Autojaar 2020. Elektrificatie en digitalisering.

Het auto-jaar 2020 zal zwaar zijn. Voor het eerst zal iedereen de voorspelde onrust in de industrie voelen. Een uitdaging - en één ding is zeker, niets zal blijven zoals het was. Vanaf nu is alles aan verandering onderhevig. Digitalisering, elektrificatie en wat biedt de toekomst in Trollhättan? En wat wordt er van een ouder wordend Saab-aandeel en de industrie in het algemeen? Een overzicht in twee delen.

2020. Het tijdperk van mobiele digitalisering en elektrificatie begint
2020. Het tijdperk van mobiele digitalisering en elektrificatie begint

Klimaschutz

Brussel trekt de touwtjes in handen. De maatregelen ter bescherming van het klimaat zijn gecomprimeerd: sinds januari streven nieuwe auto's in de EU naar een maximum van 95 gram CO2 per kilometer. Fabrikanten die zich hier niet aan houden, kunnen miljardenboetes krijgen. Een vereiste die, zoals altijd, met uitzonderingen op de regel gepaard gaat. 2020 wordt beschouwd als een overgangsjaar, met subtiliteiten. Fabrikanten mogen eenvoudig de "dorstigste" 2% van hun voertuigen in de CO5-berekening verwijderen. Bovendien wordt de richtlijn afgezwakt met een gewichtscomponent. Producenten van traditioneel zware voertuigen mogen gemiddeld minder zuinige auto's verkopen dan die van kleine auto's. In gewone taal, kan het nieuwe Daimler-wagenpark 2020 gram CO102 uitstoten in 2, maar slechts 92 gram van PSA. Er zijn ook credits voor speciale extra's zoals LED-verlichting. Ze mogen worden afgetrokken met een maximum van 7 gram.

Elektrische auto's krijgen een speciale status. Brussel gaat ervan uit dat ze volledig klimaatneutraal zijn, zelfs met het hoge aandeel van steenkool in de Duitse elektriciteitsmix. In de vorm van een "superkrediet" wordt elke elektrische auto die in 2020 wordt verkocht tweemaal in de berekeningen opgenomen, in 2021 met een factor 1,6. Hybriden spelen ook een rol bij het behalen van de klimaatdoelen. Volgens de wet krijgen ze een groot deel van puur elektrische ritten toegewezen. Dit vermindert hun consumptie tot waarden die weinig met de realiteit te maken hebben.

De klimaatbeschermingsdoelen hebben invloed op autodealers en consumenten. Omdat ze moeten zien hoe ze er in werkelijkheid mee omgaan.

Handel

De handel staat onder verhoogde druk. In het verleden werd hij niet verwend door hoge opbrengsten. De fabrikanten draaien de duimschroeven aan en zweren hun verkooppartners op de klimaatdoelen. In 2020 zullen retailers alleen de mogelijke bonussen voor een aantal merken genereren als ze voldoende voertuigen met een laag verbruik verkopen. In de praktijk betekent dit voor de klant 3-cilinder in plaats van 4-cilinder of hybride aandrijving in plaats van verbrandingsmotor. Misschien een nieuwe elektrische auto als hij daarvoor de financiële middelen heeft.

Tegelijkertijd zullen we de verscheidenheid aan modellen in 2020 sterk zien dalen. Kleine auto's en minder populaire varianten verdwijnen, en daarmee de goedkope optie van een nieuwe auto. Bovendien hebben verschillende importeurs hun prijzen in het najaar van 2019 verhoogd in afwachting van de komende boetes.

Voor sommige merken is het margesysteem ook achter de schermen herschikt. Minder korting voor verkooppartners, waardoor de economische druk nog meer zal toenemen. Tegen de achtergrond van een verwachte afname van nieuwe registraties zijn er voor veel bedrijven geen optimistische vooruitzichten die de fouten op de middellange termijn waarschijnlijk niet zullen overleven. Dit gaat gepaard met digitalisering en daarmee nieuwe verkoopkanalen die verder gaan dan traditionele structuren.

