Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?

Vielleicht gibt es 2020 doch noch Hoffnung für eine Autoproduktion in Trollhättan. Schwedische Medien und Kreise rund um NEVS berichten von einem neuen, “kleinen” Sportwagen von Koenigsegg. Der wurde bereits im Mai 2019 für dieses Jahr angekündigtSindsdien is er echter nauwelijks nieuws uitgelekt. Het bewijs is nu gecondenseerd dat de presentatie op 5 maart op de internationale Autosalon zal plaatsvinden in Genève.

Jesko - de hypercar werd in 2019 in Genève gepresenteerd
Jesko- de hypercar werd in 2019 in Genève gepresenteerd. Foto: Oskar Bakke

In Zwitserland heeft Koenigsegg bijna weer traditioneel een beursuiterlijk geboekt. De show in Genève is over het algemeen populair bij kleine fabrikanten, heeft zijn speciale charme en een beheersbare grootte. Koenigsegg heeft het de afgelopen jaren bijna altijd als podium gebruikt om nieuwe modellen of beperkte kleine oplagen te presenteren. De presentatie van de. Was spectaculair tijdens de laatste motorshow Jeskodie binnen de kortste keren was uitverkocht.

Wat voor de presentatie van een of meer volledig nieuwe voertuigen spreekt, is het feit dat de Koenigsegg-stand groter zal zijn dan normaal. Volgens onze informatie biedt het ruimte voor 3 voertuigen. Omdat de Jesko uitverkocht is, kunnen er naast de Regera twee nieuwe producten zijn - in welke vorm dan ook, als concept cars of klaar voor productie.

Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?

Het instapmodel van het merk Ängelholm zou niet langer van Ängelholm moeten komen. De fabriek is gereserveerd voor de miljoenenkopieën, het goedkopere instapmodel wordt gebouwd in de voormalige Saab-fabriek. In veel grotere aantallen dan voorheen, zoals Koenigsegg liet weten. Grotere hoeveelheden zijn altijd te zien ten opzichte van de vorige productie in Ängelholm, omdat een getal van drie cijfers per jaar een inflatoire hoeveelheid voor Koenigsegg zou zijn.

Theoretisch ist alles möglich. Vom reinen Elektrosportwagen, bis hin zu einem Verbrenner. Nicht bestätigte Informationen sprechen über ein “kleines” Hyper-Car, das – wie bei Koenigsegg üblich – eine spektakuläre Antriebsleistung bieten soll. Ob die Freewalve Technologie zal worden gebruikt, maar is momenteel net zo onbeveiligd als het hele concept. Een hybride schijf zou mogelijk kunnen zijn, en met de nieuwe Regera zeigte der Hersteller, was geht. Das alte Saab Werk ist für den Bau von exklusiven Kleinserien gut geeignet. Schon zu GM Zeiten gab es dort neben dem regulären Band die “Frickeboa”. Saab baute dort in kleiner Serie die elektrischen 9-3 Kombis für Feldversuche 2010. Vorserien-Fahrzeuge wurden auf dieser Strecke gefertigt, zuletzt montierte NEVS dort Fahrzeuge für China.

Evergrande, de hoofdeigenaar van NEVS en de voormalige Saab-fabriek, vervoegde Koenigsegg bijna 150 jaar geleden bijna € 150 miljoen. Een joint venture tussen NEVS en Koenigsegg AB, die NEVS met nog eens € XNUMX miljoen heeft gekapitaliseerd, werkt sindsdien samen aan de ontwikkeling van nieuwe voertuigen. In Genève zou het eerste product van deze samenwerking op zijn minst als een conceptvoertuig kunnen worden gezien.

9-gedachten ook "Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?"

 • Ik vraag me af wat er van zal komen.

  In elk geval lijkt de foto (of de montage) van Jesko in de donkere steeg te zijn genomen uit een sciencefictionfilm. Cool beeld. Ik hoop dat branders, of in ieder geval hybriden, behouden blijven. Technisch gezien is er nog veel mogelijk. Niet alleen in naam van de uitvoering. Ook uit naam van efficiëntie en milieu. Vooral met biobrandstof ...

  10
  Beantwoorden
  • De foto's zijn allemaal afkomstig van een shoot in Hong Kong, inclusief de donkere steegjes.

   3
   1
   Beantwoorden
 • Ik ben geen NEVS-vriend, maar ik houd mijn vingers gekruist voor Koenigsegg.

  Beantwoorden
 • Het ziet er spannend uit, het zou wenselijk zijn voor Trollhättan. Het is ook interessant dat de workshops nog zoveel potentieel hebben.
  En dat de blog de afgelopen vier dagen elke dag een artikel heeft gepubliceerd, is echt opmerkelijk voor een blog die schrijft over auto's die niet meer worden gebouwd.

  11
  Beantwoorden
 • Traummodus an: “Zwei Messeplätze frei? Das eine wird der Koenigsegg Aero X, das andere ein 4 sitziges Cabrio im Saab Stil”.Traummodus aus.

  Beantwoorden
 • Ik vind Koenigsegg cool en ik wens hem en Trollhaettan veel succes!

  Beantwoorden
 • Keerpunt? Voor het eerst in wat 100 jaar voelt, speculeren we hier over mogelijke nieuwe auto's. Ik vind het geweldig, zelfs als het een Koenigsegg is. Het merk is echt geweldig, dat lees ik graag.

  Beantwoorden
 • Om afstand te nemen van de Koenigsegg-hyperauto's, zou het logisch zijn om de oude sonore naam SAAB nieuw leven in te blazen met het nieuwe model. Vooral omdat men in de stabiele backa produceert, zou dat duidelijk zijn. Je betaalt een paar royalty's aan SAAB-vliegtuigen en hey - nieuwe SAAB's vallen uit de fabriek. Dat zou geweldig zijn.

  7
  1
  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.