Autojaar 2020. Oude auto's en Trollhättan.

Duitsland is op weg naar een elektrische auto. Je toont jezelf niet open voor technologie. Integendeel. Dat kan een probleem blijken te zijn. Want terwijl de Duitse bedrijven hun energie steken in batterij-elektrische voertuigen, verandert China onverwacht van koers. En merkt op dat duurzame mobiliteit uit verschillende oplossingen bestaat.

Cockpitontwerp van de 9-X Bio Hybrid-studie
Cockpitontwerp van de 9-X Bio Hybrid-studie

China 2020

Hoewel er in de EU geen alternatief is voor de elektrische auto op batterijen en elke criticus het risico loopt overweldigd te worden door een storm, zal China 2020 een verrassing zijn. Subsidies voor elektrische auto's zullen niet langer van toepassing zijn en het wettelijk voorgeschreven aandeel van volledig elektrische voertuigen in registraties zal slechts matig stijgen.

In plaats daarvan staat het land nu open voor technologie. Naast batterij-elektrische voertuigen worden miljarden gepompt in de ontwikkeling van oplossingen op waterstof. En methanol staat verrassend bovenaan de lijst - als een alternatieve brandstof die onafhankelijkheid belooft van olie-import. In China wordt het gemaakt van steenkool en zijn er verschillende nieuwe kolengestookte elektriciteitscentrales in aanbouw. Bijzonder opmerkelijk is echter de instructie aan de fabrikanten om voortaan zuinigere verbrandingsmotoren te ontwikkelen. In 2020 zal er voor de 'oude' technologie geen sprake meer zijn van het zwanenzang. De administratie past pragmatisch haar koers aan en ziet synthetische brandstoffen en verbrandingsmotoren als een verdere bouwsteen voor mobiliteit.

China richt zich op groei door export in 2020. Het groeit al export inhoud sneller dan elke andere Autonation. Tegelijkertijd stijgt de gemiddelde waarde van de geëxporteerde voertuigen continu. Voor de toekomst moeten elektrische auto's een doorslaggevende bijdrage leveren aan het succes, meldt het ministerie van Handel. Omdat je jezelf daar beter gepositioneerd ziet dan de gevestigde corporaties. In feite is het aantal start-ups dat zich met Europese hulp heeft ontwikkeld moeilijk bij te houden. Een flink aantal zal in 2020 beginnen met leveren en zijn van plan te exporteren.

Oude auto's 2020

Het is geen geheim - de Saab-vloot veroudert. 2011 was het laatste productiejaar, 2008 was de laatste keer dat de bevolking werd verkocht. Wat betreft de klimaatdiscussie, elektrificatie en digitalisering kan men al vragen naar de reden van het bestaan ​​van analoge voertuigen. Zullen ze snel van de straat komen of krijgen ze de kans om het komende decennium te overleven?

Wat zeker is, is dat de toon ruwer wordt. De polarisatie zal toenemen. De verontwaardiging van de Milieu zeug Satire toonde een beetje smaak. Aan de andere kant zullen er in het nieuwe decennium ook mensen zijn die analoge dingen waarderen. Een auto die zonder terabytes aan gegevens reist, die echt eigendom is en die werkt als je de analoge sleutel omdraait, het heeft iets.

Omdat de hele digitalisering natuurlijk zijn nadelen heeft. Het hangt af van het functioneren van een complexe infrastructuur die het glas transparant maakt en ook een enorme CO2-voetafdruk met zich meebrengt. Het groeit elk jaar snel en omvat al de omvang van kleinere economieën. Deze nadelen zullen een kwestie zijn die over een paar jaar meer zal worden besproken. En die op hun beurt spreken voor een langer, duurzaam gebruik van analoge mobiliteitsoplossingen. Vooral wanneer synthetische brandstoffen uit groene energie beschikbaar zullen zijn.

Trollhattan 2020

Het gevaar schuilt in China. En echt deze keer. Merken die in 2020 met de productie van hun elektrische auto beginnen, hebben producten die zijn ontwikkeld via een internationaal netwerk en concurrerend zijn. Hun cloudoplossingen lopen voor op Europeanen, en een halve eeuw kennis is in de elektronica gestoken, terwijl China 's werelds werkbank was voor elk type elektronisch apparaat.

