oskar Bakke

In Zwitserland boekt Koenigsegg bijna traditioneel weer een beursoptreden. De show in Genève is over het algemeen populair bij kleine fabrikanten, heeft zijn bijzondere charme en is van een handzaam formaat. De afgelopen jaren gebruikte Koenigsegg het bijna altijd als platform om nieuwe modellen of limited editions te presenteren. De presentatie van de Jesko, die in zeer korte tijd uitverkocht was, was spectaculair tijdens het afgelopen autosalon.

Wat spreekt voor de presentatie van één of meerdere compleet nieuwe voertuigen is het feit dat de stand van Koenigsegg groter zal zijn dan normaal. Volgens onze informatie biedt het plaats aan 3 voertuigen. Aangezien de Jesko uitverkocht is, komen er mogelijk twee nieuwe producten naast de Regera - in welke vorm dan ook, als conceptcars of productieklaar.

Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?

Het instapmodel van het merk Ängelholm zou niet langer van Ängelholm moeten komen. De fabriek is gereserveerd voor de miljoenenkopieën, het goedkopere instapmodel wordt gebouwd in de voormalige Saab-fabriek. In veel grotere aantallen dan voorheen, zoals Koenigsegg liet weten. Grotere hoeveelheden zijn altijd te zien ten opzichte van de vorige productie in Ängelholm, omdat een getal van drie cijfers per jaar een inflatoire hoeveelheid voor Koenigsegg zou zijn.

In theorie is alles mogelijk. Van een puur elektrische sportwagen tot een verbrandingsmotor. Onbevestigde informatie spreekt over een "kleine" hyper-auto, die - zoals gebruikelijk bij Koenigsegg - spectaculaire aandrijfkracht zou bieden. Als ze vrijloop Technologie zal worden gebruikt is momenteel net zo onzeker als het hele concept. Een hybride aandrijving zou kunnen en met de nieuwe Regera liet de fabrikant zien wat er mogelijk is. De oude Saab-fabriek is zeer geschikt voor de bouw van exclusieve kleine series. Al in GM-tijden was er naast de reguliere band ook de “Frickeboa”. Saab bouwde daar in 9 de elektrische 3-2010 stationwagons in kleine series voor veldtests. Op deze route werden pre-serie voertuigen vervaardigd, meest recentelijk assembleerde NEVS daar voertuigen voor China.

Evergrande, de hoofdeigenaar van NEVS en de voormalige Saab-fabriek, vervoegde Koenigsegg bijna 150 jaar geleden bijna € 150 miljoen. Een joint venture tussen NEVS en Koenigsegg AB, die NEVS met nog eens € XNUMX miljoen heeft gekapitaliseerd, werkt sindsdien samen aan de ontwikkeling van nieuwe voertuigen. In Genève zou het eerste product van deze samenwerking op zijn minst als een conceptvoertuig kunnen worden gezien.

9 gedachten over 'Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?"

 • blanco

  Om een ​​afstand tot de Koenigsegg-hypercars te creëren, zou het logisch zijn om de oude sonore naam SAAB nieuw leven in te blazen met het nieuwe model. Vooral omdat je in de Stallbacka fabriceert, zou dat duidelijk zijn. U betaalt een paar licentiekosten aan SAAB-vliegtuigen en oeps - nieuwe SAAB's vallen uit de fabriek. Dat zou geweldig zijn.

  7
  1
 • blanco

  Keerpunt? Voor het eerst in wat 100 jaar voelt, speculeren we hier over mogelijke nieuwe auto's. Ik vind het geweldig, zelfs als het een Koenigsegg is. Het merk is echt geweldig, dat lees ik graag.

 • blanco

  Ik vind Koenigsegg cool en ik wens hem en Trollhaettan veel succes!

 • blanco

  Droommodus aan: “Twee tentoonstellingsruimten gratis? De ene wordt de Koenigsegg Aero X, de andere een 4-persoons cabriolet in Saab-stijl. ”Droommodus.

 • blanco

  Het ziet er spannend uit, het zou wenselijk zijn voor Trollhättan. Het is ook interessant dat de workshops nog zoveel potentieel hebben.
  En dat de blog de afgelopen vier dagen elke dag een artikel heeft gepubliceerd, is echt opmerkelijk voor een blog die schrijft over auto's die niet meer worden gebouwd.

  11
 • blanco

  Ik ben geen NEVS-vriend, maar ik houd mijn vingers gekruist voor Koenigsegg.

 • blanco

  Ik vraag me af wat er van zal komen.

  In ieder geval ziet de foto (of de montage) van Jesko in de donkere steeg eruit alsof hij uit een sciencefictionfilm is gehaald. Cool beeld. Ik hoop dat verbrandingsmotoren of in ieder geval hybrides bij ons blijven. Technisch is er nog veel mogelijk. Niet alleen in naam van de uitvoering. Ook in naam van efficiëntie en milieu. Vooral met biobrandstof ...

  10
  • blanco

   De foto's zijn allemaal afkomstig van een shoot in Hong Kong, inclusief de donkere steegjes.

   3
   1

Reacties zijn gesloten.