Digitalisierung

Iedereen heeft het over elektrificatie. Digitalisering is belangrijker. In de toekomst zou het, naast de hardware-activiteiten, volledig nieuwe inkomsten moeten opleveren, die minder belangrijk zullen worden. De 'gebruikerservaring', de mobiliteitservaring, werd in de jaren 20 gevormd door software. Assistentiesystemen ontlasten de bestuurder, semi-autonoom glijden wordt standaard. De auto ontwikkelt zich tot een rollend smart home dat voortdurend wordt gestreamd en online is. De klant moet de bespaarde tijd gebruiken voor verbeterde productiviteit - in theorie. In de praktijk zal de meerderheid iets online streamen of spelen terwijl de auto autonoom is.

De Duitse providers zijn beangstigend naïef over deze ontwikkeling. Voor hen lijkt digitalisering op het verkopen van een Golf C in de jaren 80. Asbak en Radio Alpha kosten extra, achterruitwisser niet. Ja, en vloermatten zijn duur.

Vertaald in de huidige tijd, betekent dit dat u digitalisering in de kleinste stukjes wilt verkopen. Alsof je extra moet betalen voor elk lettertype in een tekstverwerker en de optie om op meer dan één schermpagina te schrijven. Tot voor kort probeerde BMW heel serieus abonnementskosten in rekening te brengen voor de Apple Car Play-verbinding. Natuurlijk is mislukt. Desalniettemin gaat het digitale kleine spul verder. Voor 5 digitale sleutels wordt van u verwacht € 80,00 per jaar te verzamelen, en anders ook ConnectedDrive Store gedomineerd door vervelende kleine dingen.

Het is angstaanjagend voor 2020, zo werkt software niet. Men kan alleen maar hopen op een steile leercurve voor de Duitse industrie. Tesla laat zien hoe het moet. In de Verenigde Staten kosten premiumservices $ 9,90 per maand. Dit betekent dat alle services en alle updates in één vast tarief zijn geïntegreerd. De klant is blij.

Verbraucher

De gemiddelde consument zal verre van gelukkig zijn in het auto-jaar 2020. Hogere prijzen en beperkte keuze, geen goed begin. Vooral in het prijsgevoelige segment zal de klant de effecten voelen. De droom van een nieuwe auto wordt dan uitgesteld of blijft misschien voor altijd een droom. Hoe consumenten zullen reageren is de vraag van miljard euro. Je staat voor het grote onbekende in het spel. Ben je klaar voor elektrische mobiliteit?

Niemand heeft een geldig antwoord.

Om hen het gevoel te geven, wordt het onderwerp elektrische auto's royaal gesubsidieerd. In China is het mislukt en zijn de subsidies tot nul teruggebracht. Hoe China het verrassingspakket van het nieuwe jaar is.

Morgen, in het volgende deel, gaat het om een ​​verrassend China, oude auto's en hun toekomst. En over Trollhättan.

14-gedachten ook "Autojaar 2020. Elektrificatie en digitalisering."

 • En de volgende stap is de enorme straf voor eigenaars van oudere voertuigen.

  We kennen de truck hier al jaren in Zwitserland (https://www.ezv.admin.ch/ezv/de/home/information-firmen/transport–reisedokument–strassenabgaben/schwerverkehrsabgaben–lsva-und-psva-/lsva—allgemeines—tarife.html).

  In het Zwitserse federale bestuur bestaan ​​"memoranda" al twee jaar om dit soort straffen ook voor personenauto's over de hele linie in te voeren.