Terwijl Arcfox, Enovate, Hycan, Nio en Xpeng meer voertuigen op de markt brengen, komt niets van Trollhättan. Evergrande, de belangrijkste aandeelhouder van NEVS, plant de eerste helft van 2020 Presentatie van het eerste nieuwe voertuig. Productie in 2021, dus Göta Älv zal dit jaar stil blijven. De hoop om de Sion te produceren is de bodem ingeslagen en het blijft onzeker of Koenigsegg een kleine serie gaat bouwen in de voormalige Saab-fabriek.

De vooruitzichten zijn echter goed voor het ontwikkelingscentrum. De lijst met vacatures is lang, in Stallbacka worden nieuwe banen gecreëerd met een bepaalde continuïteit. De ontwikkelingssite is nog steeds in bedrijf en dat geeft hoop op meer. Op een gegeven moment in een autoproductie in de oude Saab-fabriek.

15 gedachten over 'Autojaar 2020. Oude auto's en Trollhättan."

 • blanco

  Niet serveren avere paura della tecnologia! Il cambiamento climatico in atto needita di cambiamenti per quanto riguarda le azioni degli individui, e queste possono essere modificate attractverso oggetti innovativi, come possono essere le auto elettriche.

 • blanco

  Ik heb al aan gas gedacht ... kunnen de zuignappen sb permanent?

 • blanco

  Bedankt, dat klinkt heel goed! Bijna afgezien van 2.2 TiD vanwege de interessante opmerking hierboven. Ik ben geen schroevendraaier en ik heb iets robuust en betrouwbaar nodig. De auto in focus heeft al 320.000 km gereden.

 • blanco

  @ Stefan:
  Als u wilt dat het nog ongecompliceerder is dan met de 2.2 TiD: oudere SAAB-stofzuigers (in 9000 of 900), zuiniger en schoner, werkt het op LPG. Naar mijn mening zelfs nog meer onderschat / verkeerd begrepen dan de 2.2 in de SAAB 😉

 • blanco

  Doe het - de 2.2 TiD is echt een duurzame en vitale constructie met maar heel weinig probleemgebieden - veel minder dan bij de benzineauto's. Voor mij een van de laatste units die verder dan een minimaal minimum is ontworpen. De auto is al geproduceerd, er kan met een laag verbruik mee worden gereden en met een schoon inlaat- en luchtgedeelte is hij naar mijn ervaring ook veel minder vuil dan sommige modernere voertuigen.

 • blanco

  China

  De trotse natie is geclassificeerd als een opkomend land in Parijs (te lezen op Wikipedia). Als zodanig heeft China een aantal privileges over de geïndustrialiseerde landen.
  Ze hoeven bijvoorbeeld pas in 2025 te betalen aan de internationale fondsen voor klimaatschade in ontwikkelingslanden. Ze kunnen ook hun CO2-uitstoot tegen 2025 verhogen.
  Alleen dan en op basis van de dan bereikte emissies moeten ze verminderen.

  Met andere woorden, hoe hoger China zijn uitstoot tegen 2025 verhoogt, hoe meer het na 2025 kan uitstoten, en hoe gemakkelijker het is om later te besparen.

  Als je naar China kijkt (wat niet alleen hier op de blog het geval is), moet je altijd rekening houden met deze achtergrond.

  Elektriciteit uit steenkool, nu methanol uit steenkool en elektromobiliteit. Is dat op zichzelf tegenstrijdig en verwarrend?

  Alleen volgens westerse normen en in naam van het milieu. Vanuit een Chinees perspectief, economisch en politiek is er een duidelijke en gemeenschappelijke noemer.
  Zoveel mogelijk CO2 tegen 2025.

  Ironisch genoeg levert elektrische mobiliteit een bijdrage in die zin, omdat bekend is dat de productie van EV's CO2-intensiever is dan die van conventionele auto's. Omdat de besparingen pas na jaren komen (of helemaal niet), was de route van China ideaal ...

  Het enige dat me verbaast, is dat deze grote natie en haar slimste geesten zo geleid worden door de Overeenkomst van Parijs. Aan de andere kant is het misschien gewoon leuk om te winnen bij poker en het werkt gewoon niet zonder de rest van de wereld en externe markten ...

