Aanwerving en banenverlies in Trollhättan

De veranderingen in de auto-industrie gebeuren met een adembenemende snelheid. De oude Saab-site in Trollhättan is een soort openluchtlaboratorium waar je de omwentelingen goed kunt bestuderen. Omdat wat 2011 nog steeds in vraag was, vandaag de dag niet interessant is. Maar volledig nieuwe functieprofielen domineren de houding in de stabiele backa.

Op pad in de Saab-stad Trollhättan
Op pad in de Saab-stad Trollhättan

Trollhättan I

Jarenlang heeft NEVS het nooit goed gedaan. In plaats van de Stallbacka pendelden voormalige Saab-ingenieurs op de trein naar Hisingen naar Volvo of CEVT. Beide bedrijven zijn al lang de motor van de werkgelegenheid in de regio, en dit momentum is verzwakt. Volvo volgt een enorme bezuinigingskoers, waarbij CEVT voor ontwikkelaars al maanden geen probleem is. In deze situatie van economische koeling is NEVS de contracyclische jobmotor.

de vacatures breng de verandering in de auto-industrie in kaart. Waar niet zo lang geleden ontwikkelaars voor motoren, transmissies en chassis werden gezocht, is er momenteel vraag naar software-ingenieurs en elektronica-ingenieurs. Batterijbeheer en autonoom rijden staan ​​vandaag hoog op de lijst en de oude vaardigheden worden extern gekocht.

Trollhättan II

Na het einde van Saab overleefde de technische helpdesk in Trollhättan in handen van Saab Parts AB, dat later Orio AB werd. Ik kreeg de gelegenheid om 2012 te bezoeken. De helpdesk had de 9-3 en Saab 9-5 elektronische infrastructuur in kaart gebracht, met alle ECU's. Opkomende problemen en updates kunnen op deze manier worden gesimuleerd. Een indrukwekkend scenario! In hoeverre de voormalige Saab Helpdesk nog steeds in deze vorm bestaat, is onduidelijk. Het kantoor in Trollhättan is nu verplaatst en bevindt zich in de buurt van het Saab-museum.

Een paar dagen geleden, Orio AB aangekondigd om 5-medewerker vrij te geven in Trollhättan, in Nyköping 10. De reductie maakt deel uit van de herstructurering van het bedrijf, dat zich opnieuw aanpast en zijn winstgevendheid wil verbeteren, ondanks de afnemende vraag naar Saab-onderdelen. Hoewel de handel in auto-onderdelen de kosten moet blijven aanpassen, is er goed nieuws uit de logistieke sector. Daar wist Orio nieuwe klanten te winnen en creëerde 4 extra banen in Nyköping.

Trollhättan III

Op de "Stora Mobility Day" op 10 december verleende Stefan Tilk van NEVS over de visies van het bedrijf op duurzame mobiliteit. Autonoom rijden, voertuig delen, mobiliteit op aanvraag. NEVS staat hier al jaren voor - in theorie. Wat tot nu toe ontbreekt, is de hardware om alle visies te implementeren. Het eerste volledig nieuwe product van de Evergrande-NEVS-groep zal naar verwachting in 2020 verschijnen. Naar "Hengchi 1“, Zoals de verdachte naam al doet vermoeden, zijn er nog geen details. En het is ook onduidelijk of het vanaf 2021 in Trollhättan zal worden gebouwd. De Chinese media publiceren nu immers een datum voor de première. Het zal plaatsvinden in juni 2020.

4-gedachten ook "Aanwerving en banenverlies in Trollhättan"

 • NEVZ lijkt nu eindelijk de bocht te krijgen. We hebben ook tijd.

  Beantwoorden
 • Nogmaals bedankt voor deze informatie. Waar kun je anders zoveel informatie over Saab / Nevs krijgen?

  Beantwoorden
 • Bedankt voor deze "inside info". Ik lees dat niet in de lokale pers of in de FAZ.
  De blog is zijn infoprijs gemakkelijk waard! 🙂
  Een "onderwerp abonnement" (op papier) is waarschijnlijk veel duurder !!!
  En: Info bijna elke 24 - 48 uurcyclus !!! IMPRESSIEF !!!

  Beantwoorden
 • Mu mening,

  NEV's waren hier maar voor één ding, om alle technologie mee te nemen, naar China ... Werk gedaan.! L.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.