 • Brandstofcellen of CO2-neutrale brandstoffen zijn blijkbaar een vreemd woord voor de meeste voertuigfabrikanten.
  Hopelijk werkt de hele digitalisering levenslang en hopelijk zijn er genoeg software-updates voor de komende decennia.
  Zolang het niet zeker is welk rijconcept zal zegevieren, rijd ik in klassieke auto's.
  Ik ga geen nieuwe auto kopen voor tienduizenden euro's, die technologisch binnenkort misschien verouderd zijn.

  13
 • De straf zal komen. Eerst voor verbrandingsmotoren, later voor hybriden. En als synthetische brandstoffen beschikbaar zijn, wordt de elektrische auto geraakt. Altijd hetzelfde spel, dieselbestuurders hebben verschillende keren gemerkt hoe waarden werden vernietigd.

 • universeel

  Helaas kun je vandaag bijna niets over automotive schrijven zonder ook alle mogelijke gebieden van het leven aan te pakken ...

  Elektrificatie en digitalisering evenals veroudering zijn krachtige bruggen in alle richtingen en over alle mogelijke onderwerpen.

  Trefwoord "digitalisering" (om er maar één te nemen):
  Het is een favoriet onderwerp van de media en politiek. Van basisschool tot hospice. Er is al lang een groot aantal wetenschappelijke studies die aantonen dat analoog leren efficiënter is en dat analoog sterven menselijker is ...

  Hersenenonderzoekers geven onder andere de ruimtelijke oriëntatie in de analoge en in de gedrukte media de schuld voor de meetbare superioriteit, bijvoorbeeld in het leren, en voor een dieper begrip van teksten en relaties ...

  Een recente verklaring van een blogger past goed in het plaatje. Als je nog steeds graag analoge kranten gebruikt, heb je een duidelijk voordeel, je hebt een beter overzicht ...

 • De koper beslist welke aandrijftechnologie zal zegevieren. De grote hang van digitalisering irriteert me. Ik wil met de auto gaan. Ik wil hoogstens worden ondersteund tijdens het rijden, maar niet arbeidsongeschikt. Uiteindelijk wordt dit alleen gebruikt voor onbeperkte monitoring en maximale invloed door permanent "geluid" van mensen.
  Gewoon walgelijk.

  21
 • Heb je de wiskunde gedaan? 95 g CO2 is toegestaan, meer dan € 100 boete per gram per auto.
  Dus € 1.000 boete voor degenen die een auto verkopen met 105 g CO2.
  Voor 20 auto's met 105 g verkochte CO2, een boete van € 20.000.
  Verkoop vervolgens een elektrische auto met 0 g CO2, die twee keer wordt geteld.
  En bespaar ongeveer € 20.000 boete.
  Zo wordt elke elektrische auto niet alleen gesubsidieerd door de aankooppremie, maar ook met een extra € 20.000.
  (Werkt op dezelfde manier met 105 g toegestaan ​​en eigenlijk 170 g. 3 verkopen van 170 g auto's kost € 19.500 boete. Verkoop dan een dubbel getelde 0 g E auto en bespaar de boete).
  Dus als VW een E-UP verkoopt voor € 20.000 inclusief btw, besparen ze nog eens € 20.000 ("plus btw") op de boetes voor andere auto's.
  En Tesla vormt bijvoorbeeld een pool met FiatChrysler, zodat elke verkochte Tesla hoge boetes voor FiatChrysler-mensen bespaart.
  Een subsidie ​​die hoger is dan de werkelijke verkoopprijs is een brutale marktinterventie.