 • blanco

  Bedankt voor de geweldige reactie! Klinkt niet ideaal voor mij! Is er een motoraanbeveling als u tegen lage kosten over land wilt rijden?

 • blanco

  Hallo,
  We hebben gisteren de 3e Saab 9-3 gekocht. Na 2 diesels een biopower, in de hoop dat je de mogelijkheid hebt om bij te vullen met bio-ethanol als alternatief.
  VG

 • blanco

  Hoi Stefan,

  geen probleem met de 2,2 TiD-dieselmotor, die typisch is voor Saab-freaks. Robuust vanwege de distributieketting (geen tandriem zoals bij de 1,9 Fiat dieselmotoren), net een beetje luid en niet de meest zuinige motor in vergelijking met de huidige dieselmotoren (verbruik tussen 5,8 en 8,2 liter, afhankelijk van de route). Tot nu toe hebben mijn twee 335.000 en 230.000 km afgelegd.
  De uitlaatgasrecirculatieklep (EGR-klep) en de wervelkleppen in het inlaatkanaal, die relatief vaak verstopt zijn met diesel-roetmengsel, zijn gevoelig. Ten minste de EGR-klep en de in de inlaatpijp geïnstalleerde sensor moeten om de 7.000 km worden verwijderd en zorgvuldig worden gereinigd met remreiniger, omdat het Check Engine-lampje meestal oplicht na deze reis. Reinigingsduur 30 minuten.

  Ik zou afzien van de automatische transmissies van Aisin-Warner, omdat hiermee een transmissieoliespoeling (methode Tim Eckart) uiterlijk na 120.000 km moet worden betaald, ongeveer 450 euro kost. Het filterscherm is nutteloos van buitenaf niet toegankelijk (zoals bij oudere Mercedes), maar de versnellingsbak moet voor dit doel worden verwijderd en gedemonteerd, duidelijk een verkeerde constructie zoals de meeste andere automatische transmissies vandaag.
  De handgeschakelde transmissie en de koppeling zijn nog steeds helemaal in orde met de 335.00er, met de jongere 9-5 moest de transmissie na 185.000 km worden vervangen omdat de vorige eigenaar dit niet had gedaan.

  Het meest gevoelige gebied in termen van roest, zoals bij alle 9-5s: het gebied van de langsdorpels voor de achterwielen, vooral als dit gebied wordt bedekt door extra, betekenisloze kunststof panelen. Daaronder brandt het ongehinderd en is nauwelijks van buitenaf te zien.

  Dus zoek en neem niet de eerste.

  Met vriendelijke groet,
  Uli

 • blanco

  @Stefan Ik zie dat ontspannen genoeg. Als u niet in stedelijke gebieden hoeft te rijden, kunt u rijden wat u wilt. Na jaren van dagelijkse anti-diesel, anti-auto in de media, ben ik verhard. Grote steden kunnen worden geblokkeerd, kleine steden niet. Dus ja, koop de TiD en veel plezier!

 • blanco

  Wat vind je van de oude diesels? Ik woon in het land en overweeg een 2005 9-5 2.2 TID te kopen! Stom idee? Uw mening wordt gevraagd!

 • blanco

  Ik kan de kritiek van de Duitse autofabrikanten maar gedeeltelijk begrijpen. Onderzoek naar brandstofcellen (NECAR) is gaande bij Mercedes sinds de jaren 90, en MB introduceerde een voertuig met een brandstofcel en batterij in 2019, een wereldwijd unieke auto. In 2022 lanceert BMW de X5 met brandstofcellen als een milieuvriendelijk aandrijfalternatief.

  • blanco

   Dat is precies waar het probleem is. Duitsland was een leider in de jaren 90, maar niet vandaag. Voertuigen met brandstofcellen komen uit Korea en Japan en China investeert miljarden. De leiding was verspild.

 • blanco

  Wat onze Saabs betreft, kunnen we alleen maar hopen dat de politiek ons ​​nog minstens een paar jaar met rust laat en dat we nog steeds met deze auto's kunnen rijden.

Reacties zijn gesloten.