Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?

Misschien is er in 2020 nog hoop op een autoproductie in Trollhättan. Zweedse media en kringen rond NEVS rapporteren over een nieuwe, "kleine" sportwagen van Koenigsegg. Het was al in mei 2019 voor dit jaar angekündigtSindsdien is er echter nauwelijks nieuws uitgelekt. Het bewijs is nu gecondenseerd dat de presentatie op 5 maart op de internationale Autosalon zal plaatsvinden in Genève.

Jesko - de hypercar werd in 2019 in Genève gepresenteerd
Jesko- de hypercar werd in 2019 in Genève gepresenteerd. Foto: Oskar Bakke

In Zwitserland heeft Koenigsegg bijna weer traditioneel een beursuiterlijk geboekt. De show in Genève is over het algemeen populair bij kleine fabrikanten, heeft zijn speciale charme en een beheersbare grootte. Koenigsegg heeft het de afgelopen jaren bijna altijd als podium gebruikt om nieuwe modellen of beperkte kleine oplagen te presenteren. De presentatie van de. Was spectaculair tijdens de laatste motorshow Jeskodie binnen de kortste keren was uitverkocht.

Wat voor de presentatie van een of meer volledig nieuwe voertuigen spreekt, is het feit dat de Koenigsegg-stand groter zal zijn dan normaal. Volgens onze informatie biedt het ruimte voor 3 voertuigen. Omdat de Jesko uitverkocht is, kunnen er naast de Regera twee nieuwe producten zijn - in welke vorm dan ook, als concept cars of klaar voor productie.

Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?

Het instapmodel van het merk Ängelholm zou niet langer van Ängelholm moeten komen. De fabriek is gereserveerd voor de miljoenenkopieën, het goedkopere instapmodel wordt gebouwd in de voormalige Saab-fabriek. In veel grotere aantallen dan voorheen, zoals Koenigsegg liet weten. Grotere hoeveelheden zijn altijd te zien ten opzichte van de vorige productie in Ängelholm, omdat een getal van drie cijfers per jaar een inflatoire hoeveelheid voor Koenigsegg zou zijn.

In theorie is alles mogelijk. Van een pure elektrische sportwagen tot een verbrandingsmotor. Onbevestigde informatie spreekt over een "kleine" hyperauto, die - zoals gebruikelijk bij Koenigsegg - naar verluidt spectaculaire aandrijfkracht biedt. Of dat nou Freewalve Technologie zal worden gebruikt, maar is momenteel net zo onbeveiligd als het hele concept. Een hybride schijf zou mogelijk kunnen zijn, en met de nieuwe Regera de fabrikant liet zien wat mogelijk is. De oude Saab-fabriek is zeer geschikt voor de bouw van exclusieve kleine series. Reeds in GM-tijden was er de "Frickeboa" naast de reguliere band. Saab bouwde daar de elektrische 9-3 stationwagons voor veldproeven in kleine series, pre-series voertuigen werden op deze route gefabriceerd, het meest recent assembleerde NEVS voertuigen voor China daar.

Evergrande, de hoofdeigenaar van NEVS en de voormalige Saab-fabriek, vervoegde Koenigsegg bijna 150 jaar geleden bijna € 150 miljoen. Een joint venture tussen NEVS en Koenigsegg AB, die NEVS met nog eens € XNUMX miljoen heeft gekapitaliseerd, werkt sindsdien samen aan de ontwikkeling van nieuwe voertuigen. In Genève zou het eerste product van deze samenwerking op zijn minst als een conceptvoertuig kunnen worden gezien.

9 thoughts on "Nieuwe Koenigsegg 2020 van de Stallbacka?"

 • Om afstand te nemen van de Koenigsegg-hyperauto's, zou het logisch zijn om de oude sonore naam SAAB nieuw leven in te blazen met het nieuwe model. Vooral omdat men in de stabiele backa produceert, zou dat duidelijk zijn. Je betaalt een paar royalty's aan SAAB-vliegtuigen en hey - nieuwe SAAB's vallen uit de fabriek. Dat zou geweldig zijn.

  7
  1
 • De foto's zijn allemaal afkomstig van een shoot in Hong Kong, inclusief de donkere steegjes.

  3
  1
 • Keerpunt? Voor het eerst in wat 100 jaar voelt, speculeren we hier over mogelijke nieuwe auto's. Ik vind het geweldig, zelfs als het een Koenigsegg is. Het merk is echt geweldig, dat lees ik graag.

 • Ik vind Koenigsegg cool en ik wens hem en Trollhaettan veel succes!

 • Droommodus aan: “Twee expositieruimtes gratis? De ene zal de Koenigsegg Aero X zijn, de andere een 4-persoons cabriolet in Saab-stijl ”.

 • Het ziet er spannend uit, het zou wenselijk zijn voor Trollhättan. Het is ook interessant dat de workshops nog zoveel potentieel hebben.
  En dat de blog de afgelopen vier dagen elke dag een artikel heeft gepubliceerd, is echt opmerkelijk voor een blog die schrijft over auto's die niet meer worden gebouwd.

  11
 • Ik ben geen NEVS-vriend, maar ik houd mijn vingers gekruist voor Koenigsegg.

 • Ik vraag me af wat er van zal komen.

  In elk geval lijkt de foto (of de montage) van Jesko in de donkere steeg te zijn genomen uit een sciencefictionfilm. Cool beeld. Ik hoop dat branders, of in ieder geval hybriden, behouden blijven. Technisch gezien is er nog veel mogelijk. Niet alleen in naam van de uitvoering. Ook uit naam van efficiëntie en milieu. Vooral met biobrandstof ...

  10

Reacties zijn gesloten.