 • En de zinloze consumptiewaanzin gaat gewoon door, ongeacht de verliezen ... , Ik wil ook de lobbyisten van de Duitse auto-industrie feliciteren !!!! Hogere emissies voor de producenten van brandstof moeten worden erkend. En er is eigenlijk geen reden om kleine, voordelige en goedkope auto's te bouwen. Ontbrekende afbeelding en marges…. En zoals de vorige spreker terecht opmerkte, sponsoren kopers van elektrische auto's ook het feest ...
  De stad Barcelona heeft ook iets geweldigs voor klimaatbescherming bedacht.
  Er is een kentekenherkenningssysteem opgezet dat alle voertuigen registreert die de stad binnenkomen. Alle dieselmotoren die vóór 2000 zijn gebouwd en benzinemotoren die vóór 2006 zijn gebouwd, zijn op werkdagen niet langer tussen 07 en 20 uur toegestaan ​​in de stad. Tenzij het voertuig is geregistreerd op een speciaal gemaakte website. Dan is het mogelijk om op 10 individuele dagen een speciale vergunning te krijgen voor een vergoeding van 2 euro per dag.
  Alle buitenlandse voertuigen moeten ook deze procedure doorstaan ​​- duurt ongeveer 2 weken - en voldoen aan exact dezelfde voorwaarden. Met het verschil dat de registratie voor Spaanse auto's gratis is. Buitenlanders kunnen hiervoor 5 euro betalen. Klinkt het bij de lezer…. ???
  Ik ben al bezig met een klacht bij mijn advocaat ...

  Trouwens ... Een tweedelige groei van vliegtuigbewegingen en cruises wordt verwacht in Barcelona in 2020. De eerste donder over de stad bij het starten en opladen. De haven kon niet centraler zijn.

  Groeten aan de gemeenschap.

  Ik ga een rondje doen met een van de milieuvervuilde Saabe….

  De Lizi.

  PS

  Hebben we en zijn we het ooit eens geworden over het meervoud van Saab ????

 • Te snel opnieuw geschreven….
  Moet lezen "... een klacht bij de EU ..." en "... dubbele cijfersgroei ..." ...

  De Lizi

 • Bedankt, dat is het eigenlijk wel.

 • $$$ - tekenen in de ogen

  Dat bedoelde ik ook. Je kunt niet langer over auto praten zonder meteen te landen in de lokale politiek (Lizi) of nationale financiën (Axel Valentiner = Branth) of zelfs in de wereldwijde handel in CO2-certificaten of internationale overeenkomsten over klimaatbescherming ...

  Al deze bevelen, verboden, vergoedingen, subsidies, sancties, speculaties en fiscale inkomsten kunnen gedurende vele jaren worden samengevat onder de categorie "stimulans om te consumeren".

  Is het serieus over het milieu? Kun je ze gezond consumeren?

  Politiek en bedrijfsleven lijken ervan overtuigd te zijn dat het precies hetzelfde is en niet anders. Fijnstofbadges en niet-rijdende zones, sloopprijzen enz. Wijzen allemaal in de richting dat zoveel mogelijk nieuwe auto's een belangrijke bijdrage zouden leveren aan de bescherming van het milieu. Er waren ook prikkels om nieuwe koelkasten te kopen en stofzuigers zijn nog nooit zo energiezuinig geweest als vandaag ...

  Gewoon dom dat de zuigkracht er niet toe doet. Een simpleton die denkt aan de zuigkracht van een efficiënte stofzuiger. Het maakt niet uit dat je twee keer zo lang zuigt met een verminderde output en uiteindelijk veel tijd en 1,5 keer meer elektriciteit verbruikt. Breng je goede oude Nilfisk naar beneden. Pak het in de achterkant van de Saab, voeg de koelkast toe en laat de Saab in het autokerkhof ...

  Koop morgen alles nieuw. Een nieuwe auto, een nieuwe stofzuiger en een nieuwe koelkast. En als je je huis dan ook 40 cm dik in polystyreen verpakt, dan heb je de wereld bijna gered. Het enige dat ontbreekt is het nieuwe, door de staat gesponsorde olieverwarmingssysteem, maar het verbod is al lang besproken naast de financiering ...

  Over verwarming gesproken, mijn (houten) huis is jong, energiezuinig en de isolatiematerialen zijn organisch. Ik heb geen piepschuim nodig. Maar ik heb een beetje benzine nodig. En het verwarmingssysteem kost gemakkelijk evenveel als een nieuwe auto in de hogere middenklasse. Waarom en waarvoor? ? ?

  Een paar elektrische radiatoren van de ijzerhandel zouden hetzelfde hebben gedaan. Oh ja, ik vergat dat elektriciteit 4 tot 5 jaar geleden niet als milieuvriendelijk werd beschouwd en nog steeds duur is ...

  Dus laat me alsjeblieft mijn gebrek aan vooruitziende blik en vooruitziende blik zien. Politici zijn immers nog niet op het idee gekomen dat elektriciteit ook kan worden gebruikt voor verwarming en dat bouwkosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Kostenreductie?

  Ja, kostenreductie. Devilry. Daarom moet de elektriciteit op straat zijn. Alleen daar heeft het een volledig nieuwe infrastructuur en batterijcapaciteit nodig, en alleen daar draagt ​​het bij aan economische groei. Een Beëlzebub, die denkt aan voor de hand liggende en eenvoudige alternatieven ...

  De 'milieubescherming' van de huidige vorm lijkt mij een laatste opwekking van de verbeelding van onbeperkte groei. Er zijn eindeloze prikkels om te kopen en consumeren en meer dan ooit tevoren. En nooit eerder zijn deze prikkels zo nauw verbonden met het milieu en zelfs met het overleven van de mensheid. Puur cynisme ...

  Aangezien u niet langer een nieuwe Saab kunt kopen, weigert elke Saab-driver automatisch te consumeren.
  Ik vind dat een heel goed antwoord.

 • Het probleem met digitalisering is ook het gebrek aan bruikbaarheid. Digitale displays, maar ik kan nog steeds niet alles in elkaar zetten zoals ik zou willen. Ik zie geen baanbrekende voordelen. Veel functies zijn ergens in het menuniveau verborgen; noch snel noch intuïtief in gebruik. In plaats van alleen de stoelverwarming met een knop te activeren, moet ik nu drie keer op een touchpad drukken. En het duurt nog lang. Tijdens het rijden is het uiterst onveilig geworden om iets op deze manier te bedienen. Spraakbesturing is ook vervelend omdat je de opdrachten precies moet kennen. Met 200 van degenen die je zelden gebruikt, slaag je zelden. Dus zoek in de menu's. Als er nog knoppen over zijn, zijn er te veel en ze zijn klein. Of er zijn helemaal geen. Knoppen zijn superpraktisch, maar helemaal uit. Alleen omdat het digitaal en nieuw is, maakt het niet beter - dat is waarom ik mijn Saab het liefst boven de moderne bedrijfsauto rijd. Functionaliteit en uitvoerbaarheid zijn slachtoffers van de digitale uitrusting van de voertuigen - en de meeste van deze voertuigen zullen nooit een H-markering zien, omdat de elektronische franje waarschijnlijk zal volstaan ​​tot de tijd komt. Zullen er nog reserveonderdelen zijn?

 • ingewikkeldheid

  Lof voor LED, degressieve "superkredieten" en oneindig veel meer. Wie kan een stelschroef bedenken?

  Het lijkt mij dat politieke operaties als geheel, d.w.z. over alle afdelingen, partij- en nationale grenzen, een overdreven complexe concurrentie zijn aangegaan.

  En te midden van deze elite superhersenen durft niemand te spreken in naam van vereenvoudiging. De plek van de hele commissie zou zeker zijn voor hem of haar.
  Nee, in deze cirkel kunt en mag u alleen nog meer stelschroeven in de ronde gooien. Hoe meer en kleiner, hoe beter.

  IJdelheid regels.

 • "En hopelijk zullen er voldoende software-updates zijn voor de komende decennia".

  Zoals Google nu doet ...
  Het kan zijn dat, naarmate de ontwikkeling duurder wordt, fabrikanten stoppen met het maken van 'updates' voor oudere voertuigen
  niet rijklaar en zonder waarde …….

Reacties zijn gesloten.